- 1 Mart 2020
- 1.179
- 5.493
- 78
- Konu Sahibi birzerdali
-
Benim gördüğüm tartışmalı konularda da genelde şöyle oluyor;Sizi eleştiren insanlara beni anlamıyorlar linç ediyorlar diye düşünmek yerine, biraz olsun fikirlerini sunan iyiliğiniz için ailenizi sizin tavrınızı eleştiren insanlara saygınız olsun.İşinize gelen yorumlara ılımlı cevap veriyor işinize gelmeyene sivri dil kullanıyorsunuz. Bu şekilde insanları ikilemde bırakıyorsunuz. Eşiniz olacak insana üzülüyorum çünkü ailenizi kendiniz anlatıyorsunuz ona binayen yazıyorum. Niye ezilsin diye şimdi bana yürüyorsunuz ? Yahu madem bu kadar sevdiğine sahip çıkan birisiniz annenize de verseydiniz cevabı. Yeri gelir herkese de verirsiniz. Konu açıp eleştirilince 2 farklı karakter ağzından yorumlar görüyorum. Çelişiyorsunuz. Ve size son yazım olacak bu çünkü samimi bulmuyorum sizi
Ya işte bunu düşünmek çok mu zor. Herkesin penceresinden gökyüzü farklı gözüküyor. Herkes bu gökyüzü çok mavi diyorsa, ben mavi değil diye düşünsem de oturur bu kadar insan neden böyle diyor diye kafa yorardım. Vay babam bunlar beni anlamıyor linç ediyor vs vs. gerçekten insani yorum yaptigina pişman ediyorlar. O zaman tepeye "benimle aynı düşünmeyen beni linç ediyor demektir. " yaz. Bizde ona gore yorum atar veya atmayizBenim gördüğüm tartışmalı konularda da genelde şöyle oluyor;
Çoğunluk bir görüş etrafında birleşiyor, fakat konuyu açan üye çoğunluğu değil aralarda kendi istediği gibi yazan birkaç yorumu baz alıyor. Geri kalanlar da konuyu açan kişi gibi düşünmediği için linç etmiş oluyor. Çünkü klavye başında biri konu açsın da linç edelim diye bekliyoruz. Zaten genelde bu tarz konularda konu sahibinin bariz bir hatası oluyor, ya genel etiğe ters, ya da dar perspektifte takılı kalan bir bakış açısı söz konusu oluyor.
Ama hiç konu sahibinin onca mantıklı açıklamadan sonra durup bir bu kadar insan ne diyor diye düşündüğünü görmedim. Genelde ama aksini yazsaydım şöyle şöyle derlerdi vs gibi savunmaya geçiliyor. Yoo her durumda da doğru ne ise onu savunuyoruz. Zıt görüşler dikkate alınmayacaksa neden fikir almak için konu açıldığını anlamıyorum.
Evet buna insanlar beni linç ediyor değil, çoğunluk benim gibi düşünmüyor demek lazım.Ya işte bunu düşünmek çok mu zor. Herkesin penceresinden gökyüzü farklı gözüküyor. Herkes bu gökyüzü çok mavi diyorsa, ben mavi değil diye düşünsem de oturur bu kadar insan neden böyle diyor diye kafa yorardım. Vay babam bunlar beni anlamıyor linç ediyor vs vs. gerçekten insani yorum yaptigina pişman ediyorlar. O zaman tepeye benimle aynı düşünmeyen beni linç ediyor demektir. Bizde ona gore yazar veya yazmayiz.
Tutumunuz konuyu anlatırken bile yanlış. İzlenim olarak iyi insanlar mı değiller mi, anlayışlılar mı, yöresel giyiniyorlar ama kendilerini geliştirmişler mi sizinde ailenizinde önceliği bu olmalı. Sizi kızları gibi sevecekler belkide bu şekilde yargılamayın lütfen.Herkese merhaba kizlar;
Evlilik yolunda olduğum bir ilişkim var. Nişanlanma sürecindeyiz. Erkek arkadaşım, anlayışlı ve ilgi doludur. Bir kadına nasıl değer vereceğini bilen ve ilişki içerisinde beni çok mutlu eden bir sevgili aynı zamanda dosttur. İlişkim ile alakalı hiç bir problemim yok çok şükür.
Fakat konu şu, ailesi ile benzer kültürde sayılırız fakat biz bir çok şeyde yillardan beri süregelen olumlu değişimler ile farklı bir noktadayız. Onun ailesi ise kültürel özelliklerini fazlasıyla taşır. Özellikle kılık kıyafet konusunda. Aşırı yöresel giyiniyorlar. Biz dededen beri büyük şehirde yaşadığımız için giyim, kuşam, ev , yaşantı konusunda buraya uyum sağlamış durumdayız. (Ankara'da ikamet ediyoruz uzun yıllardır). Hatta büyük dedelerimden beri böyle. Yani hiç görmedim ailemde. Zaten böyle bir giyim tarzı hiç bu denli olmamış, fotoğraflardan da gördüğüm kadarıyla. Onun ailesi ise nasil desem, şehirde öyle giyinen insanlar görseniz dönüp bakarsınız bu da ne diye. Şehre ve bizim yaşantımıza göre bayağı tuhaf bir biçimdeler.
Ailem ise bu konularda maalesef olumsuz tutum sergileyecek insanlar. İstemeye o şekilde gelmiş olsalar eminim herkes şaşıracaktir. Çünkü kendi ailemde herkes çok şık ve uygun giyinir özel günlerde özellikle. Anne babası dışında ailenin geri kalan abi ablaları kız kardeş buraya daha uygunlar.
Bu konuyu dert eder oldum. Biraz da olsa şehre uyumlu, ceki düzen verecek şekilde gelirler mi bilmiyorum. Bu durumu elbette erkek arkasımla paylaşamam. Neticede ailesi. Arkadaşlarıma gösterdim, büyük şehire de böyle istemeye gelmezler herhalde diyorlar. Ama maalesef normal halleri böyle. Bu durumu nasıl izah ederim, izah etsem de yıllardır olan düzeni elbette değiştiremem. Ailemin ise eminim modları düşecek. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim sizce ? Nasıl izah edilir, çok kirici olur. Acaba aileden birileri ( kız kardeş, abla vs) biraz toparlarlar mi ? Ayrıntılı da soramiyorum bu durumu nasıl gelirler diye.
Ekleme : Arkadaşlar ailesinin nasıl giyindigi beni elbette bu kadar ilgilendirmiyor. Ben sorunsuz bir gün geçirmek istiyorum sadece. Ailemin bu konuda modlarınin düşmesinden ve bundan etkilenmekten bahsediyorum. Burada bazı üyeler illa ki aksi yorum yapacak. Bazı kültürel durumlari yerden yere vuruyorsunuz zamanı gelince. Bahsettiğim aile şalvar lastik ayakkabi giyiyor giyim tarzları değil. Folklorik, aşırı etnik bir giyimden bahsediyorum
Umarim bundan sonra da yasamazsiniz. Mutluluklar dilerim.Kültürel farkımız bir nebze var elbette fakat erkek arkadaşım böyle geleneksel biri değil. Uzunca zamanlar ailesinden ayrı yaşamış. Elbette çeken taraflar vardır her ikimizde de fakat bunları konuşarak aşıyoruz şu anda. Problem yaşarsam elbet düşünürüm de şimdiden probleme sebep olacak bir şey yaşamadık ikimiz
anladim, tahmin ediyorum nasil bir goruntu oldugunu. peki bu insanlar dugun derneklerde de ayni sekilde mi giyiniyorlar? yani oyle geleceklerine eminseniz ailenize citlatin bari mevzuyu ki sasirmasinlar.Maalesef ilk izlenim önemli olacak. Ben ne kadar anlatsam da ailem şaşıracak çünkü gerçekten çok folklorik giyiniyorlar. Yani annesi rengarenk kat kat elbise üstüne kuşak dolayıp yine rengarenk başörtüsü bağlıyor. Çok etnik bir görüntü. Babası yaz kış kafasında omuzlarında şalla dolaşıyor takım yerine değişik bir tarz giyiyor. Yani dikkat çekici. Şalvar lastik değil sorun. Öyle de giyinmiyorlar. Şehrin ortasında garip duracak bir tarz
Kesınlıkle sorun yasardım uzaktayız simdilikAyni il olsa sıkıntı olurdu
O zaman ailenize yöresel kıyafet giydirin. Böylelikle iki aile arasında uyum sağlamış olursunuz.Anlatmak istediğimi önce anlamaya çalışın lütfen. Özel bir günde bir araya gelecek iki aile. Bir nebze uyum olması gerekir.
Yöresel kıyafetimiz yok. Zaten konuyu da anlamadığıniz çok açık. Belli bir standart var. Bazı yerlerde bölgeye uygun giyinilir. Ben onların memleketine giderken şort giymeyecegim mesela. Çünkü onlarda uygun değil. Ben nasil dikkat ediyorsam bir nebze dikkat bekliyorum. Bu kadarO zaman ailenize yöresel kıyafet giydirin. Böylelikle iki aile arasında uyum sağlamış olursunuz.
Bahsedeceğim elbet ama ne kadar normal durur bılmiyorumBence ailenize onlarin giyim tarzindan falan bahsedin.eger sizi istemeye geleneksel kitafetleriyle gelseler en azindan aileniz fazla sasirmamis olur. ☺
Tam olarak izah ettiğim şey bu. Teşekkür ederimNasıl ki bilmem hangi sehrin bilmem hangi köyünde minicik eteğini sortunu giydiginde absürd duruyorsa aynı sekilde daha gelişmiş sehirlerde de yöresel kıyafetler dikkat cekebiliyor...gönül ister ki bu tür düşünce yapıları olmasın ama ne mümkün
Şahsen ben hic bir kılık kıyafeti hor görmem gectim o dönemi,umarim ailen de anlayışlı olur...bol şans
Ben de ablasının bu konuda biraz daha özenli davranacaklarına inanmak istiyorum. Çünkü kendileri ozenliler. Yani şöyle, kendi yörelerinde gayet geleneksel giyiniyorlar, çok güzel ama Ankara'da ise buraya uygun giyiniyorlar. Sanırım bunu düşünürler diye umuyorum.Soyle ki ablasi vs varsa zaten yiyim kusami mutlaka yoneldirecektir. Daha once herhangi bir dugune nasil katildiklari fotograf olarak bakin netten paylastilarsa iciniz rahatlar.yoksa laf arasinda hazirliklar nasik anneme bunu aldik vs diyebilirsiniz. Eger sozlu soylerseniz kirilabilir sevgiliniz
Henüz tanısmadik. Zaten bu sorunlar düğün bitince bitecek. Benim için şu süreci atlatmak önemli. Ondan sonra ailesi ile ailem çok bir arada olacak yerlerde değillerÖnemli olan size değer vermeleri saygı duymaları
Şimdi örnek veriyorum eşimin annesi kara çarsaf giyse benim ona böyle giyilmez diye uyarmakta hakkım var mı yok
Herkesin kendi iradesi kendi tercihi.
Eski kuşak ise bunu değiştiremezsiniz zaten.
Siz ilişkinize odaklanın insanların giyimine şekline değil.
Ailenizin de pek bunu düşünmesi yersiz benceHenüz tanısmadik. Zaten bu sorunlar düğün bitince bitecek. Benim için şu süreci atlatmak önemli. Ondan sonra ailesi ile ailem çok bir arada olacak yerlerde değiller
Büyük ihtimal onlarda da smokin yoktur.Yöresel kıyafetimiz yok. Zaten konuyu da anlamadığıniz çok açık. Belli bir standart var. Bazı yerlerde bölgeye uygun giyinilir. Ben onların memleketine giderken şort giymeyecegim mesela. Çünkü onlarda uygun değil. Ben nasil dikkat ediyorsam bir nebze dikkat bekliyorum. Bu kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?