Düğünsel Stresler

Ay valla biz girdiğimiz mağazada toplu almıştık link yok yani keşke olsaydı yardımcı olurdum seve seve 🥺
Fiyat olarak geçen sene 1000 liraydı galiba yanlış hatırlamıyorsam.

Ama kesinlikle akıllı sehpayi tavsiye ederim burda okuyanlara
Normalde orta sehpa görünümünde. İki kademeli olarak açılıp yemek masası olarak kullanılıyor hatta tahtalardan birini açıp daha büyük yemek masası elde edebiliyorsunuz.
İşlerimi orda yaparım, misafirimi onda ağırlarım, eşimle hep orda yemek yeriz.
Büyük yemek masası almak yerine bu çok mantıklı oluyor. Tabi ekstradan sandalye alınması gerekir o da katlanan sandalye bile iş görür bence ☺️
Bende de var evim kücük tercih ettim iyi ki almışız bizimki bayağı agır alırken ceviz demişlerdi 10 yıl oldu hala kullanıyoruz 😍

Nişan-düğün-kına ev eşyaları balayı vs totalde cepten çıkan para 200 bindi bizim. Herşey cok pahalı evet ama her bütçeye göre şeyler var bence. Mesela 50 bine de düğün yeri vardı 8 bine de. Tamamen imkan meselesi.

Ya önden tanışmaya geldiler akabinde evde isteme nişan oldu,
evde isteme olayı bitince arkadaşlarımızın bahçesine gittik yolda giderken bi kaç parça yiyecek içecek alındı..

Benim saçlar bonus kıvırcık evde düzleştirsemde süpürge gibi dururdu..

Şükür daha krediye başvurmadık şuana kadarki herşeyi yazdık çizdik..
ama uzun lafın kısası hayat çok pahalı eksik hiç bitmiyor beklentiler hele hiç bitmiyor..

Bir kaç arkadaş var rakama takılmışlar aynı şeyleri beş milyon kez yazsamda o rakamı zikredecekler :) şaşkınlık içerisindeyim Linç etmek için bekliyorlarmış gibi geliyor..
Neyi izah etsem bilemedim bir Nişan için oturup o parayı dökmedik tanışma dahil nişanın olduğu güne kadar harcanan paradan bahsediyorum, bindiğin taksiden aldığın hediyeye kadar.. yediğin yemekten içtiğin suya kadar.. Burda bazı insanlar nefes almadan yaşıyor sanırım..
Bizim bunalımımız parasal değil.. Düğün sürecinin yorucu olması ve hiç eksiklerin bitmemesi..
bişeyi yaptık diye seviniyoruz arkasından bişey daha çıkıyor.. bitmiyor ve herşey ateş pahası allah yapacak herkese yardımcı olsun..
Pazartesi günü eve doğalgazcı çağrılcak 300 TL buyrun pazarlık yapalım devletle öyle değil işte olmuyor..
İyi ki bi pırlanta almışız allah bizim belamızı vermiş nerdeyse yorumlarda herkes buna getirmiş :)
Ben takı seti istemedim saat istemedim.. kına istemedim.. Nişan için salon istemedim.. Nişan için abiye giyip binli rakamlar vermedim.. Biz zaten mütevaziyiz başından beri diyorum bize zor geliyorsa allah herkese sabırlar versin..
Pırlantalar zaten pahalı ona bence laf yapılmamalı ama illaki borç olucak bizde halı perde gelinlik vs borçla olucak. Onuda artık takılarla ödemeyi planlıyorum. Geri takılarıda evin kredisi için daha az çekmek için kullanıcam. Bilezikleri değil tabi

Bende de var evim kücük tercih ettim iyi ki almışız bizimki bayağı agır alırken ceviz demişlerdi 10 yıl oldu hala kullanıyoruz 😍
Evet gerçekten küçük evler için çok iyi bir şey.
Bizim de evimiz küçük yani normal masayı koyacak yer de yoktu.
İyi ki almışız diyorum şimdi ☺️
Eğer ayakları sabitse tekerlek takın o işimi çok kolaylaştırdı benim.

Ya önden tanışmaya geldiler akabinde evde isteme nişan oldu,
evde isteme olayı bitince arkadaşlarımızın bahçesine gittik yolda giderken bi kaç parça yiyecek içecek alındı..

Benim saçlar bonus kıvırcık evde düzleştirsemde süpürge gibi dururdu..

Şükür daha krediye başvurmadık şuana kadarki herşeyi yazdık çizdik..
ama uzun lafın kısası hayat çok pahalı eksik hiç bitmiyor beklentiler hele hiç bitmiyor..

Bir kaç arkadaş var rakama takılmışlar aynı şeyleri beş milyon kez yazsamda o rakamı zikredecekler :) şaşkınlık içerisindeyim Linç etmek için bekliyorlarmış gibi geliyor..
Neyi izah etsem bilemedim bir Nişan için oturup o parayı dökmedik tanışma dahil nişanın olduğu güne kadar harcanan paradan bahsediyorum, bindiğin taksiden aldığın hediyeye kadar.. yediğin yemekten içtiğin suya kadar.. Burda bazı insanlar nefes almadan yaşıyor sanırım..
Bizim bunalımımız parasal değil.. Düğün sürecinin yorucu olması ve hiç eksiklerin bitmemesi..
bişeyi yaptık diye seviniyoruz arkasından bişey daha çıkıyor.. bitmiyor ve herşey ateş pahası allah yapacak herkese yardımcı olsun..
Pazartesi günü eve doğalgazcı çağrılcak 300 TL buyrun pazarlık yapalım devletle öyle değil işte olmuyor..
İyi ki bi pırlanta almışız allah bizim belamızı vermiş nerdeyse yorumlarda herkes buna getirmiş :)
Ben takı seti istemedim saat istemedim.. kına istemedim.. Nişan için salon istemedim.. Nişan için abiye giyip binli rakamlar vermedim.. Biz zaten mütevaziyiz başından beri diyorum bize zor geliyorsa allah herkese sabırlar versin..
Bizlerin demek istediğini yanlış anlıyorsunuz bence :/ pırlanta almışsınız özendiğinizi söylemişsiniz güle güle kullanın dedik. Ama siz pırlanta parasına yemek masası alınırdı diyenlere hayır o fiyata yemek masası yoktu diyorsunuz. Biz de size bak ben aldım diyoruz. Bazı arkadaşlar link de bırakmış ama yardımcı olmak isteyen kişilere cevap vermemişsiniz ve linç edildim diye tutturuyorsunuz.

insanların bu kadar karşı çıkma nedeni temel ihtiyaç olmayan masraflarla (pırlanta, nişan tepsisi vs) ihtiyacımızı zaten karşılayamazdık demenize. Burda bin kişi ondan daha ucuza yemek masası, sandalyesi vs. aldığını anlatmış. Evet pırlanta aldık çünkü önceliğim yemek masası değil pırlantaydı deseniz sorun kalmayacak.

ya ağlamak değil de

biraz yorulmuşlar herhalde
belki de mağaza gezmekle de yorulyorlardır. mesela ben de sevmiyorum kafam milyon oluyor. alışveriş seven kadın çok ama ben gerçekten sevmiyorum.

olaylar hızlı gelişmiş, biraz da etrafı fazla dinliyorlar
ben de herkesi kırmamaya çalşırken kendim heder olurum, oradan biliyorum

bence sorun hali yok ühüüü değil, bu kadar çok kalem olması bu kadar herşeyin fiyatının uçmuş olması, beklenmedik bu stres.
Asla ağlamıyoruz zaten neden linç yediğimi bile anlamış değilim..
Zaman kısa bi şeyi bir yerden alıp çıkamıyorsun gezmen lazım zaten pandemiden heryere girmeye korkuyosun.. Çalışıyoruz ayrı yoruluyoruz.. nefes alamıyoruz..
Çevreyi dinlemiyoruz ama dinlemezken dahi yoruyorlar bizi herkes gelip bişey diyip gidiyor biz bildiğimizi okuyoruz (Nişandan sonra akıllandık) ama işte yoruyorlar yani..
Yaptığını göstermeyince surat büküyorlar..
yani çok yorucu bir süreç.. Ben kıytırık bir priz için 5 mağaza gezeceğimi asla düşünmezdim.. ki gezdik yani

Evet gerçekten küçük evler için çok iyi bir şey.
Bizim de evimiz küçük yani normal masayı koyacak yer de yoktu.
İyi ki almışız diyorum şimdi ☺️
Eğer ayakları sabitse tekerlek takın o işimi çok kolaylaştırdı benim.
Bayağı ağır ama çok sağlam bu yüzden sanmıyorum tekerlekler taşısın :KK53: şimdi bayağı hafif olanları çikmış tekerlekli ama uzun yıllar kullanmaya uygun değiller maalesef

750 tl ev kirasi odedigine gore kucuk sehirde konu sahibi. Kucuk sehirde illa ki daha hesapli yerler vardir sehir gelirine gore.
Ankaradayım arkadaşlar ev ailesinin evi ama kira alıyorlar bizden ve bunu Nisan ayında ev kiracıları çıktı kiraya vereceklerdi vermeyin biz oturcaz dedi eşim (dükkanına çok yakın yol parası vs tasarruf olduğu için düşündük) o zaman bizden kira aldılar.. nişan parasının içinde eve ödenen kirada var yani..

Asla ağlamıyoruz zaten neden linç yediğimi bile anlamış değilim..
Zaman kısa bi şeyi bir yerden alıp çıkamıyorsun gezmen lazım zaten pandemiden heryere girmeye korkuyosun.. Çalışıyoruz ayrı yoruluyoruz.. nefes alamıyoruz..
Çevreyi dinlemiyoruz ama dinlemezken dahi yoruyorlar bizi herkes gelip bişey diyip gidiyor biz bildiğimizi okuyoruz (Nişandan sonra akıllandık) ama işte yoruyorlar yani..
Yaptığını göstermeyince surat büküyorlar..
yani çok yorucu bir süreç.. Ben kıytırık bir priz için 5 mağaza gezeceğimi asla düşünmezdim.. ki gezdik yani
Linc yemiyorsunuz sadece elestiren bazi uyeler olmus. Elestiri de yapılır yani o kadar degil artik. Her olumsuz yorumu linc algilamayin.

Pirlanta aldim yemek masam yok su an diyorsunuz, insanlar da pırlanta alacaginiza yemek masasi alabilirmissiniz diyor. Bunu da mi diyemeyecekler ya abartmayın artik.

Ankaradayım arkadaşlar ev ailesinin evi ama kira alıyorlar bizden ve bunu Nisan ayında ev kiracıları çıktı kiraya vereceklerdi vermeyin biz oturcaz dedi eşim (dükkanına çok yakın yol parası vs tasarruf olduğu için düşündük) o zaman bizden kira aldılar.. nişan parasının içinde eve ödenen kirada var yani..
Ankara sartlarini bilmiyorum ama sizin gelirinize 750 tl kira cok uygun bence sanslisiniz. Ben su an 2.500e ev bulsam sevinecegim :KK70:

O zaman 17 binin içine o dönem yapılan bütün masrafları katıyorsunuz siz.
O sadece nişan olmuyor ki.
Nişan masrafı denildiğinde sadece o güne özel yapılan şeylerin toplamı o kadar zannediyor insanlar doğal olarak.

Ne zor işmiş arkadaş bu düğün zımbırtısı, sanki dipsiz kuyu..
Geriye sayıyoruz ve bitse de kurtulsak diyoruz. İkimizde yorulduk..
Şuan sırf gidip arayıp kafasının etini yemeyim diye biraz kafamın dağılması için yazıyorum. Hayatta hiçbir şeyin fiyatını bile sormadan ödeyip çıkan ben yeminle çıldırıcam. Her şey pahalı, nereye baksam her şey gözüme para gibi gözüküyor.
Uzun yıllar süren arkadaşlığımızın ardından e hadi biz iyi anlaşıyoruz seviyoruz da bir birimizi yaşımızda geçiyor çoluk çocuk sahibi olamayız kalk evlenelim dedik evleniyoruz.
İkimizde eğlenmeyi gezmeyi seven insanız. Arkadaş çevremiz ortak. Normalde her şey güllük gülistanlık. Ama gel gör ki bu dönem stressiz gitmiyor. Öyle yada böyle sudan sebeplerden tartışma hiç bitmiyor. Çünkü ikimizde maddi olarak yorulduk.
Yola çok güzel başladık her şey yolunda idi ama tıkandık gibi bir şey oldu.
Çok soyut geçtim sanırım,
Eylülde sevgili olmaya karar verdik Nisanda evlilik teklifi etti. tanışma şu bu derken haziranda aile arasında nişan.
Öyle abartılı şeyleri hiç sevmedik ikimizde ama aileler durmuyor durulmuyor. Nişan arkasında arkadaşlarla bahçemizde toplandık corona da sebepti küçük bir piknik parti yaptık. Sırf ailenin gönlü olsun diye eve organizatör çağırdık evi süslettik (toplam 4 saat için)
Yok çiçeği yok böceği derken (TÜM NİŞAN MASRAFLARI) 17.000 TL para gitti şaka gibi..
Yüzükler pırlanta şu bu derken bu para gitti.. ayrı ayrı alınırken bişeyler para değildi bir pırlantaya hevesim vardı en pahalısı içinde oydu ama diğerleri nasıl böyle kartopu etkisi yaratıyor anlamıyorum. Hayat pahalı hemde çok..
Oturacağımız eve masraf olmasın diye yasaklar da kendimiz boyadık, temizliğini kendimiz yaptık. Ev ailelerinin evi ama kira ödüyoruz (piyasaya göre uygun meblağ) Nisan ayından itibaren kiramızda başladı..
Birlikte para biriktirdik bu süreçte koltuk takımlarını peşin aldık.. Annesi biraz destek çıktı beyaz eşya aldık. Annemler destek çıkacaklar yatak odasını alacağız.
Yıllardır annem sayesinde birikmiş bir çeyiz seti ile mutfak eşyaları çıktı aradan.
Evde ocak vardı davlumbaz vardı yenisini almadık
Perdeleri yaptırdık.
Düğün salonu piyasası ise ayrı bir dünya (Nişan yapmadın kına yapmıyosun ben senin mürüvetini göremiycekmiyimler, yakın çevrede evlenen arkadaşların havalı tavırları falan.. ) Bizde bindik bir alamete tuttuk bir salon.. Evet neyse onuda planladık..
Şimdi kaldık el elde baş başta..
Kuaför yok
Tv miz yok
Yemek masamız yok
Halımız yok
Davetiyemiz yok
Düğüne 2 aydan az zaman var
Paramız yok..

Oturup konuşuyoruz takmayalım kafamıza düğünden sonra yaparız falan.. Sonra bir şey oluyor ikimizinde canı sıkılıyor..
Oturup tavuk gibi düşünüyoruz..

Babası hayatta değil ailesi pek destekçi değil.. (Tek desteklerini beyaz eşyada yaptılar)
Benim ailemde aynı durumda biz kendimiz yapıcaz diye çıktık ama bi ne yaptınız diyenimiz yok :eek:

Azcık morale motivasyona ihtiyacımız var sanırım.. Yoksa evlenmeden çökücek sinir sistemimiz
Hersey tam olacak diye birsey yok. Arkadasim yemek masasini 3 4 ay sonra aldi. Mutfak masasi aldilar. Ne olacak. Onrmli olan mutlu olmak. Alinacaklari da simdilik ucuzundan alıp geçin.

Linc yemiyorsunuz sadece elestiren bazi uyeler olmus. Elestiri de yapılır yani o kadar degil artik. Her olumsuz yorumu linc algilamayin.

Pirlanta aldim yemek masam yok su an diyorsunuz, insanlar da pırlanta alacaginiza yemek masasi alabilirmissiniz diyor. Bunu da mi diyemeyecekler ya abartmayın artik.
Herkes birşeyleri neden saptırıyor ilk yazıma bakarsanız eğer benim pırlantam var ama yemek masam yok değil..
İlk yazımda motivasyonumuz azaldı yorulduk diyorum.. herkes nişanın fiyatına takılmış bende içeriğinde neler olduğunu belirtiyorum. Sizler bence anlamak istemiyorsunuz Manen yorulduğumuzdan hayatın çok pahalı ve zor olduğundan bahsediyorum. Şükür daha borcumuz yok.
Bizim zamanımız kısa ve ihtiyaçlarımızda belli yani.. alabilecek gücümüzde var işimizde var çok şükür.. ama düğün önü stresi denen bir şey var yoruldum..
evet burda güzel fikir veren arkadaşlar öneriler sunanlar oldu onlara baktım kendileri de baktığımı gördü..
Artı olumlu fikirleri ile motive edenler oldu.. Bir de heryerde olduğu gibi napsak yaranamayacağımız insanlar var.. Nişanda havyarmı dağıttınlı cümleler geldi..

Sayfalar uzamış

Halı tv vs elzem şeyler değil hele de yemek masası

Yemek masam halım hala yok 15 yıllık evliyim

Evlenirken tv yoktu bir kaç zaman sonra aldık

Kuaför vs ayarlanır iki aya parası

Lakin her şeyin en iyisi olmak zorunluluğu yok

Paranız az ise perdeyi bir kalite indirir artan para ile halı alırsın

Düğün salonunu ona göre ayarlar kuaför çiçek araç vs masrafını da ona göre planlardınız

Birbirinize sarmayın aksine harcamaları minimalize edin

Hersey tam olacak diye birsey yok. Arkadasim yemek masasini 3 4 ay sonra aldi. Mutfak masasi aldilar. Ne olacak. Onrmli olan mutlu olmak. Alinacaklari da simdilik ucuzundan alıp geçin.
Valla alınacakları maddi olarak değilde zamanımız yetmediği için düğün sonrası alcaz herhalde :)
Ben zaten çok erken kalkıp çalışıyorum oda tüm gün dükkanında evde zaman bile geçiremiycez

X