Düğünsel Stresler

Ev eşyası pırlanta halı perde altın set vs. Uzun yıllar kullanılacağı için israf değil. Herkes bütçesine göre en iyisini alır. Tv beyaz eşya da öyle. Konfor sağlıyor insana. Ama 2 saatlik salona ver 40 bin nişanlığa ver 3000 gelinliğe ver 8000 bin kına ya ver 5000 bunlar gereksiz bana göre . Zengin değilsek te israf saçmalık derim ben

Bence tek riskli yeri yaylari, onu da duzgun kullaninca zarar gormuyor kolay kolay..
Ay gidip sehpa alasim geldi su an

Ben de tv sehpasi, yatak odasi takimi, buzdolabi, sandalye vs sürecindeyim de bu ara.
İnsanın böyle bahsedince alışveriş yapası geliyor gerçekten
Siz eşyaları mi değiştiriyordunuz yoksa yeni bir eve taşınma süreci mi var

Bizde aynı düşüncedeyiz konfor alanımız güzel olsun sonuçta lüks değil ihtiyaç alıyorum ben işten geldiğimde rahatça dinlenemeyeceksem neden çalışıyorum..
Ha mesela ayrı oturma odası yapmıycam bana ters gereksiz geliyor..
kınaya gereksiz masraf yapmak istemediğim için yapmıyorum.. Nişan isteme ile aradan çıktı..
gelinliği ankarayı tavaf ederek hem istediğim bir şey hemde pazarlıkla 5000e yaptırıyorum giydikten sonra da hemen satacağım şahsen..
Ben çok absürt beklentilerim olduğunu düşünmüyorum.
Birde düğün yapıcaz diyince herkes sanırım şaşalı bir düğün salonu zannediyorlar.. öyle değil ama onuda anlatmayacağım :))

Biz şu 2 ayı kazasız belasız kimseyi kırmadan dökmeden atlatsak bize yetecek

İnsanın böyle bahsedince alışveriş yapası geliyor gerçekten
Siz eşyaları mi değiştiriyordunuz yoksa yeni bir eve taşınma süreci mi var
Bizim surec biraz karisik ama annemle bir sure evleri birlestirdik, simdi yine ayiriyoruz. Su anki ev buyuk oldugu icin kendi evimden getirdigim yatak odami vs burada birakip diger eve yeni alacagim. Buzdolabi vs keza burada birakiyorum.

Kanepemi, masami, tvmi, buzdolabi haric beyaz esyami, kitapligimi vs ve köpeklerin birini alip kendi evime cikacagim. O yuzden eksik esyalari toparlamam lazim yerde yatmak istemiyorsam

750 tl ev kirasi odedigine gore kucuk sehirde konu sahibi. Kucuk sehirde illa ki daha hesapli yerler vardir sehir gelirine gore.

Evet işin o kısmı da var.
Bir de bazı şeyler şehire göre fark etse bile çoğu şeyin fiyatı her yerde aynı. Mobilya, beyaz eşya, mutfak gereçleri gibi şeyler internette fiyatları boy boy yazan şeyler. Pahalı bir şehirde yaşasa bile fark etmez yani.

3 parça beyaz eşyayı uçuk olmayan bir markadan 15 bine aldığını söylemiş mesela. Ben siemens aldım 12 bine. Ve o markanın en ucuz modelleri de değildi. Gayet normal modeller.
Ucuz olsun diye çok dandik şeyler de almak gerekmiyor yani. Sadece biraz enerji harcayıp, belki birkaç dükkan fazla gezip kazık yememeye çalışmak gerekiyor. Aradaki o 2 bin liralık 3 bin liralık farklar çok kıymetli oluyor sona yaklaşırken.

Aa aynı şehirdeymişiz. Allah mutlu etsin ömür boyu. Sevgiler

Sıfırdan gibi ay çok heyecanlı tabi birazda tuzlu

Valla bizde Sıemensten aldık. Üstelik eş dost indirimi ile bugün giderseniz 12.000 e sıemensten alamazsınız. Buzdolabı 8.000 den başlıyor.

Almak mesele değil önümüzü göremiyoruz erteliyoruz daha elzem şeylere öncelik vermeye çalışıyoruz

Ya aile evine kira ödemek mi varmış? Neden kimse şaşırmamış? Mesela sadece eşiniz otursaydı, yine ailesine kira verecek miydi?

Ya aile evine kira ödemek mi varmış? Neden kimse şaşırmamış? Mesela sadece eşiniz otursaydı, yine ailesine kira verecek miydi?
Açıkçası yorum yapıp konuyu olay yapmak istemedim kendi ailesel meselesi diye o civarda ucuza oturuyoruz diyip geçtim ama en azından düğüne kadar kira almalarını beklemiyordum aldılar şaşırdım

Adamların kiracıları varmış kiracıları çıkmış konu sahibinin nişanlısı kimseyi sokmayın biz oturcaz demiş. Adamın babası yok kadının kira geliri var demek ki niye kira gelirinden olsun

Önceliklerinizi yeniden düzenler ve şartlarınızı daha gerçekçi bir biçimde ele alırsanız stresiniz de o kadar azalır.
Nişanımda tepsiyi yüzükleri aldığımız kuyumcu hediye etmişti onu kullandık, 500 lira aşırı fazla ve gereksiz bir masraf bir kerelik kullanacağınız bir tepsi için. Kuaföre nişanım var demedim, düğüne gideceğim dedim o yüzden fazla tutmadı, gelin başı diyince sanki bana altından yeni bir baş vereceklermiş gibi para istiyorlar çünkü.
Makyajımı kendim yaptım. Evlenirken düğün yapmadık. Evlendikten 3 sene sonra yemek takımı tencere seti falan aldık. Bekar evimden kalan tabak çanağı kullandım senelerce. Bulaşık makinamı daha geçen ay aldım. Koltuk takımımızı bu senenin başında aldım. Tv yok hala evimde, almam da. Perdem de yok. Halılarımdan biri annemden kalma eski bi halı. Her şeyin hemen olmasına gerek yok bunu anlatmaya çalışıyorum. Elzem olanları alın, gerisi borç bittikçe alınır. Eşyaya fazla anlam yüklemeyin. Para olduktan sonra 10 dk içinde karı koca gider seçer alırsınız. Hayatınızda yeni bir dönem başlıyor. Aile kuruyorsunuz, güzel şeyler düşünün. Bu günler bi daha gelmeyecek ki stresle kaygıyla zehretmeyin lütfen. İnanın asıl anılar o dış çekimde verdiğiniz pozlar değil zihninizde anımsadıklarınız olacak. Bugünleri böyle stres dolu ve gergin hatırlamayın

Adamların kiracıları varmış kiracıları çıkmış konu sahibinin nişanlısı kimseyi sokmayın biz oturcaz demiş. Adamın babası yok kadının kira geliri var demek ki niye kira gelirinden olsun
Aslında annesi almıyor kirayı erkek kardeşi alıyor

ya bu toplumsal baskı insanları çok zorluyor. herşey eksiksiz olmalı, tüm eşyalar yeni olmalı vs vs.
erkek arkadaşımın kendi evinden eşyaları var, açıkçası kullanmaya devam ederim evlensek hiç gocunmam mesela. ama millete sorsak "yeni gelin evinde eski eşya olmaz".
öyle diyenlere "ayol 3 koca eskittim" diyeceğim de anneannem kalp krizi geçirir diye susuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…