Babaannem şubatta vefat etti. Yürüyebildiği son güne kadar şalvarı, kara örtüsü, kara lastiği ile gezdi. 60 yıl şehirde yaşamış. Bana da ilginç geliyordu hiç özenmemiş manto falan diye ama ondan utanmak hiç aklıma gelmemişti vallahi. Baya beraber gezerdik çarşı pazar.
Anneannem hala giyer öyle şeyler. Onun ayakkabısı normal ayakkabı ama. Örtüsü de kara değil sarılı gibi değişik ama şalvarını hiç çıkarmaz. Benim düğünüme öyle geldi. Nişanımda öyle giyindi. Hiç ama hiç aklıma gelmemişti karşı taraf rahatsız olur mu diye. Eşimin ailesi gayet modern bir aile. Kayınvalidem hazır giyim almaz bile. Her şeyi özel dikimdir. Eğer eşimin böyle bir düşünce içinde olduğunu bilseydim ayrılırdım. Çok net.
Bizim eskiden evimiz kulubeden halliceydi. Tavana baksan gökyüzü görünürdü. Fakirdik baya baya. O halimizde abime düğün yaptık eğer yengemin ailesi bunlar nasıl aile deseydi abim bırakırdı kesin. Ne biz dünür ailelerle ne de onlar bizimle hiç ama hiç sorun yaşamadık. Burda anlatılan kavgalar, çirkin olaylar asla yaşanmadı. Herkes birbirine gayet saygılıdır. Önemli olan da bu değil mi?
Ben de Ankara’da yaşıyorum daha dün anneanneme gel bana diye ısrar ettim gelseydi onu alır gezdirirdim baya baya. Kuğulu parkta otururduk

demek sen bizim yanımızdan geçsen dönüp bakardın bu nasıl giyim diye. Vay be.