Dış Görünüş Meselesi ve Beni Bekleyen Sorun

birzerdali

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2020
584
635
23
Herkese merhaba kizlar;

Evlilik yolunda olduğum bir ilişkim var. Nişanlanma sürecindeyiz. Erkek arkadaşım, anlayışlı ve ilgi doludur. Bir kadına nasıl değer vereceğini bilen ve ilişki içerisinde beni çok mutlu eden bir sevgili aynı zamanda dosttur. İlişkim ile alakalı hiç bir problemim yok çok şükür.

Fakat konu şu, ailesi ile benzer kültürde sayılırız fakat biz bir çok şeyde yillardan beri süregelen olumlu değişimler ile farklı bir noktadayız. Onun ailesi ise kültürel özelliklerini fazlasıyla taşır. Özellikle kılık kıyafet konusunda. Aşırı yöresel giyiniyorlar. Biz dededen beri büyük şehirde yaşadığımız için giyim, kuşam, ev , yaşantı konusunda buraya uyum sağlamış durumdayız. (Ankara'da ikamet ediyoruz uzun yıllardır). Hatta büyük dedelerimden beri böyle. Yani hiç görmedim ailemde. Zaten böyle bir giyim tarzı hiç bu denli olmamış, fotoğraflardan da gördüğüm kadarıyla. Onun ailesi ise nasil desem, şehirde öyle giyinen insanlar görseniz dönüp bakarsınız bu da ne diye. Şehre ve bizim yaşantımıza göre bayağı tuhaf bir biçimdeler.

Ailem ise bu konularda maalesef olumsuz tutum sergileyecek insanlar. İstemeye o şekilde gelmiş olsalar eminim herkes şaşıracaktir. Çünkü kendi ailemde herkes çok şık ve uygun giyinir özel günlerde özellikle. Anne babası dışında ailenin geri kalan abi ablaları kız kardeş buraya daha uygunlar.

Bu konuyu dert eder oldum. Biraz da olsa şehre uyumlu, ceki düzen verecek şekilde gelirler mi bilmiyorum. Bu durumu elbette erkek arkasımla paylaşamam. Neticede ailesi. Arkadaşlarıma gösterdim, büyük şehire de böyle istemeye gelmezler herhalde diyorlar. Ama maalesef normal halleri böyle. Bu durumu nasıl izah ederim, izah etsem de yıllardır olan düzeni elbette değiştiremem. Ailemin ise eminim modları düşecek. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim sizce ? Nasıl izah edilir, çok kirici olur. Acaba aileden birileri ( kız kardeş, abla vs) biraz toparlarlar mi ? Ayrıntılı da soramiyorum bu durumu nasıl gelirler diye.

Ekleme : Arkadaşlar ailesinin nasıl giyindigi beni elbette bu kadar ilgilendirmiyor. Ben sorunsuz bir gün geçirmek istiyorum sadece. Ailemin bu konuda modlarınin düşmesinden ve bundan etkilenmekten bahsediyorum. Burada bazı üyeler illa ki aksi yorum yapacak. Bazı kültürel durumlari yerden yere vuruyorsunuz zamanı gelince. Bahsettiğim ailenin şalvar lastik ayakkabi giyim tarzları değil. Folklorik, aşırı etnik bir giyimden bahsediyorum

Son düzenleme:
Sevgiliniz iyiymiş bu güzel eğer ailesinin kıyafet dışında sorunu yoksa takılmayın derim. Çünkü size değer vermeleri, saygı duymaları daha önemli. Kıyafet seçimlerini yargılayamazsınız. Temiz olmasa peki ama şekline karışmak, onların da size mini giyme, topuklu giyme vs. demesi ile aynı şey olur. Ben bu konuda karışmazdım. Ailem de yargılamazdı gerçi ailenizle de kıyafet değil de davranış olarak değerlendirmelerini üstüne konuşursunuz.

Yani evet ailenizle benzer olmasını istemeniz normal fakat bu insanların kültürü buysa şalvarlı poturlu bir adamın bir anda takım elbiseye bürünmesini beklemek gerçekçi değil.
Nasıl ki siz bir anda yöresel kıyafet giyseniz rahat edemeyecekseniz o insanlar da öyle.

Kendimi yerinize koyduğumda evet ben de istemezdim dürüst olayım. Ama ailesinin yaşantısı bu şekildeyse bir şey de diyemem ki. En iyisi ailenizi ufak ufak böyle bir şeye hazırlamak bence.

İnsanları dış görünüşlerine, kıyafetlerine göre değerlendirmemek gerektiğini öğrenemediyseniz, 100 yıldır şehirde yaşasanız ne fayda? Ye kürküm ye...

Kendini geliştirmekten tek anladıkları kıyafeti değiştirip, eve L koltuk almak sanırım arkadaş ve ailesine göre.

Şehre uygun giyinmek nasıl bir şey oluyor Allah aşkına? Ben de bir süre Ankara'da yaşadım. Aksine büyük şehirlerde asıl her kültürden insan olmaz mı? Ben erkek arkadaşınızın ailesinin giyim tarzına tuhaf demenizi tuhaf karşıladım asıl. Ne giyiniyor olabilirler de tuhaf demek gerekiyor? Eteğin atlına eşofman filan mı Sadece erkek arkadaşınızın ailesine karşı değil herkesin kültürüne saygılı olmalısınız bence.

Teyzelerimin eşleri akdeniz insani, şalvarlı yazmalı bazen konuştuklarını bile anlamıyoruz çok hızlı ve şiveli konuşuyorlar. Fakat bize ne. Adamların görgüsü, kültürü o. Bizi ne ilgilendirir? Lütfen sizde zaten böyle kabul ettiyseniz devam edin. Yoksa hiç girişmeyin o işe. Yarın obur gün işte çocuğumun babannesi salvarla geldi doğumgününe falan diye başlık açmayın.

Sacmalamissiniz, insanlarin kendi kulturune bagli olmasi,buna gore giyinip kusanmasinin iticiligi nerededir? "ötekelestiren"zihniyetinizden tiksindim...Yurt disinda her cesit kulturu icinde barindiran bir ulkede yasiyorum.Gozlerine kadar kapali carsafli da,basi sarikli hindi de , bikinisiyle kosan da mevcut.Hic kimse kimseyi kiyafetine gore yargilamaz,farkli gormez,ki sen kendi oz kulturune karsi bile on yargilisin.Ne diyeyim bilmiyorum ama malesef Turkiyenin de gercegi bu.Insanlari dis gorunusune ve kiyafetlerine gore yargiliyor.Carsaf giyene gerici,mini etek giyene kotu gozle bakiliyor.Herkez kendi isine baksa,farkliliklarin aslinda guzellik oldugunu gorse nasil guzel bir dunyada yasardik.Farkli ama esit...

Abi kardeşleri de normal sayılırlar yazmışsınız birde. Sevgiliniz harici herkeste sorun var ailede.
Sevgilinizi ne kadar ailesinden ayrı tutmaya çalışsanız da beğenmediginiz ailenin bir parçası.

Ailenizin modu düşmesin diye kimsenin kılık kıyafetini karışmaya hakkınız ve haddiniz yok bunun yolu yordamı olmaz. Kendi anne babanız üzülmesin diye sevgiliniz anne babasına öyle değil böyle giyin mi desin? Siz muhtemelen o insanların hal hareketinden de rahatsız olacaksınız.

İnsanları olduğu gibi kabul edin bir zahmet. Onlarda öyle diyebilecek kültürde olun en azından.

Son düzenleme:
Benim anneannem ve teyzem de kendimi bildim bileli yöresel giyinir nolmuş yani?
Biz de büyükşehirde oturuyoruz anneannem ve teyzem bize geldiklerinde yine öyle gelirler ne olmuş yani?
İlerde evlenecek olsam ve karşımdaki kişi ailelerin biraraya geleceği bir törende bunu sorun edip kendi içinde, ailesinin yanına yakıştıramayacağını bilsem buz gibi soğurdum heralde.
Bu arada teyzem ile anneannemin gezmelik kıyafetleri falan da ayrıdır ve onlar da yöreseldir. İkisi de yaşlarından çok fazla gösterir. Elleri ve ayaklarının derileri çalışmaktan kalınlaşmıştır, nasırlıdır.Karşıdaki insanları da asla görünüşüne göre puanlamazlar.
Kurban olurum ben onlara.

sonucta siz ailesiyle degil cocukla evleniceksiniz. Aileniz belki tuhaf karsilayabilir ama sonucta bu sizin iliskinizi olumsuz etkilemicektir. Kesinlikte bu konuyu acmayin utanmayinda. Eger acarsaniz buyuk bir sorunla karsilasabilirsiniz.

İki konu actiniz ikiside es ailesiyle ilgili
Aslında bu aileyi siz hic beğenmiyorsunuz
Sırf erkek arkadasini beğendiniz diyee yürüyor bu iş.ilerde kaynanam gelirse dediniz simdi yoresel giyiniyorlar diyorsunuz sonra evime geldiler yemek kulturleri farkli sohbetleri farkli
Bu mevzu uzayacak...
Sonra eşimi seviyorum ama ailesini istemiyorum diye baslik acacaksiniz

Allah aşkına örnek bir resim atarmısınız. Yani güzel ülkemin en doğusundan en batısına kadar heryerini düşündüm dediğiniz kadar absürt bir kıyafet gelmedi aklıma. Nedir yani bu kadar problem yaratacak kıyafet
Sizde onların olduğu yerden bakınca onların ailesine uymuyorsunuz. Doğru her zaman tek değildir. Herkesin bir geleneği göreneği var. Rahat bırakın insanları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…