Dış Görünüş Meselesi ve Beni Bekleyen Sorun

Henüz tanısmadik. Zaten bu sorunlar düğün bitince bitecek. Benim için şu süreci atlatmak önemli. Ondan sonra ailesi ile ailem çok bir arada olacak yerlerde değiller
Bence bu sekilde düşünmeniz yanlış.
Doğumunuz olacak çocuklarınızın özel günleri eşinizin ailesi yine aynı şekilde gelecekler.

Bence onlar da yaşadıkları yerde geleneksel olmasına rağmen şehre gelirken uygun giyeceklerdir sadece çok yaşlı insanlarsa kimse onlara şunu giy bunu giy dinlemez

Abiye giyip gelse ne olur, üç kay makyaj yapsa ne olur, istanbul hanfendisi olsa ne olur, huzur vermedikten sonra, kötü kalpli olduktan sonra.
Sen onların elbiseleriyle değil, eşinle evleniyorsun. Ben şehirliyim onlar köylü tavrı hoş mu sence?

Bence onlar da yaşadıkları yerde geleneksel olmasına rağmen şehre gelirken uygun giyeceklerdir sadece çok yaşlı insanlarsa kimse onlara şunu giy bunu giy dinlemez
Pek sanmıyorum. Giyim tarzlarını her yere taşıyorlar. O nedenle aynı şekilde geleceklerdir. Umarım dediğiniz gibi olur tabi. Ben de onların olduğu şehire gittiğim de onlara uygun giyinmeye özen göstereceğim. Umarım onlar da aynı özeni gösterir fakat sanmıyorum

Ben sehirliyim o köylü gibi bir algı yok defalarca izah ettim bunu. Ben de onların şehrine gidince onlara uygun giyinecegim. Şehirli köylü meselesi değil girilen ortama uygun olma meselesi bu

Derdim ailem. Arkadaşımın akrabam umrumda değil. Ailem de haliyle mutlu olsunlar istiyorum. Ben de onların yöresine gidince onlara uygun giyinecegim. Gelinligi bile onlara uygun seçecegim ,oraya göre ayrı. Bu rencide etmek değil ortamına uygun olma meselesi

Ben onların yöresine gittiğim de onlara uygun giyinecegim. Orada şort giyeceğim diye diretecek değilim mesela. Çünkü girdiğimiz ortam ne ise ona bir şekilde "kendimize göre" uydurmaya çalışırız. Ayni anlayışı bekliyorum. Bu modernleşme değil, ortama uygun davranma. Madem boyle ben de onların bölgesinde fransiz gibi gezeyim, kendimi değiştirecek değilim değil mi

Ne kadar uzamış bu konu
Ben yarım kollu elbiseyle doğuda rahat yürüyemedim.
Yazın ortasında uzun kollu bluzlar giyindim
Karadenizde uzun bir şort giyen arkadaşıma edilmedik laf kalmadı.
Kimse sizin normal haliniz bu öyle kabul etmek zorundalar demedi.
Duruma yere uygun giyiseydiniz dendi.
Konu geleneksellik kapalılık olunca kişiler her taraftan taraftar bulabiliyor.

Kesinlikle bunu anlatıyorum. Ben de onların yöresine gidince dediğiniz şekilde giymek zorundayım. Aksini istersem de buranın adeti bu diyecekler. Ayni anlayışı beklediğim icin de karşı tarafı aşağılamis oluyorum. Ne tuhaf ya. Bu durumda ben de aşağılanmış, olduğu gibi kabul edilmemis hissedeyim. Erkek arkadasim bunu bana izah ettiginde gayet anlayışla karşıladım. Oranın kültürü o dedim ve kabullendim. Buranın da kültürü bu. Ne tuhaf ya. Kırk sayfa yazdım hâlâ aynı anlayışsız tavır sürüyor

Ill okudugunda biraz tuhaf geldi neden kiyafetlere bu kadar takildiniz diye ama dusununce de bir yerde haklisiniz.

Ben konu sahibini anlayabiliyorum. Arti yazim tarzina bakinca, kucuk gorme gibi bir durum veya sehirli koylu algisi olmadigi da belli. Bir de demis zaten ben onlarin bulundugu yere gittigimde nasil sortumu giymeyeceksem, onlar da ozel gunumde biraz daha ozenli olamazlar mi diye. Bunu okuyunca daha cok hak verdim. Yoksa tabi ki kimse kimsenin normalde ne giydigine kulturune karisma hakkina asla sahip degildir.

Yine de burda konu sahibine yuklenen arkadaslarin cogu, adim gibi eminim kendi dugunlerinde es ailesinin bahsi gecen ozensiz (?) kıyafetlerle dugune gelmesi durumunda, sinir krizi gecirir esiyle de bir guzel kavga ederdi.

ozaman sizde esadayiniza durumu izah edin olay çözülsün

Teşekkür ederim. Elbette küçük görecek bir durum söz konusu değil. Elbette kendi yörelerinde istedikleri gibi giyinmeliler. Ben de onların yöresinde aynı özeni göstereceğim zaten. Bunu yadirgamadim da. Erkek arkadasim izah ettiginde, anlayışla karşıladım. Elimden geldiğince o ailenin benden dolayı orada mahcubiyet yaşamasına izin vermem. Fakat aynı özeni karşıdan beklediğim için ,onlar köylü ben sehirliyim demişim gibi bir algı oluşuyor. 40 sayfa yazdım hâlâ aynı. Teşekkür ederim bu arada empati duygunuz için

ozaman sizde esadayiniza durumu izah edin olay çözülsün
Bu durumu nasıl izah edeceğimi bılmiyorum zaten. Buradaki üyeler gibi bambaşka bir tarafa çekebilir, buraya konu açtıktan sonra anladım. Ben zaten erkek arkadaşıma söyleyeyim nasıl söyleyeyim niyetiyle açmadım konuyu esasen. Buradaki ablası, kız kardeşi bu duruma karşı bir özen gösterirler mi diye fikir almak istedim. Sonuçta anne babaları. Daha önce kendi yöreleri akraba eş dost dışında ilk kez dışarıdan gelin alacaklar. Kendi aralarında öyle giyinebilirler fakat belki ilk kez böyle bir durum olacağı için farklı olur mu acaba diye fikir yürütülmesini istemiştim. Çok umutlu değilim yine de ama.

bunu kimse bilemez ki ama
Siz gorumcelerle samimi degilsiniz onlara soramazsiniz
Suan tahminde bulunuyrosunuz
Belkide hic oyle gelmeyecekler
Ya ailenizi bu duruma hazirlayacaksiniz
Ya da es adayina durumu izah edeceksiniz
Baska yoluyok
Es adayiniz size zamanında demis sizde oraya özgü giyinmişsiniz siz alinmamissiniz
Olaya böyle bakin

3 senelik evliyim. Eşimin ailesi şalvar ve lastik ayakkabı giyiyor. Hatta bana sende giy dediler. Cvbım ise ben rahat edemem sevmiyorum ama giyene de kötü gözle bakmam oldu. Olay kapandı. Hatta artık annemde şalvar giyiyor bizzat eşimin köyüne gidip ben diktiriyorum hatta .

Ama siz her konuda olmadan olabilecek en kötü şeyi düşünüyorsunuz. Bu konudan nasıl bu kadar eminsiniz ben anlayamadım. Aslında emin değilsiniz öyle sanıyorsunuz. Diğer meseleler gibi bunu da yaşayıp göreceksiniz. Umarız ki iyi olsun herşey... forumu biraz okumak yeterli kültür ve yetişme farkının eninde sonunda patlak verdiğini görmek için. Kimse ailesiyle aynı olamaz zaten ama köklerini barındırır o kökler ordadır hep bir yere gitmez. Diyorum ya umarın farklı olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…