- 16 Mayıs 2020
- 584
- 635
- 23
- Konu Sahibi birzerdali
Büyük ihtimal.Büyük ihtimal onlarda da smokin yoktur.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Büyük ihtimal.Büyük ihtimal onlarda da smokin yoktur.
Bence bu sekilde düşünmeniz yanlış.Henüz tanısmadik. Zaten bu sorunlar düğün bitince bitecek. Benim için şu süreci atlatmak önemli. Ondan sonra ailesi ile ailem çok bir arada olacak yerlerde değiller
Pek sanmıyorum. Giyim tarzlarını her yere taşıyorlar. O nedenle aynı şekilde geleceklerdir. Umarım dediğiniz gibi olur tabi. Ben de onların olduğu şehire gittiğim de onlara uygun giyinmeye özen göstereceğim. Umarım onlar da aynı özeni gösterir fakat sanmıyorumBence onlar da yaşadıkları yerde geleneksel olmasına rağmen şehre gelirken uygun giyeceklerdir sadece çok yaşlı insanlarsa kimse onlara şunu giy bunu giy dinlemez
Ben sehirliyim o köylü gibi bir algı yok defalarca izah ettim bunu. Ben de onların şehrine gidince onlara uygun giyinecegim. Şehirli köylü meselesi değil girilen ortama uygun olma meselesi buAbiye giyip gelse ne olur, üç kay makyaj yapsa ne olur, istanbul hanfendisi olsa ne olur, huzur vermedikten sonra, kötü kalpli olduktan sonra.
Sen onların elbiseleriyle değil, eşinle evleniyorsun. Ben şehirliyim onlar köylü tavrı hoş mu sence?
Elbette bilgilendiririm. Çok teşekkür ederim.Bu arada soz gununden sonra bizi de buradan bilgilendirir misiniz? Nasil gecti? Insanlar ne tepki verdi? Kv adayini sevdin mi? gibi.
Tekrar mutluluklar
Derdim ailem. Arkadaşımın akrabam umrumda değil. Ailem de haliyle mutlu olsunlar istiyorum. Ben de onların yöresine gidince onlara uygun giyinecegim. Gelinligi bile onlara uygun seçecegim ,oraya göre ayrı. Bu rencide etmek değil ortamına uygun olma meselesiKonuya ilk mesajımdı, ilk defa şalvar dedim. Nasıl takmış olabilirim acaba
Şalvar zaten örnek olsun diye yazılmış bir şey. Ne olursa olsun sizi ilgilendiren bir şey yok.
Sevgiliniz Hindistanlı olsaydı ve ailesi sari giyiyor olsaydı "böyle olmaz ki ama. Taşlı pullu abiye giysinler, simli düğün topuzu yaptırsınlar" mi diyecektiniz?
Siyasi, etnik, folklorik, ne olursa olsun, sizi ilgilendiren bir şey yok.
Sizi ilgilendiren tek kısım evlenme kararınız.
Görüşleri, simgeleri, gelenekleri size bu kadar tersse evlenmeyin zaten. Kıyafet değişince fikirler mi değişiyor?
Derdiniz anneniz babanız değil bence. Arkadaşlarınıza, akrabalarınıza rezil olacağınızı düşünüyorsunuz.
Ben onların yöresine gittiğim de onlara uygun giyinecegim. Orada şort giyeceğim diye diretecek değilim mesela. Çünkü girdiğimiz ortam ne ise ona bir şekilde "kendimize göre" uydurmaya çalışırız. Ayni anlayışı bekliyorum. Bu modernleşme değil, ortama uygun davranma. Madem boyle ben de onların bölgesinde fransiz gibi gezeyim, kendimi değiştirecek değilim değil miBu konuda modernleşmesi gereken tek güruh modern olduğunu iddia ettiğiniz aileniz.
Gerilmek istemiyorsanız onlarla konuşmalısınız. Zira çuldan çaputtan gerginlik çıkaracağını söylediğiniz kişiler sizin aileniz.
Kesinlikle bunu anlatıyorum. Ben de onların yöresine gidince dediğiniz şekilde giymek zorundayım. Aksini istersem de buranın adeti bu diyecekler. Ayni anlayışı beklediğim icin de karşı tarafı aşağılamis oluyorum. Ne tuhaf ya. Bu durumda ben de aşağılanmış, olduğu gibi kabul edilmemis hissedeyim. Erkek arkadasim bunu bana izah ettiginde gayet anlayışla karşıladım. Oranın kültürü o dedim ve kabullendim. Buranın da kültürü bu. Ne tuhaf ya. Kırk sayfa yazdım hâlâ aynı anlayışsız tavır sürüyorNe kadar uzamış bu konu
Ben yarım kollu elbiseyle doğuda rahat yürüyemedim.
Yazın ortasında uzun kollu bluzlar giyindim
Karadenizde uzun bir şort giyen arkadaşıma edilmedik laf kalmadı.
Kimse sizin normal haliniz bu öyle kabul etmek zorundalar demedi.
Duruma yere uygun giyiseydiniz dendi.
Konu geleneksellik kapalılık olunca kişiler her taraftan taraftar bulabiliyor.
ozaman sizde esadayiniza durumu izah edin olay çözülsünKesinlikle bunu anlatıyorum. Ben de onların yöresine gidince dediğiniz şekilde giymek zorundayım. Aksini istersem de buranın adeti bu diyecekler. Ayni anlayışı beklediğim icin de karşı tarafı aşağılamis oluyorum. Ne tuhaf ya. Bu durumda ben de aşağılanmış, olduğu gibi kabul edilmemis hissedeyim. Erkek arkadasim bunu bana izah ettiginde gayet anlayışla karşıladım. Oranın kültürü o dedim ve kabullendim. Buranın da kültürü bu. Ne tuhaf ya. Kırk sayfa yazdım hâlâ aynı anlayışsız tavır sürüyor
Teşekkür ederim. Elbette küçük görecek bir durum söz konusu değil. Elbette kendi yörelerinde istedikleri gibi giyinmeliler. Ben de onların yöresinde aynı özeni göstereceğim zaten. Bunu yadirgamadim da. Erkek arkadasim izah ettiginde, anlayışla karşıladım. Elimden geldiğince o ailenin benden dolayı orada mahcubiyet yaşamasına izin vermem. Fakat aynı özeni karşıdan beklediğim için ,onlar köylü ben sehirliyim demişim gibi bir algı oluşuyor. 40 sayfa yazdım hâlâ aynı. Teşekkür ederim bu arada empati duygunuz içinIll okudugunda biraz tuhaf geldi neden kiyafetlere bu kadar takildiniz diye ama dusununce de bir yerde haklisiniz.
Ben konu sahibini anlayabiliyorum. Arti yazim tarzina bakinca, kucuk gorme gibi bir durum veya sehirli koylu algisi olmadigi da belli. Bir de demis zaten ben onlarin bulundugu yere gittigimde nasil sortumu giymeyeceksem, onlar da ozel gunumde biraz daha ozenli olamazlar mi diye. Bunu okuyunca daha cok hak verdim. Yoksa tabi ki kimse kimsenin normalde ne giydigine kulturune karisma hakkina asla sahip degildir.
Yine de burda konu sahibine yuklenen arkadaslarin cogu, adim gibi eminim kendi dugunlerinde es ailesinin bahsi gecen ozensiz (?) kıyafetlerle dugune gelmesi durumunda, sinir krizi gecirir esiyle de bir guzel kavga ederdi.
Bu durumu nasıl izah edeceğimi bılmiyorum zaten. Buradaki üyeler gibi bambaşka bir tarafa çekebilir, buraya konu açtıktan sonra anladım. Ben zaten erkek arkadaşıma söyleyeyim nasıl söyleyeyim niyetiyle açmadım konuyu esasen. Buradaki ablası, kız kardeşi bu duruma karşı bir özen gösterirler mi diye fikir almak istedim. Sonuçta anne babaları. Daha önce kendi yöreleri akraba eş dost dışında ilk kez dışarıdan gelin alacaklar. Kendi aralarında öyle giyinebilirler fakat belki ilk kez böyle bir durum olacağı için farklı olur mu acaba diye fikir yürütülmesini istemiştim. Çok umutlu değilim yine de ama.ozaman sizde esadayiniza durumu izah edin olay çözülsün
Keşke ben de öyle yapabilsem oğlak kızıDoğrusu kim nasıl giyinirse giyinsin umrumda olmaz ben kendime bakarım
bunu kimse bilemez ki amaBu durumu nasıl izah edeceğimi bılmiyorum zaten. Buradaki üyeler gibi bambaşka bir tarafa çekebilir, buraya konu açtıktan sonra anladım. Ben zaten erkek arkadaşıma söyleyeyim nasıl söyleyeyim niyetiyle açmadım konuyu esasen. Buradaki ablası, kız kardeşi bu duruma karşı bir özen gösterirler mi diye fikir almak istedim. Sonuçta anne babaları. Daha önce kendi yöreleri akraba eş dost dışında ilk kez dışarıdan gelin alacaklar. Kendi aralarında öyle giyinebilirler fakat belki ilk kez böyle bir durum olacağı için farklı olur mu acaba diye fikir yürütülmesini istemiştim. Çok umutlu değilim yine de ama.
Erkek arkadasim da uyumlu değil zaten her konuda. Bakın anlaşılmayan bir durum var. Sanki ailesinin aynisi, aynı mantık ve fikirde biri ile beraberim gibi lanse ediliyor fakat öyle değil. Ben de ailem gibi değilim, o da degil. Herkes ailesinin kopyasi değil. Elbette bazı noktalarda benzerlikler var fakat bu durumları konuşunca halledebiliyoruz şuan da. Bir insan ile ayrılmayı düşünmek için halledememek gerekir
Şimdi durduk yere " ama ileride belki böyle yaparsın belki, şöyle dersin belki" diyerek nasıl yollarımızı ayırayim ? Şuan öyle bir problem yaşamadık, ileride yasarsak da hayat yani bu başkası ile de yasayabilirim . Garantisi yok