Dış Görünüş Meselesi ve Beni Bekleyen Sorun

Erkek arkadasim geleneksel zihniyette değil. Tabi tamamen sıyrılmış diyemem ama ailesi gibi değil. Zaten birlikte de yaşamıyorlar. Aramizda bu tarz sorunlar şimdiye kadar olmadı. Olan durumu da ikimiz konuşarak aşıyoruz. Olmayan sorun icin ayrılmam doğru değil. Halledemiyor olsak zaten ayrılirdim

Bir arkadaşınızın nişanına gitseniz orada söylediğiniz tarzda insanlar görseniz ayıplar mısınız? Ben ayiplamam çünkü ayıp olan bir şey yok ortada. Dikkat çeker mi çeker evet. Çünkü farklı. Ama en fazla ne denir güneydoğudan gelmişler denir. Yani bu onların tarzı sonuçta aileniz de böyle düşünse sorun kalmaz. Aileniz böyle düşünmüyormuş. Siz ailemi değiştirmemem diyorsunuz. E karşı tarafı nasıl değiştireceksiniz?

Burada yapabileceğiniz tek şey kararlı olmak. Anneniz laf ettiğinde "nasıl giyinirlerse giyinsinler önemli olan benim mutluluğum onların tarzı da böyle" diyebilmeliydiniz ki anneniz bir daha lafını edemesin. Bakın erkek arkadaşınız onlar böyle demiş siz bir daha konusunu açamiyorsunuz. Ama siz kendiniz kabullenmeden ailenizin kabullenmesini beklemeyin.

Eşiniz olacak kişiye söyleyemem demeyin,aileniz ve sizin nasıl düşündüğünüzü anlaması için hemen arayın. Ben adama acıdım. Ailenize girerse nasıl ezilecegini şimdiden görebiliyorum
Ne ilgisi var ya niye ezilsin ? Çok kıymet veriyorum kendisine dert etmeyin ezilecek bir durum olmaz. Ya yorum yazmadan önce bir anlamaya çalışın

Ben garip karşılamam fakat arkadaşımin nişanın da ortam buz kesip arkadaşım üzülürse, büyük şehre özel bir güne gelmişler etrafta kimse mi yoktu biraz daha uygun giyinmelerini isteyecek, derdim içimden. Burada sanki şalvar lastik ayakkabi demek istiyorum gibi bir şey anlaşıldi. Çok etnik bir tarzdan bahsediyorum. Yani kendi yaşadıkları şehir merkezinde bile insanlar merkeze iniyor diye oyle giyinmiyorlar. Folklorik bir tarz. Yine giysinler fakat geldikleri yerden dolayı bir parça uyum sağlayabilirler. Anlatmak istediğim bu

Linç linç deyip durmuşsunuz, yorumların yarısını okudum, linç falan göremedim. Karşı tarafı ikna etmenizi sağlayacak fikirler gelmeyince linç edildiğinizi düşündünüz sanırım.

Yerine göre giyinmek, ortama göre giyinmek derken yer ve ortam dediğiniz nedir onu da anlamadım.
Köylerde de kız isteme, nişan, düğün oluyor sonuçta. O insanlar da şalvar giyip gidiyorlar.
Sizin nişanınız, düğününüz için farklı bir kıyafet tarzına geçmeleri gerektiğini düşünmeyecekler ki zaten gerekmiyor. Özel gün şalvarlarını giyip gelirler en fazla.

Yapmanız gereken şey ailenizi ikna etmek.
Geleneklerine bağlılıkları sizi de etkileyecekse, size, sizin şu an onlara yapmaya çalıştığınız gibi müdahale edeceklerse hiç evlenmeyin zaten.

Taktınız salvara ya. Şalvardan bahsetmiyorum. Bakin bazı kıyafetler çok etnik siyasi simge halinde olabiliyor. Aşırı folklorik bir giyim tarzından bahsediyorum. Bu memlekette insanlar bir şalvar mi giyiyor ya. ŞALVAR DEĞİL.

Sizi çok iyi anlıyorum. Benımde kayınvalidem ve görümcelerim oyle. Ve ailem aynı tepkıyı verdı. Baya çabaladım bize insanlık lazım gıyım kusamları adetleri napalım üstü bası ıyı olupta insanlıktan nasıbını almamıs kişileri diye diye ikna ettim. Hala yöresel giyiniyorlar. Onları farklı oluslarıyla sevıyorum. Çocuğum farklı kültürlerle buyumus olacak. Ha onlarda bizim tarafa gelırken gıyımlerini biraz yumusatmıslardı kendılerınce.

Iyi de bakin burada 150 sayfa yazsaniz da yapabileceginiz bir-sey-yok.

Erkek arkadaşınızın ağzını aramissiniz, onlar oyle deyip kapatmis konuyu.

Gidip adamin ailesiyle konusacak haliniz yok.

O gun gelmeden ne giyeceklerinizi bilemezsiniz.

Yapabileceginiz tek sey ailenizi yumuşatmaya calismak.

Baska yapacak bir sey yok. Var mi?

Konuya ilk mesajımdı, ilk defa şalvar dedim. Nasıl takmış olabilirim acaba

Şalvar zaten örnek olsun diye yazılmış bir şey. Ne olursa olsun sizi ilgilendiren bir şey yok.
Sevgiliniz Hindistanlı olsaydı ve ailesi sari giyiyor olsaydı "böyle olmaz ki ama. Taşlı pullu abiye giysinler, simli düğün topuzu yaptırsınlar" mi diyecektiniz?
Siyasi, etnik, folklorik, ne olursa olsun, sizi ilgilendiren bir şey yok.

Sizi ilgilendiren tek kısım evlenme kararınız.
Görüşleri, simgeleri, gelenekleri size bu kadar tersse evlenmeyin zaten. Kıyafet değişince fikirler mi değişiyor?
Derdiniz anneniz babanız değil bence. Arkadaşlarınıza, akrabalarınıza rezil olacağınızı düşünüyorsunuz.

Aklıma laz kıyafetleri geldi, çok da hakim değilim ama doğu karadeniz yöresinde günlük hayatta çok yaygın devam eden gelenekler gibi anlatımınız.
Kendimi sizin yerinize koyuyorum, tuhaf gelirdi yalan söylememin manası yok.
Sadece giyim için de değil, yöresel kıyafetlerine bu kadar hala bağlı yaşayan bir ailenin; kendi kültürel özelliklerine de aynı şekilde bağlı olması ve yetiştirdiği çocuk her ne kadar modern olsa da armutun her zaman dibine düştüğü gerçeği olur.
Bir iki üç sene evet hayatınıza normal devam etseniz de ileride çocuğunuz olduğunda, evleneceğiniz adamın ona hangi kültürü vermek isteyişi ya da ailesinin isteklerine ne kadar ket vuracağı da önemli.
İyi düşünün.

Anladım. Güneydoğu insanından bahsediyorsun o zaman. Ama anlamadığım niye buz kesiyor ortam. Ailen beğenmeyecek diye bu kadar endişeliysen ailenin beğeneceği tarzda bir eş ailesi bul. Yani sizin folklorik dediğiniz o yörenin kıyafeti. Benim bahsettiğim şalvar kara lastik bizim tarafın folklorik kıyafeti. Etnik dediğin şey “tek” değil ki. Anneannemin örtüyor dediğim örtüsü bizim o tarafa aittir. Başka şehirlerde yoktur.

Özel gün deyip durmuşsun. Onlarında özel günü. Ve onlarda kendilerine göre özel kıyafetlerini giyecek. Bu tarz farklılıklar bizi aile olarak hiç ilgilendirmez. Gelinlerimizden birisinin ailesi yaşlıları Türkçe bile bilmiyor. Bize ne. Hiç abime baskı yapmadık bu ne diye ailesi olarak. Biri yazmış kendi başlarına gelse diye. Başımıza geldi de konuşuyorum. Boşandığı eşi yani eski gelinimiz Zazaydı. Çok aşırı farklılardı. Yine sorun olmadı bizim için. Takıldığınız konu bana tuhaf geldi.

Abimin ikinci eşiyle düğünde biz kendi folklorik kıyafetimizi götürdük. Düğünde giydik. Kendi yöremizin müziğini açtık oynadık. Size yapılsa buz kesecek işte ortalık. Bu farklılıklar bizi biz yapıyor bence. Ben seviyorum farklılıkları.

Eğer gerçekten kaldıramayacaksanız ayrılın. Kimseyi özel günüm diye darlama bence. Nişanlın kesin utanıyordur senin tavrından belli etmese de. Evlilikte zaten ailemi beğenmiyorsun diye geri döner bu günler sana. Haksız da sayılmaz. Bunun doğumu var, bayramı var gidip kalması var.

Not: hayatımda ilk defa folklorik kelimesini bir konuşma içinde bu kadar çok kullandım

bilmedigim icin tek tek bir suru traditional kiyafete baktim tarife en cok uyan bunlar herhalde. acikcasi benim ailem de garipserdi ama asla insanlara oyle giyinmemeleri gerektigini hissettirmeyi dusunecek kadar bile haddimizi asmazdik.

Eklentiler

• FE4DFA19-F5AE-4EB5-8ABB-6C56BC2F261D.webp
    65,1 KB · Görüntüleme: 69

Bi benzer foto bulup atin da insanlar salvar yazmaktan vazgecsin

Konuya yorumum ise ben size hak verdim ancak insanlara boyle giyinme diyemeyeceginize gore yapmaniz gereken sey ailenize onceden soylemeniz ki şok gecirmesinler gorduklerinde

bilmedigim icin tek tek bir suru traditional kiyafete baktim tarife en cok uyan bunlar herhalde. acikcasi benim ailem de garipserdi ama asla insanlara oyle giyinmemeleri gerektigini hissettirmeyi dusunecek kadar bile haddimizi asmazdik.
Bi benzer foto bulup atin da insanlar salvar yazmaktan vazgecsin

Konuya yorumum ise ben size hak verdim ancak insanlara boyle giyinme diyemeyeceginize gore yapmaniz gereken sey ailenize onceden soylemeniz ki şok gecirmesinler gorduklerinde

Ahhaa ayni anda yazmisiz , aklin yolu birdir

Benim de memlekette tanıdığım günlük hayatında yöresel giysiler giyen teyzeler var. Ama düğüne nişana giderken etek ceket giyip eşarp takarlar. Sizin karşı taraf da belki böyledir. Evde ve mahallede kendi gibidir, ortamlara girerken şık giyinir. Ön sayfaları okumafım ama böyle yapacak olma ihtimalleri yok mu? Keşke erkek arkadaşınıza uygun bir dille sorsanız zaman varsa? Şunu da ekleyeyim: güneydoğuda yaşadım ve o kıyafeti biliyorum

Ben de bu anlamda çabalayacagim. Peki nasıl bir gün geçirdiniz ? Ve şuan eşinizin ailesi ile sorununuz var mı ? Biraz bahseder misiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…