- 7 Ağustos 2016
- 3.444
- 7.167
- 158
Waaow :)) bu aksam deniyorum insallahYoğurt kürü öneririm sezeryan la 2 bebek dogurdum
Göbeğim önden gidiyordu şimdi sabahlari dümdüz
Ultrasonun artı eksi yanılma payını artı olarak koyunca bile kurtarmıyor malesef. Geç döllenme değil, çünkü 12.haftaya kadar tam günü gününe gidiyordu. 3 5 gün derken, 2 haftaya çıktı farkDoktorlarin ultrasonda gordukleri net bilgi degilki :) bosa bunaliyorsun.. hesaplamalar cok farkli ki belki sende gec dollenme oldu? Seninki tup bebekmiydi yoksa? Eger plasentada filan sorun olsaydi, -ki gelisim geriligi yuksek ihtimal bundan olurmus...o zaman daha buyuk olurdu fark 2 hafta olmazdi..eger 39-40 haftalarda dogarsa bu hesaba gore 38 haftalik gibi dogacak.. ki normal dogum yaparsan eger avantaj bile olabilir.. azicikta dunyada buyusun..bosa canini skiyosun demedi deme..cok iri olmasindan daha iyidir biraz kucuk olmasi :)
Peki doktorun ne diyor? Sonucta boyle olan ilk vaka degilsindir? Ihmal ne olabilirki?Ultrasonun artı eksi yanılma payını artı olarak koyunca bile kurtarmıyor malesef. Geç döllenme değil, çünkü 12.haftaya kadar tam günü gününe gidiyordu. 3 5 gün derken, 2 haftaya çıktı farkplesentada sorun görünmüyor, inşallah ihmal edilen birşey yoktur. Erken doğum riskim var. 35 haftalik dogsa, 33te doğmuş gibi olacak. Inşallah gelişerek vaktini bekler hayirlisiyla
Plesentasi kaliteli, suyu iyi, bebegi besleyen damarlarda sorun yok, her bebek tosun gibi doğmak zorunda değil, biraz zayıf olur baska birşey olmaz gibi rahatlatıcı şeyler söylüyor. Ama bir yandan da, eğer bu şekilde yavaş gelişirse anne karnında tutamayiz, alırız, dışarıda büyümesi daha iyi olur diyor. 3 haftadan fazla farkı olanlar bile var. Tabii ki tek değilim. Çok daha büyük problemlerle uğraşan insanlar olduğunu da biliyorum ama elimde değil bu da benim derdim. Biliyorum ki, küçük de doğsa, rızkı kadar alacak kilosunu. En kötü ihtimalle hem erken dogup, hem anne sütü de almayabilir. Mamayla büyüyen çocuk yok mu, bir sürü. Yeter ki sağlıklı olsunPeki doktorun ne diyor? Sonucta boyle olan ilk vaka degilsindir? Ihmal ne olabilirki?
Dimi sanki hepimiz zeynoyuz:))Ayyy ben de onu açıp izlediğimde geçer sıkıntım ilk kez kendim gibi birini buldum :))
Sen genede son ana kadar karninda tasimaya devam et. Erken dogum riski korkutuyo bence seni.. ayni durumda 40. Haftada dogsa bu kadar dert etmezdin...hayirlisi olsun nasipten oteye gitmez hic birsey..Plesentasi kaliteli, suyu iyi, bebegi besleyen damarlarda sorun yok, her bebek tosun gibi doğmak zorunda değil, biraz zayıf olur baska birşey olmaz gibi rahatlatıcı şeyler söylüyor. Ama bir yandan da, eğer bu şekilde yavaş gelişirse anne karnında tutamayiz, alırız, dışarıda büyümesi daha iyi olur diyor. 3 haftadan fazla farkı olanlar bile var. Tabii ki tek değilim. Çok daha büyük problemlerle uğraşan insanlar olduğunu da biliyorum ama elimde değil bu da benim derdim. Biliyorum ki, küçük de doğsa, rızkı kadar alacak kilosunu. En kötü ihtimalle hem erken dogup, hem anne sütü de almayabilir. Mamayla büyüyen çocuk yok mu, bir sürü. Yeter ki sağlıklı olsun
Benim derdim de ağız mıcıltısı,tabi sizinkilerin yanında dert denirsebekarliktan beri var annemler yerken hep anne düzgün ye baba düzgün ye diye söylerdim annem bazen inşaAllah agiz micilatan bi kaynanaya düşersin derdi ve öylede oldu, kaynanamı seviyorum ama bisey yiyip içerken acayip sınır oluyorun bisey de diyemiyorum kadına,, nasıl yenecem bu iğrenç huyu onuda bilmiyorum, daha başka başka iğrenç takıntılarımda var mesela biri bise okurken çıkan pisir pisir sese, sakiz sesine vs vs , nasıl kurtarırım kendimi bu takıntılardan bilmiyorum, duymamaya çalışıyorm ama olmuyo, kadına bisey de diyemiyorum 1 2 defa dedm tamam dedi kadın caaz ama hala aynı sürekli dile getirmekte istemiyorum Allah başka sıkıntı vermesin buna dert denmez, sadece gıcık bi takıntı
Sonumuzun olmayacağından emin olduğum kişiyi malesef aklımdan çıkaramıyorum ,aylardır gece uyuyamıyorum, benim derdim belki daha basit birçoğunuza göre ama işte napalım elimde değil bende biliyorum hatta yaşadığım en kötü olay bu da değil ama dediğim gibi elimde değil
Bence böyle ayrıntılar a boşuna takılıyor sunuz çok da önemli değil bi hafta ileri 2 hafta geri herşeyi anlatan bi Dr a denk gelmissinjz büyük ihtimalle de özel e kontrole gidiyorsunuz sanırım erken doğum riski falan da hikaye benim iki gebeligimde de özel e gittiğim muayeneler de aman yerinden kalkma bebek düşecek yok karnı ilerde başı geride şekerin var dediler baktirdim hiç bir şey yok ilk kızım sapasağlam Tosun gibi doğdu ikinci de doğmak üzere ( 30. Haftada erken doğum tehdidi yüzünden hastaneye yatirmalarina rağmen ) devlette takip ettiriyorum artık usg de bi hafta geri de geliyor ama Dr söylemedi bile yani yanıltıcı kilo falan ilk kızım 3200 dediler 3670 doğdu aynı gün :) her soylenene takılıp yavrunu da üzme annesiGüçlü olmaktan yoruldum31 haftalık hamileyim. Bebeğin gelişimi iki hafta geride. Sürekli kendime de etrafima da, rızkı kadar alır kiloyu, bir sorun varsa da stres bunun çözümü degil, ben uzulursem bebek de hisseder diyorum. Ama bazen tamamen kendimi bırakıp böğürerek ağlamak istiyorum. Güçlü olmamak istiyorum. Yıkılmak istiyorum
Amannn evlenincede hayattan soguyacak merak etmesinBenim uzuntum ablamevlenmek istiyor ama evlenemiyor hayattan soğumuş yaşama sevinci yok off off ne yapıcaz bilmiyorum
Ilk haftalarda günü gününe gormelerinin sebebi bebek küçük USG karninizi tam görebiliyor bebek büyüdükçe tabi ölçüler sasıyorUltrasonun artı eksi yanılma payını artı olarak koyunca bile kurtarmıyor malesef. Geç döllenme değil, çünkü 12.haftaya kadar tam günü gününe gidiyordu. 3 5 gün derken, 2 haftaya çıktı farkplesentada sorun görünmüyor, inşallah ihmal edilen birşey yoktur. Erken doğum riskim var. 35 haftalik dogsa, 33te doğmuş gibi olacak. Inşallah gelişerek vaktini bekler hayirlisiyla
Sizde unutmak istiyorsunuz ama olmuyor değil mi, benimde öyle karşıma bir sürü insan çıkıyor belki ondan daha iyiler ama benim umrumda bile değil ,sizde onu tamamen aklınızdan çıkarana kadar başkalarına fırsat vermeyinBende sabah boyle pis bi duyguyla uyandim ve kalktigimdan beri ruh gibiyim.
Ruyamda goruyodum hic yuz vermiyordu bana. Kac kere oldu bu. Bugun uzun zmn snra tekrar gordum ruyamda. Bu sefer mektup yollamisti barisalim diye.
Offf. Aklimca ruyamda asamali ilerledigimi gorunce gercek hayattads umitlendim galiba. Ama beni anlamayan birisi, ben A derken o B anlayip bizden olmaz diyen birisi icin neden bu kdr umitleniyorum?
Oysaki etrafta guzelligim ve aklim ve basarilarim konusulur. Tm desem akrabalar tanidiklarini yolluycaklar tanistirmak icin. Ben salagim ya. Zoru seviyorum. Aciyi sevmek olurmu? Aciyi seviyorum. Ruyamda gormek istemiyorum onuu.
Allah hepimizi iyi doktorlarla karsilastirsin. Çok önemli olduğunu düşünüyorum. Doktorumdan çok memnunum. Asla korkutmuyor, soru sordugumda, en kötü ihtimali dusunmeyelim boşuna diyor. Erken doğum riski hikaye değildi cunku baska doktorlara da gittim, rahim agzinda yani serviks boyunda kisalma vardı. Hiç korkma birşey olmaz git tatile kafani dagit dediBence böyle ayrıntılar a boşuna takılıyor sunuz çok da önemli değil bi hafta ileri 2 hafta geri herşeyi anlatan bi Dr a denk gelmissinjz büyük ihtimalle de özel e kontrole gidiyorsunuz sanırım erken doğum riski falan da hikaye benim iki gebeligimde de özel e gittiğim muayeneler de aman yerinden kalkma bebek düşecek yok karnı ilerde başı geride şekerin var dediler baktirdim hiç bir şey yok ilk kızım sapasağlam Tosun gibi doğdu ikinci de doğmak üzere ( 30. Haftada erken doğum tehdidi yüzünden hastaneye yatirmalarina rağmen ) devlette takip ettiriyorum artık usg de bi hafta geri de geliyor ama Dr söylemedi bile yani yanıltıcı kilo falan ilk kızım 3200 dediler 3670 doğdu aynı gün :) her soylenene takılıp yavrunu da üzme annesi
Kocam geceleri uyurken yatakta öyle bir dönüyor ki,her defasında deprem oluyor sanıp kalbim küt küt atarak uyanıyorum.Panik atağım tutacak bir gün o olacak.Derde gel
Sizde unutmak istiyorsunuz ama olmuyor değil mi, benimde öyle karşıma bir sürü insan çıkıyor belki ondan daha iyiler ama benim umrumda bile değil ,sizde onu tamamen aklınızdan çıkarana kadar başkalarına fırsat vermeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?