- 1 Mart 2020
- 1.179
- 5.493
- 78
- Konu Sahibi birzerdali
Benim gördüğüm tartışmalı konularda da genelde şöyle oluyor;Sizi eleştiren insanlara beni anlamıyorlar linç ediyorlar diye düşünmek yerine, biraz olsun fikirlerini sunan iyiliğiniz için ailenizi sizin tavrınızı eleştiren insanlara saygınız olsun.İşinize gelen yorumlara ılımlı cevap veriyor işinize gelmeyene sivri dil kullanıyorsunuz. Bu şekilde insanları ikilemde bırakıyorsunuz. Eşiniz olacak insana üzülüyorum çünkü ailenizi kendiniz anlatıyorsunuz ona binayen yazıyorum. Niye ezilsin diye şimdi bana yürüyorsunuz ? Yahu madem bu kadar sevdiğine sahip çıkan birisiniz annenize de verseydiniz cevabı. Yeri gelir herkese de verirsiniz. Konu açıp eleştirilince 2 farklı karakter ağzından yorumlar görüyorum. Çelişiyorsunuz. Ve size son yazım olacak bu çünkü samimi bulmuyorum sizi
Çoğunluk bir görüş etrafında birleşiyor, fakat konuyu açan üye çoğunluğu değil aralarda kendi istediği gibi yazan birkaç yorumu baz alıyor. Geri kalanlar da konuyu açan kişi gibi düşünmediği için linç etmiş oluyor. Çünkü klavye başında biri konu açsın da linç edelim diye bekliyoruz. Zaten genelde bu tarz konularda konu sahibinin bariz bir hatası oluyor, ya genel etiğe ters, ya da dar perspektifte takılı kalan bir bakış açısı söz konusu oluyor.
Ama hiç konu sahibinin onca mantıklı açıklamadan sonra durup bir bu kadar insan ne diyor diye düşündüğünü görmedim. Genelde ama aksini yazsaydım şöyle şöyle derlerdi vs gibi savunmaya geçiliyor. Yoo her durumda da doğru ne ise onu savunuyoruz. Zıt görüşler dikkate alınmayacaksa neden fikir almak için konu açıldığını anlamıyorum.