- 3 Haziran 2009
- 7.387
- 28.897
- 41
- Konu Sahibi armenizmir
Bu soruları sormak zorunda olmak bence de saçma ancak diğer kısımlara katılmıyorum.Uzerinize alinmayin belliki cogu kisi boyle yapiyo
ama cok komik gercekten kendimi gulmekten alikoymak istiyorum ama sinirden guluyorum
Bu sorulara suan bulundugum durumca yorum yapicam izninizle;
Sınıfların mevcudiyeti maksimum kaç kişi olacak? (15 üzeri olanları eledim.) Kizimin sinifinda 23 ogrenci var
- Öğretmenin mezun olduğu okul ve bölümü? Bu beni hic ilgilendirmez eger ise alinmissa zaten diplomasina gore aliniyodur (parantez ici Turkiyede is bulmak ise girmek sacma oldugu bi sistem buda.. Burada (yine parantez, Belcikada) kuafore girdiysen egitimini almisindir, bi magazada satis elemani isen egitiminiz almisindir, tuhaf gelecek belki ama su tesisati vs isler icinse onun egitimini almis birisi olmali- oyle degilse zaten patron asla ise almaz alamaz zaten) yani ogretmen orada calisiyosa kadin zaten egitimini gorup gelmis hic aklima gelmez zaten soru sormak
- Öğretmen ne kadar süredir bu kurumda çalışıyor? Buda beni ilgilendirmiyo, cunku ya duyumlarim olmustur yada isine yeni baslayan ogretmen bise bilmiyo diye bise yoktur buda bi turk gorusu oldugu icin on yargili davranmaya sebep olur
- Yemekler nereden geliyor? Kahvaltılıklarda ve sütte kullanılan markalar neler? Buzdolabınızı görebilir miyim? (Görmeme izin vermeyenler oldu, eledim.) cocugumun okuldan yemesine razi degilim (daha cok helal olmamasi acisindan) Buzdolabini gormek Ben bazen yemek koyuyorum makarna falan isitiliyo hic bizaman mikro dalgayi kontrol etmeyi dusunmedim cunku o okula zaten hijyen kontrolu geliyor
- Güvenlik nasıl sağlanıyor? ( Bir okulun bahçe kapısı çocukların kolayca açabileceği şekildeydi ve kapı caddeye açılıyordu. Kapıyı sorduğumda öğretmenlerin sürekli göz kulak olduğu söylendi ki son derece saçma) Guvenlik, okulun her kapisinda bekleyen gorevli olur kapilar kilitli olur
- Bir çocuk ısrarla diğer çocuğa oyuncak fırlatıyorsa bu sorunu nasıl çözersiniz? ( Bir okulun müdiresi benim çocuklarım asla böyle birşey yapmaz dedi. Sadece bu cevap yüzünden eledim. Problemleri yok sayıyor). Ogretmeni uyaririm olaydan haberdar ederim, bidaha tekrarlaniyosa ogretmen ve cocugun velisiyle gorusme ayarlarim veya veliyi taniyosam ben soylerim ama ciceklerle boceklerle susleyerek (cocuk onlar tabiki olacak boyle seyler ama senin oglan benim kizin karnina vurmus kotu bise gelmesin cocuklarimiza dedigimde evt canim kbakma ben oglumla konusacam diye elestiriye acik bi annenin cvbi oldu)
-Atölye sistemi olup olmadığını sordum. (Bu önemli çünkü bazı okullarda her yaşın bir sınıfı oluyor ve sabahtan akşama kadar orada vakit geçiriyorlar. Bence sıkıntılı bir durum) atolye derken ne olmus oluyo bilemediogim icin cvp veremedim
SAnki dersin fbi ozel bi goreve cikiyosunuz, sizi kinamiyorum ayiplamiyorum, size bu sorulari sormaya mecbur kilan insanlari KINIYORUM
Allah yardimciniz olsun
umarim evlatlariniza en layik egitimi verebilirsiniz
Öğretmenin eğitimi ve ne kadar süredir çalışıyor olduğu bence çok önemli. Benim kızıma 3 yıldır 55 yaşında bir bakıcı teyzemiz bakıyor ve çok da güzel bakıyor. Ben bu çocuğu sosyalleşsin, paylaşmayı ve dünyanın kendi etrafında dönmediğini öğrenmesi için kreşe göndermeye karar verdim. Yani bakım hizmeti alıyorum zaten, düzgün bir eğitim bekliyorum.
Özel kreşler meslek lisesini bitirip, özel okulda öğretmen olarak işe başlamış kız çocukları ile dolu. Yani hem eğitimi yok hem de tecrübesi yok. Bu kızların eğitim anlamında benim çocuğuma nasıl bir katkısı olabilir ki? Ben 4 yıllık okul öncesi öğretmenliği bitirmiş bir öğretmen ile çalışmak istiyorum.
Öğretmenin ne kadar çalıştığı da önemli. Öğretmen sirkülasyonu çok oluyorsa o okulda öğretmenler mutsuz ve ilk bulduğu fırsatta kaçıyor anlamına gelir ki, öğretmen çalışma şartlarından memnun değilse çocuğunuza hiçbir şey katamaz.
Yemek meselesine gelecek olursak, ben çalışıyorum. Kahvaltıyı evde yaptırmaya çalışyorum ama her zaman mümkün olmuyor ve öğle yemeğini okulda yemesi gerekiyor. Yemeğin nerede ve hangi malzemeler kullanılarak yapıldığını önemsiyorum.
Mesela çocuğumun yaptığı bir yanlış davranışta kenara çekilerek uyarılmasına, insanların içerisinde azarlanmamasına da önem veriyorum. Zira toplum önünde utandırarak terbiye verme bizim ülkemizde çok yaygın ve çok sıkıntılı sonuçlar doğurabiliyor.