• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarınızın öğretmenleriyle ilgili

Öğrenci kapasitesi iyi olan,sosyal çevresi ve veli profili iyi olan bir devlet okulu her zaman için candır.

Öğretmen özelde de devlette de aynı eğitimi veriyor.Özeldeki öğretmenin ekstra bir bilgisi,ekstra bir yönü yok o yüzden o okullarda verilen eğitim devlete göre iyidir inanışı bir bakıma yanlış.

Her özel okul için geçerli olmayabilir ama özel okullar gerçekten eğitim odaklı değil veli memnuniyeti odaklı çalışıyorlar.

Müşteri daima haklıdır mantığı mevcut bir çok özel okulda.
 
O semtte tek siz oturmuyorsunuz di mi? :KK53:
Cidden ben de merak ettim. Okul araştırması da yapıyorum. Lazim yani. İpucu, urgan ucu felan verseniz? Ya da ozelden dumduz söylerseniz de olur. :)

ne tarafta bir okul bakıyorsunuz? ben size özelden tavsiye verebilirim reklama girmezse, gerçi hiçbiri babamın okulu değil o yüzden girmez harhalde :KK53:

tavsiye olarak da: eğer Eyüboğlu gibi köklü okulları düşünmüyorsanız tek ya da 2 şubeli butik okullara bakın, onların hem ilgisi hem de eğitimi çok iyi oluyor..
 
Devlette çalışan bir anasinifi öğretmeni olarak söylüyorum.biz okulda 3 arkadasiz.hem kendim için hem diğer arkadaşlarım için söyleyebilirim öğrencilerimiz çok şanslı.evet arkadaşın dediği gibi parayla marayla uğraşmiyoruz stresli bir ortamda çalışmıyoruz gösteriş çabasında değiliz çünkü zaten ihtiyacımız yok.kadrolu bir şekilde yılların tecrübesiyle çalışıyoruz.tek amacımız meslegimizi hakkıyla yapmak.cok seviyoruz çocukları sevgiyle yaklasiyoruz.cocuklari ilkokula nasıl hazırlayabiliriz daha çok ne ogretebiliriz onu dusunuyoruz çünkü öğrencilerimiz seneye bu okulda 1. sınıfa devam edecekler orda ne öğrettiğimiz ortaya cikacak.aman bu sene burda devam etsinler iyi bir bakıcı olalım da gerisini boşver bunlar gider seneye diğerleri gelir.aman veliden şikayet gelmesin mudur bizi işten çıkarmasin da idare edelim demiyiruz.meslegimizde gelişme derdindeyiz.bugun de çok mutluyum geçmişteki velilerim bile hatırladı öğretmenler gunumu sizin gibi öğretmenlere ihtiyaç var diyerek kutladı.m mutlaka özel okullarda da üniversite mezunu olup işini hakkıyla yapan öğretmenler de vardır ama onlarin da bir kısmının çok fırsatı olabileceğini sanmıyorum.ki çok da vasıflı olmayan öğretmenlerle dolu olan özel okullar bir suru.hic iyi şeyler duymuyorum ben de.hatta su an anasinifimizda çalışan bayan özel bir kreste çalışmış daha önce, sahibi eski yağları kullandirtiyormus yemeklerde işin bir de bu boyutu var.yemek yenilen anaokulları var,devlet okullarında devletten para yardımı gelir.kimsenin çıkarı olmadığı için de yiyecekler en iyi ve kaliteli şekillerde alınır.k imse başını belaya sokmak istemediği ve bir çıkarı olmadığı için en iyi sekilde yiyecekler secilir
 
ya arkadaşlar bunu sadece bu konuda değil, hemen her öğretmen konuusnda duyuyorum.. Vasıflı ve vasıfsız öğretmen nedir? vasıflı olmanın kriteri nedir?
 
İnsanlar burada yardımcı olmaya çalışıyor.Niye konuyu sabote etmeye calisiyorsunuz. Özel okulların %90i rezalet halde.Ingilizce eğitimini falan mükemmel sanmayın. İngilizceyi bilen kitlenin çoğunluğu zaten ya lisede ya üniversitesitede hazırlık okuyanlar.Öyle sırf para kazanmak için eğitim umrunda olmayan fabrika islettigini sanan patronların açtığı okulda kimse ıngilizce falan öğrenmez.
Ankara t.d koleji gibi yerler değil yani her okul.Öyle okullara da zaten belli başlı kişileri alırlar.Sizin prenses giremez oraya.
Bu arada ben de devlet okulunda çalışıyorum kimse benden beklemiyor mecburiyetim de yok ama cocuklara İngilizceyi öğretiyorum gayet iyi bir şekilde.
 
ya arkadaşlar bunu sadece bu konuda değil, hemen her öğretmen konuusnda duyuyorum.. Vasıflı ve vasıfsız öğretmen nedir? vasıflı olmanın kriteri nedir?

ya arkadaşlar bunu sadece bu konuda değil, hemen her öğretmen konuusnda duyuyorum.. Vasıflı ve vasıfsız öğretmen nedir? vasıflı olmanın kriteri nedir?
Vasıflı olmak öğretmenlik yaptığın alanda fakülte bitirmiş olmaktır.yani üniversite mezunu olmak.tabi kendini hiç grlistirmeyip mesleğine ilgili hiçbirşey yapmazsan da çok da vasıflı olduğun soylenemez
 
ne tarafta bir okul bakıyorsunuz? ben size özelden tavsiye verebilirim reklama girmezse, gerçi hiçbiri babamın okulu değil o yüzden girmez harhalde :KK53:

tavsiye olarak da: eğer Eyüboğlu gibi köklü okulları düşünmüyorsanız tek ya da 2 şubeli butik okullara bakın, onların hem ilgisi hem de eğitimi çok iyi oluyor..
Karşı taraftaysa gonderemem tabi de özel mesajiniz kapalı sanırım.
 
Özel okullarda öğretmenlerin sık sık değişiyor olması şu yüzden; çoğusu kpss den atanmayı bekleyen öğretmenler atanınca gidiyorlar, bu yüzden senelik sözleşme yapılıyor. Tıpkı özel sektörde çalışan birinin devlete memur atanmak isteyişi gibi öğretmenlerde devleti tercih ediyorlar haklarından ötürü.

Eşim yıllardır özel okulda çalışan bir memur. Kendi kişisel fikrim, devlet okullarında iyi öğretmenler var fakat devlet okullarının imkanları kısıtlı olduğu ve öğrenci sayısı fazla olduğu için öğretmenler tam olarak kendini ortaya koyamıyor. Özel okullarında bir kısmı ticarethane mantığı ile yürüyor. Konu sahibinin dediği sorunlar ile karşılaşabiliyorsunuz. Bence maddi imkanlar dahilinde iyi bir eğitim veren devlet/özel okullar araştırılmalı. Genellemeleri de doğru bulmuyorum. Ha bir de şunu söylemeden geçemeyeceğim. Türkiyedeki eğitim sistemi malum durumda iken okullardan çok da beklentiye girmemek gerekiyor. Her şey temelden çürük üzerine bina inşa etmeye çalışılıyor.
 
Son düzenleme:
Vasıflı olmak öğretmenlik yaptığın alanda fakülte bitirmiş olmaktır.yani üniversite mezunu olmak.tabi kendini hiç grlistirmeyip mesleğine ilgili hiçbirşey yapmazsan da çok da vasıflı olduğun soylenemez

Fakulte bitirmeyen kisiler okullarda ogretmenlik yapabiliyor mu?
 
Fakulte bitirmeyen kisiler okullarda ogretmenlik yapabiliyor mu?
Ben vasifsizdan amaçsız ogretmeni anladım. Dershaneye giderken bir arkadaş vardı. Sınıf öğretmenliği kazanıp yata yata okuyup yata yata gorev yapacağım derdi. Bunun gibi mesela.
Ya da alakasız bölümlerden alakasız derslere girenlerde olAbiliyor o da olabilir.
 
Bi arkadaşımın ingilizcesi iyi turizm mezunu kuzeni özel bi okulda "david" adıyla sözde yabancı ingilizce öğretmeni olarak çalışıyordu.kuzenin tabi ki yabancı değildi türktü. Müdürle anlaşmış yabancı hocaymış gibi davranması için.. Aklıma bu geldi benim de..

He bir de birçok özel okulda öğrencilerin notları e-okul sistemine 90-100 giriliyor. Lise ve üniversite sınavlarında okuldan çok puan gelsin diye. Devlet karnesinde 100 gözüküyor ama çocuk aslında 80 almış mesela. Gerçek notlar için de ayrıca karne veriyorlar filan.. Haksızlığa bakar mısın? Devlet okulunda okuyanların geleceği yok mu?
 
Hanımlar az önce burada okuduğum bir konuya yorum diye yazacaktim bunu aslında ama, hem günün önemi hem de bu tarz konuları çok görüyor olmamız sebebiyle konu açmak istedim.
Konularda görüyoruz ki özel okul, kreş seçmede veliler pek tabii hassas davranıyor.Çocuğunuzun öğretmeniyle ne kadar derin bağ kurduğundan, öğretmenin ne kadar ilgili alakalı olduğundan, ne kadar donanımlı olduğundan emin olmak istiyorsunuz. Size zamanında özel kurumlarda da çalışmış biri olarak açıkça söyleyeyim ki kandırılıyorsunuz. Konuyu açmama sebep olan bayan da kandırıldığını yazmış zaten. Kurumlar sizi bir çok yönden şöyle kandırıyor, kayıt aşamasında şişirilmiş broşürlerle, örn, vs atölyeleri , alanında uzman öğretmenler eşliğinde drama dersleri, haftada bilmem kaç gün vs etkinliği, bilmem kaç saat dil dersleri, vs vs bunları zaten biliyorsunuzdur. Yönetimle kayıt için görüştüğünüzde size öyle şeyler anlatırlar ki yok artık bu kadar da destekli atıyor olamazlar çok güvenilir kurum dersiniz. Halbuki olayın iç yüzü şöyle, kayıtlar yapılıp paralar alındıktan sonra yönetimin tek derdi kalır ,okul içi gerçeği veliye yansıtmamak, okul içi gerçeği şudur , yönetim velilerden topladigi paranin çok çok cüzi miktarını öğretmenlere dağıtır, çok köklü kolejleri tenzih ediyorum( zaten bir elin parmağını geçmezler , onlara da hem öğretmen hem öğrenci olarak girmek çok zordur malumunuz) 1500 lira gibi ücretlere çalışan öğretmenler hatta sigortasız 800 liraya çalışanını gördüm , sürekli başka iş arayışındadır, ayrıca daha az öğretmen çalıştırıp daha çok kar derdindeki bu kurumlar bir öğretmeni haftada 50 saat derse sokar. O öğretmen günlük 10 saat dersin ilk 5dersini verimli anlatıyorsa geri kalanını istese de umursayamaz. bu tarz özel kurumlarda sürekli öğretmen değişikliğinin sebebi budur, kurum için de sıkıntı değil nasılsa milyonlarca iş bekleyen öğretmen var. Burada olan çocuğunuza olur, tam bir öğretmene bağlanmıştır ki yenisi gelir, tam onun yöntemine alışır dersini sever hop diğeri gelir.
Bir de o kadar geçim sıkıntısının içindeki öğretmenden verdikleri paraya bakmadan ağzıyla kuş tutmasını isterler. Ne yönetim ne de veli takdir etmez.Öğretmende de zaten idareten çalışıyorum diye işini kaybetme korkusu yoktur, her fırsatta kaytarir , kendimi heba etmemi gerektirecek bir düzen yok nasılsa diye. Ordan ayrılır 1500 değil de 1600 veren kuruma geçer.
Ayrıca o kayıt esnasında söylenen aktiviteler falan hep şişirme, mesela drama sınıfı derler , başlarına birini dikip bütün çocukları bir odaya toplayip kendi kendilerine oynatirlar.okul dışı etkinlik diye çocukları Mc....lts a götürüp hamburger yediren kurum gördüm. Aranızdan sen nasıl yerlerde çalışmışsın ya ama tüm kurumlar böyle değil diyenler olacaktır evet değil şimdi size onlar nasıl kurumlar ipucu vermek isterim, bu yazdıklarım bizzat benim ve öğretmen arkadaşlarımdan edindiğim izlenimler.
Size düşen kayıt esnasında yönetim size kurumu öven bi ton saçmalık anlatırken bir saniye diyerek şu soruları sormanız, 1 çocuğumla ilgilenecek öğretmeniniz kaç yıldır bu kurumda çalışıyor? 2 öğretmenleriniz ile sözleşme yapıyor musunuz? 3 öğretmenlerinizin maaşları tatmin edici mi? ( mümkünse bunu onların dışında başka yerden de öğenin) 4 öğretmenlerinizin başarı çizelgeleri var mı? ( girdikleri sınıftaki öğrencilerin notlarindaki yükselişi ya da düşüşü gösteren grafik) 5 öğrencilerinizin kuruma devam yüzdesi nedir?. Aldığı maaştan, kurumdaki haklarından, gördüğü sayginliktan tatmin olan öğretmen bir sonraki yıl kurum benimle sözleşme yenilemez diyerek canla başla çalışır zaten. Ve böyle öğretmenlere de bir zahmet mesleğini öğretmeye kalkmayın, saygı duyun çocuklarınıza da bunu aşılayın.
Yukaridaki soruları duyan yönetim tokat yemiş gibi olacaktır lakin kararlı ve bilinçli veliler göre göre kurumları ticarethaneden eğitim yuvası haline getirmelerini umuyorum. İnşallah faydalı olmuştur. Unuttuğum şeyleri öğretmen arkadaşlarım eklesin lütfen. Umut dolu ışık dolu nesiller yetiştiren hakkının hukukunun korunduğu öğretmenler olur inşallah bir gün ülkemde.
Not: hanımlar konu çok başka yerlere gitmeye başladı, sanki ben özel okullar tü kaka devlet okulu candır demişim gibi. Dediğim şu tekrar edeyim devlet okulunun iyisi kötüsü var, özel okulun da(çok nadir)Ama özel okullara bi ton para veriyorsunuz ve kandırıyorsunuz , bunu nasıl anlarsiniz? Yukarıdaki 5 sorunun cevabı öğretmenin lehineyse o kurum iyi öğretmenlerle çalışıyordur ve siz boşuna sömürülmemiş olursunuz. Bildiklerimi anlatmaktı maksat, ay ben nasıl olursa olsun illa kolej e yollarim diyene lafımız tabi ki olamaz.
İşin en kötü yanıda bütün bunları bizim okula o bir ton parayı saydıktan sonra fark etmemiz ama geri dönüş yapamamız :(( !!
 
Babam özel bir lisede öğretmenlik yaptı. Sınıfın en aptal çocuğunun 80 üstü not alabileceği şekilde sorular sorması yönünde bir yıl boyunca yönetimden baskı yedi. Sonuç? O aptalın seksen alması için kalan tüm sınıfın sahip olduğu tüm yetenek ve birikim kaldırılıp çöpe atıldı, yok sayıldı. Sözleşme imzalqdığı için o yıl o okuldan ayrılamadı. Ama ertesi yıl istifa etmişti babam. Fakat kndisi sistemin içinde olduğundan ben hayatım boyunca ne dershaneye gittim -yıllarca dershane öğretmenliği de yaptı- ne de özel okula gitme arzusunda bulundum.
 
Peki napalım , bızım kalabalık gecen sene 45 ıdı 5 kısı gıttı hemen okul yerıne 1-2 kısıyı gonderdıler. Tamam cocukların hepsı 2'şerli oturuyor ama 4 tane sıra var yan yana blok blok.
Korkutuyor benı ama pıyasadakı bos kalmıs ogretmenler demek bana bıraz guc gelıyor burada ne kadınlar konu acıyor kazanamıyorlar ve atanamıyorlar. Degersız gormuyorum umarım vermeyı dusundugum yerde de bu tarz mevzular yoktur aslında bu seneden arastırmaya gorusmeye baslamamız lazım.

Kurslara gelınce ıstanbuldayım ve 250 tl den baslıyor kurslar. Oglum 2 kursa gıdecek 700 tl. Inan dıyorum ozele vereyım barı her gun duzenlı olarak aktıvıtesını yapmıs olsun. Benım kuzenım bilf.n de calısıyor pedagog olarak. Oda bana bır kac okul onerdı onun dısına cıkmayı dusunmuyorum ama zor ya yanı ne emmeye ne gommeye
anasınıfında devlet öneririm.
Çocuğunuz ilkokul yaşındaysa iyi bir öğretmen öncelikli kriter.ogretmen tamamen etkili cocukta o yüzden okula çok takilmayin.ortaokul yaşındaysa da okulun başarısı esas alınmalı.sonucta branş öğretmenlerinin başarısı sınav sonuçlarına yansır.ozel de dusunmek mantıklı olabilir.Dershaneler özel okullara dönüştü biliyorsunuz.o rdaki öğretmenlerin baya sınav konusunda tecrübeli.basarili bir dersaneden donusen özel okul olabilir
 
Son düzenleme:
Çoğu özel kreşlerde 18-20 yaşlarinda kizlari baş öğretmen yapiyorlar. Minicik kizlari öğretmen olarak gördüğünüzde arkaniza bakmadan kaçın :)Ne tür bir eğitim verebilir ki bu küçük kız sizin çocuğunuza.Anca bakıcılık yaparlar. Hele o yapmacikliklari yok mu.Ayrica özel bir kreşte hiçbir eğitimi olmayan sıradan bir komşumu yine baş öğretmen olarak işe aldilar. Gerisini siz düşünün.Eğitimse kesinlikle devlet kreşini tek geçerim. Yillanmis tecrübeli ve kültürlü seviyeli realist öğretmenler var orda.Bunun maddiyatla ilgisi yok.Tecrübe ve bilgi yeterli.
 
Ben çoğu özel kreşin veya anaokulunun ne kadar vasat yerler olduğunu, daha cümle kuramayan, dilini düzgün yazamayan, 4 işlem yapamayan insanların oralarda " öğretmen" diye çalışmasından anlamıştım. Sosyal medya sağolsun, gözümden epeyce düştü o kurumlar. Hala bilmeyen kaldıysa ben de şunu söyleyeyim, oradaki çocuklar birçok "öğretmenin" sosyal medyaya eklediği selfie pozlarında obje olarak da kullaniliyor. Bu da benden olsun.
Bu tür kurumları çok iyi seçmek lazım.
 
peki nolacak? devlet yetersiz, özel kötü..
Devlet okulları yetersiz değil genel anlamda okullarda fiziki imkanlar ve donanım açısından çok gelişme sağlandı son yıllarda. Ben etrafımdakilere kesinlikle özel okul tavsiye etmiyorum emin olun devlet okullari özel okullara gore çok daha guvenilir. Üstelik öğretmen kalitesi açısından da devlet okulları daha iyi.
 
Back