Çocuklarınızın öğretmenleriyle ilgili

Doktor sevilmeyebilir, ama onun işine burunlarını sokamazlar.
Bankacı ya da mühendis de sevilmeyebilir ama kimse onlara da iş öğretmeye kalkmaz.

Öğretmenlik herkesin gözünde herkesin yapabileceği basit bir meslek.
Bize herkes akıl vermeye kalkar açık açığa utanmadan.

Sevilmekten öte sayılmamak dokunuyor.

Şurada seçsek, saysak öğretmeni yerden yere vuran konuları geçemez hiç biri..

Neyse bu konuda fazlaca doluyum.
Boşverin.. Herkes kendi çektiğini biliyor işte.

servis bekliyorum dedim..sen ne anladın onu anlamadım..kendin bile demi,şsin özel okulda okumuşsun..ingilizcen iyiymiş hahahhaha

İnsanlar burada yardımcı olmaya çalışıyor.Niye konuyu sabote etmeye calisiyorsunuz. Özel okulların %90i rezalet halde.Ingilizce eğitimini falan mükemmel sanmayın. İngilizceyi bilen kitlenin çoğunluğu zaten ya lisede ya üniversitesitede hazırlık okuyanlar.Öyle sırf para kazanmak için eğitim umrunda olmayan fabrika islettigini sanan patronların açtığı okulda kimse ıngilizce falan öğrenmez.
Ankara t.d koleji gibi yerler değil yani her okul.Öyle okullara da zaten belli başlı kişileri alırlar.Sizin prenses giremez oraya.

Bu ülkede artık genel olark insanlar birbirini sevmiyor.

İstanbulda çok lüks ve koklu bir kolejde çalıştı eşimin kardeşi. İngilizce öğretmenleri ebru olmuştu emily. Zaten verdikleri de 3 kuruştu. Bir gün oturup anlatmıştı neler döndüğünü. Veliler akan çatıyı görmesin diye arka tarafa kurabiye standı kurup öğrencileri oradan almışlar kaç ay boyunca. Okul değil ticarethane oralar. Ha devlet okulları daha mı iyi hepsi değil ama kolejden iyi olanlar da var.

Siz ıstanbuldasiniz sanırım. Istanbul ve ankarada iyi kolejler var aslında. İsmi duyulmuş köklü kolejler.Ama o kolejlerin isim hakkini alıyorlar. Küçük yerlerde aynı isimle alakasız okullar açıyorlar.

Konu dikkatimi çekti kızım henüz 2,5 yaşında ama en çok dert ettğim şey şimdiden okulu ne olacak hep özel okul istiyodun şimdiye kadar ama artık devlet okulu demeye başladım ama genel olarak okulun başarısı değil demek istediğim devlet okulunda da özelde de olsa öğretmen önemli
Yoksa yorumlardan birinde gördüm çocukların birbirini dışladığı gibi şeyler özelde de kolejde de olur, kolejde öğretmenlik yapan bi arkadaşımdan iki çocuk arasında olan bi olayı dinlemiştimki şok oldum aynı şekilde evimin yakınında bi devlet okulu var ordan da zaman zaman öğrenciler arası sıkıntılar duyuyorum en çok iş tabiki veliye düşüyo hangi kurumda olurda olsun veli çocukla hem arkadaşları hem öğretmenler hakkında sık sık konuşmalı okuldaki durumlar hakkında diye düşünüyorum
Öğretmenlere gelince konuyu açan arkadaşın dediği gibi eşim de mğretmen ama öğretmenlik yapmıyo özel okullarda çalıştı öğretmenlikten nefret etti kar yağınca öğrenciler gibi seviniyodu inşallah yarın tatil olur diye
Şimdi heryer özel okul dolu zaten eski köklü okullar olmadıkça özel okula yollamamaya karar verdim bulunduğum ilde enka var mesela hem eğitimi hem de öğretmenlere karşı tutumu iyi olan okullardan diye düşünüyorum

Hanımlar ne olursunuz lütfen ne kimse kimseye laf soksun ne polemik olsun, uyarı vermek istemiyorum, rica ediyorum ne olur sizde kuralları zorlamayın.

Yanlış anlamayın sadece yazdıklarınızdan merak edip soruyorum daha öncede yazdınız mı farketmedim özel okulda mı çalışıyosunuz kolejlerde mi

Konu sahibine teşekkür ederim,bence bu bilgileri paylaşması çok iyi oldu. Biraz zıt bir örnek olacak ama, kardeşim de 2 sene devlet okulunda çalıştı,bu sene de özel okulda öğretmenlik yapıyor. İlk aylar şok olmuş, tenefüslerde ya da 5-10 dklık aralarda bile deli gibi soru çözüyorlarmış; etütlerde öğretmenleri terletecek şekilde soruları oluyormuş vb. Haklarından ve okuldan çok memnun. Ama kardeşim lise öğretmeni,onun farkı çoktur eminimki.

Benim sormak istediğim,senelerdir kafamı kurcalayan konu ise şu. Kızımı 3 sene sonra okula başladığında pilot okullardan birine mi göndereyim(Taşınma durumu olacak bu durumda) yoksa özel okula mı? İçim hep devletten yana,kardeşimin ve benim okuduğum ilkokul-ortaokul pilot okulmuş ve gerçekten de tüm sınıf kişilik bakımından çok değerliydi,öğretmenlerimize aşıktık vb. Aynı okulu istiyorum ama emin olamıyorum.

servis bekliyorum dedim servisçi bağırdı diye kelime kullanmadım

Ya lutfen boyle uzun konular arasinda biraz bosluk falan birakin okumak zor oluyo
sanki yazinin cok acil biyere yetisimiyos kosar gibi bi hali var

şimdi bir meslekte iyiside var kötüsüde ama bu devletteki öğretmenlerin %70 rahat meslek ollarak gördüğü için seçiyor hatta millet atanmış diye talip bile oluyor:) yani idealist sevgi dolu merhametli insan sayısı çok az benim evim okulla karşı karşıya öğretmenleri bir görsen...içler acısı

çocuğumu ortaokuldan itibaren özele verdim, ilkokulda devlet okulunda çok mutsuzdu çünkü öğretmenimiz iyi olmasına rağmen yani oğluma göre iyi
valla özel bize çok iyi geldi, kandırıldığımı düşünmüyorum, açıkcası ne faaliyet var yok bakmadım ilgilenmedim bile, benim için faaliyetler, akademik başarıdan ziyade oğlumun okulda mutlu olması esas, sonuçta çocukların okuldaki mutsuzluğu tüm aileyi mutsuz eden kronik bir sorun oluyor... Çok bi faaliyet yaptıklarıda yok, faaliyet açısından devlet okulundan bi farkı yok.. zaten çoğu ekstraya giriyor onlarada yollamıyorum
sorularına gelince, ortaokul için konuşursak
1. bazı branşlar her yıl değişti sosyal ve din gibi tabii akademik anlamda sorun oldu bu
2. öğretmenle sözleşme yapmadık nasıl bişey bilmiyorum ilk defa duydum
3. öğretmenlerin maaşlarını bilmiyorum, ama yurt içi ve yurt dışı eğitimlere gittiklerini sosyal medyadan görüyorum
4. başarı çizelgeleri yok ama deneme sınavlarından bişeyler çıkarmak mümkün
5.oğlum çok hasta olmadıkça okula devam eder

Öğretmenler gününde öğretmenleri yerden yere vuranlara bravo!

Piyasada boş kalmış öğretmen nedir bayan??!!!!

O bahsettiğiniz öğretmenler okullarını derece ile bitirip şaibelerle dolu sınav sebebi ile atanamıyor!

Kaç senedir sınav soruları çalınıyor.insanlar zaten mağdur siz de bilip bilmeden yazıyorsunuz

Kimsenin seve seve özel okulda çalışmak isteyeceğini düşünmüyorum.

Meb in koşulları ile özel okulların öğretmene sağladığı koşullar çok farklı

Özel okulda mutsuz çalışan bir öğretmene de suç bulmayın.Bir öğrencinin aylık okula ödediği paradan düşükse maaşı performansı da düşer mutsuz da olur

Benim de tanıdığım öğretmenler var devlette.mutlular ve severek yapıyorlar işlerini.

Sadece kötü örnekleri görmeyin.her meslekte iyi de vardir kötü de ama genelleyemezsnizki

Öğrenci velisinden dayak yiyen öğretmenler vardı.adamlar şikayetçi olmamış barışmışlar ve hiçbir haber kanalı göstermedi nedense

Ama öğrenciye kaşını çatsan olay çıkıyor.

Öğretmenlik gibi mukaddes bir meslek hakkında yorum yaparken biraz daha hassas olmanızı istirham ediyorum.

Ya lutfen boyle uzun konular arasinda biraz bosluk falan birakin okumak zor oluyo
sanki yazinin cok acil biyere yetisimiyos kosar gibi bi hali var
Pragraf bıraktım noktalamalara dikkat ettim, böyle mesaj uzun konularda mutlak gelir, fakat tek sizden geldi demek ki başarılı olmuşum.

Hic genc ogretmen tanidigim yok bu yuzden bir sey diyemeyecegim. Bahsettiginiz durumlar genc ogretmenlere yapilan zulumlerdir muhtemelen. Meslekte 25-30 yili devirmis ogretmenlere bunlari kimse yapamaz zira o okulu kapattirirlar

Pragraf bıraktım noktalamalara dikkat ettim, böyle mesaj uzun konularda mutlak gelir, fakat tek sizden geldi demek ki başarılı olmuşum.
Sizi elistirmek degildi amacim yanlis anlasilmak istemem :)
isten cikim evde guzelce okucam
Ofiste oldugum icin biturlu bitiremedim

Cok cok uzulerek soyluyorum ki EKSİK BİLE YAZMİSSİN... Ben de yaklasik olarak 3 yil once ozel bir okulda calistim, kres bolumu de vardi ilkokul bolumu de. Hatta ortaokul acmaya niyetlendiler g*t kadar okula ama beceremediler. Ogretmenler hakkindaki o sorulara ek olarak 'ogretmenin diplomasini gormeleri' en oncelikli tavsiyemdir benim. Calistigim yerde ne yabanci dil ogretmenleri ne de okul oncesi ogretmenleri bir meslek sahibiydi, lise mezunlariydi (bildigim kadariyla!) tum kis kalorifer yanmadi, hem de hic. Cocuklar siniflari disindaki yerlerde montla gezerlerdi, ki siniflari da g*t kadar oldugu icin (afedersiniz) nefesleri ile isitiyorlardi resmen. Sinifindan cikip ogretmenler odasina gelince soguktan usuten ogretmenler biliyorum ben. Cocuklar (krea bolumu) bir sene boyunca insaat pisliginde ve tuvaletlerin dibinde yemek yediler, soguk buz gibi yemekler, onlar gelmeden saatler once masaya konmus yemekler... Gariplerim kucuk olduklari icin anlamaz yerlerdi... Daha neler neler var da iste...

Ama tabii ki her yer boyle degil, kurumsallasmis ya da minik aile isletmesi olan yerler cok hos olabiliyor.

Zeki olmadığı için iyi bir özel okula giriyor ve diploma alıyor... bu lafınızdan aladığım burslu değilsen paranla diploma alıyorsun
Yanlış biliyorsunuz ben lisedeyken okulun başarı ortalamasının altında kalıp okuldan ayrılmak zorunda kalan arkadaşlarım vardı üstelik paralarıda vardı
Ahhh bu türk filimleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…