- 16 Mayıs 2020
- 584
- 635
- 23
- Konu Sahibi birzerdali
-
Kat kat rengârenk elbise , rengarenk kuşak, babanin kafasında etnik bir şal dolanmış takım elbise harici değişik bir kıyafet giyiyor pantolon bol yine yöresel değişik. Köy ağası gibi düşünün.Yöresel derken neyi kastettiğinizi anlamadım ama köy kıyafetinden bahsediyorsanız, bu konuda sizin gibi düşünüyorum ama bir farkla.
Normal gün ve özel gün ayrıdır.
O kadın, adam her ne ise hep şalvar giyiyor ise, o gün şalvarına eşlik edecek yelek ceketini mutlaka giymeyi bilir zaten.
Kadın da keza, daha özenli bir eşarp, evde yıpranmış yeleği yerine kendince özenli, güzel bulduğu bir şeyi elbet giymeli.
Sizin tarzınıza yakın olması gerekmiyor özenli olmaları için, ayrıldığımız nokta bu.
Ha aileniz ise tek doğru kendileri, dolayısıyla kendilerine benzer harici her türlü şeyi reddetme eğilimindelerse hemen vazgeçin bu işten.
Çok başınız ağrır.
Bakın hanımefendi bir genel var. Memnun olmazlar ise yalnizca benim ailem değil tüm Türkiye'den rahatsız olmalılar. Hatta kendi kızları oğullarından da. Çünkü onlarda biz gibi normal standartlardalar.Ne malum onların senin ailenin özünden farklı büründükleri şekli beğendikleri? Onlar da oğulları için size tahammül edecekler belki?
Duyardan bahsedip farklı konularda gayet duyarsız olabiliyorlar. O yüzden çok önemli değil. Bakalım neyle karsilasicazDuyarcılar basmış burayı sonuna kadar haklısınız herkes yerine göre davranmalı bence şehirde şehirli köyde köylü gibi giyinirsin ve yadırganmaz yoksa avm de bile görüyorum basma etek altı terlik böyle bir giyinme şekli yok artık ileride senin için sorun olur bu canım
Maalesef ilk izlenim önemli olacak. Ben ne kadar anlatsam da ailem şaşıracak çünkü gerçekten çok folklorik giyiniyorlar. Yani annesi rengarenk kat kat elbise üstüne kuşak dolayıp yine rengarenk başörtüsü bağlıyor. Çok etnik bir görüntü. Babası yaz kış kafasında omuzlarında şalla dolaşıyor takım yerine değişik bir tarz giyiyor. Yani dikkat çekici. Şalvar lastik değil sorun. Öyle de giyinmiyorlar. Şehrin ortasında garip duracak bir tarzbu arada sikintini anliyorum. evet takilmamak gerekir ama insanin aklina ilk izlenim kismi takiliyor ne yazikki.
kuzenin babasi tatil gunlerinde bile pijamasini cikarip gomlek kumas pantolon giyip evde bacak bacak ustune gazete okuyan tiplerden. biz sulale olarak cok kucukten buyuge bayramlarda bile giyimine ozen gosteren bir aileyiz. 90 yasindaki bastonla yuruyen halamin dugunume hafif topuklu yilan derisi ayakkabiyla rujunu surup geldigini dusunun.
dugunleri oldu, hidiv kasrinda efsane bir dugunden soz ediyorum,o dugunde erkek tarafindaki herkes salvar, ferace giymis, gunluk bir esarpla pazara gider gibi gorunuyordu. biz sulale olarak cok ama cok sasirdik ancak ote yandan hidiv kasrinda dolanan salvarli feraceli teyzeleri gormek inanin o kadar sevimliydi ki gidip yanaklarini sika sika sevesimiz geldi.
olumsuza odaklanmayin. aileniz eger iletisim ile ilgili bir sorun yasamaz ise garip karsilamayabilir durumu. ancak eger sizin aileniz gosterise onem veriyor, hatta giyim ve yasam tarzini gosteris icin duzenliyorsa (bu cumlemi olumsuz algilamayin daha naif bir anlatim bicimi sradim ancak bulamadim) ailenize isteme gunu gelene kadar bunu torpulemek icin alttan alttan bilgi verin.
Teşekkür ederim Boleyn Kızı. Vallahi aynı durumda kalsalar o insanları eve almayacak kişiler linç ediyor. Bir garip mecra. Bilemiyorum ne yapmalıyım. Durumu izah edemem, çaresiz de bekleyip çok acayip bişi ile karşılaşmak da istemiyorum. Kaldım ortadaLinç ekibi iş başında.
Bravo arkadaşlar. Hepiniz çok anlayışlı ve hoş görülüsünüz. Ben ikna oldum.
Neyse konu sahibi.
Senin yerinde olsam benim de acabalarım olurdu. Ama içinde bulunduğun durumda yapılacak hiçbir şey yok
Ya devam edeceksin ya yol vereceksin.
.degistiremezsin.
Sevgilinizle aranızda bu tarzda bir diyalog geçmiş zaten, ailesi için onlar öyleler diyerek konuyu kapatmış.Teşekkür ederim Boleyn Kızı. Vallahi aynı durumda kalsalar o insanları eve almayacak kişiler linç ediyor. Bir garip mecra. Bilemiyorum ne yapmalıyım. Durumu izah edemem, çaresiz de bekleyip çok acayip bişi ile karşılaşmak da istemiyorum. Kaldım ortada
Aslında emin gibiyim ama belki özel bir günde bir nebze düzen olur diye düşünmek istiyorum. Sorunsuz bir gün yaşamak tek derdim. Yoksa kim ne giyerse giysin. Ama buradan başlayıp, kültürel farklar, uyum durumu gibi bir sürü süreç tartışma konusu olmasından çekiniyorum. Tek derdim herkesin memnun olduğu bir gün geçirmek
Bakın hanımefendi bir genel var. Memnun olmazlar ise yalnizca benim ailem değil tüm Türkiye'den rahatsız olmalılar. Hatta kendi kızları oğullarından da. Çünkü onlarda biz gibi normal standartlardalar.
Bu insanlari bu yastan sonra degistiremezsiniz. Isteme olayi da olsa onlar giyim tarzini degistirmez. Bunun teklifini de hos karsilamazlar. Anladigim kadariyla iki aile arasinda ucurum var. Bu evlilikte problem yaratir. Bence iyi dusun.Hayır böyle değil. Etnik kıyafetler. Çok yaşlı bir annenin giydiği bir salvari kimse yadirgamaz. Fakat fazla folklorik bir tarzdalar. Annesi yöresel rengarenk bir elbise üzerine rengarenk bir yazma falan bağlar. Beline kuşak dolar babası kafasına yine etnik bir sal dolar takım giymez değişik bir pantolon şekli giyer. Yoksa bir şalvar bir lastik degil anlatmak istediğim. Güneydoğu'nun tarzını olduğu gibi şehire getirmekten bahsediyorum
Istisnalar her zaman vardir ama 3 defa da olsa ozel gunlerde biraraya gelmisler, oyle degil mi. Yani tamamen kopuk da degiller. Onemli gunlerde vazifelerini yapiyorlar. Burada da soz olayi var. Mesele sadece kiyafet degil ki. Iki taraf arasinda ucurum varsa ortada nasil bulusulacak? Evlilik sevgililikteki gibi degil ki.her evlilikte aileler de evlenmiyor ama...
ben 6,5 yillik evliyim kayinvalidem ve kayinpederimle anne babam bunca yil icinde, sadece 3 defa bir araya geldi.
tanisma-soz nisan/ nikah/ bebegimin dogumu
herbiri 2-3 saatten epi topu 8-10 saat. yani sokakta karsilassalar hic sanmiyorum tanimazlar birbirlerini
ayni sehirde 15 dk mesafede oturuyorlar, hic bir munakasalari asla olmadi. bir bardak caylarini icmeyi gectim evlerinin semti nerde bilmez bizimkiler....
yasanti ve dusunce olarak iki ailenin cok uyumsuz olmasi sebebiyle evlilik oncesi "aileler de evleniyor" dendigi icin evlilikten cok korkuyordum ancak gordum ki aileler istemiyosa hic te evlenmiyorlarmis
Kültürel farkımız bir nebze var elbette fakat erkek arkadaşım böyle geleneksel biri değil. Uzunca zamanlar ailesinden ayrı yaşamış. Elbette çeken taraflar vardır her ikimizde de fakat bunları konuşarak aşıyoruz şu anda. Problem yaşarsam elbet düşünürüm de şimdiden probleme sebep olacak bir şey yaşamadık ikimizBu insanlari bu yastan sonra degistiremezsiniz. Isteme olayi da olsa onlar giyim tarzini degistirmez. Bunun teklifini de hos karsilamazlar. Anladigim kadariyla iki aile arasinda ucurum var. Bu evlilikte problem yaratir. Bence iyi dusun.
Ailesi uzakta zaten. Senede bir iki görüşürüz. O da sorun değil benim için. Yakın değiliz aile ile.Aileler sıksık görüsmeyebilir uzaktir mesafelidir amenna kimse kimsenin ailesine bayılmak zorunda degil ama gelini torunu gormek isterler bukonuda geleneksel aileler fazlasiyla ister biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?