Dış Görünüş Meselesi ve Beni Bekleyen Sorun

Benim gördüğüm tartışmalı konularda da genelde şöyle oluyor;
Çoğunluk bir görüş etrafında birleşiyor, fakat konuyu açan üye çoğunluğu değil aralarda kendi istediği gibi yazan birkaç yorumu baz alıyor. Geri kalanlar da konuyu açan kişi gibi düşünmediği için linç etmiş oluyor. Çünkü klavye başında biri konu açsın da linç edelim diye bekliyoruz. Zaten genelde bu tarz konularda konu sahibinin bariz bir hatası oluyor, ya genel etiğe ters, ya da dar perspektifte takılı kalan bir bakış açısı söz konusu oluyor.
Ama hiç konu sahibinin onca mantıklı açıklamadan sonra durup bir bu kadar insan ne diyor diye düşündüğünü görmedim. Genelde ama aksini yazsaydım şöyle şöyle derlerdi vs gibi savunmaya geçiliyor. Yoo her durumda da doğru ne ise onu savunuyoruz. Zıt görüşler dikkate alınmayacaksa neden fikir almak için konu açıldığını anlamıyorum.

Ya işte bunu düşünmek çok mu zor. Herkesin penceresinden gökyüzü farklı gözüküyor. Herkes bu gökyüzü çok mavi diyorsa, ben mavi değil diye düşünsem de oturur bu kadar insan neden böyle diyor diye kafa yorardım. Vay babam bunlar beni anlamıyor linç ediyor vs vs. gerçekten insani yorum yaptigina pişman ediyorlar. O zaman tepeye "benimle aynı düşünmeyen beni linç ediyor demektir. " yaz. Bizde ona gore yorum atar veya atmayiz

Evet buna insanlar beni linç ediyor değil, çoğunluk benim gibi düşünmüyor demek lazım.
Burada bazı kültürel durumlar yerden yere vuruluyor demiş bir de konu sahibi, bunu da hiç anlayamadım. Burada hiçbir zaman insanların kıyafeti yerden yere vurulmadı. O konular çok farklı.

Tutumunuz konuyu anlatırken bile yanlış. İzlenim olarak iyi insanlar mı değiller mi, anlayışlılar mı, yöresel giyiniyorlar ama kendilerini geliştirmişler mi sizinde ailenizinde önceliği bu olmalı. Sizi kızları gibi sevecekler belkide bu şekilde yargılamayın lütfen.

Nasıl ki bilmem hangi sehrin bilmem hangi köyünde minicik eteğini sortunu giydiginde absürd duruyorsa aynı sekilde daha gelişmiş sehirlerde de yöresel kıyafetler dikkat cekebiliyor...gönül ister ki bu tür düşünce yapıları olmasın ama ne mümkün
Şahsen ben hic bir kılık kıyafeti hor görmem gectim o dönemi,umarim ailen de anlayışlı olur...bol şans

Umarim bundan sonra da yasamazsiniz. Mutluluklar dilerim.

Bu arada soz gununden sonra bizi de buradan bilgilendirir misiniz? Nasil gecti? Insanlar ne tepki verdi? Kv adayini sevdin mi? gibi.
Tekrar mutluluklar

anladim, tahmin ediyorum nasil bir goruntu oldugunu. peki bu insanlar dugun derneklerde de ayni sekilde mi giyiniyorlar? yani oyle geleceklerine eminseniz ailenize citlatin bari mevzuyu ki sasirmasinlar.

eger oyle gelip gelmeyeceklerine emin degilseniz sey yapin, erkek arkadasinizla konusurken biz de yarin anneme sozde giyecegi elbiseyi almaya gidecegiz filan deyin. hatta ay uygun ayakkabi bulamadik diye detay verin, belki o zaman o da "bizimkilrrin hic boylr dertleri yok her ortamda bellidir" filan diye fikir verecek birsey soyler size. yada belki kendi ailesine "karsi taraf cok hazirlik icinde sizde biraz hazirlik yapin " diye soyler.

iletisiminizi bilmiyorum. ben bu sekilde caktirmadan fikir almis olurdum biraz.

Önemli olan size değer vermeleri saygı duymaları
Şimdi örnek veriyorum eşimin annesi kara çarsaf giyse benim ona böyle giyilmez diye uyarmakta hakkım var mı yok

Herkesin kendi iradesi kendi tercihi.
Eski kuşak ise bunu değiştiremezsiniz zaten.
Siz ilişkinize odaklanın insanların giyimine şekline değil.

Soyle ki ablasi vs varsa zaten yiyim kusami mutlaka yoneldirecektir. Daha once herhangi bir dugune nasil katildiklari fotograf olarak bakin netten paylastilarsa iciniz rahatlar.yoksa laf arasinda hazirliklar nasik anneme bunu aldik vs diyebilirsiniz. Eger sozlu soylerseniz kirilabilir sevgiliniz

Bence ailenize onlarin giyim tarzindan falan bahsedin.eger sizi istemeye geleneksel kitafetleriyle gelseler en azindan aileniz fazla sasirmamis olur. ☺

O zaman ailenize yöresel kıyafet giydirin. Böylelikle iki aile arasında uyum sağlamış olursunuz.
Yöresel kıyafetimiz yok. Zaten konuyu da anlamadığıniz çok açık. Belli bir standart var. Bazı yerlerde bölgeye uygun giyinilir. Ben onların memleketine giderken şort giymeyecegim mesela. Çünkü onlarda uygun değil. Ben nasil dikkat ediyorsam bir nebze dikkat bekliyorum. Bu kadar

Tam olarak izah ettiğim şey bu. Teşekkür ederim

Ben de ablasının bu konuda biraz daha özenli davranacaklarına inanmak istiyorum. Çünkü kendileri ozenliler. Yani şöyle, kendi yörelerinde gayet geleneksel giyiniyorlar, çok güzel ama Ankara'da ise buraya uygun giyiniyorlar. Sanırım bunu düşünürler diye umuyorum.
Daha önce kendi yöreseleri dışında bir gelin almamışlar. Sanırım ben ilk olucam. Genelde civardan ya da akrabadan gelin alınmış. Bu durumda onlara da İlk galiba

Henüz tanısmadik. Zaten bu sorunlar düğün bitince bitecek. Benim için şu süreci atlatmak önemli. Ondan sonra ailesi ile ailem çok bir arada olacak yerlerde değiller

Büyük ihtimal onlarda da smokin yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…