Düğünsel Stresler

Bende de var evim kücük tercih ettim iyi ki almışız bizimki bayağı agır alırken ceviz demişlerdi 10 yıl oldu hala kullanıyoruz

Nişan-düğün-kına ev eşyaları balayı vs totalde cepten çıkan para 200 bindi bizim. Herşey cok pahalı evet ama her bütçeye göre şeyler var bence. Mesela 50 bine de düğün yeri vardı 8 bine de. Tamamen imkan meselesi.

Pırlantalar zaten pahalı ona bence laf yapılmamalı ama illaki borç olucak bizde halı perde gelinlik vs borçla olucak. Onuda artık takılarla ödemeyi planlıyorum. Geri takılarıda evin kredisi için daha az çekmek için kullanıcam. Bilezikleri değil tabi

Bende de var evim kücük tercih ettim iyi ki almışız bizimki bayağı agır alırken ceviz demişlerdi 10 yıl oldu hala kullanıyoruz
Evet gerçekten küçük evler için çok iyi bir şey.
Bizim de evimiz küçük yani normal masayı koyacak yer de yoktu.
İyi ki almışız diyorum şimdi
Eğer ayakları sabitse tekerlek takın o işimi çok kolaylaştırdı benim.

Bizlerin demek istediğini yanlış anlıyorsunuz bence :/ pırlanta almışsınız özendiğinizi söylemişsiniz güle güle kullanın dedik. Ama siz pırlanta parasına yemek masası alınırdı diyenlere hayır o fiyata yemek masası yoktu diyorsunuz. Biz de size bak ben aldım diyoruz. Bazı arkadaşlar link de bırakmış ama yardımcı olmak isteyen kişilere cevap vermemişsiniz ve linç edildim diye tutturuyorsunuz.

insanların bu kadar karşı çıkma nedeni temel ihtiyaç olmayan masraflarla (pırlanta, nişan tepsisi vs) ihtiyacımızı zaten karşılayamazdık demenize. Burda bin kişi ondan daha ucuza yemek masası, sandalyesi vs. aldığını anlatmış. Evet pırlanta aldık çünkü önceliğim yemek masası değil pırlantaydı deseniz sorun kalmayacak.

Asla ağlamıyoruz zaten neden linç yediğimi bile anlamış değilim..
Zaman kısa bi şeyi bir yerden alıp çıkamıyorsun gezmen lazım zaten pandemiden heryere girmeye korkuyosun.. Çalışıyoruz ayrı yoruluyoruz.. nefes alamıyoruz..
Çevreyi dinlemiyoruz ama dinlemezken dahi yoruyorlar bizi herkes gelip bişey diyip gidiyor biz bildiğimizi okuyoruz (Nişandan sonra akıllandık) ama işte yoruyorlar yani..
Yaptığını göstermeyince surat büküyorlar..
yani çok yorucu bir süreç.. Ben kıytırık bir priz için 5 mağaza gezeceğimi asla düşünmezdim.. ki gezdik yani

Bayağı ağır ama çok sağlam bu yüzden sanmıyorum tekerlekler taşısın şimdi bayağı hafif olanları çikmış tekerlekli ama uzun yıllar kullanmaya uygun değiller maalesef

750 tl ev kirasi odedigine gore kucuk sehirde konu sahibi. Kucuk sehirde illa ki daha hesapli yerler vardir sehir gelirine gore.
Ankaradayım arkadaşlar ev ailesinin evi ama kira alıyorlar bizden ve bunu Nisan ayında ev kiracıları çıktı kiraya vereceklerdi vermeyin biz oturcaz dedi eşim (dükkanına çok yakın yol parası vs tasarruf olduğu için düşündük) o zaman bizden kira aldılar.. nişan parasının içinde eve ödenen kirada var yani..

Linc yemiyorsunuz sadece elestiren bazi uyeler olmus. Elestiri de yapılır yani o kadar degil artik. Her olumsuz yorumu linc algilamayin.

Pirlanta aldim yemek masam yok su an diyorsunuz, insanlar da pırlanta alacaginiza yemek masasi alabilirmissiniz diyor. Bunu da mi diyemeyecekler ya abartmayın artik.

Ankara sartlarini bilmiyorum ama sizin gelirinize 750 tl kira cok uygun bence sanslisiniz. Ben su an 2.500e ev bulsam sevinecegim

O zaman 17 binin içine o dönem yapılan bütün masrafları katıyorsunuz siz.
O sadece nişan olmuyor ki.
Nişan masrafı denildiğinde sadece o güne özel yapılan şeylerin toplamı o kadar zannediyor insanlar doğal olarak.

Hersey tam olacak diye birsey yok. Arkadasim yemek masasini 3 4 ay sonra aldi. Mutfak masasi aldilar. Ne olacak. Onrmli olan mutlu olmak. Alinacaklari da simdilik ucuzundan alıp geçin.

Herkes birşeyleri neden saptırıyor ilk yazıma bakarsanız eğer benim pırlantam var ama yemek masam yok değil..
İlk yazımda motivasyonumuz azaldı yorulduk diyorum.. herkes nişanın fiyatına takılmış bende içeriğinde neler olduğunu belirtiyorum. Sizler bence anlamak istemiyorsunuz Manen yorulduğumuzdan hayatın çok pahalı ve zor olduğundan bahsediyorum. Şükür daha borcumuz yok.
Bizim zamanımız kısa ve ihtiyaçlarımızda belli yani.. alabilecek gücümüzde var işimizde var çok şükür.. ama düğün önü stresi denen bir şey var yoruldum..
evet burda güzel fikir veren arkadaşlar öneriler sunanlar oldu onlara baktım kendileri de baktığımı gördü..
Artı olumlu fikirleri ile motive edenler oldu.. Bir de heryerde olduğu gibi napsak yaranamayacağımız insanlar var.. Nişanda havyarmı dağıttınlı cümleler geldi..

Sayfalar uzamış

Halı tv vs elzem şeyler değil hele de yemek masası

Yemek masam halım hala yok 15 yıllık evliyim

Evlenirken tv yoktu bir kaç zaman sonra aldık

Kuaför vs ayarlanır iki aya parası

Lakin her şeyin en iyisi olmak zorunluluğu yok

Paranız az ise perdeyi bir kalite indirir artan para ile halı alırsın

Düğün salonunu ona göre ayarlar kuaför çiçek araç vs masrafını da ona göre planlardınız

Birbirinize sarmayın aksine harcamaları minimalize edin

Hersey tam olacak diye birsey yok. Arkadasim yemek masasini 3 4 ay sonra aldi. Mutfak masasi aldilar. Ne olacak. Onrmli olan mutlu olmak. Alinacaklari da simdilik ucuzundan alıp geçin.
Valla alınacakları maddi olarak değilde zamanımız yetmediği için düğün sonrası alcaz herhalde :)
Ben zaten çok erken kalkıp çalışıyorum oda tüm gün dükkanında evde zaman bile geçiremiycez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…