Dış Görünüş Meselesi ve Beni Bekleyen Sorun

Kat kat rengârenk elbise , rengarenk kuşak, babanin kafasında etnik bir şal dolanmış takım elbise harici değişik bir kıyafet giyiyor pantolon bol yine yöresel değişik. Köy ağası gibi düşünün.
Ailem mutlu olmami ister tabi. İsterler ki birbirlerine uygun aileler olsun ama bunu çok da sorun etmezler. Sadece belli görgü kurallarını bilmelerini isterler bu kadar. Bana kalsa ona da gerek yok ama ailemi degistiremem sonuçta

Duyarcılar basmış burayı sonuna kadar haklısınız herkes yerine göre davranmalı bence şehirde şehirli köyde köylü gibi giyinirsin ve yadırganmaz yoksa avm de bile görüyorum basma etek altı terlik böyle bir giyinme şekli yok artık ileride senin için sorun olur bu canım

Bu konuda modernleşmesi gereken tek güruh modern olduğunu iddia ettiğiniz aileniz.
Gerilmek istemiyorsanız onlarla konuşmalısınız. Zira çuldan çaputtan gerginlik çıkaracağını söylediğiniz kişiler sizin aileniz.

Ne malum onların senin ailenin özünden farklı büründükleri şekli beğendikleri? Onlar da oğulları için size tahammül edecekler belki?
Bakın hanımefendi bir genel var. Memnun olmazlar ise yalnizca benim ailem değil tüm Türkiye'den rahatsız olmalılar. Hatta kendi kızları oğullarından da. Çünkü onlarda biz gibi normal standartlardalar.

Duyardan bahsedip farklı konularda gayet duyarsız olabiliyorlar. O yüzden çok önemli değil. Bakalım neyle karsilasicaz

Linç ekibi iş başında.

Bravo arkadaşlar. Hepiniz çok anlayışlı ve hoş görülüsünüz. Ben ikna oldum.

Neyse konu sahibi.

Senin yerinde olsam benim de acabalarım olurdu. Ama içinde bulunduğun durumda yapılacak hiçbir şey yok

Ya devam edeceksin ya yol vereceksin.
.degistiremezsin.

Maalesef ilk izlenim önemli olacak. Ben ne kadar anlatsam da ailem şaşıracak çünkü gerçekten çok folklorik giyiniyorlar. Yani annesi rengarenk kat kat elbise üstüne kuşak dolayıp yine rengarenk başörtüsü bağlıyor. Çok etnik bir görüntü. Babası yaz kış kafasında omuzlarında şalla dolaşıyor takım yerine değişik bir tarz giyiyor. Yani dikkat çekici. Şalvar lastik değil sorun. Öyle de giyinmiyorlar. Şehrin ortasında garip duracak bir tarz

Teşekkür ederim Boleyn Kızı. Vallahi aynı durumda kalsalar o insanları eve almayacak kişiler linç ediyor. Bir garip mecra. Bilemiyorum ne yapmalıyım. Durumu izah edemem, çaresiz de bekleyip çok acayip bişi ile karşılaşmak da istemiyorum. Kaldım ortada

Köy ağalarının giydiği değişik dediğiniz pantolonun adı şalvar zaten. Doğu, güneydoğu yöresinin şalvarı öyle olur, muhtemelen puşi (kafasına sardığı şey), renkli elbise falan dediğinize göre o civarlardanlar.

O değil de geçen hafta bir şalvara oldukça yüklü bir miktar para bayıldım, severim baharda şalvar giyinmeyi. Üstüne askılı giyince moderen ve şehre uygun oluyor.

Sevgilinizle aranızda bu tarzda bir diyalog geçmiş zaten, ailesi için onlar öyleler diyerek konuyu kapatmış.

Burada yapacağıniz tek şey kendi ailenizi bu fikre alıştırmak . Buna sıcak bakmadığınız için ortada kalmış hissediyorsunuz kendinizi.

diyelim ki ilk bulusmaya baba takim elbise anne de daha ozenli bir seyle geldi. sonucta evleneceksiniz bunun dugunu var, cenazesi var bir sekilde aileler bir araya gelecek. o zaman ne yapacaksiniz? surekli sizin ailenizin modu dusmesin diye karsi tarafi bir kaliba sokamazsiniz ki.

Bence endişelerinizde haklisiniz. Bu tarz giyinmekte ısrar etmeleri gelenek ve göreneklerine sıkı sıkıya bağlı, değişime kapalı insanlar olduğunu gösteriyor. Siz evlenince nasıl basedeceksiniz bu durumla? Malumunuz, Turkiye'deki istisnasiz her bölgenin geleneği göreneği kadınların aleyhine. Müstakbel eşinize kendi aile yapısı doğal olarak normal geliyordur ve evlilikten beklentileri de buna göre şekillenmiştir. Ben olsam ben de endişelenirdim.

Kültürel farklar, uyum durumu gibi bir sürü süreç tartışma konusu olmasından çekiniyorum demişsiniz, ilişkinizin şu aşamasında insanların hangi kıyafetle geleceğini sorun ediyorsunuz.
Hayatınız sadece o günden ibaret ve o günle sınırlı kalmayacak, bunun daha düğünü nikahı v.s ve Allah nasib ederse eş adayınızla geçicerecğiniz bir ömür var. Anne ve babası da hep bu hayatın içinde olacak, şimdi kıyafetlerini sorun ettiğiniz insanların başka bir dünya kültürel farklılıkları olacak ve bu farklar her seferinde karşınıza çıkacak

Bakın hanımefendi bir genel var. Memnun olmazlar ise yalnizca benim ailem değil tüm Türkiye'den rahatsız olmalılar. Hatta kendi kızları oğullarından da. Çünkü onlarda biz gibi normal standartlardalar.

Memnun olmayan sizsiniz yalnız,karşı taraf size ''bizim gibi giyinin'' dedi mi ? İnsanların nasıl giyindiğine karışamazsınız,sizin için normal olan şık bir takımdır ; onların uygun bulduğu,böyle özel günlerde giydikleri kıyafet farklıdır,yargılamak haddiniz değil.Size insan gibi değer veriyorlar mı önce ona bir bakın.

Bu insanlari bu yastan sonra degistiremezsiniz. Isteme olayi da olsa onlar giyim tarzini degistirmez. Bunun teklifini de hos karsilamazlar. Anladigim kadariyla iki aile arasinda ucurum var. Bu evlilikte problem yaratir. Bence iyi dusun.

Valla yapıcak birşey yok
Yazmalı şalvarlı gelirler
Ailen alışır merak etme

Istisnalar her zaman vardir ama 3 defa da olsa ozel gunlerde biraraya gelmisler, oyle degil mi. Yani tamamen kopuk da degiller. Onemli gunlerde vazifelerini yapiyorlar. Burada da soz olayi var. Mesele sadece kiyafet degil ki. Iki taraf arasinda ucurum varsa ortada nasil bulusulacak? Evlilik sevgililikteki gibi degil ki.

Aileler sıksık görüsmeyebilir uzaktir mesafelidir amenna kimse kimsenin ailesine bayılmak zorunda degil ama gelini torunu gormek isterler bukonuda geleneksel aileler fazlasiyla ister biliyorum

Bu insanlari bu yastan sonra degistiremezsiniz. Isteme olayi da olsa onlar giyim tarzini degistirmez. Bunun teklifini de hos karsilamazlar. Anladigim kadariyla iki aile arasinda ucurum var. Bu evlilikte problem yaratir. Bence iyi dusun.
Kültürel farkımız bir nebze var elbette fakat erkek arkadaşım böyle geleneksel biri değil. Uzunca zamanlar ailesinden ayrı yaşamış. Elbette çeken taraflar vardır her ikimizde de fakat bunları konuşarak aşıyoruz şu anda. Problem yaşarsam elbet düşünürüm de şimdiden probleme sebep olacak bir şey yaşamadık ikimiz

Aileler sıksık görüsmeyebilir uzaktir mesafelidir amenna kimse kimsenin ailesine bayılmak zorunda degil ama gelini torunu gormek isterler bukonuda geleneksel aileler fazlasiyla ister biliyorum
Ailesi uzakta zaten. Senede bir iki görüşürüz. O da sorun değil benim için. Yakın değiliz aile ile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…