Çocuklarınızın öğretmenleriyle ilgili

6 gun sabahtan aksama kadar calisip 1450 ve 1600 teklif eden okullarla karsilastim. Hatta 750 teklif eden dersane de vardi. Ben bunlarla ugrasmiyim dedim kpss kursuna gittim, canla basla ders calistim kpssye girdim, bu atamada atanan 1555 ing ogretmeninin icerisine girmeyi basardim, tabi kpss puanimla girdim siralamaya.
Sonra ne mi oldu?
Mulakat zirvaligini cikardilar. Sinavdan 65 alana mulakattan 99 verip atadilar.
Hadi bana bye bye. Emekler çöpe.
Bugun gercekten cok kotuyum.

Hımmm demek 1500 tl alınca öğretmenler kaytarır aldıkları az ücret de onları haklı hale getirir diyosunuz.

Üzerine özel bir gün olan ve her yıl kutlanan öğretmenliği ticarete döküp, az maaşa kaytaran yaptığı mesleğin kutsallığını hiçe sayan öğretmenleri ben sizin gibi hoş göremiyorum.

Ben kendi çocuğumun öğretmeninden çok memnunum.

Yaptığı görevi hakıyla yapan kendini bu uğurda paralayan özel okulda bir öğretmen kendisi.
Asla devlette şöyle özel okulda böyle diye düşünmüyorum.

Devlette de kızımın eski öğretmeni birinci sınıftaki çocuklara özel ders verip,

çocukların ihtiyaci var diyerek yine bizden, özel okul kadar para alıyordu.
Yani öğretmenliği ticarete döken devlette de özelde de aynı
Bu kişinin karakteriyle ilgili bir sorun.

Tüm gün atama müjdesi bekledim
Kaç senedir öğretmenler gününde Şubat ataması ilan ediliyordu

Bugün olmadı.ben de çok kötüyüm bugün :/

Bu arada tanıdığım bi kız var açık lise okuyodu bitirdi mi bilmiyorum

Kız kaç senedir kreşlerde öğretmenlik yapıyor

Nasıl oluyor anlamıyorum

Her önüne gelen hakim savcı Dr olamazken her önüne gelen öğretmenlik yapmaya kalkıyor

Devlet de olsa özel de olsa öğretmenin ne mezunu olduğu sorulmalı

Vasıfsız öğretmen diye de bir şey olmaz

Öğretmen olarak mezun oldu ise zaten onun vasfı "öğretmen"dir

teşekkürler

İlk sayfa hariç yorumları okuyamadım ama bu hiç karamsar bir tablo değil hanımlar.. Aksine;
Bu sektörde nelerin döndüğünü içinde olmayan bilemez.
Ben çok ilgili veliyim her şeyi kontrol ederim deseniz bile dışardan göründüğü kadarına şahit olursunuz..
En hassas davranılması gereken yer eğitim kurumlarıyken en çok ticarethaneye dönen yerler de yine buralardır..
Milyarlarca para harcayıp çocuğunuzu kreşe gönderirsiniz, ama başında lise mezunu bile olmayan birini öğretmen diye oturtup size sahte diplomalar gösterirler..
Daha neler neler..
Ne güzel bir konu açmışsınız.. Umarım birilerinin aklında bulunur tüm bunlar

simarik cocuklar icin devlet okulunun yaptirimi nedir.okuldan atilma gibi bir durum oluyormu.?

Evet bastan sona okudum :)
Oncelikle sizi bunca seyi yazma cesaretini buldugunuz icin tebrik ederim kk uyeleri sevgili kardeslerim ve ablalarim adina tesekkur ederim
Herzaman dedigim sey, kizim olmasa belki bir dkka dusunmem Turkiyeye donus yaparim ama bu egitim bozuklugu ve kapitalizm yuzunden Allaha buyuk konusmayim asla ...
soylediklerinizi okurken verdiginiz tavsiyeleri uygularken dedektifmiyim yoksa velimiyim sasirdim
Kizim devlet okuluna gidiyor bulundugum belediyenin ve sehrin egitim duzeyi gayet basarili olup projesi mantikli olan bi okul
Simdi bunu diyince akliniza boyle herseyin luks oldugu yep yeni teknoloji yatagi olan bi okul gelmis olabilir.. e malum bide avrupa demi... aksine Turkiye okullariyla karsilastirinca okul cok siradan yatirimi okula degil icindekilere yapmislar.. ogretmenlere ogrencilere
Okulun bahcesinde belki size komik gelecek kucuk bi ciftlik var her hayvandan ikiser tane amac cocuklara hayvan sevgisini asilayip onlar nasil beslenir bizimle nasil ic ice olur ...
ben Turkiyede cok luks okullar gorup icindeki ogretmenlerin ne bi enerjisi nede yeteri kadar bilgisi olmayan ogretmenler cok gordum

Sunuda eklemek istiyorum, isimi bilen arkadaslar vardir oturum ofisindeyim
Gelen turk ogrencilerin Istanbulda bulunan en ozel kolejin veya kolejlerin bile diploma dengi yapilinca inanin burada duz liseye giden ogrencilerin seviyesinden ya esit yada dusuk

Aslinda ne okul, ne mudur, ne ogretmen, nede ogrenci degil kabahatli olan.. ne yazikki sistem bozuk
Egitim bakanligi biraz genis capli baksa Avrupada Amerikada basit liseleri yuksek okullari ziyaret etse biseler degistirir belki!

Is ortaminda duygusalliga yer vermeyen ben, biz turk insani olarak bunu basaramiyoruz
Kbakmayin ogretmen ogretmendir ogrenci ogrencidir veli ise veliligini bilecek
Dusunsenize her veli gelip ogretmenle konusmak istedigini, o ogretmene acirim ben
Kizim ilk okul 1de, onlarin sinif gunlugu var
Hergun yapilmasi gereken yazilir
Veli imzalar... ogretmenin diyecek biseyi varsa o deftere yazip bildirir
Ben kizimin ogretmenini 2 kez gordum inanin
Bi sknti varsa mutlaka ki ulasirlar e evladinizda anlatir
Eger gorusmek istiyosaniz randevu alirsiniz o ogretmen size ayak ustu vakit degil gereken vakti ayirir

Anlattiklarim konu disi olmamistir umarim
Dusuncelerimi yansitmak istedim

bir şeyler değişir ama bu kimsenin işine gelmeyeceği için değiştirmezler.. Harlem de ki devlet okuluyla buranın 34584684634tl lik okulunu kıyaslamam bile.. o yüzden orada kalın gelmeyin..

bir şeyler değişir ama bu kimsenin işine gelmeyeceği için değiştirmezler.. Harlem de ki devlet okuluyla buranın 34584684634tl lik okulunu kıyaslamam bile.. o yüzden orada kalın gelmeyin..
Iste diyorum ya sorun para degil
Ozel kolejlerden veya en iyi okullardan gelen cocugun diploma dengine bakiyorum ortalama utanc verici ha simdi o cocugun derleri kotudur denilecek hayir turkiye ortalamasi cok basarili hatta bravo diyen cok olmustur
Ama gel gorelim buradaki dengi siradan denilecek bi sonuc
Dedim ya Buyuk konusmayim gelmem... gelemem...

bu ülkede eğitim denen bir şey yok.. ben de okul seçerken eğitimden önce güvenliğine baktım.. zaten bir halt öğretilmiyor, eskaza öğretmen olsan atama yolunda telefsin, mühendis olsan 1500 tl ye talimsin, doktor olsan ya dayak yersin ya öldürülürsün.. o yüzden bu ülkede ne eğitim var ne de iş.. hiç olmazsa güvenlikleri tam olsun diyorum kendi adıma..

Kiz office almanyada degilmiydin benmi yanlis hatirliyorum

Benim lise terk bir tanidigim da çok meshur bir kolejde anasinifinda ogretmen yardimcisi abla güya o ablalari da cocuk gelisimi mezunu aliyorlar.
Kadin liseyi bile bitirmemis bi insan yani. O kadar cocuk gelisimi mezunu varken ortaokul mezunu birinin bu şekilde çalistirilmasi ne kadar normal?

Bir meslek lisesinde ogretmenin.
Anlatsam da anlamayacaklar kasmaya gerek yok diyen cografya ogretmeni gordum arkadaslar.
Bu is vicdan meselesi.

Ben 2014 de okul öncesi öğretmenliğini bitirdim ve atanamadım.Dedim ki güzel bir kurumda çalışayım araştırdım ve Ankara da birçok şubesi bulunan köklü bi anaokuluna başvurdum.
Çok lüks bir kurumdu ve çocuklardan alınan para da hayli fazlaydı.Her neyse görüşme gayet güzeldi ücrette tatmin ediciydi piyasaya göre kabul ettim.
Deneme sürecine başladık ben çok idealistim hevesliyim tabi ki.
Diğer öğretmenlerin hepsi kız meslek lisesi mezunuydu ve çocukların yanında argo konuşan küfür eden tiplerdi.
Bütün gün çocuklar boş boş oynuyordu sadece tek bir basit etkinlik yaptırıp günü tamamlıyorlardı.
Öğretmenlerin hepsi canından bezmiş sanki silah zoruyla çalıştırılıyor gibilerdi çok mutsuzlardı.
Ama velilere inanılmaz bi güleryüz ve yalakalık vardı.
Lavaboda kusan bi çocuğa öğretmenin deli gibi bağırdığını duydum mesela ve bunun gibi pek çok şey.
Ve ben oraya yeni başlamış bir öğretmenim düşünün beni gelip de denetleyen olmadı bu kadın ne yapıyor çocuklara nasıl davranıyor diyen olmadı.
5 gün boyunca hocam nasıl gidiyor durum nedir denilmedi bana.Sanki bir fazlalıkmışım gibi davranıldı.
Diğer öğretmenler zaten bana resmen mobing uyguladılar asla konuşmadılar.Nedenini de asla anlamadım bunun beni tanımıyorlardı bile henüz bu önyargı nedendi anlamadım?
Her neyse bu berbat geçen 5 günün sonunda sinirlerim bozuldu ve kurucu ve müdürün karşısına çıktım epey sert bi şekilde konuştum dayanamadım ağladım hatta.
Sizinle çalışmak istemiyorum 5günlük emeğimin karşılığını da istiyorum dedim ve çıktım.
Bakın 2 sene oldu hala 5 günlük paramı vermediler utanmaz ahlaksızlar.
Ama her çocuk başına her ay takır takır 1500tl alıyor bu pislik insanlar.

Bu da böyle bi anımdır hanımlar özel kreşlere dikkat diyorum ben de !

yıllardır özelde çalışmış ve devlete atanma umudu artık sifir olan bir öğretmen olarak tebrik ediyorum yazdiklarinizi....
Evet özel eğitim kurumlarının %95inde durum bu... kendim bizzat yaşadım hepsini hatta ilk yılında stajimin yapılmasıyla tehdit falan edilip sigortasız çalıştırmayı bile teklif ettiler kurucular ki kendileri de biri emekli öğretmen diğeri müfettişler yani onlarda egitimciydi ama ticarethane olarak görüyorlardı....
ben calisitigim dershanelere yegenlerume tavsiye etmiyordum sınava hazirlik ta düşünün gerisini...

naçizane tavsiyem bir kuruma çocuğunuzu göndermeyi düşünüyorsanız öğretmenlerin ordan mutlu olup olmasına bakın çünkü bir öğretmen orada mutluysa o enerji ogrenciyede geçer her iki taraf için daha verimli olur...

Suan evladim devlet okulunda.
Özel okula hic gitmedi.
Fakat dershaneye gitti.
Bit kac Görustugum dershane oldu zamaninda(dershaneler kapatilmamisti) bayan surekli maddiyat konusuyodu.
Nekadar ödeyebilirsiniz?
Pesin verebilirmisiniz? Biraz.
Bana form cikarip imzalatmak istedi.

Bende siz maddi kaygi pesindesiniz ben evladimin egitimi pesindeyim dedim ciktim.

Baska bir dershaneyle gorustum sirf egitim gorustuk.
Ve sagolsunlar hic sorun cikarmadilar bize
Saatlerimizin disinda, sinemayada, tiyatroyada gittiler.
Rehberlikde gorduler.
Extra yine saatlerinden daha erken getirip birebir sinavlarina dahi calistirdilar beni kirmayip.

Önce egitim diyen,diyebilecek olan insanlar layikiyla bu görevi yapmali.

Sirf meslek sahibi olayım, hafta sonu, yazin tatilim olsun, salla basi al maası mantigiyla bu gorevi yapanlarada aldiklari para ihya etmesin onlari.
Yaramasin umarim.

Çok güzel anlatmışsınız, ne kadar süredir oradasiniz bilmiyorum ama belli ki avrupanın mantığını almaya yetecek kadar olmuş. Ben her zaman farkındaydım da şu konuda bile farkettim türk insanı çok değişik, şu konuda bile art niyet aradılar yani veliler de sorunlu sadece sistem değil. Sistem iyi öğretim veremediği gibi iyi eğitim de veremiyor iyi insan yetişemiyor. Lütfen kızınız için dönmeyin, darısı başımıza

Bana okulun adını ozelden verebılırmısın canım ?

Sanırım bahsettıgın o okul benım oglumun ve benımde okudugum okul. 4. olmus bu sene bılmem nede. Oyun odası var, rehberlık güzel calısıyor cok ılgılıler yanı benı muhattap oldugum her kısı sevdı ve ozel olarakılgılendıler .
Ancak sınıfta 20 kısı sıteden gerı kalanların hepsı cıvar semtlerden gelıyor sınıflar cok kalabalık, cocuklarla bızım cocuklar uyusamıyor. Yazmıstım daha once . Hatta actıgım en son konudan sonra haber geldı okuldan oglumu dusurmusler alnı kocaman sısmıstı. Sonrakı sabahta kanlı kusarak hastaneye yatırdık salgından dedıler ama bılemıyorum neyle ılgılı oldu bu yanı salı gunu hastanede yattık bız. Neyse polısler dıyorlarkı onceden burası cok temızdı hıc nasıl desem bozuk ınsanlar yoktu ancak sımdı okulların ıcıne kadar gırmısler dıyorlar. Buda korkutuyor benı.

Dedıgım gıbı ozele vermeyeı dusunuyorum veyahut bayrampaşada tam gun egıtım veren baska bır devlet okuluna gececegız. öğretmenimiz ıyı bızımle ılgılenıyor ancak ders olarak degıl tamamen annelık ıc gudulerıyle oglumun ıce kapanıklılıgın altında kalmaması ıcın ugrasıyor . Eve yakın ne bılım pilot okul bılmem ne okul dedıler ama durum bu. Gecen sene neredeyse gordugu herseyı evde tekrarladık cunku hep duymadım anlamadım, cok ses var dedı. Inanmadım gıttım okulda kamp kurdum haklı, ders sırasında ozellıkle cok hareketlı cocuklar gayet teneffusmus gıbı takılıyor ogretmende otoriteyı saglayamadı. Bız dedık kı neden aılesını cagrıp ben su su ogrencılerden dolayı ders ısleyemıyorum haksızlık oluyor buyrun sız ılgılenın deyın dedık, dıyemem dedı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…