- 20 Kasım 2018
- 11.289
- 40.589
- 35
-
- Konu Sahibi Khalesinil
Fiyatlar icin bir sey diyemem de onceden bakmadiniz mi hic baska fiyatlara vs? Olani alip ciktiysaniz daha pahaliya almis olabilirsiniz.Buzdolabı KG76NAIFON 7850 (KDV DAHİL)
Çam Mak. WM12Ts80TR 3700 TL (KDV DAHİL)
Bul Mak. SN23II60KT 3950 TL (KDV DAHİL)
herhangi bir model beğenerek değil mağazada duran modellerden aldım outlet mağazaydı
Önümde duran faturadan yazdım rakamları da modelleride detayını bilmiyorum ama mğazada ucuz duran başka buzdolabı vs de yoktu
Hayır baktık baktığımızda da diğer markalarda da uyguna bir şey yoktu.. 3 aşağı 5 yukarı aynı fiyata geliyordu bende en son illa şu marka olacak falan demedim tanıdık bir mağaza bulduk oradan seçtim indirimi vs bu fiyat oldu..Fiyatlar icin bir sey diyemem de onceden bakmadiniz mi hic baska fiyatlara vs? Olani alip ciktiysaniz daha pahaliya almis olabilirsiniz.
Olan olmuş artik ama bundan sonraki alışverişlerde en azindan muadil marka veya baska model fiyatlari bilirsenz belki biraz daha uyguna getirebilirsiniz.
Zeytinyağı önemli tabi =)zeytinyağı kırmızı çizgim :)
valla sağlıklı ve mutlu olmak öncelik olmalı.
bedenim sağlıklı şeyler yesin, tatilini yapıp dinlensin. en kaliteli koltuğun bile ömrü var.
Neden şaşıralım ki sonuçta iki yetişkin birey aile olması bence kira vermeseler de olur demek değil
Hatta benimm ailem öyle yapsa ben kira veririm yani
aralarında birşekilde anlaşmışlardır
Buzdolabı KG76NAIFON 7850 (KDV DAHİL)
Çam Mak. WM12Ts80TR 3700 TL (KDV DAHİL)
Bul Mak. SN23II60KT 3950 TL (KDV DAHİL)
herhangi bir model beğenerek değil mağazada duran modellerden aldım outlet mağazaydı
Önümde duran faturadan yazdım rakamları da modelleride detayını bilmiyorum ama mğazada ucuz duran başka buzdolabı vs de yoktu
Tam okumamışsınız sanırım :) şuana kadar bir borca girmedik.. düğüne kadarki olan borcu da 5 ayda ödeyebiliriz..Düğünden sonra tüm takılar bozulacak,borçlar ödenecek ,eksikler tamamlanmaya çalışilacak, öyle görünüyor sizin durumda
Dandirik bir sey alip kisa sure kullanin demedim zaten ama alintiladigim mesajinizda magazada olanlardan aldim, ucuz duran yoktu deyince sanki direkt bir magazaya gidip ne varsa onu alip cikmissiniz gibi anlasiliyor. O yuzden oyle bir yorum yaptım.Hayır baktık baktığımızda da diğer markalarda da uyguna bir şey yoktu.. 3 aşağı 5 yukarı aynı fiyata geliyordu bende en son illa şu marka olacak falan demedim tanıdık bir mağaza bulduk oradan seçtim indirimi vs bu fiyat oldu..
Ha şunu diyorsanız evet öyle uyguna gelirdi ucuz yollu bir şeyler alınırdı ama ne kadar kullanılırdı bu beyaz eşya yani o kadar da ucuz alıcam diyip kötüsünü alamazdım.. Fakat öyle özellik mözellik aramadım belirtmek istediğim buydu evdeki dolabın gireceği ölçüye göre 2 tane dolap vardı biri enerji tasarrufsuz du tasarruflu olanını seçtim gibi
Zeytinyağı önemli tabi =)
iyide evlenirken ev düzülücek dügün yapılıcak bunu bilmiyormuydun suan itibariyle en uygun seylerde alsan dügün nisan ev esyası 100 bin den asagı degil ki cok düsük tuttum her zaman derim aynı segmentte birileri evlensin ve borcsuz evlenin arkadasım bak simdiden para hesabı yapıyorsun babanın evinde sumu cıktı keske sevgili olarak daha takılsaydınız 2 3 sene parasız evlilikte huzur da olmaz simdi gelir paralı olunca olur mu diye en azından ilk baslangıc seviyede kafan rahat olur ev esyalarını ben zaten 2 ailenin almasındna yanaıyım ayırıcaklar parayı vericekler sizi keyfinize göre alıcaksınız ama milletin hem parası yok hem evlennmek istiyo cok zor cokk ben gercekci yazdım simdi kızıcaksınız ama öyle kı gezmeyide ben gibi seven birileriymissiniz keske 2 sene daha bekleseydinizNe zor işmiş arkadaş bu düğün zımbırtısı, sanki dipsiz kuyu..
Geriye sayıyoruz ve bitse de kurtulsak diyoruz. İkimizde yorulduk..
Şuan sırf gidip arayıp kafasının etini yemeyim diye biraz kafamın dağılması için yazıyorum. Hayatta hiçbir şeyin fiyatını bile sormadan ödeyip çıkan ben yeminle çıldırıcam. Her şey pahalı, nereye baksam her şey gözüme para gibi gözüküyor.
Uzun yıllar süren arkadaşlığımızın ardından e hadi biz iyi anlaşıyoruz seviyoruz da bir birimizi yaşımızda geçiyor çoluk çocuk sahibi olamayız kalk evlenelim dedik evleniyoruz.
İkimizde eğlenmeyi gezmeyi seven insanız. Arkadaş çevremiz ortak. Normalde her şey güllük gülistanlık. Ama gel gör ki bu dönem stressiz gitmiyor. Öyle yada böyle sudan sebeplerden tartışma hiç bitmiyor. Çünkü ikimizde maddi olarak yorulduk.
Yola çok güzel başladık her şey yolunda idi ama tıkandık gibi bir şey oldu.
Çok soyut geçtim sanırım,
Eylülde sevgili olmaya karar verdik Nisanda evlilik teklifi etti. tanışma şu bu derken haziranda aile arasında nişan.
Öyle abartılı şeyleri hiç sevmedik ikimizde ama aileler durmuyor durulmuyor. Nişan arkasında arkadaşlarla bahçemizde toplandık corona da sebepti küçük bir piknik parti yaptık. Sırf ailenin gönlü olsun diye eve organizatör çağırdık evi süslettik (toplam 4 saat için)
Yok çiçeği yok böceği derken (TÜM NİŞAN MASRAFLARI) 17.000 TL para gitti şaka gibi..
Yüzükler pırlanta şu bu derken bu para gitti.. ayrı ayrı alınırken bişeyler para değildi bir pırlantaya hevesim vardı en pahalısı içinde oydu ama diğerleri nasıl böyle kartopu etkisi yaratıyor anlamıyorum. Hayat pahalı hemde çok..
Oturacağımız eve masraf olmasın diye yasaklar da kendimiz boyadık, temizliğini kendimiz yaptık. Ev ailelerinin evi ama kira ödüyoruz (piyasaya göre uygun meblağ) Nisan ayından itibaren kiramızda başladı..
Birlikte para biriktirdik bu süreçte koltuk takımlarını peşin aldık.. Annesi biraz destek çıktı beyaz eşya aldık. Annemler destek çıkacaklar yatak odasını alacağız.
Yıllardır annem sayesinde birikmiş bir çeyiz seti ile mutfak eşyaları çıktı aradan.
Evde ocak vardı davlumbaz vardı yenisini almadık
Perdeleri yaptırdık.
Düğün salonu piyasası ise ayrı bir dünya (Nişan yapmadın kına yapmıyosun ben senin mürüvetini göremiycekmiyimler, yakın çevrede evlenen arkadaşların havalı tavırları falan.. ) Bizde bindik bir alamete tuttuk bir salon.. Evet neyse onuda planladık..
Şimdi kaldık el elde baş başta..
Kuaför yok
Tv miz yok
Yemek masamız yok
Halımız yok
Davetiyemiz yok
Düğüne 2 aydan az zaman var
Oturup konuşuyoruz takmayalım kafamıza düğünden sonra yaparız falan.. Sonra bir şey oluyor ikimizinde canı sıkılıyor..
Oturup tavuk gibi düşünüyoruz..
Babası hayatta değil ailesi pek destekçi değil.. (Tek desteklerini beyaz eşyada yaptılar)
Benim ailemde aynı durumda biz kendimiz yapıcaz diye çıktık ama bi ne yaptınız diyenimiz yok
Azcık morale motivasyona ihtiyacımız var sanırım.. Yoksa evlenmeden çökücek sinir sistemimiz
Bakayım ben de bi oralara
Sabah 6 da kalkıyorum 7 de iş başı akşama zaten kafam kazan oluyor eve gel yemek ye dükkana git dükkana eleman bul birlikte bakalım desek saat 8 oluyor coronadan sebep çoğu zaman dışarı öıkıp pazar araştırması yapamadık dedik evi boyayalım aradan çıksın en azından temizliği vsDandirik bir sey alip kisa sure kullanin demedim zaten ama alintiladigim mesajinizda magazada olanlardan aldim, ucuz duran yoktu deyince sanki direkt bir magazaya gidip ne varsa onu alip cikmissiniz gibi anlasiliyor. O yuzden oyle bir yorum yaptım.
Yazdiginiz cogu esyayi cogu kisi daha uygun fiyata aldığını belirtmis aslinda. Sandalyeden masaya, beyaz esyadan yatak odasina. Acaba siz yogun calistiginiz icin cok fiyar araştırma fırsatınız mi olmuyor? Her esyada bin-iki bin kar etseniz bayagi butce toparlarsiniz aslinda.
Havuz içinde masraf diye uyarı yapacak ablalarım askeriye havuzuna gittik yani dışarda yiyeceğimiz yemek parasına diyeyim buda kendimize bayram hediyesiydi yorulduk çünküSabah 6 da kalkıyorum 7 de iş başı akşama zaten kafam kazan oluyor eve gel yemek ye dükkana git dükkana eleman bul birlikte bakalım desek saat 8 oluyor coronadan sebep çoğu zaman dışarı öıkıp pazar araştırması yapamadık dedik evi boyayalım aradan çıksın en azından temizliği vs
Aynen zamanımız yok kalmıyor buda bize yorgunluk hissi veriyor doğal olarakta birilerinden çocuklar naptınız siz bi yardıma ihtiyacınız var mı duymak istiyoruz
Bunun aksine her gelen kınada yaptırın saçınıda şurda yaptır vs diyor kimse akıl karı fikir vermiyor yani.. bizim canımızı da bu sıkıyor
Örneğin bayramda kafamızı dinlemeye havuza gittik.. bizi niye götürmediniz diye gönül koyanlar oldu yahu kafa dinledik herşeyden uzaklaşıp sakin bir gün geçirmek istedik
Keşke bekleyecek yaşlarda olsak :) çocuk istiyoruz kadın metabolizması gereği belli bir sınır var bende 35 oldum yani bekleye bekleye..iyide evlenirken ev düzülücek dügün yapılıcak bunu bilmiyormuydun suan itibariyle en uygun seylerde alsan dügün nisan ev esyası 100 bin den asagı degil ki cok düsük tuttum her zaman derim aynı segmentte birileri evlensin ve borcsuz evlenin arkadasım bak simdiden para hesabı yapıyorsun babanın evinde sumu cıktı keske sevgili olarak daha takılsaydınız 2 3 sene parasız evlilikte huzur da olmaz simdi gelir paralı olunca olur mu diye en azından ilk baslangıc seviyede kafan rahat olur ev esyalarını ben zaten 2 ailenin almasındna yanaıyım ayırıcaklar parayı vericekler sizi keyfinize göre alıcaksınız ama milletin hem parası yok hem evlennmek istiyo cok zor cokk ben gercekci yazdım simdi kızıcaksınız ama öyle kı gezmeyide ben gibi seven birileriymissiniz keske 2 sene daha bekleseydiniz
Ya birde şu var ben paramız yok diye ağlamadım neden herkes böyle bir yorum yapıyor benimde eşiminde durumu iyi birikimlerimiz farklı yöndeydi böyle bir detayı sabah beri vermek istemiyorum ama onun işi bir yatırım benim de altımda arabam bar ailelerin durumu belli kimseye yük olacak şeylerde diretmedikiyide evlenirken ev düzülücek dügün yapılıcak bunu bilmiyormuydun suan itibariyle en uygun seylerde alsan dügün nisan ev esyası 100 bin den asagı degil ki cok düsük tuttum her zaman derim aynı segmentte birileri evlensin ve borcsuz evlenin arkadasım bak simdiden para hesabı yapıyorsun babanın evinde sumu cıktı keske sevgili olarak daha takılsaydınız 2 3 sene parasız evlilikte huzur da olmaz simdi gelir paralı olunca olur mu diye en azından ilk baslangıc seviyede kafan rahat olur ev esyalarını ben zaten 2 ailenin almasındna yanaıyım ayırıcaklar parayı vericekler sizi keyfinize göre alıcaksınız ama milletin hem parası yok hem evlennmek istiyo cok zor cokk ben gercekci yazdım simdi kızıcaksınız ama öyle kı gezmeyide ben gibi seven birileriymissiniz keske 2 sene daha bekleseydiniz