Düğünsel Stresler

Haklısınız hayat çok pahalandı. Eşimde diyor şu zamanda evlenenlerin Allah yardımcısı olsun diye. Şu an ikimizinde geliri evlendiğimiz zamankine gore kat kat fazla ama şu anda dugun yapsak yine o zaman ne yapabiliyorsak aynisini yapabilirdik ancak belki yapamazdıkta.

En basit bir örnek 2014 te evlendim ceyrek altin 140 tl idi. altinin grami 90 tl idi. esim bana set takmisti esimin aileside 5 tane bilezik benim ailem 5 tane bilezik takmisti. simdi nerede bu zamanda ne benim ailem ne esimin aliesi takamazdi o kadar bilezik. esimin maası kat kat artmasina ragmen ayni seti takardi yine.

Piyasa çok pahalandı bu sizin sucunuz degil o yuzden eksikler icin uzmeyin kendinizi. Her sey olduğu kadar. kendi dugunu esyasiyla ovuneni de hic kafaniza takmayin.

Ben nisanliyken kpss dersanesine gidiyordum atanmak icin. sinifta nisanli benden 5 6 yas buyuk bir kiz vardı. dugun tarihimizde 1 hafta araylaydı kızla. Ben tenefuste bile atanabilmek icin test cozerken o hep dugun esya gelinlik dugun salonu muhanbeti yapıyordu sıniftako diğer kızlarla. Bana da laf vuruyordu ay senin evin bile mi yok kiraya mı evleneceksin (kendisi kayinpederinin arsaya yaptirdigi kacak evin uzerine yapilan eve gelin gidecekti) ay esyani daha almadin mi diye. Sonuc ben atandim ogretmen oldum o atanamadı ve su an onun hayal bile edemeyecegi bir semtte guvenlikli bir sitede kendi evimde oturuyorum.

Demem o ki sıkmayın canınızı her sey en başta olmazsa bile zamanla olur.

Tabi ki değil, ben de onu yazdım bi önceki mesajımda. Öncelikleri bu şekilde belirlemişler buraya kadar sorun yok. Sorun destek olan yok, paramız yok, masamız yok, halımız yok diye ağlamak. Yoksa isterse elli bine pırlanta alsın bana ne, kime ne.

Pırlanta yolun başında aldığımız ilk şeydi bu kadar hızlı gelişeceğini bizde bilmiyorduk.. Birde ilerleyen aşamada bu kadar gereksiz şeyler çıkacağını hiç düşünmemiştik..
Organizasyon firmasını baya araştırarak 600 liraya tuttuk duvara bir süs bir masa damat kahvesi tepsisi fincanı yüzük takma tepsisi fincanı..
Bahsettiğim diğer tepsi kız istemeye gelirken çikolata ile süslenmiş tepsiydi
Nişan elbisesinde pahalıyı kabul etmem zira onuda gezip tozup uyguna aldım abiyelerin 1000-1500 tl ye başladığını görünce bildiğin pazar usulü birşey aldım yani..
Damatlık evt biraz pahalıya geldi..
Çiçeğide büyük yaptırmışlar yine ailenin etkisi olmuştur görmedim sonuçta yapılırken
ama saç makyajı evde yapamazdım sanırım 1000 tlden aşağı nişan saçı makyajı yapmıyorlardı ama uyanıklık yapıp nişanım olduğunu söylemeden yaptırsam 250 falan tutardı.. Öyle 50tlye topuz yapmıyorlar burda fönü 40dan aşağı çekmiyorlar..

Evet olundu ben asla inkar etmiyorum... Ama işte sadece onunla bitmiyor bu yüzden bizden bişeyler sürekli beklenmesi istenmesi saçma geliyor.. ben beyaz eşyanı aldım e hadi kınada yapacaksınız demekle olmuyor yani.. :))

Ben set saat falanda istemedim zaten dedim pırlanta taktın zaten oda olmasın düğünde takarım güzel bi inci kolye daha şık durur diyorum

Ucuz kalitesz almadm çoknaz paraya dedklerni halettim diyosnda bime gelen tv 5 bin oldu artk bu zamanda evlenmek hiçte kolay degil
Her şeyin pahalı olduğuna katılıyorum ama ben evlenirken de pahalıydı. Ben evleneli zaten 1 yıl bile olmadı. 17 bin tlye halı, yemek masası, tv, kuaför gayet de halledilir dedim ki ben çok daha ucuza hallettim. Ben aldığımda da TV fiyatı 5 bin tlden biraz daha fazlaydı diye hatırlıyorum

Konu sahibi pırlantaya falan özenmiştir hiç yadırgamıyorum gayet olabilir çalışıp kazanıyolar ödüyolar güle güle de kullansın. ama pırlanta fiyatına zaten o eksiklikler giderilmezdi demeyin lütfen piyasayı biliyorum gayet. Ben 6 kişilik yemek masası ve 6 sandalye + tv ünitesi almadığım için yemek konsolu aldım ve pırlantasının fiyatı civarı tuttu ki konu sahibi konsol almıycağına göre çok daha ucuz tutar. Tekrar söylüyorum 1 yıl bile olmadı bunları yapalı. Üstelik istanbul gibi aşırı pahalı bir şehirde yaptım bunu.

Zaten burda insanlar masa linki falan atmış uygun fiyatlı onlara da bakılabilir. Ben pahalılık tartışması yapmıyorum ülkede zaten hayat pahalı şu anda. Benim eleştirdiğim eksiklikler varken millet istiyor diye düğün yapılması

Tek tavsiyem birilerini memnun etmek için masrafa girmeyin para çıkışmayınca işin sonu kredi oluyor. Sonra öde babam öde. Düğüne vericeğiniz parayla tatile çıkarsınız

İsteme ayrı oldu sanırım benım nişan isteme bir yaptım. Ama ayrı olsaydı normal tepsi vs kullanırdım. Bizim burada ünlü bir kuaför var çok iyiler düğün saçı 1,250 Benim saçlar kısa bob olduğundan düzleştirdim ee makyajımıda iyi yaparım sade doğal yapıp geçtim ama baya beğendiler. Abiyede çok pahalıydı ama hep taşlı tuşlu abartı şeylerdi dışarda yapsam olurdu ev ortamında absürt bulduğumdan şık sade uzun bi elbise almıştım. Ama daha olan olmuş. Evlendikten sonra eksiklerinizi alırsınız zira ne alırsanız alın bir eksiklik çıkıyor. Daha sonra neye ihtiyacın olduğunu daha net anlarsın

Şöyle liste vereyim arkadaşlar
Nişanlık 500tl
Damatlık 1250tl
Alyanslar 3000tl
Pırlanta 6000tl
Organizasyon 600tl
Tepsi 500tl
Çiçek 450tl
Damat traşı200tl
Nişan saçı 450tl
Hediyelikler 200tl
Piknik 500tl
Pırlanta çok gerekliymiş gerçekten
beni istediler orda nişan taktım bitti gitti kınada yapmadım düğünde yapmazdimda hadi olsun dedik ki onuda belediyenin yerini tuttum ucuza geldi pişman değilim ama bu kadar para harcayanlar çok pişman

Yemek masası Pırlantadan daha pahalı merak etmeyin.. piyasadan haberiniz yok sanırım bir tane sandalye 300tl den başlıyor :)

Bence siz çok yanlış yerlere bakıyorsunuz.
Daha 2 ay önce masa sandalye takımı aldım 4300 liraya ki daha uygunları da vardı. Konsol almayıverin, zaten gereksiz hantal bir şey.

Ev kurmak kolay değil, her şey çok pahalı o konuda haklısınız ama sizin de hem bütçenize uygun hareket etmeniz lazım hem de insanlara kulak tıkamanız.
Kına yapmak istemeyen bir insan olarak neden bindallı derdine düşüyorsunuz mesela? "Yapmak istemiyorum ve zaten bütçemiz yok" deyip geçeceksiniz.
Sizi bindallıyla görmeden hayatına devam edemeyecek biri varsa da çıkarsın versin parasını. Parası sizden çıkacak şey hatır için yapılmaz.

Bu arada istanbuldaysanız uygunada bulabilirsiniz eşyaları veya acele etmeyin evlendikten sonra tamamlarsınız. Benim babam mobilyacı olmasaydı tam olarak dizmezdim evimi borçla birde hiç girilecek iş değil o yönden avantajım vardı yoksa para çıkışmasa evlendikten sonrada alırdık zamanla

bir takım öncelikleriniz elbette ki olacak
bu çok normal ki.

mesela benim bir arkadaşım yurtdışında yaşayan bir akademisyen, tr'ye evlendi geldi ama kız tez yazıyordu nişanlıyken düğünü de o kadar kısa sürede oldu ki. kızın içinde olan tek ev eşyası salonda deri kocaman, koyu renkli bir kanepeymiş, eşi de istiyormuş. onu aldılar sadece. yatak odasını filan kız görmedi :) eşi tr'de aldı kıza online resim filan attı.

ben ev kuracak olsam şu anda evlensem benim için en önemlisi ofis kısmı...çünü evden çalışıyorum ve ergonomik kullanmak durumundayım. hangi evlenen çift ergonomik ofis sandelyesi düşünür? ben onu düşünmek zorundayım. buyrun size öncelik.

saç-baş meselesi
için de mesela bazı kadınlar zaten neredeyse profesyonel makyaj yapıyor. günlük makyajsız gezmeyen var. her malzemesi olan var. benim mesela tek 1 far paletim yok. ben nasıl evde nişan/düğün makyajı yapayım??? hem malzemem yok, sadece basit malzemeler var bende.. hem daha önemlisi yeteneğim yok ki. zaten malzemesini alacak olsam bin liraya onu bile alamam.
belime kadar saçım var. normalde kuaförde 2 kişi fön çeker bana. ayakta keserler saçımı.
ben nasıl saç yapayım? zaten beceremiyorum.
becerebilen kadına saygım sonsuz ama durum bu yani.

ben de tüm böyle nişan düğün şu bu işlerinde saçı makyajı dışarıda yaptırıyorum, bırak ki kendi nişanım düğünüm için kesin neyse parası verir yaptırırım yani.

siz önceliklerinizi iyi belirleyin
herkesi takmayın
2. evlilik olduğu için de bazı dengesizlikler olabiliyor, ben etrafta öyle çok gördüm. siz "gerek yok" dersiniz ama eşiniz/kaynananız yapılmasa kaale almıyormuş gibi olur gibi bir psikolojiye girer filan...oluyor bunlar. biraz yönetin bu durumları derim.

herşey de olmasın boşverin.
Allah mesut etsin.

Ya önden tanışmaya geldiler akabinde evde isteme nişan oldu,
evde isteme olayı bitince arkadaşlarımızın bahçesine gittik yolda giderken bi kaç parça yiyecek içecek alındı..

Benim saçlar bonus kıvırcık evde düzleştirsemde süpürge gibi dururdu..

Şükür daha krediye başvurmadık şuana kadarki herşeyi yazdık çizdik..
ama uzun lafın kısası hayat çok pahalı eksik hiç bitmiyor beklentiler hele hiç bitmiyor..

Bir kaç arkadaş var rakama takılmışlar aynı şeyleri beş milyon kez yazsamda o rakamı zikredecekler :) şaşkınlık içerisindeyim Linç etmek için bekliyorlarmış gibi geliyor..
Neyi izah etsem bilemedim bir Nişan için oturup o parayı dökmedik tanışma dahil nişanın olduğu güne kadar harcanan paradan bahsediyorum, bindiğin taksiden aldığın hediyeye kadar.. yediğin yemekten içtiğin suya kadar.. Burda bazı insanlar nefes almadan yaşıyor sanırım..
Bizim bunalımımız parasal değil.. Düğün sürecinin yorucu olması ve hiç eksiklerin bitmemesi..
bişeyi yaptık diye seviniyoruz arkasından bişey daha çıkıyor.. bitmiyor ve herşey ateş pahası allah yapacak herkese yardımcı olsun..
Pazartesi günü eve doğalgazcı çağrılcak 300 TL buyrun pazarlık yapalım devletle öyle değil işte olmuyor..
İyi ki bi pırlanta almışız allah bizim belamızı vermiş nerdeyse yorumlarda herkes buna getirmiş :)
Ben takı seti istemedim saat istemedim.. kına istemedim.. Nişan için salon istemedim.. Nişan için abiye giyip binli rakamlar vermedim.. Biz zaten mütevaziyiz başından beri diyorum bize zor geliyorsa allah herkese sabırlar versin..

Şöyle liste vereyim arkadaşlar
Nişanlık 500tl
Damatlık 1250tl
Alyanslar 3000tl
Pırlanta 6000tl
Organizasyon 600tl
Tepsi 500tl
Çiçek 450tl
Damat traşı200tl
Nişan saçı 450tl
Hediyelikler 200tl
Piknik 500tl
Nişanlık 1300 tl
İsteme ve nisan için iki takım 2500 tl
Alyanslar 4800 tl
Pırlanta 8 tl
Nişan saçı 750 tl
Organizasyon 800 tl
İçecekler, pasta 2000 tl
Ayakkabı, taç 250 tl
Otel, benzin parası ve takılan altınlarla 50 bin liralık masrafla arttırıyorum. Konu sahibi uygun fiyata ayarlamış bir çoğunu. Şu an her şey ateş pahası. Ben de şu an aynı süreçteyim. Geçen yıl bir mağazada beğendiğim en ucuz mobilya takımı 7000 idi, bu sene 12000. Aman her şey dört dörtlük olmasın diyorum ben de. Ama mobilya mecbur alınacak. Nerde oturacağım. Yatak odası mecbur alınacak. Beyaz eşya yine öyle. E zaten asıl masraflı olanlar bunlar. Kiralar uçmuş gidiyor. Ultra lüks daire diye ilan verilmiş ama evde buzdolabına, çamaşır makinesine yer yok. Sobasız her ev lüks sayılıyor galiba. Gercekten çok zormuş yeni ev kurmak. Bence yine en mantıklısı düğün yapmamak. Nikah yeter. Davetiyeye de gerek yok artık her şey online. Telefondan gönderilebilir.

Ama beyaz eşyanı senin alman gerekiyordu
biz kendimiz alacaktık zaten kimseye bize para verin demedik annem ve kayın validem çocuklar kendisi yapıyor bizimde çorbada tuzumuz bulunsun demişler kendi aralarında bölüşmüşler..
hep dedik kimseden isteyip kambur yapmayalım.. Yapanın ki süpriz olur seviniriz diye

ya ağlamak değil de

biraz yorulmuşlar herhalde
belki de mağaza gezmekle de yorulyorlardır. mesela ben de sevmiyorum kafam milyon oluyor. alışveriş seven kadın çok ama ben gerçekten sevmiyorum.

olaylar hızlı gelişmiş, biraz da etrafı fazla dinliyorlar
ben de herkesi kırmamaya çalşırken kendim heder olurum, oradan biliyorum

bence sorun hali yok ühüüü değil, bu kadar çok kalem olması bu kadar herşeyin fiyatının uçmuş olması, beklenmedik bu stres.

750 tl ev kirasi odedigine gore kucuk sehirde konu sahibi. Kucuk sehirde illa ki daha hesapli yerler vardir sehir gelirine gore.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…