Dış Görünüş Meselesi ve Beni Bekleyen Sorun

Öyle bir ihtimal yok. Normal hayatlarında da özel günlerde de böyleler. Hatta özel günde daha abartı renk cümbüşü oluyor.

babaannemlerin yöresel giysileri vardır onu düğünde giymezler şehirde pazara gitmek için ayrı çarşıya gitmek için ayrı düğün için de ayrı yöresel giysileri vardır ama o da olağan dediğimiz giyime uymaz

biz ilkokuldayken garip gelirdi ama onların şehrinde herkes öyle giyinir herkes de bizim "normal" kıyafetimize garip bakardı

lakin diğer aile Afrika da bilmediğimiz bir kabileden değil bu ülkede vatandaş

sizin siyasi sembol dediğiniz onların olağanı, oradan bakınca sembol görülmeyen Ankara dan bakınca sembol görülüyor

madem aday ve diğer kardeşler farklı giyiniyor sevgilinize çıtlatın konuyu zira bu aşamada bunu söyleyemiyorsanız ilerleyen süreçte bu konu hep içinizde patlar

Kıyafetle ortamın buz keseceğini düşünüyor konu sahibi ama insanların konuşmalarından, şivesinden, muhabbetlerinden de rahatsız olacaklar çok büyük bir ihtimalle.
Anne baba konu sahibinin düşündüğü gibi normal bir şekilde gelse bile insanların özünü , tavrını, dilini degistiremeyeceğine göre yine sorun olacak. Aslında gereksiz bir detaya takılıyor. Kıyafetten buz kesecek ortamı hiçbirsey yumuşatamaz .

Öyle bir ihtimal yok. Normal hayatlarında da özel günlerde de böyleler. Hatta özel günde daha abartı renk cümbüşü oluyor.
O zaman arayın kayınvalide adayınızı “benim annem babam sizi yöresel kıyafetlerinizle, şivenizle, kültürünüzle kabul etmez, istemeye öyle gelmeyin vermezler. Ben şimdi size giyeceklerinizi kargoyla yolluyorum onları giyin, biraz adabı muaşeret ve diksiyon dersi alın öyle gelin” de. Bence şu an en mantıklı çözüm bu. Şahane olur.

Tamam

Allah kolaylık versin, zor bir durum gerçekten. Ben olsam aileme durumu anlatır açıklardım. Aniden görmeleri daha kötü. Ben ailem yaşadığım şehre gelince , ev sahibimizin eşiyle konuşma sakın baba onlar bizim gibi değil falan diye uyarı yapmıştım o da tamam sen karışma dedi, sonra çok iyi anlaştılar önceden bilirlerse tolere ederler

Ben seni anlıyorum. Kimsenin ne giydiği bizi ilgilendirmez ama özel günlerde en azından giyime özen göstermek gerekir bence her şeyin bir yakışanı vardır, ev içinde giyilen, market pazarda giyilen kıyafetlerle kız istemeye gelirlerse onlar ayıp etmiş olur. Ben yaşadım bu durumu, evliyim, ailelerin tanışma döneminde eşimin ailesi aşırı özensizdi, benim babam abilerim takım elbiseliyken kayınpederimde yırtık bir tshirt vardı. , ,
Bence erkek arkadaşına başkası üzerinden örnek vererek anlat derim. Mesela, arkadaşı istemeye gelmişler çocuğun ailesi özensizmiş çok , insan biraz özenirdi felan şeklinde bir hikaye uydurursan erkek arkadaşında senin fikirlerini, beklentini anlar:)

Benim anladığım siz kıyafetlerinden değil de ailenizin karşı tarafın kültüründen siyasi görüşünden rahatsız olacaklarindan korkuyorsunuz.Ama unutmayın Eşiniz de o kültürden bir insan.
Aileniz bilmiyor mu kültürel yapılarını siyasi görüşlerini?
Eğer bilmiyorlarsa ve bu tur seyleri sorun edeceklerse gelmeden ailenize anlatmalısınız ki gerginlik olmasın.
Çünkü onları uyarmanız hoş olmaz.
Mesela sevgiliniz normalden farklı giyinmenizi istese ne düşünürdünüz?

Valla senin ailen aile erkek arkadasinin tarafı aile değil sanırım . Hiç kendini yorma direk ayril kültürüne uygun birini bul o zaman burdaki insanlar ne desin sana . Çok ayıp bu yazdığınız benim umrumda değil ama ailemin yüzü düşmesin günüm bozulmasın diyorsunuz ama asıl siz onemsemissiniz giyimlerini aşırı sinirlendim suan

Adamin ailesi özenmeyecek degil ki. Illa onlar da ozenecek, en iyi kıyafetlerini giyeceklerdir.
Mesele onlarin ozenli kiyafetinin konu sahibinin ailesinin ozenli kiyafet anlayisina uymayacak olmasi.

Annesi gunluk elbisesini degil bayramlık elbisesini giyecek belki ama yine yoresel bir şıklık olacak. Mesele o zaten.

Potur posu yerine takim elbise kravat ozeni olup olmayacak olmasi esas konu.

Ve erkek arkadaşınız yabancı olsaydi Asya'dan gelse ailesiyle oradaki yaşam tarzına göre giyinip gelse nasıl hoşunuza gider ama adamlar belli yöresel kıyafet gidiyor diye gözünüzde hemen cahil oldu hemen kucumsediniz

Hiç anlamamışsınız bence. Yırtık tişörtle gelmekle, özel gün için giyinilmiş yöresel kıyafetle gelmek aynı şey değil.

Onlarin kiyafetini kafaya takmayin
Ailenizle bunlarin onemsiz detaylar oldugu hakkinda guzel bir münazara yapin
En son lisede kiyafetten gocundugumu bilirim
Ve bu takintinin ebedi cahillikten geldigine inaniyorum
Aileniz bu konuda kendini gelistirememisler belli ki
Siz onlara yardimci olun, saygisizlik etmesinler agiz burun yapip

Ne ilgisi var ya niye ezilsin ? Çok kıymet veriyorum kendisine dert etmeyin ezilecek bir durum olmaz. Ya yorum yazmadan önce bir anlamaya çalışın
Sizi eleştiren insanlara beni anlamıyorlar linç ediyorlar diye düşünmek yerine, biraz olsun fikirlerini sunan iyiliğiniz için ailenizi sizin tavrınızı eleştiren insanlara saygınız olsun.İşinize gelen yorumlara ılımlı cevap veriyor işinize gelmeyene sivri dil kullanıyorsunuz. Bu şekilde insanları ikilemde bırakıyorsunuz. Eşiniz olacak insana üzülüyorum çünkü ailenizi kendiniz anlatıyorsunuz ona binayen yazıyorum. Niye ezilsin diye şimdi bana yürüyorsunuz ? Yahu madem bu kadar sevdiğine sahip çıkan birisiniz annenize de verseydiniz cevabı. Yeri gelir herkese de verirsiniz. Konu açıp eleştirilince 2 farklı karakter ağzından yorumlar görüyorum. Çelişiyorsunuz. Ve size son yazım olacak bu çünkü samimi bulmuyorum sizi

Bir de kime göre, neye göre “normal”?
Herkesin normaline kimse karışamaz

Tek 1 gun icin dert etmek yerine bu kulturel farklilik, ileri zamanlardaki (evlilik yasamindan bahsedersek) ortak hayatinizi etkiler mi diye tasalanirdim. Cunku bizim ulkemizde - ne yazik ki- sadece cocuklar degil aileler de birbirleriyle evlenmekteler.! Gerek nisan/dugun hazirliklari evresinde gerekse evlilikten sonra Kv ve Kp faktoru yok sanilamayacak kadar baskin olabiliyor, ozellikle de bariz farklar varsa.. Adimlarinizi cok dusunerek atin bence..

Ben de bu anlamda çabalayacagim. Peki nasıl bir gün geçirdiniz ? Ve şuan eşinizin ailesi ile sorununuz var mı ? Biraz bahseder misiniz
Aileme önceden anlatmıştım tanısmaya geldiklerinde şok olmasınlar dıye. Annemın babamın suyuna gittim zıtlasmadım ama istediğim konusında kararlı davrandım isteksizde olsa verdiler. İki aile de birbirine uzak bizde iki ailden uzaktayız yılda 1 2 defa görüyoruz. Yani illakı sorunlar oluyor ama bende ılımlıyım eşimin aileside ılımlı. Sorun yasamadk simdiye kadar her ne kadar ailem karsı çıksada aslında kültürlerimz taban tabana zıt degıldı benzıyorlar zorlanmadım o yuzden

Ayni il olsa sıkıntı olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…