- 10 Ekim 2014
- 31.379
- 140.226
-
- Konu Sahibi alev gozlu kiz
Nikah masasına zorla mı oturmuş peki
Çocuk yapmış olmasını bir "ceza" olarak hayat boyu ona ödetmeyi planlayan siz varken zaten "keşke yapmasaydım" diyordur eminim.Eşiniz de o çok şükür kurtulduk dediğiniz kadından çocuk yapmasaydı o zaman. Erkeklerin işi her zaman çok kolay. Hayatını sıfırdan kurabiliyor yeni bir ev yeni bir eşle her şeyi baştan yaşıyor ama kadınlara gelince iş değişiyor. Bütün sorumluluğu benim üzerimde, ben bu günleri planlayarak çocuk yapmadım. Benim her gün baktığım çocuğa babası da bakacak. Çocuğu olan adamla birlikte olan kadın da bunları bilerek birlikte oluyor evleniyor sonuçta. Öncelik her zaman çocuğunun olacak, onun hiçbir suçu yok çünkü.
Velayet nedir ve neden mahkeme sizde bıraktı bu konuyu tam idrak ettiğinize emin misiniz? Planlamanız gerekirdi, evlenirken bir gün boşanma ihtimali olduğunu biliyorsunuz, çocuk yaparken de böyle. Töre evliliği mi bu kan davası mı? Herkes bir gün boşanabilir."Bütün sorumluluğu benim üzerimde, ben bu günleri planlayarak çocuk yapmadım. Benim her gün baktığım çocuğa babası da bakacak."
"Çocuğu olan adamla birlikte olan kadın da bunları bilerek birlikte oluyor evleniyor sonuçta."
Siz akıllı ve makul bir anne ve eski eş olarak davranır ve eski eşinize saygı gösterirseniz, baba çocuk ilişkisine en azından zarar vermezsiniz. Bence buna güvenerek kumar oynamayın. Kaybedersiniz, çocuğunuz da kaybeder.Öncelik her zaman çocuğunun olacak, onun hiçbir suçu yok çünkü.
Nişanda x söylemiş y söylemiş ama ayrılalım demedikçe şans vardır. Kim olsa böyle düşünür. Nikaha çocuğa bile ulaşmış adam.Kadini zorla mi oturtmuşlar peki? Evlenmeseymiş ooyle konuşan biriyle. Yani kimin tarafindan bakmak isterseniz oradan konuşuyorsunuz ama ayni seyler diger taraf icin de gecerli.
Yapmasaymiş cocuk adam mi zorlamiş? Gibi seyler soylenebilir.
Şu konuda herkes kendine yapmiş ne yapmişsa bi de cocuga... Konu sahibini adamdan daha az hatali bulmuyorum.
Nişanda x söylemiş y söylemiş ama ayrılalım demedikçe şans vardır. Kim olsa böyle düşünür. Nikaha çocuğa bile ulaşmış adam.
Eşiniz de o çok şükür kurtulduk dediğiniz kadından çocuk yapmasaydı o zaman. Erkeklerin işi her zaman çok kolay. Hayatını sıfırdan kurabiliyor yeni bir ev yeni bir eşle her şeyi baştan yaşıyor ama kadınlara gelince iş değişiyor. Bütün sorumluluğu benim üzerimde, ben bu günleri planlayarak çocuk yapmadım. Benim her gün baktığım çocuğa babası da bakacak. Çocuğu olan adamla birlikte olan kadın da bunları bilerek birlikte oluyor evleniyor sonuçta. Öncelik her zaman çocuğunun olacak, onun hiçbir suçu yok çünkü.
Yakıştıramıyor ama nikahı kıyıp çocuk yapmaya hayır demiyor. Kadının lafa değil icraata bakması normal değil mi…
Genelde kadınlar kültürümüzde seçilen taraf. O yüzden insan bir erkeğin bu seçme eylemini gerçekleştirmeden önce bir değerlendirme yapmış olmasını bekliyor. Yani olması gereken bu.
Orası öyle. Ama adam burda konu sahibinin ve bir evladın hayatıyla oynamış oluyor
Çok teşekkür ederim valla kimse anlamıyor insan yaşamadan bilmiyor demek ki ya da ben anlatamıyorum. Tüm o süreçlerde de beni suçluyor kandırıldım diyor. İş işten geçti artık herkes kendi yoluna bakacak, olan çocuğuma olmasın istiyorum sadeceBoşanmak değil, beğenmediği kadınla evlenmek burda hayatıyla oynamak. Beğenmemiş sevmemiş ama nikahı kıyıp çocuk yapmış. Adam resmen çocuk akıllıymış. Böyle evlilik yürümez diyememiş, beğenmediği karısından farklı değilmiş. Adamın ilgisi babalığı okey ama kadının hayatını mahvettiğine hayır demeyelim gerçek bu
İstediğiyle görüşür bekar bir insan ama çocuğu olan adam önce çocuğunu düşünür. Ben düşünüyorum bir çocuğum var ona göre hareket ediyorum. Kadın iyi midir kötü müdür çocuğumla aynı evde olsa nasıl davranır bilmiyorum. Kadının çocuğu olsa nasıl yetiştirecek ben nasıl çocuğuma bu kardeşin diyeceğim bilmiyorum diyemem ben başkasının çocuğu için bak kardeşin bu senin diye. Kafasına göre tek başına alabileceği bir karar değil bu normal şartlarda ortada çocuk varken ama ona da karışmıyorum artık. Tek olsa istediğini yapsın zaten bana ne. Tek isteğim çocuğum huzurlu mutlu olsun eksik kalmasın babası yüzünden hiçbir şeyden. Ben tek başıma yapmadım çocuğu.
Bende boşandım çocukları haftada 1 görüyor henüz görüntülü görüşme talebi olmadı ben kendim asla aramam aramada olmadı mesajla çocuklar nasıl diyip foto istiyor ben asla o sormadan ona mesaj atmıyorum muhattap olmuyorum her gün görüntülü aramaya gerek yok gibiİstediğiyle görüşür bekar bir insan ama çocuğu olan adam önce çocuğunu düşünür. Ben düşünüyorum bir çocuğum var ona göre hareket ediyorum. Kadın iyi midir kötü müdür çocuğumla aynı evde olsa nasıl davranır bilmiyorum. Kadının çocuğu olsa nasıl yetiştirecek ben nasıl çocuğuma bu kardeşin diyeceğim bilmiyorum diyemem ben başkasının çocuğu için bak kardeşin bu senin diye. Kafasına göre tek başına alabileceği bir karar değil bu normal şartlarda ortada çocuk varken ama ona da karışmıyorum artık. Tek olsa istediğini yapsın zaten bana ne. Tek isteğim çocuğum huzurlu mutlu olsun eksik kalmasın babası yüzünden hiçbir şeyden. Ben tek başıma yapmadım çocuğu.
Ortalama Türk kadını kararı budur, beğensen de beğenmesen de.Yo kim olsa öyle düşünmez. "Ben istemedim siz acele ettirdiniz, ailen seni bana kakaladi" diyen biriyle sirf ayrilmiyor diye devam etmek cok normal ve herkesin oyle dusunecegi bir sey değil. Düşünüyorsa bu ayni zamanda kendi hatasi, sadece başkasinin değil.
Bitirme ve devam ettirme yetkisi sadece erkekteymiş gibi dusunenler konu sahibine hak verebilir.
Sizin adınıza çok sevindim umarım ben de mutlu olurumSizin konunuza yorum yapmistim belki hatirlarsiniz. O zamanlar iş bulamıyodum. Sanirim 6 7 ay gecti. Iş buldum, flortlerim oluyor, daha dün bi date deydim. Hayat devam ediyor. Neden onunuze bakamiyorsunuz?
Kendi açımdan anlatayim eski esimde cocugun alisverisini yapıyor, bol bol vakit geçiriyor. Beni ilgilendiren kısım burası zaten. Evlenmis, sevgilisi olmus, birakin artik bu meseleyi.
Sizin adınıza çok sevindim umarım ben de mutlu olurum
Farklı şehirlerdeyiz 3-3.5 saatlik bir yol var şehirler arası. haftasonu geliyor ancak bu dediğiniz mümkün olmuyor ama haftasonları çıkıyorum arkadaşlarımla konsere tiyatroya sinemaya gidiyorum sürekli. Annem de yardımcı oluyor sağ olsun bu konudaEski eşiniz gulsun, konussun diye beklemeyin hic. Cocugu aldigi gunlerde cikin dolasin. Hatta ben kendime vakit ayirmak istiyorum bugun cocuga bakabilir misin diye kendiniz de verebilirsiniz ya da yeri gelir o musait olmaz alamaz cocugu. Onunuze bakarsaniz eminim cok daha mutlu olacaksiniz
Farklı şehirlerdeyiz 3-3.5 saatlik bir yol var şehirler arası. haftasonu geliyor ancak bu dediğiniz mümkün olmuyor ama haftasonları çıkıyorum arkadaşlarımla konsere tiyatroya sinemaya gidiyorum sürekli. Annem de yardımcı oluyor sağ olsun bu konuda
Boşanan ayrılan herkes ilişki yaşayabilir evet ama o zamanlardan bir şey olmadığını da bilmiyoruz. Hiç o gözle bakmasalar sonradan nasıl bakacaklar, ilk başta da bir ilgi bir his olmaz mı illa? Bana garip geliyor yine de bilemiyorum samimiyetini. Başka adam mı kalmadı durmuş durmuş önceden tanıdığı adamla sevgili olmuş
Zaten çok iyi manipüle ediyor insanları, herkes ona saygı duyuyor. Benim akrabalarım bile (zaten aramın kötü olduğu insanlar) ona beni kötülemiş vaktinde, nasıl oldu bununla evlendin diye, kendilerine hiç bakmadan. Herkesin gözünü boyuyor bir şekilde burada da yazsa herkes inanır kesin beni kötülerAdamı dinlesek sanki ona hak verecekmişiz gibi geldi.Dinlemeden bile haklı olabileceğini düşündüm hatta.
Her zaman böyle şeyler söylemiyordu ki, ben de sinirdendir dedim seviyordur dedim alttan aldım. Ben de sinirlenince bir sürü şey söylüyorum. Aileme söylemişim herkes duymuş bilmiş, böyle sevgili olarak gezmek yerine zaten seviyoruz evlenelim dedim demez olaydım. Bunları hep yüzüme vurdu aileni araya soktun herkes böyle olmaz nişanlanın böyle olmaz evlenin dedi durdu dedi. Kimse kötülüğünden demedi seviyorsanız yuvanızı kurun dedi aslında. Aman neyse artık olan oldu yanlış yaptım evlendim çocuk istedim. İyi ki evladım var şükürler olsun ama bu şekilde yaşanmasaydı keşke hiçbir şeySen niye kadına doluyorsun ki ilk konu mesajını tekrar oku adam melek gibiydi de bi kadın yüzünden değişti olmamış ki.
Eski eşin seni nişanlı sevgili iken de hiçççç sevmiyormuş zaten.
Başka kadınlara dolacağınıza beni sevmeyen istemeyen adamla neden evlendim neden çocuk yaptım diye sorgulayın kendinizi