Daha yeni boşanmıştık

Bu kadarını yeri geliyor kocan yapmıyor yahu, siz boşandığınız adamdan çok şey bekliyorsunuz. Sizin zaten boşandığınızı idrak edebildiğinizi de düşünmüyorum açıkçası. Bizim toplumumuzda boşanmak hala gereksiz bir drama içeriyor. İnsanlar 3 yıl anlayamıyor, kabullenemiyor artık bittiğini. Çocuğun değil sizin ihtiyacınız var gibi duruyor o telefonun açılmasına. Çocuklar sünger gibi çeker etrafındaki negatifi. Ondan huzursuz o çocuk. Allah aşkına bi yardım alın. Belli ki kendiniz aşamıyorsunuz, ayıp değil eksiklik değil. Çocuk da rahatlayacak sizinle.

Sevgili konu sahibi; konunuz beni çok etkiledi. Çok üzüldüm sizin için.

Eşiniz de en az sizin kadar hatalı. Bir hatalar silsilesi olmuş. Israrla evlenmişsiniz, çocuk yapmışsınız ve görüyorum ki eşiniz şu an dönse, pişmanım dese kabul edecek kadar da ılımansınız. Aslinda boşanmayı hiç istememişsiniz, halen daha da boşanmış olmaktan mutsuzsunuz.

Benim size tavsiyem bu adami derhal aklınızdan silin. Bu adam sevmediği bir kadınla evlenecek kadar şuursuz, siz de seni sevmiyorum diyen bir adamla evlenecek kadar gurursuzsunuz. Çok üzgünüm ama böyle.

Eşinizi unutup kendi hayatınıza odaklanırsanız, belki kaybolan gururunuzu yeniden bulabilirsiniz.

Çocuğu ile ne kadar istiyorsa o kadar ilgilensin. Siz aramayın. Hiç-bir zaman aramayın. Bırakın çocuğunu merak ediyorsa o arasın. Siz neden arıyorsunuz ki? Bu çok saçma.

Çocuğunuzun pesinde koşmasi lazim. Siz çocuğu bahane ederek onun peşinde koşuyorsunuz.

Kendinize eziyet ediyorsunuz. Yapmayın.

Yeni sevgiliyi kıskanıyorsunuz. Bırakın görmeyin o tarafa bakmayın.

Evliliğiniz boyunca eşinizi çok sevmişsiniz ama çenenizi de hiç tutamamışsınız. Bu sizin mizaciniz sanırım ama biraz törpülemeye çalışın.

Sizin için gerçekten üzüldüm. Eğer kırıcı olduysam kusura bakmayın ama biraz gerçeklerle yüzleşmeniz lazımdı.

Umarım bundan sonrası daha güzel olur sizin için.

Kalbinize ferahlık diliyorum.

Olayın aslı budur arkadaşlar . Mesele para ve konum kaybı . Çocuk arada sade ve sadece bir araç

Her gün mü oluyor bu yazdıklarınız?
Değil 5 dakika 5 saat de görüşebilir çocuğuyla amma velakin adamın huyunu bilip, hergün aramaya devam etmenin, çocuğa baban açmıyor diye bir algi olusturmanin manası yok.
Siz çocuğun annesi olarak baska türlü sakinleştimenin yolunu bulacaksınız. Bırakın babası arasın. Zaten görüşmelerinde sıkıntı yokmuş.

bu çocuğu siz istediniz de bu dünyaya geldi, pek tabii hayatınızdaki herşeyi ona göre ayarlamak zorundasınız bu bir lütuf değil kusura bakmayın da.

ayrıca ben çocuklarım hastayken Allah korusun durmayan bir kusma, ishal, dirençli ateş olmadığı sürece eşim dışarıdaysa arayıp da söylemem ne gerek var o babaysa ben de anneyim onun yapabileceğini ben de yaparım çok şükür.

sizin tek derdiniz eski eşinizin hayatında bir şekilde var olmaya çalışıyorsunuz ve ne yazık ki bu adam sizi sevmediği için bunu çocuğunuz üzerinden yapıyorsunuz
yapmayın, çocuğunuza zarar verirsiniz

çocuğunuzu sizinle babası arasında bıraktıracak en ufacık bir söz bile etmemelisiniz

Bu gibi durumlarda ilk önce eski eşinizi suçlayın. Suçun en büyüğü onda silah zoruyla kimse kimseyle birlikte olmuyor. Sende artık gerçek yüzünü gördüysen artık şu kadın böyle nasıl miğdesizler felan bunları bırakman gerekiyor. Önüne bak bırak herkes layık olduğu insanla beraber olsun. Senin artık o adamla olan hikayen bitti sonlandı. Kabullenişe geç ve yoluna bak.

Siz bence çocuğunuzu düşünmüyorsunuz eşinizle iletişim aracı olarak kullanıyorsunuz
Çocuğunuzu bahane edip eski eşin hayatına müdahale etmek istiyorsunuz, ama adam boşanmış artık istediği ile sevgili olur
Ha diyebilirsiniz ben sevgilini tanımam etmem lütfen tek kalmasın arkadaşınla sen hep yanında ol içim rahat etsin diyebilirsiniz.
Uyuyor deyince inanmıyor yazmışsınız kanıtlaması kolay bir foto çekip atın bu kadar.
Hala adamdan bir umut, bir adım bekliyorsunuz yanlış yapıyorsunuz.

Yaşadıklarınız üzücü ama sizin attığınız mesajı bir erkek boşandığı eşine atsa taciz ediyor olarak adlandırırdık. Boşanmışsınız konu kapanmış. Sizi ilgilendirmemeli.

Boşanan ayrılan herkes ilişki yaşayabilir evet ama o zamanlardan bir şey olmadığını da bilmiyoruz. Hiç o gözle bakmasalar sonradan nasıl bakacaklar, ilk başta da bir ilgi bir his olmaz mı illa? Bana garip geliyor yine de bilemiyorum samimiyetini. Başka adam mı kalmadı durmuş durmuş önceden tanıdığı adamla sevgili olmuş

Çok teşekkür ederim. Tamamen düzeni oturtmak, kafayı toplamak çok zor oluyor allah kimseye yaşatmasın. Elimden geleni yapıyorum kendime bakmaya çalışıyorum artık olduğu kadar yapıyorum. Umarım güzel olur çok teşekkürler

Bence bazı şeyleri oluruna bırakın. Biriyle aynı evi paylaşmaya karar verirse o zaman
düşünürsünüz bunları

Mesela burada da size hak veremedim. Neden eski eşinizi her gün arıyorsunuz? Ben de boşandım çocuklarım bende. Kendisi çocuklarını görmek istediğinde müsait misin diye yazar müsaitsem arar. Her gün değil hem de. Ayrıca görüntüye ben kesinlikle girmem,onu da görmem. Siz böyle yaparak bu halâ peşimde imajı çiziyorsunuz. Daha da sinir oluyor size. Bırakın istediği zaman arasın

Bence bazı şeyleri oluruna bırakın. Biriyle aynı evi paylaşmaya karar verirse o zaman
düşünürsünüz bunları

Her türlü ihtimali düşünmem gerekiyor bence. Çeşit çeşit insan var ve evladımı düşünmem lazım. Babasının yanına gittiğinde en ufak bir can sıkıntısı olmamalı. Bir başka kadının ufacık bile evladıma kızmasına ses yükseltmesine müsaade etmem. Kimse de istemez bence bunu.
Çocuğum küçük o yüzden kucağıma alıp görüntülü arıyordum o şekilde daha rahat oluyordu, baktım hiç cevap vermiyor yüzü düşüyor ben de şimdi girmiyorum görüntüye. Sanki bunca zaman aynı yastığa baş koyduğu insan ben değilim de düşmanıyım. Uzaktan tutuyorum şimdi telefonu öyle görüşüyor.

Sizinle aynı modelden (çok şükür ki kurtulduk) maalesef eşimle benim sevgilik dönemimizde de vardı, o nedenle deneyimi olan bir 2. eş olarak bir kaç cümle kurmak isterim. Çünkü süreçler aynı oluyor sanırım. Bence siz "evladımı düşünüyorum, başka kadın pedofili bile olabilir "diyerek öncelikle eski eşinize karışın, "aşırı endişeli ve "gerçekçi" kaygıları olan anne rolünde. Hatta sevgilinle aynı ortama sokamazsın diye tehdit edin, böylece çocuğu gördüğü günlerde sevgilisiyle buluşturmamış, araya çizgi çekmiş olursunuz. Sonra bu işe yaramaz, eski eşiniz dinlemez. Siz de iyice çıldırır, sakinleşir sonra yeni taktikle bu kez de " o senin çocuğun bakacaksın" "senin babalığın görüş günlerinde mi sadece" diyerek olup olmadık zamanlarda da göndermeye başlarsınız. Sonuçta madem siz velayeti sizde olan çocuğunuzla tek ilgileniyorsunuz o da baba değil mi sevgilisiyle bekar gibi keyif çatacağına, o kadın sevgilisiyle baş başa kalamasın, kendinin olmayan çocuğun bakımını üstlensin de görsünler dünya kaç bucak".

Bu hayatta emin olduğum bir şey varsa o da; o çocuk biraz büyüsün zorla sırf yalnız kalamasınlar, kadın elalemin çocuğuyla uğraşsın da kaçsın diye her dakika "çocuğum boynu bükük kaldı" diye "sen nasıl babasın o kadın mı çocuğun mu önemli" diye olay çıkarıp en son çocuğu tamamen babasız bırakmazsanız ben adımı değiştiririm.

Her gün görüntülü aramanıza ben diğer üyeler gibi şaşırmadım, bizde sevgiliyken aynı evde yaşadığımızı bildiği halde çocuğu alıp çeşitli bahanelerle kapıya dayanan vardı. Bir de bu tarz psikolojide olan kadınların en büyük kozu "çocuğun boynunun bükük kalması" oluyor. Zaten en ufak konuda da bu kozu oynarsınız, şimdiden her gün görüntülü konuşamayınca boynu bükük kaldı. Yarın diğer gün maddi isteklerden geri kalan her şeye kadar baba yapmazsa boynu bükük kalır. Bu nedenle gerçekten bu tarz yetişen çocuklar aşırı problemli oluyor, sağlıklı evli ailelerde konulan sınırlar asla konulmuyor. İleride de başka kadın dediğiniz kadınla eski eşiniz evleniyor diye çocuğu vermezsiniz umarım.Bu konularda "başka kadın çocuğuma dokunamaz" diye aslan kesilen, eski eşinden umudu olan kadınların çoğu eski eş evlenip barışma umudu kalmayınca nedense "o kadın eşşek gibi çocuğuma bakacak" seviyesine geliyor.

Umarım siz aynı yanlışlara düşmezsiniz.

Eşiniz de o çok şükür kurtulduk dediğiniz kadından çocuk yapmasaydı o zaman. Erkeklerin işi her zaman çok kolay. Hayatını sıfırdan kurabiliyor yeni bir ev yeni bir eşle her şeyi baştan yaşıyor ama kadınlara gelince iş değişiyor. Bütün sorumluluğu benim üzerimde, ben bu günleri planlayarak çocuk yapmadım. Benim her gün baktığım çocuğa babası da bakacak. Çocuğu olan adamla birlikte olan kadın da bunları bilerek birlikte oluyor evleniyor sonuçta. Öncelik her zaman çocuğunun olacak, onun hiçbir suçu yok çünkü.

Zaten evlenmemeniz için çok sebep varmış siz görmemişsiniz boşandıktan sonra kiminle olursa olsun o ne seviyesizce bir mesaj adam bir kez daha doğru karar verdiğini anlamıştır herhalde sizi bu kadar sevmeyen saymayan birini inslatla sen neden istiyorsun biraz kendine saygın olsun

O kadar şey yazılıyor, sen olduğun noktadan bir milim oynamıyorsun, gerçekten kendine yazık ediyorsun boşu boşuna.
Bu bakış açısı ve hareket tarzıyla devam edersen mutsuzluktan kurtulamayacaksın ve bu durumdan kaynaklı eski eşini suçlaman fa fayda vermeyecek.

Yazınızın hepsini okudum ve çok üzüldüm. Ben kimseye çok ağır olmadığı müddetçe boşanın demem ama ilk kez size boşanın bu adamdan diyecektim ki boşanmışsınız zaten. Bence kalbinizi ferah tutun bu dünya imtihan dünyası mümkün değil dört dörtlük olmak. Karı koca mutlu olsalar evlattan çekerler. Evlattan mutlu olsalar parasal anlamda çekerler yani muhakkak bir mutsuzlukları olacak. Öylelerini Allah kahretsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…