Çocuklarınızın öğretmenleriyle ilgili

Öğretmenler gununde ogretmenleri yerden yere vuranlar var.Hepinizi ayakta alkisliyorum.

Evde katlanilamayan yaramaz haseri cocuklarla bile yakindan dost oldum meslek hayatim boyunca. En sevilmeyen derse giriyorum. Butun sinif bunda hem fikir dinlemiyorlar ama ben gene de anlatiyorum guluyorum tahtaya kaldiriyorum cocuklari kazik kadar adamlara uyarilar yapiyorum.


Onlar 7-8sene sonra bile bu bilgilere ihtiyac duyacak biliyorum. Bin takla atıyorum sinifta dikkat cekmek icin esimden bile bahsettigim oluyor .


Ortami siz ya hic gormediniz yada hatirlamiyorsunuz.Gozunuzun önünde. burnunu karistiranlar,pirtlatanlar,sarmas dolas oturanlar,uyuyanlar,kiyafetinizi inceleyenler vs...


Simdi kimse buraya gelip ogretmenlik kolay demesin. Elinizi vicdanıza koyun .Allah yukarida.
 
eğitimci bir anne babanın, devlette okumuş, özelde yazılım derslerine girmiş ve kardeşleri özel okuldan mezun olmuş kızıyım.. yani her okulu az-çok biliyorum.. İstanbul da yaşıyorum, dişimden tırnağımdan kısıp özele veriyorum.. çocuklarımın ikisi de devlet okulunda anaokulunu okudular, hayatımın en berbat 2 senesiydi diyebilirim.. çocuklara kesinlikle değer falan verilmiyor, yere düşen poçayı alıp tabağına koyuyorlardı :) ha eminim Florya, Suadiye, Caddebostan taraflarında kaliteli devlet okulu bulabilirsiniz ama onun dışında orta halli yerlerde iyi devlet okulu falan bulamazsınız.. çocuklarımın şimdiki gittiği okuldan memnunum, adı Muhittin olup kendisine David diyen öğretmenler yok gerçekten İngiltereden gelen öğretmenleri var, yemekhaneleri isteyen her veliye açık, öğretmenleri ve yardımcıları aşırı ilgili.. özetle her özel okul kötü değil, kötü olanlarda bir yerden sonra dağılıyor örn: çok meşhur bir okul.. ama iyi devlet okulu ya yok, ya da yok denecek kadar az.. ha ülkede eğitim sistemi zaten rezil, o çok ayru bir olay..
 
bir de bu "okumayan çocukları özele gönderip diploma aldırıyorlar" geyiği 90 larda kalmadı mı yahu.. ilginç..
 

İstanbul Sultangazi'de özele taş çıkaracak şartlarda bir devlet okulunda bizzat görev yaptım.
Sultangazi bakınız :)

Haa artık öyle değilmiş, kadro bozuldu diyorlar.

Bir yeri güzelleştiren cicili bicili eşyaları değil bence insanları, çalışanları..

Önyargılı olmamak lazım.

Şahsen özel ya da devlet diye okul ayırmam.

Bence çocuğum mutlu olsun o okula severek gitsin yeterlidir benim için...
 

mesele de bu "artık öyle değilmiş".. belirli bir istikrarı olmayan okul 1 yıl Boğaziçine ilk 3 den adam soksa da benim için bir önemi yok.. gel-geç düzelmeler bizim ülkede çok rağbet görüyor ama benim için son 4-5 yıl ki düzeni de önemli okulun.. Ayrıca önyargılı değilim, daha öncede yazdım.. Devlette okudum, özelde çalıştım, kardeşlerim özelde okuyup İTÜ den mezun oldular falan falan falan.. yani bu konuda kuru kuruya yazmıyorum :)
 

Ama yine de kendi yaşantılarınız ve yakın çevrenizin yaşantılarına bakarak genel bir kanıya varıyorsunuz :)
Devlet okulları bunlardan ibaret değil, özel okullar da sizin gördüklerinizden ve duyduklarınızdan ibaret değil.

Özel kadrosu da bir kaç yıl içinde değişiklik gösterebilir.
İyi ya da kötü sonuçlar alınabilir.

Ben de her ikisinde de görev yaptım.
Hiç özel okul öğrencisi olmadım ama çok özel bir durum olduğunu nedense düşünmedim.

Devletin de özelin de iyisi de kötüsü de var kısaca.
Mühim olan doğru seçim yapabilmek..
 
Devlet okulunda gorev yapan biri olarak ben de bir seyler ekleyeyim. ingilizce ogretmeniyim. ilkokulda da gorev yaptim. benim gorev yaptigim okulda mutlaka ama mutlaka her ogretmenden gezi ve sosyal etkinlik bekliyorlar. Yapmamak gibi bir luks yok. yilda en az 2 gezi yapiyorlar. resmi torenler, anneler gunu, su gunu, bu gunu bir cok etkinlik yapiyorlar. tabi yuzme havuzu dans kursu vs gibi etkinlikleri devlet okullarindan bekleyemezsiniz. cocuklara biraz hoyratca ve sert davranabiliyorlar ama kesinlikle dayak yok. sert olmak da ozellikle ilkokulda disiplin acisindan cok onemli. tabi cocuga hakaret etmek veya dayaktan asla bahsetmiyorum. cocuklar ozellikle toplu gidilen yerlerde ve toplu etkinliklerde nasil davranmalari gerektigini cok iyi biliyorlar. ben varos denilebilecek bir mahallede ogretmendim ama ogretmenler ogrencileri hizaya sokmuslardi gercekten. devlet okulunun ozellerden ogretmen kalitesi acisindan zayif kaldigini dusunmuyorum. ekstra etkinlikler olmayabilir sadece.
 

elbette kendi tecrübelerim ve birinci derece yakınlarımın yaşadıklarıyla karar alıyorum normal olanı o zaten :) onlarca devlet okulu içinden "hmm çok çaresiz kalırsam şuna yollarım" diyebileceğim bir taneye rastlamadım mesela, bu yüzden de genel olarak bir kanıya varabiliyorum.. gerçi insanlar arasında beklentiler de değişebiliyor.. benim için ilk sırada güvenlik vardır örneğin.. gerçi ilk mesajımda da dedim, elbette ki kötü özel okul var tıpkı devlette olduğu gibi.. ama konu sahibi ve yorumlar öyle bir profil çizmiş ki inanılmaz..
 
Yazdığımı dikkatli okursanız sevinirim. Diploma almak için gidilen özel okulların kalitesini belirtmedim. Bir önceki cümlemden de hangi okulları belirttiğim anlaşılır zaten.
Türk filmi değil yaşadıklarım bunlar. Parası olan veliler okumayan çocuklarını özel okullara yazdırarak(İyi kaliteli diye belirtmiyorum) diploma aldırıyor. Ayrıca parası olmayan oturduğu evi görseniz köpek durmaz diyeceğiniz bir veli sırf diploması olsun diye okula uğramayan çocuğu için özel okula para veriyor sağdan soldan toplayarak. Ben bunlara tanık oldum yalanlayamazsınız.
Kaliteli bir özel okulsa çok vasat tipleri şutlarlar. Orta halli öğrenciler para kaynaklarıdır. Zeki öğrenciler ise reklam kaynakları. Bunlar gerçekler. 2016 yılının gerçekleri.
 

Türk filmlerinde olmuyor bunlar sadece.Ben de özel okulda okudum.Sadece okuma yazma bilen geri her şeyden bi haber öğrenciler gayet vardı.
O dediğiniz ayrılmak zorunda kalanlar da okulun reklam amaçlı bir uygulanması.Okulların sınav ortalamasi alınıp yayinlanlandigi zamanlarda o uygulama olur.
 
Maalesef böyle, çok şişiriliyor anlatılırken.. İkna çabaları vs...
Kısa süre çalıştım ve fikir edinmiş oldum biraz ben de. Türk öğretmenin yabancı gösterilmesi gibi şeyler duymadım ama abartma şişirmeler başka daha ufak yalanlar vardı. Öğretmenlere baya bir iş düşüyor...
İdareciler de işçi, maalesef bir yere kadar...
Ayrıca bir okulda bir çok konu eksi bir kaç konu artı, başka bir okula gittiğinizde de tam tersi olabilir tabi. Ne beklediğiniz de önemli..
Sınıf sayıları konusunda hepsi iyi sanırım.
Ama çok öğretmen sirkülasyonu olduğunda öğrenme zorluğu başlıyor.
Okulda maddi sıkıntılar oldu mu özellikle çok şeyi zorluyor.
İyi bir sorgulamak lazım gönderirken bunu anladım. Ama özel işte, bir anda okul zorluğa düşüyor ya da kapatılıyor, bilemezsin...
 
Benim ki sizinkiyle aynı kumastan. Onun icin özellikle özel dusunuyordum. Ben en iyisi çevredeki devlet ortaokullarıni da iyice bir arastirayim.
 
X okulları gibi bir çok il-ilçede olan bir okul değil, adını yazarsam ev adresim çıkar tek şubesi olan bir okul bu, ofiş gibi tek
O semtte tek siz oturmuyorsunuz di mi?
Cidden ben de merak ettim. Okul araştırması da yapıyorum. Lazim yani. İpucu, urgan ucu felan verseniz? Ya da ozelden dumduz söylerseniz de olur. :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…