- 16 Mayıs 2020
- 584
- 635
- 23
- Konu Sahibi birzerdali
-
Erkek arkadasim geleneksel zihniyette değil. Tabi tamamen sıyrılmış diyemem ama ailesi gibi değil. Zaten birlikte de yaşamıyorlar. Aramizda bu tarz sorunlar şimdiye kadar olmadı. Olan durumu da ikimiz konuşarak aşıyoruz. Olmayan sorun icin ayrılmam doğru değil. Halledemiyor olsak zaten ayrılirdimBence endişelerinizde haklisiniz. Bu tarz giyinmekte ısrar etmeleri gelenek ve göreneklerine sıkı sıkıya bağlı, değişime kapalı insanlar olduğunu gösteriyor. Siz evlenince nasıl basedeceksiniz bu durumla? Malumunuz, Turkiye'deki istisnasiz her bölgenin geleneği göreneği kadınların aleyhine. Müstakbel eşinize kendi aile yapısı doğal olarak normal geliyordur ve evlilikten beklentileri de buna göre şekillenmiştir. Ben olsam ben de endişelenirdim.
Şalvar değil. Etnik folklorik giyim tarzından bahsediyorum. Şalvar değil yaniValla yapıcak birşey yok
Yazmalı şalvarlı gelirler
Ailen alışır merak etme
Ne ilgisi var ya niye ezilsin ? Çok kıymet veriyorum kendisine dert etmeyin ezilecek bir durum olmaz. Ya yorum yazmadan önce bir anlamaya çalışınEşiniz olacak kişiye söyleyemem demeyin,aileniz ve sizin nasıl düşündüğünüzü anlaması için hemen arayın. Ben adama acıdım. Ailenize girerse nasıl ezilecegini şimdiden görebiliyorum
Ben garip karşılamam fakat arkadaşımin nişanın da ortam buz kesip arkadaşım üzülürse, büyük şehre özel bir güne gelmişler etrafta kimse mi yoktu biraz daha uygun giyinmelerini isteyecek, derdim içimden. Burada sanki şalvar lastik ayakkabi demek istiyorum gibi bir şey anlaşıldi. Çok etnik bir tarzdan bahsediyorum. Yani kendi yaşadıkları şehir merkezinde bile insanlar merkeze iniyor diye oyle giyinmiyorlar. Folklorik bir tarz. Yine giysinler fakat geldikleri yerden dolayı bir parça uyum sağlayabilirler. Anlatmak istediğim buBir arkadaşınızın nişanına gitseniz orada söylediğiniz tarzda insanlar görseniz ayıplar mısınız? Ben ayiplamam çünkü ayıp olan bir şey yok ortada. Dikkat çeker mi çeker evet. Çünkü farklı. Ama en fazla ne denir güneydoğudan gelmişler denir. Yani bu onların tarzı sonuçta aileniz de böyle düşünse sorun kalmaz. Aileniz böyle düşünmüyormuş. Siz ailemi değiştirmemem diyorsunuz. E karşı tarafı nasıl değiştireceksiniz?
Burada yapabileceğiniz tek şey kararlı olmak. Anneniz laf ettiğinde "nasıl giyinirlerse giyinsinler önemli olan benim mutluluğum onların tarzı da böyle" diyebilmeliydiniz ki anneniz bir daha lafını edemesin. Bakın erkek arkadaşınız onlar böyle demiş siz bir daha konusunu açamiyorsunuz. Ama siz kendiniz kabullenmeden ailenizin kabullenmesini beklemeyin.
Yaa evet bayağı açıklayıcı oldu, güzel linç. Anlamaktan uzak ezbere cümlelerNice insanlar gördüm üzerinde elbise yok
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok!
-Mevlâna
Sanırım yeterli yorum için. Gâyet açıklayıcı oldu.
Taktınız salvara ya. Şalvardan bahsetmiyorum. Bakin bazı kıyafetler çok etnik siyasi simge halinde olabiliyor. Aşırı folklorik bir giyim tarzından bahsediyorum. Bu memlekette insanlar bir şalvar mi giyiyor ya. ŞALVAR DEĞİL.Linç linç deyip durmuşsunuz, yorumların yarısını okudum, linç falan göremedim. Karşı tarafı ikna etmenizi sağlayacak fikirler gelmeyince linç edildiğinizi düşündünüz sanırım.
Yerine göre giyinmek, ortama göre giyinmek derken yer ve ortam dediğiniz nedir onu da anlamadım.
Köylerde de kız isteme, nişan, düğün oluyor sonuçta. O insanlar da şalvar giyip gidiyorlar.
Sizin nişanınız, düğününüz için farklı bir kıyafet tarzına geçmeleri gerektiğini düşünmeyecekler ki zaten gerekmiyor. Özel gün şalvarlarını giyip gelirler en fazla.
Yapmanız gereken şey ailenizi ikna etmek.
Geleneklerine bağlılıkları sizi de etkileyecekse, size, sizin şu an onlara yapmaya çalıştığınız gibi müdahale edeceklerse hiç evlenmeyin zaten.
Sizi çok iyi anlıyorum. Benımde kayınvalidem ve görümcelerim oyle. Ve ailem aynı tepkıyı verdı. Baya çabaladım bize insanlık lazım gıyım kusamları adetleri napalım üstü bası ıyı olupta insanlıktan nasıbını almamıs kişileri diye diye ikna ettim. Hala yöresel giyiniyorlar. Onları farklı oluslarıyla sevıyorum. Çocuğum farklı kültürlerle buyumus olacak. Ha onlarda bizim tarafa gelırken gıyımlerini biraz yumusatmıslardı kendılerınce.Herkese merhaba kizlar;
Evlilik yolunda olduğum bir ilişkim var. Nişanlanma sürecindeyiz. Erkek arkadaşım, anlayışlı ve ilgi doludur. Bir kadına nasıl değer vereceğini bilen ve ilişki içerisinde beni çok mutlu eden bir sevgili aynı zamanda dosttur. İlişkim ile alakalı hiç bir problemim yok çok şükür.
Fakat konu şu, ailesi ile benzer kültürde sayılırız fakat biz bir çok şeyde yillardan beri süregelen olumlu değişimler ile farklı bir noktadayız. Onun ailesi ise kültürel özelliklerini fazlasıyla taşır. Özellikle kılık kıyafet konusunda. Aşırı yöresel giyiniyorlar. Biz dededen beri büyük şehirde yaşadığımız için giyim, kuşam, ev , yaşantı konusunda buraya uyum sağlamış durumdayız. (Ankara'da ikamet ediyoruz uzun yıllardır). Hatta büyük dedelerimden beri böyle. Yani hiç görmedim ailemde. Zaten böyle bir giyim tarzı hiç bu denli olmamış, fotoğraflardan da gördüğüm kadarıyla. Onun ailesi ise nasil desem, şehirde öyle giyinen insanlar görseniz dönüp bakarsınız bu da ne diye. Şehre ve bizim yaşantımıza göre bayağı tuhaf bir biçimdeler.
Ailem ise bu konularda maalesef olumsuz tutum sergileyecek insanlar. İstemeye o şekilde gelmiş olsalar eminim herkes şaşıracaktir. Çünkü kendi ailemde herkes çok şık ve uygun giyinir özel günlerde özellikle. Anne babası dışında ailenin geri kalan abi ablaları kız kardeş buraya daha uygunlar.
Bu konuyu dert eder oldum. Biraz da olsa şehre uyumlu, ceki düzen verecek şekilde gelirler mi bilmiyorum. Bu durumu elbette erkek arkasımla paylaşamam. Neticede ailesi. Arkadaşlarıma gösterdim, büyük şehire de böyle istemeye gelmezler herhalde diyorlar. Ama maalesef normal halleri böyle. Bu durumu nasıl izah ederim, izah etsem de yıllardır olan düzeni elbette değiştiremem. Ailemin ise eminim modları düşecek. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim sizce ? Nasıl izah edilir, çok kirici olur. Acaba aileden birileri ( kız kardeş, abla vs) biraz toparlarlar mi ? Ayrıntılı da soramiyorum bu durumu nasıl gelirler diye.
Ekleme : Arkadaşlar ailesinin nasıl giyindigi beni elbette bu kadar ilgilendirmiyor. Ben sorunsuz bir gün geçirmek istiyorum sadece. Ailemin bu konuda modlarınin düşmesinden ve bundan etkilenmekten bahsediyorum. Burada bazı üyeler illa ki aksi yorum yapacak. Bazı kültürel durumlari yerden yere vuruyorsunuz zamanı gelince. Bahsettiğim aile şalvar lastik ayakkabi giyiyor giyim tarzları değil. Folklorik, aşırı etnik bir giyimden bahsediyorum
Iyi de bakin burada 150 sayfa yazsaniz da yapabileceginiz bir-sey-yok.Taktınız salvara ya. Şalvardan bahsetmiyorum. Bakin bazı kıyafetler çok etnik siyasi simge halinde olabiliyor. Aşırı folklorik bir giyim tarzından bahsediyorum. Bu memlekette insanlar bir şalvar mi giyiyor ya. ŞALVAR DEĞİL.
Taktınız salvara ya. Şalvardan bahsetmiyorum. Bakin bazı kıyafetler çok etnik siyasi simge halinde olabiliyor. Aşırı folklorik bir giyim tarzından bahsediyorum. Bu memlekette insanlar bir şalvar mi giyiyor ya. ŞALVAR DEĞİL.
Yani ?Şalvar değil. Etnik folklorik giyim tarzından bahsediyorum. Şalvar değil yani
Aklıma laz kıyafetleri geldi, çok da hakim değilim ama doğu karadeniz yöresinde günlük hayatta çok yaygın devam eden gelenekler gibi anlatımınız.Kat kat rengârenk elbise , rengarenk kuşak, babanin kafasında etnik bir şal dolanmış takım elbise harici değişik bir kıyafet giyiyor pantolon bol yine yöresel değişik. Köy ağası gibi düşünün.
Ailem mutlu olmami ister tabi. İsterler ki birbirlerine uygun aileler olsun ama bunu çok da sorun etmezler. Sadece belli görgü kurallarını bilmelerini isterler bu kadar. Bana kalsa ona da gerek yok ama ailemi degistiremem sonuçta
Anlattıklarınız ile söylediğimin inanin alakası yok. Ben diyorum ki özel bir günüm buz gibi kesmesin. Bahsettiğim şalvar kara lastik falan da değil. Daha etnik kıyafetler. Babasinin kafasına şal bağlaması, yöresel bişi, annesinin kuşaklar sarması gibi gerçekten bakınca çok folklorik bir tarz. Elbette bunu giyebilirler fakat özel bir gün de hepimiz biraz daha özenli oluruz. Herkes şalvar giyen tatlı bir teyzeyi eleştiriyorum gibi bir algı yaratıyor. Öyle bir şey değil. Bazı kıyafetler siyasi simge gibi duruyor mesela. Özel bir gunde bu denli olmaya gerek yok diyorum
Taktınız salvara ya. Şalvardan bahsetmiyorum. Bakin bazı kıyafetler çok etnik siyasi simge halinde olabiliyor. Aşırı folklorik bir giyim tarzından bahsediyorum. Bu memlekette insanlar bir şalvar mi giyiyor ya. ŞALVAR DEĞİL.
bilmedigim icin tek tek bir suru traditional kiyafete baktim tarife en cok uyan bunlar herhalde. acikcasi benim ailem de garipserdi ama asla insanlara oyle giyinmemeleri gerektigini hissettirmeyi dusunecek kadar bile haddimizi asmazdik.
Bi benzer foto bulup atin da insanlar salvar yazmaktan vazgecsin
Konuya yorumum ise ben size hak verdim ancak insanlara boyle giyinme diyemeyeceginize gore yapmaniz gereken sey ailenize onceden soylemeniz ki şok gecirmesinler gorduklerinde
Ahhaa ayni anda yazmisiz , aklin yolu birdir
Ben de bu anlamda çabalayacagim. Peki nasıl bir gün geçirdiniz ? Ve şuan eşinizin ailesi ile sorununuz var mı ? Biraz bahseder misinizSizi çok iyi anlıyorum. Benımde kayınvalidem ve görümcelerim oyle. Ve ailem aynı tepkıyı verdı. Baya çabaladım bize insanlık lazım gıyım kusamları adetleri napalım üstü bası ıyı olupta insanlıktan nasıbını almamıs kişileri diye diye ikna ettim. Hala yöresel giyiniyorlar. Onları farklı oluslarıyla sevıyorum. Çocuğum farklı kültürlerle buyumus olacak. Ha onlarda bizim tarafa gelırken gıyımlerini biraz yumusatmıslardı kendılerınce.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?