Daha yeni boşanmıştık

Nikah masasına zorla mı oturmuş peki

Kadini zorla mi oturtmuşlar peki? Evlenmeseymiş ooyle konuşan biriyle. Yani kimin tarafindan bakmak isterseniz oradan konuşuyorsunuz ama ayni seyler diger taraf icin de gecerli.

Yapmasaymiş cocuk adam mi zorlamiş? Gibi seyler soylenebilir.
Şu konuda herkes kendine yapmiş ne yapmişsa bi de cocuga... Konu sahibini adamdan daha az hatali bulmuyorum.

Çocuk yapmış olmasını bir "ceza" olarak hayat boyu ona ödetmeyi planlayan siz varken zaten "keşke yapmasaydım" diyordur eminim.

"Bütün sorumluluğu benim üzerimde, ben bu günleri planlayarak çocuk yapmadım. Benim her gün baktığım çocuğa babası da bakacak."
Velayet nedir ve neden mahkeme sizde bıraktı bu konuyu tam idrak ettiğinize emin misiniz? Planlamanız gerekirdi, evlenirken bir gün boşanma ihtimali olduğunu biliyorsunuz, çocuk yaparken de böyle. Töre evliliği mi bu kan davası mı? Herkes bir gün boşanabilir.
"Çocuğu olan adamla birlikte olan kadın da bunları bilerek birlikte oluyor evleniyor sonuçta."

Hayır,öyle evlenmek zorunda değil. Bu adamla kadın arasındaki ilişki, kadın hangi şartlarda kabul etti, ya da ne şekilde konuştular bilmiyorsunuz. Kadın neden bakmak zorunda olsun?Ben mesela, en başında eşimin çocuğuna çok pozitif yaklaştım, 1 yıla kadar da ablalık yaptım sevgililik ve nişan dönemimizde , ileride evimde onun da bir yeri olsun diye; ama annesi tıpkı sizin gibi kendi tacizleriyle ve bize verdiği maddi-manevi zararlarla, davalarla, "eşşek gibi bakacaksın" tavrıyla bu şansını maalesef kaybetti. Eşim de bana bu tavırda yaklaşsa ben evlenmezdim, yani eski eş istediği kadar çıldırsın "yapacaksınız edeceksiniz" desin, babanın nafaka dışında yasal bir sorumluluğu yok.

Eğer siz bu düşünce yapısında devam ederseniz, kimsenin bir mecburiyeti olmadığını maalesef "çok geç"tecrübe edeceksiniz. Ben size daha makul davranmanızı öneriyorum, çok şey kaybedersiniz geç olur.

Öncelik her zaman çocuğunun olacak, onun hiçbir suçu yok çünkü.
Siz akıllı ve makul bir anne ve eski eş olarak davranır ve eski eşinize saygı gösterirseniz, baba çocuk ilişkisine en azından zarar vermezsiniz. Bence buna güvenerek kumar oynamayın. Kaybedersiniz, çocuğunuz da kaybeder.

Nişanda x söylemiş y söylemiş ama ayrılalım demedikçe şans vardır. Kim olsa böyle düşünür. Nikaha çocuğa bile ulaşmış adam.

Nişanda x söylemiş y söylemiş ama ayrılalım demedikçe şans vardır. Kim olsa böyle düşünür. Nikaha çocuğa bile ulaşmış adam.

Yo kim olsa öyle düşünmez. "Ben istemedim siz acele ettirdiniz, ailen seni bana kakaladi" diyen biriyle sirf ayrilmiyor diye devam etmek cok normal ve herkesin oyle dusunecegi bir sey değil. Düşünüyorsa bu ayni zamanda kendi hatasi, sadece başkasinin değil.

Bitirme ve devam ettirme yetkisi sadece erkekteymiş gibi dusunenler konu sahibine hak verebilir.

"Ve birçok insanın yaptığı hatayı yaptım belki çocuğumuz olursa düzelir dedim ve hamile kaldım." Konunun özeti.

Çocuk olursa sizden boşanamaz çünkü. Sonra ki plan da madem boşandı "boynu bükük çocuğumu" bir ömür kullanarak hayatında bir yerim olsun ki kimseyle yapamasın en son bana dönsün".

İki parlak fikir de ölü doğmuş maalesef.

Eee sen niye narsist, kavgalı gürültülü olan adamdan çocuk yaptın?
O adamdan çocuk yapmanın sonucunda ne bekliyordun mükemmel bir baba mı??

Yakıştıramıyor ama nikahı kıyıp çocuk yapmaya hayır demiyor. Kadının lafa değil icraata bakması normal değil mi…

Genelde kadınlar kültürümüzde seçilen taraf. O yüzden insan bir erkeğin bu seçme eylemini gerçekleştirmeden önce bir değerlendirme yapmış olmasını bekliyor. Yani olması gereken bu.

Orası öyle. Ama adam burda konu sahibinin ve bir evladın hayatıyla oynamış oluyor

Çok teşekkür ederim valla kimse anlamıyor insan yaşamadan bilmiyor demek ki ya da ben anlatamıyorum. Tüm o süreçlerde de beni suçluyor kandırıldım diyor. İş işten geçti artık herkes kendi yoluna bakacak, olan çocuğuma olmasın istiyorum sadece

Sizin konunuza yorum yapmistim belki hatirlarsiniz. O zamanlar iş bulamıyodum. Sanirim 6 7 ay gecti. Iş buldum, flortlerim oluyor, daha dün bi date deydim. Hayat devam ediyor. Neden onunuze bakamiyorsunuz?
Kendi açımdan anlatayim eski esimde cocugun alisverisini yapıyor, bol bol vakit geçiriyor. Beni ilgilendiren kısım burası zaten. Evlenmis, sevgilisi olmus, birakin artik bu meseleyi.

Bende boşandım çocukları haftada 1 görüyor henüz görüntülü görüşme talebi olmadı ben kendim asla aramam aramada olmadı mesajla çocuklar nasıl diyip foto istiyor ben asla o sormadan ona mesaj atmıyorum muhattap olmuyorum her gün görüntülü aramaya gerek yok gibi

Ortalama Türk kadını kararı budur, beğensen de beğenmesen de.

Sizin adınıza çok sevindim umarım ben de mutlu olurum

Sizin adınıza çok sevindim umarım ben de mutlu olurum

Eski eşiniz gulsun, konussun diye beklemeyin hic. Cocugu aldigi gunlerde cikin dolasin. Hatta ben kendime vakit ayirmak istiyorum bugun cocuga bakabilir misin diye kendiniz de verebilirsiniz ya da yeri gelir o musait olmaz alamaz cocugu. Onunuze bakarsaniz eminim cok daha mutlu olacaksiniz

Farklı şehirlerdeyiz 3-3.5 saatlik bir yol var şehirler arası. haftasonu geliyor ancak bu dediğiniz mümkün olmuyor ama haftasonları çıkıyorum arkadaşlarımla konsere tiyatroya sinemaya gidiyorum sürekli. Annem de yardımcı oluyor sağ olsun bu konuda

Tamam cok guzel. Sizinde sevgiliniz olabilir, sosyal hayatiniz devam ediyor. Cocugun ihtiyaclarini karsiliyosa, duzenli gorusuyosa sorun yok bence

Sen niye kadına doluyorsun ki ilk konu mesajını tekrar oku adam melek gibiydi de bi kadın yüzünden değişti olmamış ki.

Eski eşin seni nişanlı sevgili iken de hiçççç sevmiyormuş zaten.

Başka kadınlara dolacağınıza beni sevmeyen istemeyen adamla neden evlendim neden çocuk yaptım diye sorgulayın kendinizi

Hala çocuğun yükü bende deyip duruyorsunuz. Anneler zaten çocukları babası olsa da olmasa da büyütmek üzere doğurmuyor mu ? O zaman sizin üzerinizden buradaki kadınlara da söyleyeyim doğurduğunuz çocuklara ömür boyu yanlız bakacak gücünüz yoksa yapmayın . Çünkü verilen nafaka belli , erkeğe sorumluluğun az kaldığı belli . Verin bu kadar sorunsa çocuğu. Sıkıntılı bir evliliğe çocuk doğurup sonra o çocuğu bir arac olarak kullanamazsınız kullanmamalisiniz

Adamı dinlesek sanki ona hak verecekmişiz gibi geldi.Dinlemeden bile haklı olabileceğini düşündüm hatta.
Zaten çok iyi manipüle ediyor insanları, herkes ona saygı duyuyor. Benim akrabalarım bile (zaten aramın kötü olduğu insanlar) ona beni kötülemiş vaktinde, nasıl oldu bununla evlendin diye, kendilerine hiç bakmadan. Herkesin gözünü boyuyor bir şekilde burada da yazsa herkes inanır kesin beni kötüler

Her zaman böyle şeyler söylemiyordu ki, ben de sinirdendir dedim seviyordur dedim alttan aldım. Ben de sinirlenince bir sürü şey söylüyorum. Aileme söylemişim herkes duymuş bilmiş, böyle sevgili olarak gezmek yerine zaten seviyoruz evlenelim dedim demez olaydım. Bunları hep yüzüme vurdu aileni araya soktun herkes böyle olmaz nişanlanın böyle olmaz evlenin dedi durdu dedi. Kimse kötülüğünden demedi seviyorsanız yuvanızı kurun dedi aslında. Aman neyse artık olan oldu yanlış yaptım evlendim çocuk istedim. İyi ki evladım var şükürler olsun ama bu şekilde yaşanmasaydı keşke hiçbir şey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…