- 13 Nisan 2018
- 3.125
- 10.534
- 208
- Konu Sahibi birzerdali
-
İyi de antalya yörüktür zaten. İnsanların gezmelik şalvarı olur hattaArkadaşımın kv. si şalvarla gelmişti kızı istemeye antalya merkezde, arkadaşım bayag bi bozulmuştu ne desem bilemedim
şehir merkezinde pek şalvar giyen yok. Sonucta özel bir gün kız isteme, söz nişan bir arada oldu, özensizlerdi kısacası. Ama bişey diyemiyorsun sonuç olarak.İyi de antalya yörüktür zaten. İnsanların gezmelik şalvarı olur hatta
Ya muhakkak öyle ama bir kesim tamamen bu şekilde. Ya o gün o kadının giydiği salvar onun için gezmelik ne bileyim deseni çiçeği en güzel olanıdır. Baş örtüsüne bluzuna uyandır. Yani kadın kendince şıktır zaten. Kendi girip çıktığı etrafı için de en iyisidir. Yani becerebildiğinin en iyisini yapmıştır. Ben de antalyalıyım.şehir merkezinde pek şalvar giyen yok. Sonucta özel bir gün kız isteme, söz nişan bir arada oldu, özensizlerdi kısacası. Ama bişey diyemiyorsun sonuç olarak.
Noktası virgülüne söyledigin herşeye katılıyorum. Bu sebeplerden kız arkadaşımda sonradan bunun muhabbetini yapmadı ne kadar bozulsada , kendisi ve ailesi çok şıkır şıkırlardı. Allah başka dert vermesin diyelim ne diyelim. Konu sahibi dengeyi kendi kuracak, herkes birbirinin farklılıgına saygı göstermeli.Ya muhakkak öyle ama bir kesim tamamen bu şekilde. Ya o gün o kadının giydiği salvar onun için gezmelik ne bileyim deseni çiçeği en güzel olanıdır. Baş örtüsüne bluzuna uyandır. Yani kadın kendince şıktır zaten. Kendi girip çıktığı etrafı için de en iyisidir. Yani becerebildiğinin en iyisini yapmıştır. Ben de antalyalıyım.
Annem çevrem sürekli şalvar giyer. Şuan olayın iç yüzünü bildiğim için bu kadar rahat konusuyorum.
Ha kız da kendince çok çok haklı. Ya bu ne şimdi demiştir :)
ben annemi inceden uyarırım ama çokta üstüne düşmem nasıl rahatsan öyle giyin anne derim.
Gönül ister ki çok sık bir kadın olsun ama o da bunu beceriyor. Yani Bi de sen ben nasıl bluzun desenini beğenmiyorsak onlar da o şalvarın desenini ona uygun tülbent ona uygun bluz beğeniyor
Herkese merhaba kizlar;
Evlilik yolunda olduğum bir ilişkim var. Nişanlanma sürecindeyiz. Erkek arkadaşım, anlayışlı ve ilgi doludur. Bir kadına nasıl değer vereceğini bilen ve ilişki içerisinde beni çok mutlu eden bir sevgili aynı zamanda dosttur. İlişkim ile alakalı hiç bir problemim yok çok şükür.
Fakat konu şu, ailesi ile benzer kültürde sayılırız fakat biz bir çok şeyde yillardan beri süregelen olumlu değişimler ile farklı bir noktadayız. Onun ailesi ise kültürel özelliklerini fazlasıyla taşır. Özellikle kılık kıyafet konusunda. Aşırı yöresel giyiniyorlar. Biz dededen beri büyük şehirde yaşadığımız için giyim, kuşam, ev , yaşantı konusunda buraya uyum sağlamış durumdayız. (Ankara'da ikamet ediyoruz uzun yıllardır). Hatta büyük dedelerimden beri böyle. Yani hiç görmedim ailemde. Zaten böyle bir giyim tarzı hiç bu denli olmamış, fotoğraflardan da gördüğüm kadarıyla. Onun ailesi ise nasil desem, şehirde öyle giyinen insanlar görseniz dönüp bakarsınız bu da ne diye. Şehre ve bizim yaşantımıza göre bayağı tuhaf bir biçimdeler.
Ailem ise bu konularda maalesef olumsuz tutum sergileyecek insanlar. İstemeye o şekilde gelmiş olsalar eminim herkes şaşıracaktir. Çünkü kendi ailemde herkes çok şık ve uygun giyinir özel günlerde özellikle. Anne babası dışında ailenin geri kalan abi ablaları kız kardeş buraya daha uygunlar.
Bu konuyu dert eder oldum. Biraz da olsa şehre uyumlu, ceki düzen verecek şekilde gelirler mi bilmiyorum. Bu durumu elbette erkek arkasımla paylaşamam. Neticede ailesi. Arkadaşlarıma gösterdim, büyük şehire de böyle istemeye gelmezler herhalde diyorlar. Ama maalesef normal halleri böyle. Bu durumu nasıl izah ederim, izah etsem de yıllardır olan düzeni elbette değiştiremem. Ailemin ise eminim modları düşecek. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim sizce ? Nasıl izah edilir, çok kirici olur. Acaba aileden birileri ( kız kardeş, abla vs) biraz toparlarlar mi ? Ayrıntılı da soramiyorum bu durumu nasıl gelirler diye.
Ekleme : Arkadaşlar ailesinin nasıl giyindigi beni elbette bu kadar ilgilendirmiyor. Ben sorunsuz bir gün geçirmek istiyorum sadece. Ailemin bu konuda modlarınin düşmesinden ve bundan etkilenmekten bahsediyorum. Burada bazı üyeler illa ki aksi yorum yapacak. Bazı kültürel durumlari yerden yere vuruyorsunuz zamanı gelince.
Benim egeli bir arkadaşım vardı annesi hep şalvarlıydı fotolarda ben onu hep öyle giyibir sanmıştım ama ankaraya ziyarete gelirken gayet normal pantolonunu falan giymişti.Herkese merhaba kizlar;
Evlilik yolunda olduğum bir ilişkim var. Nişanlanma sürecindeyiz. Erkek arkadaşım, anlayışlı ve ilgi doludur. Bir kadına nasıl değer vereceğini bilen ve ilişki içerisinde beni çok mutlu eden bir sevgili aynı zamanda dosttur. İlişkim ile alakalı hiç bir problemim yok çok şükür.
Fakat konu şu, ailesi ile benzer kültürde sayılırız fakat biz bir çok şeyde yillardan beri süregelen olumlu değişimler ile farklı bir noktadayız. Onun ailesi ise kültürel özelliklerini fazlasıyla taşır. Özellikle kılık kıyafet konusunda. Aşırı yöresel giyiniyorlar. Biz dededen beri büyük şehirde yaşadığımız için giyim, kuşam, ev , yaşantı konusunda buraya uyum sağlamış durumdayız. (Ankara'da ikamet ediyoruz uzun yıllardır). Hatta büyük dedelerimden beri böyle. Yani hiç görmedim ailemde. Zaten böyle bir giyim tarzı hiç bu denli olmamış, fotoğraflardan da gördüğüm kadarıyla. Onun ailesi ise nasil desem, şehirde öyle giyinen insanlar görseniz dönüp bakarsınız bu da ne diye. Şehre ve bizim yaşantımıza göre bayağı tuhaf bir biçimdeler.
Ailem ise bu konularda maalesef olumsuz tutum sergileyecek insanlar. İstemeye o şekilde gelmiş olsalar eminim herkes şaşıracaktir. Çünkü kendi ailemde herkes çok şık ve uygun giyinir özel günlerde özellikle. Anne babası dışında ailenin geri kalan abi ablaları kız kardeş buraya daha uygunlar.
Bu konuyu dert eder oldum. Biraz da olsa şehre uyumlu, ceki düzen verecek şekilde gelirler mi bilmiyorum. Bu durumu elbette erkek arkasımla paylaşamam. Neticede ailesi. Arkadaşlarıma gösterdim, büyük şehire de böyle istemeye gelmezler herhalde diyorlar. Ama maalesef normal halleri böyle. Bu durumu nasıl izah ederim, izah etsem de yıllardır olan düzeni elbette değiştiremem. Ailemin ise eminim modları düşecek. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim sizce ? Nasıl izah edilir, çok kirici olur. Acaba aileden birileri ( kız kardeş, abla vs) biraz toparlarlar mi ? Ayrıntılı da soramiyorum bu durumu nasıl gelirler diye.
Ekleme : Arkadaşlar ailesinin nasıl giyindigi beni elbette bu kadar ilgilendirmiyor. Ben sorunsuz bir gün geçirmek istiyorum sadece. Ailemin bu konuda modlarınin düşmesinden ve bundan etkilenmekten bahsediyorum. Burada bazı üyeler illa ki aksi yorum yapacak. Bazı kültürel durumlari yerden yere vuruyorsunuz zamanı gelince.
Evet öyle olduklarını bildiğim için konu açtım. Öyle giyinecekler çünkü normali böyle onlar için.Sohbet arasında sorsana sonuçta evleneceksiniz bilmeye hakkın var annenler size gelirken de yöresel kıyafetle mi geliyorlar diyebilirsin mesela
Biz de bu şekilde yöresel kıyafet yok. Yani anananem bile siyah etek , gömlek, eşarp falan takar. Konuda da belirttiğim gibi bu kadar folklorik tarzı hiç olmamis ailemin. Ayrıca ailem dert eder, bugün annem konu konuyu açınca belirtti" ama özel günlerde öyle giymezler herhalde dimi " gibi bir tepki verdi. İki gündür buna yönelik zaten sorular soruyor. Yani en azından özel günde öyle olmayacaklarını düşünmek istiyor. Şimdiden sorun olduğu belli yaniiyi insanlar olsunlar da, kurban olsunlar modern giyinip onları kuçumseyenler onlara.
kalp önemli şekil değil.
ailen benzer kulturden geldikleri için mutlaka yöresel kıyafetleri biliyordur takılma.
dert ettiğin şeylerin bazıları hiç dert edilecek şeyler çıkmıyor, yanılabiliyoruz aileler hakkında.
Dengeyi kurmaya çalışacağım fakat gerçekten zor olacak ister istemez o buz etkisi olacak maalesefNoktası virgülüne söyledigin herşeye katılıyorum. Bu sebeplerden kız arkadaşımda sonradan bunun muhabbetini yapmadı ne kadar bozulsada , kendisi ve ailesi çok şıkır şıkırlardı. Allah başka dert vermesin diyelim ne diyelim. Konu sahibi dengeyi kendi kuracak, herkes birbirinin farklılıgına saygı göstermeli.
Burada konu komşu laf eder siz de üzülürsünüz biz de falan de onları düşünüyormuş gibi konuşursan darılmaz herhaldeEvet öyle olduklarını bildiğim için konu açtım. Öyle giyinecekler çünkü normali böyle onlar için.
Ahaa benEn nihayetinde nicki reçel olan birinin aile kültürüne çok uzak olacaklarını sanmıyorum.Marmelat falan koysaydınız daha modern ve Avrupai dururdu ama reçel yani dümdüz reçel
Kılık kıyafet harici davranışları kültürleri nasıl?Dengeyi kurmaya çalışacağım fakat gerçekten zor olacak ister istemez o buz etkisi olacak maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?