Dış Görünüş Meselesi ve Beni Bekleyen Sorun

Eski konunuza da baktim simdi. Siz erkek arkadasinizi sevseniz de ailesini asla icinize sindiremiyorsunuz. Surekli onlarla ilgili bir olumsuzluk, tatsizlik olacakmis gibi panik halindesiniz. Kotu amacla yazmiyorum bunu, olabilir. Unutmayin ki biriyle evlenirken ailesiyle de evleniyorsunuz memleketimizde. Yarin en ufak sebepten nefret dolacaginiza simdiden bu evlilik konusunu tekrar degerlendirin. Ki aileniz de bence sizin gibi dusunuyor.
 
Özel günde tabiki daha dikkatli olmaları gerekli ama bizim toplum henüz bunu aşmış değil birde dedikodu malzemesi yapıyorlar geçen yıl eşimin arkadaşı ve hanımı ile yaylaya yemeğe gittik onun üstünde de pantalon ve bluz vardı gayet düzgün kıyafetliydik eşi hanımına dönüşte köye uğrayalım dedi ama hanımı bu kılıkla beni görürlerse burnun büyümüş derler laf dedikodu olur diye onun teklifini red etmişti yani üstünde illa şalvar yelek olmalıymış arkadaşım şehirde oturduğunda şalvar giyinmiyor ki kızlarını okutmuş, evlendirmiş biri doktor diğeri mühendis, ben çok şaşırmıştım
 
Ekleme yapmadan önceki haliyle bile ne demek istediginizi anladim. Siz problem etmeseniz bile isteme günü sizin ailenizden surat yapanlar, onlar gittikten sonra elestirenler, ayıplayanlar olabilir. Sizce ayıp degildir ama onlar bu sekilde davranabilir. Bu durum da sizi uzer hakli olarak. Iki ornek verecegim iki arkadaşımdan. Bir tanesi kizinin mezuniyetine şalvarla gitmişti. Bana cok tuhaf gelmisti ilk basta. Çünkü hani koye giden herkes salvar giyebilir. Ama çarşı icin ayri hastane postane icin ayri kiyafetleri olur. Koydeki yasli teyzelerin bile öyle yani ben oyle gordum. O sebeple sasirdim. Sonra normal karsiladim. Bir diger arkadasim da isteme nişan icin kendi yasadiklari sehirden kizin yaşadığı sehre gittkler. Yanlış olmasin 8 saat falan yol vardi. Erkek annesi abiye giymiş şık bir sac yapmis makyaj topuklu ayakkabı. Kizin annesi gündelik elbiseler giymiş. Ben oyle hazirlanip kiz istemeye nişana gitsem. Gelip de evdekileri öyle paspal gorsem kendimi kötü hissederim neden boyle giyindim diye. Kizin ailesinin Durumları kötü degil bu arada. Evleri falan gayet iyi lüks. Onemsenmemis degerli gorulmemis gibi bir algi oluşturdu kafamda. Hala.fotografa baktikca oglan annesinin hazirligiyla kiz annesinin paspalligini kiyasliyorum.
 
Yöresel derken neyi kastettiğinizi anlamadım ama köy kıyafetinden bahsediyorsanız, bu konuda sizin gibi düşünüyorum ama bir farkla.
Normal gün ve özel gün ayrıdır.
O kadın, adam her ne ise hep şalvar giyiyor ise, o gün şalvarına eşlik edecek yelek ceketini mutlaka giymeyi bilir zaten.
Kadın da keza, daha özenli bir eşarp, evde yıpranmış yeleği yerine kendince özenli, güzel bulduğu bir şeyi elbet giymeli.
Sizin tarzınıza yakın olması gerekmiyor özenli olmaları için, ayrıldığımız nokta bu.
Ha aileniz ise tek doğru kendileri, dolayısıyla kendilerine benzer harici her türlü şeyi reddetme eğilimindelerse hemen vazgeçin bu işten.
Çok başınız ağrır.
 
Ileride giyim kuşam konusunda size baskı olmayacağına eminsen bu aileye evet de.Onlarin giyimi kendine.senin ki sana.yoksa sana ilerde baskı yaparlarsa ailen de sende çok üzülürsünüz.
 
bu arada sikintini anliyorum. evet takilmamak gerekir ama insanin aklina ilk izlenim kismi takiliyor ne yazikki.

kuzenin babasi tatil gunlerinde bile pijamasini cikarip gomlek kumas pantolon giyip evde bacak bacak ustune gazete okuyan tiplerden. biz sulale olarak cok kucukten buyuge bayramlarda bile giyimine ozen gosteren bir aileyiz. 90 yasindaki bastonla yuruyen halamin dugunume hafif topuklu yilan derisi ayakkabiyla rujunu surup geldigini dusunun.

dugunleri oldu, hidiv kasrinda efsane bir dugunden soz ediyorum,o dugunde erkek tarafindaki herkes salvar, ferace giymis, gunluk bir esarpla pazara gider gibi gorunuyordu. biz sulale olarak cok ama cok sasirdik ancak ote yandan hidiv kasrinda dolanan salvarli feraceli teyzeleri gormek inanin o kadar sevimliydi ki gidip yanaklarini sika sika sevesimiz geldi.

olumsuza odaklanmayin. aileniz eger iletisim ile ilgili bir sorun yasamaz ise garip karsilamayabilir durumu. ancak eger sizin aileniz gosterise onem veriyor, hatta giyim ve yasam tarzini gosteris icin duzenliyorsa (bu cumlemi olumsuz algilamayin daha naif bir anlatim bicimi sradim ancak bulamadim) ailenize isteme gunu gelene kadar bunu torpulemek icin alttan alttan bilgi verin.
 
ne giyiyor bu insanlar cok merak ettim
Şalvar, yemeni, kara lastik? Ben bunlari cikardim soylediklerinden.
Konu sahibi, sorun bence kimin ne giydiginde degil, iki tarafin da farkli bakis acilarinin olmasinda. Evlilikte imzayi iki taraf atsa da aileler evlenir. Yani siz sadece sevgilinizle evlenmeyeceksiniz. Evlilik o yuzden bir kurumdur denir. O yuzden iyi dusunun derim. Cunku sevgilinizle ayni yone bakmiyorsunuz.
 
Insanları dış görünüşüyle yargılayip modunuzu düşürecekseniz hic kalkışmayın o ailenin içine gireceksiniz nasil oturup kalkacaksınız iclerinde
 
her evlilikte aileler de evlenmiyor ama...

ben 6,5 yillik evliyim kayinvalidem ve kayinpederimle anne babam bunca yil icinde, sadece 3 defa bir araya geldi.

tanisma-soz nisan/ nikah/ bebegimin dogumu

herbiri 2-3 saatten epi topu 8-10 saat. yani sokakta karsilassalar hic sanmiyorum tanimazlar birbirlerini

ayni sehirde 15 dk mesafede oturuyorlar, hic bir munakasalari asla olmadi. bir bardak caylarini icmeyi gectim evlerinin semti nerde bilmez bizimkiler....

yasanti ve dusunce olarak iki ailenin cok uyumsuz olmasi sebebiyle evlilik oncesi "aileler de evleniyor" dendigi icin evlilikten cok korkuyordum ancak gordum ki aileler istemiyosa hic te evlenmiyorlarmis
 
Babaannem şubatta vefat etti. Yürüyebildiği son güne kadar şalvarı, kara örtüsü, kara lastiği ile gezdi. 60 yıl şehirde yaşamış. Bana da ilginç geliyordu hiç özenmemiş manto falan diye ama ondan utanmak hiç aklıma gelmemişti vallahi. Baya beraber gezerdik çarşı pazar.

Anneannem hala giyer öyle şeyler. Onun ayakkabısı normal ayakkabı ama. Örtüsü de kara değil sarılı gibi değişik ama şalvarını hiç çıkarmaz. Benim düğünüme öyle geldi. Nişanımda öyle giyindi. Hiç ama hiç aklıma gelmemişti karşı taraf rahatsız olur mu diye. Eşimin ailesi gayet modern bir aile. Kayınvalidem hazır giyim almaz bile. Her şeyi özel dikimdir. Eğer eşimin böyle bir düşünce içinde olduğunu bilseydim ayrılırdım. Çok net.

Bizim eskiden evimiz kulubeden halliceydi. Tavana baksan gökyüzü görünürdü. Fakirdik baya baya. O halimizde abime düğün yaptık eğer yengemin ailesi bunlar nasıl aile deseydi abim bırakırdı kesin. Ne biz dünür ailelerle ne de onlar bizimle hiç ama hiç sorun yaşamadık. Burda anlatılan kavgalar, çirkin olaylar asla yaşanmadı. Herkes birbirine gayet saygılıdır. Önemli olan da bu değil mi?

Ben de Ankara’da yaşıyorum daha dün anneanneme gel bana diye ısrar ettim gelseydi onu alır gezdirirdim baya baya. Kuğulu parkta otururduk demek sen bizim yanımızdan geçsen dönüp bakardın bu nasıl giyim diye. Vay be.
 
Ben olsam dert etmem. Edene saygi gosteririm. Sizin icin önemliyse ailenize ufaktan soyleyin ve hazirlayin onlari. Lutfen benim icin sabir gosterin deyin onlara.
 
Dışarıda ne giydikleri benim için önemli olmazdı. Önemli olsa bile karışamazdım ama hayatımda önemli bir an için nişan, düşün vs yöresel kıyafetlerle gelmelerini istemez, bozulurdum açıkçası. Ye kürküm ye diye bir şey var sonuçta. Yerine göre uygun giyilmeli diye düşünüyorum
 
Anlattıklarınız ile söylediğimin inanin alakası yok. Ben diyorum ki özel bir günüm buz gibi kesmesin. Bahsettiğim şalvar kara lastik falan da değil. Daha etnik kıyafetler. Babasinin kafasına şal bağlaması, yöresel bişi, annesinin kuşaklar sarması gibi gerçekten bakınca çok folklorik bir tarz. Elbette bunu giyebilirler fakat özel bir gün de hepimiz biraz daha özenli oluruz. Herkes şalvar giyen tatlı bir teyzeyi eleştiriyorum gibi bir algı yaratıyor. Öyle bir şey değil. Bazı kıyafetler siyasi simge gibi duruyor mesela. Özel bir gunde bu denli olmaya gerek yok diyorum
 
Bizimkiler de uzak sehirdeler. Çok git gel olacağını sanmıyorum.
 
Ben de bunu izah ediyorum. Yoksa dışarı da istedikleri gibi olabilirler. Fakat söz nişan gibi durumlarda bu kadar etnik giyinmek hoş olmayabiliyor
 
Hayır böyle değil. Etnik kıyafetler. Çok yaşlı bir annenin giydiği bir salvari kimse yadirgamaz. Fakat fazla folklorik bir tarzdalar. Annesi yöresel rengarenk bir elbise üzerine rengarenk bir yazma falan bağlar. Beline kuşak dolar babası kafasına yine etnik bir sal dolar takım giymez değişik bir pantolon şekli giyer. Yoksa bir şalvar bir lastik degil anlatmak istediğim. Güneydoğu'nun tarzını olduğu gibi şehire getirmekten bahsediyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…