Çocuklarınızın öğretmenleriyle ilgili

Ben direk üstüme aldım, cutemom'da yanlış anlayınca.

Yok herkes kendi piyasasını görüyor emin ol. Öğretmen olduğun için o ilgini çekiyordur. Şahsım adına en çok nefret edilen grubun doktorlar ve hemşireler olduğuna kalıbımı basarım. Bu ülkede hastane ve doktorları seven insan emin ol%40 bile değildir ve her yerde adamlara nefret kusulur. Mesela bankacılarda sevilmez, mühendislerin yaşadığını yazsam destan olur. O yüzden çok takma, bazı insanların gözünde her daim kötüsün, kötü olarak kalırsın.

Doktor sevilmeyebilir, ama onun işine burunlarını sokamazlar.
Bankacı ya da mühendis de sevilmeyebilir ama kimse onlara da iş öğretmeye kalkmaz.

Öğretmenlik herkesin gözünde herkesin yapabileceği basit bir meslek.
Bize herkes akıl vermeye kalkar açık açığa utanmadan.

Sevilmekten öte sayılmamak dokunuyor.

Şurada seçsek, saysak öğretmeni yerden yere vuran konuları geçemez hiç biri..

Neyse bu konuda fazlaca doluyum.
Boşverin.. Herkes kendi çektiğini biliyor işte.
 
servis bekliyorum dedim..sen ne anladın onu anlamadım..kendin bile demi,şsin özel okulda okumuşsun..ingilizcen iyiymiş hahahhaha:KK70::KK70::KK53::KK48::KK71:

İnsanlar burada yardımcı olmaya çalışıyor.Niye konuyu sabote etmeye calisiyorsunuz. Özel okulların %90i rezalet halde.Ingilizce eğitimini falan mükemmel sanmayın. İngilizceyi bilen kitlenin çoğunluğu zaten ya lisede ya üniversitesitede hazırlık okuyanlar.Öyle sırf para kazanmak için eğitim umrunda olmayan fabrika islettigini sanan patronların açtığı okulda kimse ıngilizce falan öğrenmez.
Ankara t.d koleji gibi yerler değil yani her okul.Öyle okullara da zaten belli başlı kişileri alırlar.Sizin prenses giremez oraya.
 
Ben direk üstüme aldım, cutemom'da yanlış anlayınca.

Yok herkes kendi piyasasını görüyor emin ol. Öğretmen olduğun için o ilgini çekiyordur. Şahsım adına en çok nefret edilen grubun doktorlar ve hemşireler olduğuna kalıbımı basarım. Bu ülkede hastane ve doktorları seven insan emin ol%40 bile değildir ve her yerde adamlara nefret kusulur. Mesela bankacılarda sevilmez, mühendislerin yaşadığını yazsam destan olur. O yüzden çok takma, bazı insanların gözünde her daim kötüsün, kötü olarak kalırsın.
Bu ülkede artık genel olark insanlar birbirini sevmiyor.
 
İstanbulda çok lüks ve koklu bir kolejde çalıştı eşimin kardeşi. İngilizce öğretmenleri ebru olmuştu emily. Zaten verdikleri de 3 kuruştu. Bir gün oturup anlatmıştı neler döndüğünü. Veliler akan çatıyı görmesin diye arka tarafa kurabiye standı kurup öğrencileri oradan almışlar kaç ay boyunca. Okul değil ticarethane oralar. Ha devlet okulları daha mı iyi hepsi değil ama kolejden iyi olanlar da var.
 
Peki napalım , bızım kalabalık gecen sene 45 ıdı 5 kısı gıttı hemen okul yerıne 1-2 kısıyı gonderdıler. Tamam cocukların hepsı 2'şerli oturuyor ama 4 tane sıra var yan yana blok blok.
Korkutuyor benı ama pıyasadakı bos kalmıs ogretmenler demek bana bıraz guc gelıyor burada ne kadınlar konu acıyor kazanamıyorlar ve atanamıyorlar. Degersız gormuyorum umarım vermeyı dusundugum yerde de bu tarz mevzular yoktur aslında bu seneden arastırmaya gorusmeye baslamamız lazım.

Kurslara gelınce ıstanbuldayım ve 250 tl den baslıyor kurslar. Oglum 2 kursa gıdecek 700 tl. Inan dıyorum ozele vereyım barı her gun duzenlı olarak aktıvıtesını yapmıs olsun. Benım kuzenım bilf.n de calısıyor pedagog olarak. Oda bana bır kac okul onerdı onun dısına cıkmayı dusunmuyorum ama zor ya yanı ne emmeye ne gommeye

Siz ıstanbuldasiniz sanırım. Istanbul ve ankarada iyi kolejler var aslında. İsmi duyulmuş köklü kolejler.Ama o kolejlerin isim hakkini alıyorlar. Küçük yerlerde aynı isimle alakasız okullar açıyorlar.
 
Konu dikkatimi çekti kızım henüz 2,5 yaşında ama en çok dert ettğim şey şimdiden okulu ne olacak hep özel okul istiyodun şimdiye kadar ama artık devlet okulu demeye başladım ama genel olarak okulun başarısı değil demek istediğim devlet okulunda da özelde de olsa öğretmen önemli
Yoksa yorumlardan birinde gördüm çocukların birbirini dışladığı gibi şeyler özelde de kolejde de olur, kolejde öğretmenlik yapan bi arkadaşımdan iki çocuk arasında olan bi olayı dinlemiştimki şok oldum aynı şekilde evimin yakınında bi devlet okulu var ordan da zaman zaman öğrenciler arası sıkıntılar duyuyorum en çok iş tabiki veliye düşüyo hangi kurumda olurda olsun veli çocukla hem arkadaşları hem öğretmenler hakkında sık sık konuşmalı okuldaki durumlar hakkında diye düşünüyorum
Öğretmenlere gelince konuyu açan arkadaşın dediği gibi eşim de mğretmen ama öğretmenlik yapmıyo özel okullarda çalıştı öğretmenlikten nefret etti kar yağınca öğrenciler gibi seviniyodu inşallah yarın tatil olur diye
Şimdi heryer özel okul dolu zaten eski köklü okullar olmadıkça özel okula yollamamaya karar verdim bulunduğum ilde enka var mesela hem eğitimi hem de öğretmenlere karşı tutumu iyi olan okullardan diye düşünüyorum
 
Hanımlar ne olursunuz lütfen ne kimse kimseye laf soksun ne polemik olsun, uyarı vermek istemiyorum, rica ediyorum ne olur sizde kuralları zorlamayın.
 
Doktor sevilmeyebilir, ama onun işine burunlarını sokamazlar.
Bankacı ya da mühendis de sevilmeyebilir ama kimse onlara da iş öğretmeye kalkmaz.

Öğretmenlik herkesin gözünde herkesin yapabileceği basit bir meslek.
Bize herkes akıl vermeye kalkar açık açığa utanmadan.

Sevilmekten öte sayılmamak dokunuyor.

Şurada seçsek, saysak öğretmeni yerden yere vuran konuları geçemez hiç biri..

Neyse bu konuda fazlaca doluyum.
Boşverin.. Herkes kendi çektiğini biliyor işte.
Yanlış anlamayın sadece yazdıklarınızdan merak edip soruyorum daha öncede yazdınız mı farketmedim özel okulda mı çalışıyosunuz kolejlerde mi
 
Konu sahibine teşekkür ederim,bence bu bilgileri paylaşması çok iyi oldu. Biraz zıt bir örnek olacak ama, kardeşim de 2 sene devlet okulunda çalıştı,bu sene de özel okulda öğretmenlik yapıyor. İlk aylar şok olmuş, tenefüslerde ya da 5-10 dklık aralarda bile deli gibi soru çözüyorlarmış; etütlerde öğretmenleri terletecek şekilde soruları oluyormuş vb. Haklarından ve okuldan çok memnun. Ama kardeşim lise öğretmeni,onun farkı çoktur eminimki.

Benim sormak istediğim,senelerdir kafamı kurcalayan konu ise şu. Kızımı 3 sene sonra okula başladığında pilot okullardan birine mi göndereyim(Taşınma durumu olacak bu durumda) yoksa özel okula mı? İçim hep devletten yana,kardeşimin ve benim okuduğum ilkokul-ortaokul pilot okulmuş ve gerçekten de tüm sınıf kişilik bakımından çok değerliydi,öğretmenlerimize aşıktık vb. Aynı okulu istiyorum ama emin olamıyorum.
 
İngilizcemi özel okul geliştirmedi devlet okulu geliştirdi. Neye bu kadar güldüğünüzü de anlayamadım bana da açıklarsanız sevinirim. Anaokulundaki rehber servisçinin öğrencilere bağırdığından bahsetmediniz mi? Yanlış anladıysam kusura bakmayın.
servis bekliyorum dedim servisçi bağırdı diye kelime kullanmadım
 
Hanımlar az önce burada okuduğum bir konuya yorum diye yazacaktim bunu aslında ama, hem günün önemi hem de bu tarz konuları çok görüyor olmamız sebebiyle konu açmak istedim.
Konularda görüyoruz ki özel okul, kreş seçmede veliler pek tabii hassas davranıyor.Çocuğunuzun öğretmeniyle ne kadar derin bağ kurduğundan, öğretmenin ne kadar ilgili alakalı olduğundan, ne kadar donanımlı olduğundan emin olmak istiyorsunuz. Size zamanında özel kurumlarda da çalışmış biri olarak açıkça söyleyeyim ki kandırılıyorsunuz. Konuyu açmama sebep olan bayan da kandırıldığını yazmış zaten. Kurumlar sizi bir çok yönden şöyle kandırıyor, kayıt aşamasında şişirilmiş broşürlerle, örn, vs atölyeleri , alanında uzman öğretmenler eşliğinde drama dersleri, haftada bilmem kaç gün vs etkinliği, bilmem kaç saat dil dersleri, vs vs bunları zaten biliyorsunuzdur. Yönetimle kayıt için görüştüğünüzde size öyle şeyler anlatırlar ki yok artık bu kadar da destekli atıyor olamazlar çok güvenilir kurum dersiniz. Halbuki olayın iç yüzü şöyle, kayıtlar yapılıp paralar alındıktan sonra yönetimin tek derdi kalır ,okul içi gerçeği veliye yansıtmamak, okul içi gerçeği şudur , yönetim velilerden topladigi paranin çok çok cüzi miktarını öğretmenlere dağıtır, çok köklü kolejleri tenzih ediyorum( zaten bir elin parmağını geçmezler , onlara da hem öğretmen hem öğrenci olarak girmek çok zordur malumunuz) 1500 lira gibi ücretlere çalışan öğretmenler hatta sigortasız 800 liraya çalışanını gördüm , sürekli başka iş arayışındadır, ayrıca daha az öğretmen çalıştırıp daha çok kar derdindeki bu kurumlar bir öğretmeni haftada 50 saat derse sokar. O öğretmen günlük 10 saat dersin ilk 5dersini verimli anlatıyorsa geri kalanını istese de umursayamaz. bu tarz özel kurumlarda sürekli öğretmen değişikliğinin sebebi budur, kurum için de sıkıntı değil nasılsa milyonlarca iş bekleyen öğretmen var. Burada olan çocuğunuza olur, tam bir öğretmene bağlanmıştır ki yenisi gelir, tam onun yöntemine alışır dersini sever hop diğeri gelir.
Bir de o kadar geçim sıkıntısının içindeki öğretmenden verdikleri paraya bakmadan ağzıyla kuş tutmasını isterler. Ne yönetim ne de veli takdir etmez.Öğretmende de zaten idareten çalışıyorum diye işini kaybetme korkusu yoktur, her fırsatta kaytarir , kendimi heba etmemi gerektirecek bir düzen yok nasılsa diye. Ordan ayrılır 1500 değil de 1600 veren kuruma geçer.
Ayrıca o kayıt esnasında söylenen aktiviteler falan hep şişirme, mesela drama sınıfı derler , başlarına birini dikip bütün çocukları bir odaya toplayip kendi kendilerine oynatirlar.okul dışı etkinlik diye çocukları Mc....lts a götürüp hamburger yediren kurum gördüm. Aranızdan sen nasıl yerlerde çalışmışsın ya ama tüm kurumlar böyle değil diyenler olacaktır evet değil şimdi size onlar nasıl kurumlar ipucu vermek isterim, bu yazdıklarım bizzat benim ve öğretmen arkadaşlarımdan edindiğim izlenimler.
Size düşen kayıt esnasında yönetim size kurumu öven bi ton saçmalık anlatırken bir saniye diyerek şu soruları sormanız, 1 çocuğumla ilgilenecek öğretmeniniz kaç yıldır bu kurumda çalışıyor? 2 öğretmenleriniz ile sözleşme yapıyor musunuz? 3 öğretmenlerinizin maaşları tatmin edici mi? ( mümkünse bunu onların dışında başka yerden de öğenin) 4 öğretmenlerinizin başarı çizelgeleri var mı? ( girdikleri sınıftaki öğrencilerin notlarindaki yükselişi ya da düşüşü gösteren grafik) 5 öğrencilerinizin kuruma devam yüzdesi nedir?. Aldığı maaştan, kurumdaki haklarından, gördüğü sayginliktan tatmin olan öğretmen bir sonraki yıl kurum benimle sözleşme yenilemez diyerek canla başla çalışır zaten. Ve böyle öğretmenlere de bir zahmet mesleğini öğretmeye kalkmayın, saygı duyun çocuklarınıza da bunu aşılayın.
Yukaridaki soruları duyan yönetim tokat yemiş gibi olacaktır lakin kararlı ve bilinçli veliler göre göre kurumları ticarethaneden eğitim yuvası haline getirmelerini umuyorum. İnşallah faydalı olmuştur. Unuttuğum şeyleri öğretmen arkadaşlarım eklesin lütfen. Umut dolu ışık dolu nesiller yetiştiren hakkının hukukunun korunduğu öğretmenler olur inşallah bir gün ülkemde.
Not: hanımlar konu çok başka yerlere gitmeye başladı, sanki ben özel okullar tü kaka devlet okulu candır demişim gibi. Dediğim şu tekrar edeyim devlet okulunun iyisi kötüsü var, özel okulun da(çok nadir)Ama özel okullara bi ton para veriyorsunuz ve kandırıyorsunuz , bunu nasıl anlarsiniz? Yukarıdaki 5 sorunun cevabı öğretmenin lehineyse o kurum iyi öğretmenlerle çalışıyordur ve siz boşuna sömürülmemiş olursunuz. Bildiklerimi anlatmaktı maksat, ay ben nasıl olursa olsun illa kolej e yollarim diyene lafımız tabi ki olamaz.
Ya lutfen boyle uzun konular arasinda biraz bosluk falan birakin okumak zor oluyo
sanki yazinin cok acil biyere yetisimiyos kosar gibi bi hali var
 
Siz kustunuz demedim ki..

Önceki sayfalarda böyle yorumlar okudum.
Hiç direk alıntı yaparak uğraşmaya gerek bile duymadım.
Çünkü kendisinin benzer yorumlarını başka konularda da okumuştum.

Kendisine çocuğuna evde eğitim versin diye öneride bulunmak isterdim ama ona bile değmez.
Böyle veliler yüzünden meslekten tiksindik.
Pırıl pırıl çocuklar bile içimizi ısıtamaz oldu.

İyi çalışan, kötü çalışan her meslekte var ama kimse öğretmenlikteki kadar çok dile getirilmiyor.

En azından böyle bir günde gözler okumak, görmek istemiyor evet.

şimdi bir meslekte iyiside var kötüsüde ama bu devletteki öğretmenlerin %70 rahat meslek ollarak gördüğü için seçiyor hatta millet atanmış diye talip bile oluyor:) yani idealist sevgi dolu merhametli insan sayısı çok az benim evim okulla karşı karşıya öğretmenleri bir görsen...içler acısı
 
Size düşen kayıt esnasında yönetim size kurumu öven bi ton saçmalık anlatırken bir saniye diyerek şu soruları sormanız, 1 çocuğumla ilgilenecek öğretmeniniz kaç yıldır bu kurumda çalışıyor? 2 öğretmenleriniz ile sözleşme yapıyor musunuz? 3 öğretmenlerinizin maaşları tatmin edici mi? ( mümkünse bunu onların dışında başka yerden de öğenin) 4 öğretmenlerinizin başarı çizelgeleri var mı? ( girdikleri sınıftaki öğrencilerin notlarindaki yükselişi ya da düşüşü gösteren grafik) 5 öğrencilerinizin kuruma devam yüzdesi nedir?. Aldığı maaştan, kurumdaki haklarından, gördüğü sayginliktan tatmin olan öğretmen bir sonraki yıl kurum benimle sözleşme yenilemez diyerek canla başla çalışır zaten. Ve böyle öğretmenlere de bir zahmet mesleğini öğretmeye kalkmayın, saygı duyun çocuklarınıza da bunu aşılayın.
Yukaridaki soruları duyan yönetim tokat yemiş gibi olacaktır lakin kararlı ve bilinçli veliler göre göre kurumları ticarethaneden eğitim yuvası haline getirmelerini umuyorum. İnşallah faydalı olmuştur. Unuttuğum şeyleri öğretmen arkadaşlarım eklesin lütfen. Umut dolu ışık dolu nesiller yetiştiren hakkının hukukunun korunduğu öğretmenler olur inşallah bir gün ülkemde.
Not: hanımlar konu çok başka yerlere gitmeye başladı, sanki ben özel okullar tü kaka devlet okulu candır demişim gibi. Dediğim şu tekrar edeyim devlet okulunun iyisi kötüsü var, özel okulun da(çok nadir)Ama özel okullara bi ton para veriyorsunuz ve kandırıyorsunuz , bunu nasıl anlarsiniz? Yukarıdaki 5 sorunun cevabı öğretmenin lehineyse o kurum iyi öğretmenlerle çalışıyordur ve siz boşuna sömürülmemiş olursunuz. Bildiklerimi anlatmaktı maksat, ay ben nasıl olursa olsun illa kolej e yollarim diyene lafımız tabi ki olamaz.


çocuğumu ortaokuldan itibaren özele verdim, ilkokulda devlet okulunda çok mutsuzdu çünkü öğretmenimiz iyi olmasına rağmen yani oğluma göre iyi
valla özel bize çok iyi geldi, kandırıldığımı düşünmüyorum, açıkcası ne faaliyet var yok bakmadım ilgilenmedim bile, benim için faaliyetler, akademik başarıdan ziyade oğlumun okulda mutlu olması esas, sonuçta çocukların okuldaki mutsuzluğu tüm aileyi mutsuz eden kronik bir sorun oluyor... Çok bi faaliyet yaptıklarıda yok, faaliyet açısından devlet okulundan bi farkı yok.. zaten çoğu ekstraya giriyor onlarada yollamıyorum
sorularına gelince, ortaokul için konuşursak
1. bazı branşlar her yıl değişti sosyal ve din gibi tabii akademik anlamda sorun oldu bu
2. öğretmenle sözleşme yapmadık nasıl bişey bilmiyorum ilk defa duydum
3. öğretmenlerin maaşlarını bilmiyorum, ama yurt içi ve yurt dışı eğitimlere gittiklerini sosyal medyadan görüyorum
4. başarı çizelgeleri yok ama deneme sınavlarından bişeyler çıkarmak mümkün
5.oğlum çok hasta olmadıkça okula devam eder
 
Öğretmenler gününde öğretmenleri yerden yere vuranlara bravo!

Piyasada boş kalmış öğretmen nedir bayan??!!!!

O bahsettiğiniz öğretmenler okullarını derece ile bitirip şaibelerle dolu sınav sebebi ile atanamıyor!

Kaç senedir sınav soruları çalınıyor.insanlar zaten mağdur siz de bilip bilmeden yazıyorsunuz

Kimsenin seve seve özel okulda çalışmak isteyeceğini düşünmüyorum.

Meb in koşulları ile özel okulların öğretmene sağladığı koşullar çok farklı

Özel okulda mutsuz çalışan bir öğretmene de suç bulmayın.Bir öğrencinin aylık okula ödediği paradan düşükse maaşı performansı da düşer mutsuz da olur

Benim de tanıdığım öğretmenler var devlette.mutlular ve severek yapıyorlar işlerini.

Sadece kötü örnekleri görmeyin.her meslekte iyi de vardir kötü de ama genelleyemezsnizki


Öğrenci velisinden dayak yiyen öğretmenler vardı.adamlar şikayetçi olmamış barışmışlar ve hiçbir haber kanalı göstermedi nedense

Ama öğrenciye kaşını çatsan olay çıkıyor.

Öğretmenlik gibi mukaddes bir meslek hakkında yorum yaparken biraz daha hassas olmanızı istirham ediyorum.
 
Ya lutfen boyle uzun konular arasinda biraz bosluk falan birakin okumak zor oluyo
sanki yazinin cok acil biyere yetisimiyos kosar gibi bi hali var
Pragraf bıraktım noktalamalara dikkat ettim, böyle mesaj uzun konularda mutlak gelir, fakat tek sizden geldi demek ki başarılı olmuşum.
 
Hic genc ogretmen tanidigim yok bu yuzden bir sey diyemeyecegim. Bahsettiginiz durumlar genc ogretmenlere yapilan zulumlerdir muhtemelen. Meslekte 25-30 yili devirmis ogretmenlere bunlari kimse yapamaz zira o okulu kapattirirlar
 
Pragraf bıraktım noktalamalara dikkat ettim, böyle mesaj uzun konularda mutlak gelir, fakat tek sizden geldi demek ki başarılı olmuşum.
Sizi elistirmek degildi amacim yanlis anlasilmak istemem :)
isten cikim evde guzelce okucam
Ofiste oldugum icin biturlu bitiremedim :KK70:
 
Hanımlar az önce burada okuduğum bir konuya yorum diye yazacaktim bunu aslında ama, hem günün önemi hem de bu tarz konuları çok görüyor olmamız sebebiyle konu açmak istedim.
Konularda görüyoruz ki özel okul, kreş seçmede veliler pek tabii hassas davranıyor.Çocuğunuzun öğretmeniyle ne kadar derin bağ kurduğundan, öğretmenin ne kadar ilgili alakalı olduğundan, ne kadar donanımlı olduğundan emin olmak istiyorsunuz. Size zamanında özel kurumlarda da çalışmış biri olarak açıkça söyleyeyim ki kandırılıyorsunuz. Konuyu açmama sebep olan bayan da kandırıldığını yazmış zaten. Kurumlar sizi bir çok yönden şöyle kandırıyor, kayıt aşamasında şişirilmiş broşürlerle, örn, vs atölyeleri , alanında uzman öğretmenler eşliğinde drama dersleri, haftada bilmem kaç gün vs etkinliği, bilmem kaç saat dil dersleri, vs vs bunları zaten biliyorsunuzdur. Yönetimle kayıt için görüştüğünüzde size öyle şeyler anlatırlar ki yok artık bu kadar da destekli atıyor olamazlar çok güvenilir kurum dersiniz. Halbuki olayın iç yüzü şöyle, kayıtlar yapılıp paralar alındıktan sonra yönetimin tek derdi kalır ,okul içi gerçeği veliye yansıtmamak, okul içi gerçeği şudur , yönetim velilerden topladigi paranin çok çok cüzi miktarını öğretmenlere dağıtır, çok köklü kolejleri tenzih ediyorum( zaten bir elin parmağını geçmezler , onlara da hem öğretmen hem öğrenci olarak girmek çok zordur malumunuz) 1500 lira gibi ücretlere çalışan öğretmenler hatta sigortasız 800 liraya çalışanını gördüm , sürekli başka iş arayışındadır, ayrıca daha az öğretmen çalıştırıp daha çok kar derdindeki bu kurumlar bir öğretmeni haftada 50 saat derse sokar. O öğretmen günlük 10 saat dersin ilk 5dersini verimli anlatıyorsa geri kalanını istese de umursayamaz. bu tarz özel kurumlarda sürekli öğretmen değişikliğinin sebebi budur, kurum için de sıkıntı değil nasılsa milyonlarca iş bekleyen öğretmen var. Burada olan çocuğunuza olur, tam bir öğretmene bağlanmıştır ki yenisi gelir, tam onun yöntemine alışır dersini sever hop diğeri gelir.
Bir de o kadar geçim sıkıntısının içindeki öğretmenden verdikleri paraya bakmadan ağzıyla kuş tutmasını isterler. Ne yönetim ne de veli takdir etmez.Öğretmende de zaten idareten çalışıyorum diye işini kaybetme korkusu yoktur, her fırsatta kaytarir , kendimi heba etmemi gerektirecek bir düzen yok nasılsa diye. Ordan ayrılır 1500 değil de 1600 veren kuruma geçer.
Ayrıca o kayıt esnasında söylenen aktiviteler falan hep şişirme, mesela drama sınıfı derler , başlarına birini dikip bütün çocukları bir odaya toplayip kendi kendilerine oynatirlar.okul dışı etkinlik diye çocukları Mc....lts a götürüp hamburger yediren kurum gördüm. Aranızdan sen nasıl yerlerde çalışmışsın ya ama tüm kurumlar böyle değil diyenler olacaktır evet değil şimdi size onlar nasıl kurumlar ipucu vermek isterim, bu yazdıklarım bizzat benim ve öğretmen arkadaşlarımdan edindiğim izlenimler.
Size düşen kayıt esnasında yönetim size kurumu öven bi ton saçmalık anlatırken bir saniye diyerek şu soruları sormanız, 1 çocuğumla ilgilenecek öğretmeniniz kaç yıldır bu kurumda çalışıyor? 2 öğretmenleriniz ile sözleşme yapıyor musunuz? 3 öğretmenlerinizin maaşları tatmin edici mi? ( mümkünse bunu onların dışında başka yerden de öğenin) 4 öğretmenlerinizin başarı çizelgeleri var mı? ( girdikleri sınıftaki öğrencilerin notlarindaki yükselişi ya da düşüşü gösteren grafik) 5 öğrencilerinizin kuruma devam yüzdesi nedir?. Aldığı maaştan, kurumdaki haklarından, gördüğü sayginliktan tatmin olan öğretmen bir sonraki yıl kurum benimle sözleşme yenilemez diyerek canla başla çalışır zaten. Ve böyle öğretmenlere de bir zahmet mesleğini öğretmeye kalkmayın, saygı duyun çocuklarınıza da bunu aşılayın.
Yukaridaki soruları duyan yönetim tokat yemiş gibi olacaktır lakin kararlı ve bilinçli veliler göre göre kurumları ticarethaneden eğitim yuvası haline getirmelerini umuyorum. İnşallah faydalı olmuştur. Unuttuğum şeyleri öğretmen arkadaşlarım eklesin lütfen. Umut dolu ışık dolu nesiller yetiştiren hakkının hukukunun korunduğu öğretmenler olur inşallah bir gün ülkemde.
Not: hanımlar konu çok başka yerlere gitmeye başladı, sanki ben özel okullar tü kaka devlet okulu candır demişim gibi. Dediğim şu tekrar edeyim devlet okulunun iyisi kötüsü var, özel okulun da(çok nadir)Ama özel okullara bi ton para veriyorsunuz ve kandırıyorsunuz , bunu nasıl anlarsiniz? Yukarıdaki 5 sorunun cevabı öğretmenin lehineyse o kurum iyi öğretmenlerle çalışıyordur ve siz boşuna sömürülmemiş olursunuz. Bildiklerimi anlatmaktı maksat, ay ben nasıl olursa olsun illa kolej e yollarim diyene lafımız tabi ki olamaz.



Cok cok uzulerek soyluyorum ki EKSİK BİLE YAZMİSSİN... Ben de yaklasik olarak 3 yil once ozel bir okulda calistim, kres bolumu de vardi ilkokul bolumu de. Hatta ortaokul acmaya niyetlendiler g*t kadar okula ama beceremediler. Ogretmenler hakkindaki o sorulara ek olarak 'ogretmenin diplomasini gormeleri' en oncelikli tavsiyemdir benim. Calistigim yerde ne yabanci dil ogretmenleri ne de okul oncesi ogretmenleri bir meslek sahibiydi, lise mezunlariydi (bildigim kadariyla!) tum kis kalorifer yanmadi, hem de hic. Cocuklar siniflari disindaki yerlerde montla gezerlerdi, ki siniflari da g*t kadar oldugu icin (afedersiniz) nefesleri ile isitiyorlardi resmen. Sinifindan cikip ogretmenler odasina gelince soguktan usuten ogretmenler biliyorum ben. Cocuklar (krea bolumu) bir sene boyunca insaat pisliginde ve tuvaletlerin dibinde yemek yediler, soguk buz gibi yemekler, onlar gelmeden saatler once masaya konmus yemekler... Gariplerim kucuk olduklari icin anlamaz yerlerdi... Daha neler neler var da iste...

Ama tabii ki her yer boyle degil, kurumsallasmis ya da minik aile isletmesi olan yerler cok hos olabiliyor.
 
Lise ve üniversite için de şöyle farklılık gösteriyor. Öğrenci doğru dürüst bir yeri ya da istediği bölümü kazanamamıştır. Parası olan veli yazdırır bu okullara diploma aldırmak için. Diğer bir durum öğrenci çok zeki ve başarılıdır. Özel okullar burs, ev, araba, bilimsel çalışma olanakları, .
Zeki olmadığı için iyi bir özel okula giriyor ve diploma alıyor... bu lafınızdan aladığım burslu değilsen paranla diploma alıyorsun:işsiz:
Yanlış biliyorsunuz ben lisedeyken okulun başarı ortalamasının altında kalıp okuldan ayrılmak zorunda kalan arkadaşlarım vardı üstelik paralarıda vardı:işsiz:
Ahhh bu türk filimleri
 
X