• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinin ailesinin yanına yerleşmek.

yani ben ne senin ailen ne benim ailem mantığını anlamıyorum. mutlaka birinin yanında olunmalı bence. yoksa tatiller izinler hep ikiye bölünmek zorunda. biz mesela benim ailemin olduğu yerdeyiz. eşimin ailesine yılda iki kez vs gidiyoruz. eşim tutturamadı ille benim ailemin yanında yaşayalım diye. Bende tutturmadim. öylesine gelişti olaylar ama hiç demedim ki iki aileye de uzak olalım. bu benim aileme de haksızlık onunkini de. uzak olmanın bir anlamı yok kafa dinleyeceğim diye. kendi ailem yanındayız diye de sürekli mirc mirc değiliz mesela. canim isterse gideriz istemezse yok. bunu ayarlamak lazım. eşimin ailesi tarafında otursak da sürekli görüşme yapamam yani. herseyin bir sınırı var

Bana kalirsa hiçbir erkek, ailesinin yanında yaşamaya, sürekli ziyaret etmeye değmez. Kırılırsa da kırılır çok da fifi. Çocuk da kocaman kreş yaşında zaten. İlla bir tarafa gidilsin diyorsa sizin tarafa gidersiniz o zaman.

Ne kadar anlatmaya çalışsam da anlamiyor gibi. Sanki. Engelli bir kardesi var. Onun yanında olmak istiyorum. Babam annem yaşlı onun yanında olmak istiyorum. Diğer kardeşim sorun yaşıyor. Onun yanında olmak istiyorum diyip duruyor. Benim annem de hasta. Ama ben ailemin huzuru icin zorlamıyorum istemediği için. Tabi ki annesi babası ihtiyaçlarını giderecek, bakacak. Destek olacak. Lakin bunu yaparken beni de düşünmesini istiyorum. Hiçkimsemin olmadığı üstelik de aile yapılarımızın hiç uyuşmadığı bir şehre beni götürmek istiyor. Kavga etmeyelim kirmamayayim dedikçe de daha da usteleyip duruyor.
O kavga her türlü çıkacak gibi. Bence şimdi edin kavgayı ve gitmeyin. Diğer türlü oraya taşınırsanız kavga daha şiddetli olabilir ve sonuçları da ona göre daha kötü olur.

Bazı tartışmaları zamanında yapmazsanız şimdi aram bozulur mu derken bir bakmışsınız adliye kapılarını aşındırıyorsunuz. Herkesten önce kendi aile birliğinizi düşünmeniz gerekir. Senin ailen benim ailem kavgasını bırakıp tayin işini bi kaç sene daha rafa alın. 3 yaşında kreşe gider fakat bu sefer hasta olsa sürekli izin durumlarınız sıkıntı olacak desteksiz zorlanacaksınız, belki kreşe devam edemeyecek. (3 yaşta bu sene başlayanlar salgından 1 ay gidemedi mesela sonra gitti yine hasta oldu çocuklar 2 hafta gidemedi vs gibi bunlarıda hesap edin)
Biraz daha büyük olsa işler daha kolay olur.
Eşiniz o şehirde ailesine yapışık yaşayacağını zaten belli etmiş
Canım mesele aslında sadece çocuk da değil. Çocuk meselesinin dışında aile meselesi de var. Babamın yanında olmak istiyorum. Kardeşimin psikolojik sorunları var onun yanında destek ol.ak istiyorum. Abimin yanında olmak istiyorum. Diyor ki o zaman biraz orada biraz burada yaşayalım. Annesi tamam iyi hoş tatli iyi niyetli kadin. Sözüm yok. Bile isteye kötülük etmez, lakin sınırlarını hiç bilmiyor. Bir kere deprem olmuştu biz tatilde onların yanına gittiğimizde. Neyse içeri girdik. Uyuyacağız. Diyor bu gece sizin yanınızda yatayım mi? Sizce bu ve bunu gibi davranışların olduğu bir ailenin içinde yaşayabilir miyim? O kadar düşünüyorum ki. Ben bu ilçede evlenmeden önce 2 sene evlendikten sonra da 5 senedir yaşıyorum. Burada da ablası anne tarafı var. Hepsi burada. Telefon açar. Halini görmeye git. Bacımın torunu olmuş gidin. Bilmem kimin neyi olmuş gidin. Yaptırana kadar da üç kere dört kere arar.

Merhaba. Eşim ve ben memuruz. İkimizin de ailesi burada değil. Bir çocuğumuz var ve çocuğumuzu görümcem bakıyor. Bulunduğumuz ilçede yaşıyor. Bazı konularda aynı görüşte olmasak da bazen anlaşamasak da çok iyi insandır. Bazen ben bazen o görmezden gelir. Birbirimizin kalbini kırmaktan uzak dururuz. Ama burası çok küçük ve sağlık imkanı bakımından çok yetersiz bir ilçe olduğundan ve de merkeze çok uzak bir ilçe olmasından dolayı buradan tayin istemeyi düşünüyoruz. Ama evlenmeden önce iki aileye de aynı uzaklıkta bir şehirde duralım, diyen adam şimdi tutturmuş ailemin şehrine gideceğiz, diye. Ailesi çok kalabalık. Oraya tatile gittiğimizde bile asla ve asla biz birbirimize vakit ayıramıyoruz. Ailesi çok iyi insanlar. Seviyorum onları. Onlar da beni severler lakin Ailesi çok kalabalık ve eşime cok düşkün. Sürekli beraber olmak istiyorlar. Özellikle annesi. Her yere beraber gitmek, her seyi beraber yapmak istiyor. Yürüyüş yapsak sormadan geliyor. Asla hayır demiyor. O da ailesine çok düşkün. Oraya gittiğimizde haftada üç gün gideriz vs demeye başlamıştı bile. Ki sadece ailesi değil bütün akrabaları orada. Sürekli ziyaret halindeler. Ve sürekli karşıdaki kişinin de ziyaretini bekliyorlar. Gitmeyene küsüyorlar. Dedikodusunu yapiyorlar sonra yine görüşüyorlar. Bazilari gerçekten içten bazıları cok yapmacık. Ben ise zaten çalışıyorum. Kendime de vakit ayırmak isterim tabi ki. Oraya taşınirsak kendimize vakit ayiramayacagiz. Benim ailem çok küçük bir aile. Bu yüzden ortada bir şehre taşınalım diyorum. İstediğimizde haftasonlari da uğrayabiliriz. Bu defa da, çocuğa kim bakacak ben asla bakıcıya vermem, diyor. Çocuk üç yaşında. Kreşe de verilir, diyorum. Herkesin çocuğu nasıl bizimki de öyle. Bu yüzden büyük tartışma yaşadım. Bazen esimi kırmak istemiyorum. Bir deneyeyim diyorum. Bazen de ya bu yüzden aramız açılırsa diye de endişeleniyorum. Bu konu hakkında sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum.
Aklını mı kaçırdın sen. Tavrını net koymalısın. Evlenirken anlaştığımız gibi ya orta nokta ya burada kalmaya devam. Ben kararımıza uymanı bekliyorum, deyip kesip atacaksın. Bu ne ya, ekonomik gücün karar verme gücünü de etkilemeli, o evde eşit söz hakkına sahipsin, o anlaşmayı bozarken senin kırılıp kırılmayacağını düşünüyor mu? Neden pasif kalıyorsun ki? 3 yaşında çocuk, sizin tayin çıkana kadar ana sınıfı, ilkokul yaşına gelecek ne bakıcısı.

Canım mesele aslında sadece çocuk da değil. Çocuk meselesinin dışında aile meselesi de var. Babamın yanında olmak istiyorum. Kardeşimin psikolojik sorunları var onun yanında destek ol.ak istiyorum. Abimin yanında olmak istiyorum. Diyor ki o zaman biraz orada biraz burada yaşayalım. Annesi tamam iyi hoş tatli iyi niyetli kadin. Sözüm yok. Bile isteye kötülük etmez, lakin sınırlarını hiç bilmiyor. Bir kere deprem olmuştu biz tatilde onların yanına gittiğimizde. Neyse içeri girdik. Uyuyacağız. Diyor bu gece sizin yanınızda yatayım mi? Sizce bu ve bunu gibi davranışların olduğu bir ailenin içinde yaşayabilir miyim? O kadar düşünüyorum ki. Ben bu ilçede evlenmeden önce 2 sene evlendikten sonra da 5 senedir yaşıyorum. Burada da ablası anne tarafı var. Hepsi burada. Telefon açar. Halini görmeye git. Bacımın torunu olmuş gidin. Bilmem kimin neyi olmuş gidin. Yaptırana kadar da üç kere dört kere arar.
O halde kesinlikle aynı şehire gitmeyin 1 saat uzaklıkta şehir varsa oraya isteyin eşinizde istediğinde gitsin görsün. Sizinde sınırlarınızı belli etmeniz net olmanız gerek. Sizi ona git bunu ara diye zorlayamaz bunu kavramalarını sağlamanız lazımdı şimdiye dek.
Çocuk değilsiniz ayrı bir ailesiniz. Problem eşinizde tamamen

Mesela size bir şeyi yaptırana kadar üç dört kez arar diyosunuz nasıl bu seviyeye geldiniz. Bi kere tersleseydiniz bi daha cesaretide olmazdı. Bazen bazı kavgalar edilmeden bazı gemiler yakılmadan mesafeler ayarlanamıyor. Emrivakiden nefret ederim, birinin yönlendirmesindede bu beni çok tetiklerdi mesela.

Asla gitmeyin derim. Bir söz söylenir tüm kalpler kırılır ve böyle şeyler onarılmıyor. Özellikle anne ile ilgili bir konuda başlayan tartışma inanılmaz kırıcı yerlere gidebiliyor. Çocuğun büyük ebeveynlerle yakın olması onlar için güzel bir şey ama bence götürüsü getirisinden fazla. Hemen yanına değil de belki iki - üç saat mesafede bir yer olabilir belki

Daha sizi ikna evresinde haftada üç diyen adam hafta 7 gün 8 ailesine gitmenizi bi uğramanızı filan ister. Muhtemelen o psikolojik sorunları olan kardeşin bakımı da ileride size yıkılır. Birkaç yıl içinde bir bakmışsınız hiç istemediğiniz yığınla iyilik göreviniz olmuş hayatınızın kontrolünü kaybetmişsiniz. İleride büyük bit sinir bozukluğuyla edeceğiniz kavgayı şimdi soğukkanlılıkla edin ortada bir şehire taşının. İnsan niye yaşayacağı yeti seçerken ne bileyim iklimine denize ormana eğitimi kalitesine filan değil de ailesine bakar ki bu bile çekirdek ailesini değil kök ailesini odağa aldığını gösterir. Bu sorunu alttan alarak diş sıkarak halının altına süpürmeyin

Boşanma sebebi oluyor bir çok insan kopuyor soğuyor eşinden sonuçta annesinin minik oğluna dönen erkeğin bir esprisi de kalmıyor .Bosanmasaniz bile saygı tutku anlamında yipranirsiniz.Eskisi gibi olmaz zaten şimdiden belli.Araniz iyiymiş ya annesiyle gidin yakınınada görün o iyiliği diyorum ben.Uzaktan hoş o işler

Ya ben özellikle de çalışan bir kadına hele de anneyse daha baştan haftada 3 gün gideriz diye pazarlık yapan eşinize şaşırdım. Siz neden hayatınızda her 7 günden 3ünü onun ailesiyle geçirecekmişsiniz ki... Kabul edilebilir ya da akla mantıga sığar değil, he kendisi yoruşmuyorsa haftada 5 gitsin umrumda olmaz ama kimse beni böyle bir şeye zorlayamazdı.

Ben eş ailesi ile aynı şehirde yaşamakta ne olabilir ki diyordum, aynı şehirde yaşıyor haftada bir görüşüyorduk ve aramız inanılmaz iyidir. Sonra ülkeden taşındım ve şunu anladım başka şehirde yaşayan kişi aynı şehire gitmesin kesinlikle uzaklık alışılınca olmuyor 😂 çünkü biz haftada bir gün görmemize, diğer akrabaları eşim istemediği için görmememize canımız istediğinde aile meclisine katıldığımıza rağmen uzaktayken aslında yakınmışız ya biz dedim. Aynı şehirde yaşarken de çok sıkı fıkı değiliz eşim mesafeyi koruyor derdim ki koruyordu. Ki sizin yazdıklarınız inanılmaz içli dışlı okunacaksa girmeyin o topa, uzaklığa alışınca gerçekten çok zor gelir

Back