- 4 Kasım 2022
- 146
- 150
-
- Konu Sahibi alev gozlu kiz
bu adama neden cocuk yaptınız allah aşkınaya adam sizi sevmiyormuş.cocukmu sevdirecekti?Malesef bunun böyle olmasını ben de istemezdim fakat boşandıktan sonra çocuğun çoğu yükü anneye kalıyor. Yani çocukla benim kadar ilgilensin, benim kadar emek versin diye bi dunya olmuyor. Keşke olsa... Eğer o adamda babalık mevhumu varsa ilgilenir çocuğuyla. Ona güzel bir dille gerekenleri anlatırsınız, angut değilse anlar ama yok hâlâ anlamiyorsa salın gitsin. Ben yazdıklarınızdan şunu anladım ki siz lafı çok dolandirip, nafaka ve çocuk konusunda hakliyken haksız duruma düşüyorsunuz. Eski defterleri açıp, sen şoylesin, böylesin demenin bir manası yok. Alın kağıt kalemi şu şu masraflari var çocuğun, şu kadar nafaka istiyorum diyin. Kabul etmiyorsa mahkemeye gidin. Eğer çocuğa ilgi, sevgi gostermiyorsa Allah'a havale edip yolunuza bakın. Polemiğe girmeyin adamla. Siz polemiğe girdikçe adam peşinizden koştuğunuzu sanıp çocuktan da uzaklasacak
çok üzgünüm ama bu adam zaten taaa en başından beri sizi sevmemiş, sevse bu kadar eleştirip bu kadar aşağılamazdı sizinAma o kadınla boşanma davasından önce tanışmıştı sonuçta. Belki de o kadın yüzünden benim yuvam dağıldı bilmiyorum ve içim içimi yiyor. Şu an sevgili oldular diye biliyor herkes ama belki öncesi vardı gizlediler bu beni deli ediyor. O orada kadınlarla kızlarla gününü gün ederken ben çocuğumla ailemin yanına döndüm. Burada da çok mutsuzum çalışıyorum ama yine tüm gün girip sosyal medyadan kadını takip ediyorum her yerden. İşten atılıcam en sonunda ama düşünmeden duramıyorum
İstediğiyle görüşür bekar bir insan ama çocuğu olan adam önce çocuğunu düşünür. Ben düşünüyorum bir çocuğum var ona göre hareket ediyorum. Kadın iyi midir kötü müdür çocuğumla aynı evde olsa nasıl davranır bilmiyorum. Kadının çocuğu olsa nasıl yetiştirecek ben nasıl çocuğuma bu kardeşin diyeceğim bilmiyorum diyemem ben başkasının çocuğu için bak kardeşin bu senin diye. Kafasına göre tek başına alabileceği bir karar değil bu normal şartlarda ortada çocuk varken ama ona da karışmıyorum artık. Tek olsa istediğini yapsın zaten bana ne. Tek isteğim çocuğum huzurlu mutlu olsun eksik kalmasın babası yüzünden hiçbir şeyden. Ben tek başıma yapmadım çocuğu.Kusura bakmayın da adam sizi istemediğini açıkça belli etmiş. Siz bile bile ayrılmamışsınız. Ne olur biraz gururlu olun. Ayrıca size ne şu an ona karışamazsınız. İstediğiyle görüşür. Bir an önce kendi hayatınıza bakın. Sizi sürekli aşağılayan birinden kurtulmuşsunuz ne güzel.
Bu adam size yüz vermemekte çok haklı . Parayı niye elinize versin çocuğuna harcıyor işte . Tavrı gayet doğru size karşı . Siz hergun görüntülü aramayı bırakın istediği zaman arasın çocuğunu görsün .Eski konum yeniden gündeme gelmiş o zaman yazayım. Bazılarınıza hak veriyorum ama bazılarınız çok kırıcı. İnsan yaşamadan anlamıyor nasıl bir şey olduğunu. Şu anda çocukla arasına girmiyorum asla sürekli veriyorum, görüntülü görüştürüyorum. Uzun süreli kalmalı da veriyorum. Her gün görüntülü de arıyorum açıyorsa açıyor görüşüyor o da paşamın canı isterse. Çocuğu için 5 dk müsaitlik yaratamıyor sonra çocuk uyuyunca geri dönüyor mesaj atıyor görüşeyim diye, bu sefer ben uyudu diyorum bana inanmıyor. Elimden geleni yapıyorum çok iyi davranıyorum espri bile yapıyorum yine ben kötü oluyorum. Çocuğu almaya geldiğinde yüzüme bile bakmıyor ben de artık başkası aracılığıyla veriyorum bu sefer triplere giriyor. Ne yapsam batıyor adama. O kadınla da hala birlikteler ne yaparlarsa yapsınlar ama çocuğumla görüştürmesin istedim daha çok küçük hem anlamaz bir şey ama orada da bir kavga ettik sana mı soracağım diye ama ne yaptı bilmiyorum. Yapmayacağı vardıysa da ben dedim diye gider yapar kesin. Mahkemenin üstüne kaç kere zam yaptı onun şirketi yine verdiği nafakayı arttırmıyor mahkeme kararı neyse onu veriyor. Kendi görüp alıyor eksiğini gediğini de ama onu da babalık yaptığını göstermek için elinde maddi bir gösterge olsun diye. Aman neyse herkes bana düşman zaten gerçekten yaşamayan bilmiyor ama alıştım ben. Bıraktım isteyen istediğini yapsın.
Tek derdin daha çok daha çok almak . Maddiyattan dolayı evlendin o kadar ezmesine rağmen . Çocuk yaptın ki garantileyim o da olmadı . Daha çok daha çok istiyorsun . Adam kıyafet , oyuncak , özel sağlık sigortası her şeyini karşılıyor dört bin vereyim demiş zahmet olmazsa annesi olarak sende devamını karşılasan? Senin niyetini , içini biliyor adam hayatta o fiyatları vermezAylık 5-6 binden başlıyor fiyatlar. Bunun yanında spora ya da sanata yönlendireyim desem hepten yetişemiyorum. Nafaka ve kıyafet gibi ihtiyaçları dışında okulunun da yarısını öderim demişti şimdi komple kesti. Çocuğu da görmek istemiyorum ne yaparsan yap dedi bir daha da hiç aramadı sormadı. Ben bundan sonra aradım 11 bin istedim belli olsun nafakası sonra ne yaparsa yapsın uğraşmasın bir daha madem öyle. Okulu da ihtiyaçları da oradan karşılarım dedim ama reddetti. En fazla 4 veririm dedi bir de onu yazmayı unutmuşum. 4 verse neye yetecek bilmiyorum benim maaşım da onun kadar çok değil.
Burdan daha çok adam yaranamıyor gibi duruyor. Yanında kalıyormuş, görüş günü de aksamıyor, çocuğun ihtiyaçlarını zaten gözetiyordu nafaka haricinde, bırakın da her gün görüntülü görüşülmesin. Bi eksik bu mu kaldı? Siz her şey evlilikteki gibi olsun istiyorsunuz da, olmaz artık o. Çocuk tabi ki ekseri sizinle olacak, rutinlerini siz tutacaksınız, velayetin olayı o ki zaten. Velayet kimdeyse en çok sorumluluk onda. Valla anasıyla evliyken çocuğunu bu kadar gözetmeyen tonla baba var, siz yine yatın kalkın dua edin.Eski konum yeniden gündeme gelmiş o zaman yazayım. Bazılarınıza hak veriyorum ama bazılarınız çok kırıcı. İnsan yaşamadan anlamıyor nasıl bir şey olduğunu. Şu anda çocukla arasına girmiyorum asla sürekli veriyorum, görüntülü görüştürüyorum. Uzun süreli kalmalı da veriyorum. Her gün görüntülü de arıyorum açıyorsa açıyor görüşüyor o da paşamın canı isterse. Çocuğu için 5 dk müsaitlik yaratamıyor sonra çocuk uyuyunca geri dönüyor mesaj atıyor görüşeyim diye, bu sefer ben uyudu diyorum bana inanmıyor. Elimden geleni yapıyorum çok iyi davranıyorum espri bile yapıyorum yine ben kötü oluyorum. Çocuğu almaya geldiğinde yüzüme bile bakmıyor ben de artık başkası aracılığıyla veriyorum bu sefer triplere giriyor. Ne yapsam batıyor adama. O kadınla da hala birlikteler ne yaparlarsa yapsınlar ama çocuğumla görüştürmesin istedim daha çok küçük hem anlamaz bir şey ama orada da bir kavga ettik sana mı soracağım diye ama ne yaptı bilmiyorum. Yapmayacağı vardıysa da ben dedim diye gider yapar kesin. Mahkemenin üstüne kaç kere zam yaptı onun şirketi yine verdiği nafakayı arttırmıyor mahkeme kararı neyse onu veriyor. Kendi görüp alıyor eksiğini gediğini de ama onu da babalık yaptığını göstermek için elinde maddi bir gösterge olsun diye. Aman neyse herkes bana düşman zaten gerçekten yaşamayan bilmiyor ama alıştım ben. Bıraktım isteyen istediğini yapsın.
Zaten katıp çocuk konuşsun diye aranmiyor. Evde başka kadın var mı diye aranıyor adam. Gıcık oluyorum böyle konulara. Evet keşke tüm babalar çok güzel nafaka verse hayat bayram olsa. Bu adam elinden geleni yapıyor. Konu sahibi resmen çocuktan uzaklaştırmaya çalışıyor. Adam elini verse kolunu kaptırmamak için kaçıyor resmen .Burdan daha çok adam yaranamıyor gibi duruyor. Yanında kalıyormuş, görüş günü de aksamıyor, çocuğun ihtiyaçlarını zaten gözetiyordu nafaka haricinde, bırakın da her gün görüntülü görüşülmesin. Bi eksik bu mu kaldı? Siz her şey evlilikteki gibi olsun istiyorsunuz da, olmaz artık o. Çocuk tabi ki ekseri sizinle olacak, rutinlerini siz tutacaksınız, velayetin olayı o ki zaten. Velayet kimdeyse en çok sorumluluk onda. Valla anasıyla evliyken çocuğunu bu kadar gözetmeyen tonla baba var, siz yine yatın kalkın dua edin.
Çocuğa da arıyoruz ama baban açmıyor gibi bir mesaj vermeyin. Merakınıza kurban etmeyin çocuğu yani.Eski eşin çocuğunuzun eksiklerini kendisinin almasına bile laf etmişsiniz. Maksat ihtiyacın giderilmesi değil mi?
Her gün görüntülü aramanıza da gerek yok.
Onu da çocuk için değil nerede , ne zaman telefonu açıyor öğrenmek için özellikle yapıyorsunuz gibi geldi.
Diyecek hiçbir şeyi yok, ben kafasına silah dayayıp illa gel evlen demedim, evlenmeyebilirdi. Tek başıma çocuk yapmadım, istemeyebilirdi. Bunun için bile beni suçladı iyi durmaya başladın insan oldun sandım iyiye gider sandım keşke hiç çocuk olmasaydı dedi. Arkadaşımla yakın dönem hamile kaldık diye onu kıskandın da hamile kalmak istedin değil mi dedi. Ne yapsam bir çıkarım yaptı. Ben oturmasını kalkmasını gayet iyi biliyorum. Kasıntı ortam sevmiyorum, insanlara sıcakkanlı davranıyorum espri yapıyorum suratıma bakıyor. Benim yarım kadar bile zeki olamayan insanlar beni beğenmiyor. Kendi de beğenmiyorsa evlenmeseydi bu iki taraflı bir süreçBir de eski eşinizi konuşturma imkanımız olsa,kimbilir neler diyecek?
Ben en çok adamın sürekli kendisini rezil ettiğinizi söylediği kısma takıldım. Yani bir insan sürekli aynı şeyi söylüyorsa bir haklılık payı vardır diye düşünüyorum. Acaba nasıl davranıyordunuz? Oturmanız kalkmanız mı kötü,konuşmalarınızda ne var merak ettim açıkçası
Burdan daha çok adam yaranamıyor gibi duruyor. Yanında kalıyormuş, görüş günü de aksamıyor, çocuğun ihtiyaçlarını zaten gözetiyordu nafaka haricinde, bırakın da her gün görüntülü görüşülmesin. Bi eksik bu mu kaldı? Siz her şey evlilikteki gibi olsun istiyorsunuz da, olmaz artık o. Çocuk tabi ki ekseri sizinle olacak, rutinlerini siz tutacaksınız, velayetin olayı o ki zaten. Velayet kimdeyse en çok sorumluluk onda. Valla anasıyla evliyken çocuğunu bu kadar gözetmeyen tonla baba var, siz yine yatın kalkın dua edin.
Zaten katıp çocuk konuşsun diye aranmiyor. Evde başka kadın var mı diye aranıyor adam. Gıcık oluyorum böyle konulara. Evet keşke tüm babalar çok güzel nafaka verse hayat bayram olsa. Bu adam elinden geleni yapıyor. Konu sahibi resmen çocuktan uzaklaştırmaya çalışıyor. Adam elini verse kolunu kaptırmamak için kaçıyor resmen .
Çocuk bir ihtiyacı olduğunda, ağladığında, hasta olduğunda kimsenin müsait zamanını beklemiyor. Ben ona dur hasta olma müsait değilim dur ağlama müsait değilim diyemiyorum. Hayatımı ona göre ayarlıyorum her şeyi ona göre yapıyorum. O zaman babası da 5 dk ayırsın çok değil. Çocuk görünce sakinleşiyor açsın kapatsın sonra yine kimle ne yapıyorsa yapsın yaşasın hayatınıEski eşin çocuğunuzun eksiklerini kendisinin almasına bile laf etmişsiniz. Maksat ihtiyacın giderilmesi değil mi?
Her gün görüntülü aramanıza da gerek yok.
Onu da çocuk için değil nerede , ne zaman telefonu açıyor öğrenmek için özellikle yapıyorsunuz gibi geldi.
Çocuk doğururken bunu biliyordunuz değil mi ? Çocuğun velayeti sizdeyse siz ilgileneceksiniz. Beş dakika değil keşke bir saat ayirsa keşke yanında olacak bir babası olsaydı . Ama olmayacagi en başından belliydi . Siz sürekli bir şeyler beklemeyin . Açın mesela kitap okuyun çocuk gelişimi ile ilgili anne babası ayrı olan çocukla ilgili ne yapılmalı ? Siz sürekli her konuda adamdan beklenti içindesiniz . Adamın mahkeme kararına uymadığı daha fazlasını yaptığı bir durumda zorlayarak ne elde edebileceğinizi sanıyorsunuz ? Ben size söyleyeyim bir hiç elde edeceksiniz. Üstelik iyice uzaklaşacak . Çocuğun bir babası var deyip duruyorsunuz evet var bu sorunlu babayı siz seçtiniz. Üstelik sadece durumu iyi diye annenizle beraber. Kizacaksiniz önce annenizle kendinize kızınÇocuk bir ihtiyacı olduğunda, ağladığında, hasta olduğunda kimsenin müsait zamanını beklemiyor. Ben ona dur hasta olma müsait değilim dur ağlama müsait değilim diyemiyorum. Hayatımı ona göre ayarlıyorum her şeyi ona göre yapıyorum. O zaman babası da 5 dk ayırsın çok değil. Çocuk görünce sakinleşiyor açsın kapatsın sonra yine kimle ne yapıyorsa yapsın yaşasın hayatını
Sorun da tamda burada işte sana bunları söyleyen böyle davranan adamdan niye çocuk yaptın ? Cevabı çok iyi biliyoruzDiyecek hiçbir şeyi yok, ben kafasına silah dayayıp illa gel evlen demedim, evlenmeyebilirdi. Tek başıma çocuk yapmadım, istemeyebilirdi. Bunun için bile beni suçladı iyi durmaya başladın insan oldun sandım iyiye gider sandım keşke hiç çocuk olmasaydı dedi. Arkadaşımla yakın dönem hamile kaldık diye onu kıskandın da hamile kalmak istedin değil mi dedi. Ne yapsam bir çıkarım yaptı. Ben oturmasını kalkmasını gayet iyi biliyorum. Kasıntı ortam sevmiyorum, insanlara sıcakkanlı davranıyorum espri yapıyorum suratıma bakıyor. Benim yarım kadar bile zeki olamayan insanlar beni beğenmiyor. Kendi de beğenmiyorsa evlenmeseydi bu iki taraflı bir süreç
Tamam ama siz de evlenmeyebilirdiniz. Bu saydıklarınızın hepsi evlilik öncesinde de varmış. Çocuğu tek başına yapmadınız okey ama çocuk kararını anne olarak siz verirsiniz,siz istemeseniz olmazdı o çocuk. Bu babaya rağmen bu evliliğe rağmen bu sizin tercihiniz. Adam bariz sizi beğenmiyor. Kasıntı ortam olmasın diye yerli yersiz espri yapılmaz. Durduk yerde gülünmez. Hepsinin yeri zamanı vardır,belki adam bunlardan rahatsızdır bilemiyorum ki. Sürekli aynı şeyden şikayet ediyor adam,bir kulak vermeli diye düşünüyorumDiyecek hiçbir şeyi yok, ben kafasına silah dayayıp illa gel evlen demedim, evlenmeyebilirdi. Tek başıma çocuk yapmadım, istemeyebilirdi. Bunun için bile beni suçladı iyi durmaya başladın insan oldun sandım iyiye gider sandım keşke hiç çocuk olmasaydı dedi. Arkadaşımla yakın dönem hamile kaldık diye onu kıskandın da hamile kalmak istedin değil mi dedi. Ne yapsam bir çıkarım yaptı. Ben oturmasını kalkmasını gayet iyi biliyorum. Kasıntı ortam sevmiyorum, insanlara sıcakkanlı davranıyorum espri yapıyorum suratıma bakıyor. Benim yarım kadar bile zeki olamayan insanlar beni beğenmiyor. Kendi de beğenmiyorsa evlenmeseydi bu iki taraflı bir süreç