Çocuklarınızın öğretmenleriyle ilgili

Öğrenci kapasitesi iyi olan,sosyal çevresi ve veli profili iyi olan bir devlet okulu her zaman için candır.

Öğretmen özelde de devlette de aynı eğitimi veriyor.Özeldeki öğretmenin ekstra bir bilgisi,ekstra bir yönü yok o yüzden o okullarda verilen eğitim devlete göre iyidir inanışı bir bakıma yanlış.

Her özel okul için geçerli olmayabilir ama özel okullar gerçekten eğitim odaklı değil veli memnuniyeti odaklı çalışıyorlar.

Müşteri daima haklıdır mantığı mevcut bir çok özel okulda.

O semtte tek siz oturmuyorsunuz di mi?
Cidden ben de merak ettim. Okul araştırması da yapıyorum. Lazim yani. İpucu, urgan ucu felan verseniz? Ya da ozelden dumduz söylerseniz de olur. :)

ne tarafta bir okul bakıyorsunuz? ben size özelden tavsiye verebilirim reklama girmezse, gerçi hiçbiri babamın okulu değil o yüzden girmez harhalde

tavsiye olarak da: eğer Eyüboğlu gibi köklü okulları düşünmüyorsanız tek ya da 2 şubeli butik okullara bakın, onların hem ilgisi hem de eğitimi çok iyi oluyor..

Devlette çalışan bir anasinifi öğretmeni olarak söylüyorum.biz okulda 3 arkadasiz.hem kendim için hem diğer arkadaşlarım için söyleyebilirim öğrencilerimiz çok şanslı.evet arkadaşın dediği gibi parayla marayla uğraşmiyoruz stresli bir ortamda çalışmıyoruz gösteriş çabasında değiliz çünkü zaten ihtiyacımız yok.kadrolu bir şekilde yılların tecrübesiyle çalışıyoruz.tek amacımız meslegimizi hakkıyla yapmak.cok seviyoruz çocukları sevgiyle yaklasiyoruz.cocuklari ilkokula nasıl hazırlayabiliriz daha çok ne ogretebiliriz onu dusunuyoruz çünkü öğrencilerimiz seneye bu okulda 1. sınıfa devam edecekler orda ne öğrettiğimiz ortaya cikacak.aman bu sene burda devam etsinler iyi bir bakıcı olalım da gerisini boşver bunlar gider seneye diğerleri gelir.aman veliden şikayet gelmesin mudur bizi işten çıkarmasin da idare edelim demiyiruz.meslegimizde gelişme derdindeyiz.bugun de çok mutluyum geçmişteki velilerim bile hatırladı öğretmenler gunumu sizin gibi öğretmenlere ihtiyaç var diyerek kutladı.m mutlaka özel okullarda da üniversite mezunu olup işini hakkıyla yapan öğretmenler de vardır ama onlarin da bir kısmının çok fırsatı olabileceğini sanmıyorum.ki çok da vasıflı olmayan öğretmenlerle dolu olan özel okullar bir suru.hic iyi şeyler duymuyorum ben de.hatta su an anasinifimizda çalışan bayan özel bir kreste çalışmış daha önce, sahibi eski yağları kullandirtiyormus yemeklerde işin bir de bu boyutu var.yemek yenilen anaokulları var,devlet okullarında devletten para yardımı gelir.kimsenin çıkarı olmadığı için de yiyecekler en iyi ve kaliteli şekillerde alınır.k imse başını belaya sokmak istemediği ve bir çıkarı olmadığı için en iyi sekilde yiyecekler secilir

ya arkadaşlar bunu sadece bu konuda değil, hemen her öğretmen konuusnda duyuyorum.. Vasıflı ve vasıfsız öğretmen nedir? vasıflı olmanın kriteri nedir?

Bu arada ben de devlet okulunda çalışıyorum kimse benden beklemiyor mecburiyetim de yok ama cocuklara İngilizceyi öğretiyorum gayet iyi bir şekilde.

ya arkadaşlar bunu sadece bu konuda değil, hemen her öğretmen konuusnda duyuyorum.. Vasıflı ve vasıfsız öğretmen nedir? vasıflı olmanın kriteri nedir?

Vasıflı olmak öğretmenlik yaptığın alanda fakülte bitirmiş olmaktır.yani üniversite mezunu olmak.tabi kendini hiç grlistirmeyip mesleğine ilgili hiçbirşey yapmazsan da çok da vasıflı olduğun soylenemez

Karşı taraftaysa gonderemem tabi de özel mesajiniz kapalı sanırım.

Özel okullarda öğretmenlerin sık sık değişiyor olması şu yüzden; çoğusu kpss den atanmayı bekleyen öğretmenler atanınca gidiyorlar, bu yüzden senelik sözleşme yapılıyor. Tıpkı özel sektörde çalışan birinin devlete memur atanmak isteyişi gibi öğretmenlerde devleti tercih ediyorlar haklarından ötürü.

Eşim yıllardır özel okulda çalışan bir memur. Kendi kişisel fikrim, devlet okullarında iyi öğretmenler var fakat devlet okullarının imkanları kısıtlı olduğu ve öğrenci sayısı fazla olduğu için öğretmenler tam olarak kendini ortaya koyamıyor. Özel okullarında bir kısmı ticarethane mantığı ile yürüyor. Konu sahibinin dediği sorunlar ile karşılaşabiliyorsunuz. Bence maddi imkanlar dahilinde iyi bir eğitim veren devlet/özel okullar araştırılmalı. Genellemeleri de doğru bulmuyorum. Ha bir de şunu söylemeden geçemeyeceğim. Türkiyedeki eğitim sistemi malum durumda iken okullardan çok da beklentiye girmemek gerekiyor. Her şey temelden çürük üzerine bina inşa etmeye çalışılıyor.

Son düzenleme:

Fakulte bitirmeyen kisiler okullarda ogretmenlik yapabiliyor mu?

Fakulte bitirmeyen kisiler okullarda ogretmenlik yapabiliyor mu?
Ben vasifsizdan amaçsız ogretmeni anladım. Dershaneye giderken bir arkadaş vardı. Sınıf öğretmenliği kazanıp yata yata okuyup yata yata gorev yapacağım derdi. Bunun gibi mesela.
Ya da alakasız bölümlerden alakasız derslere girenlerde olAbiliyor o da olabilir.

Bi arkadaşımın ingilizcesi iyi turizm mezunu kuzeni özel bi okulda "david" adıyla sözde yabancı ingilizce öğretmeni olarak çalışıyordu.kuzenin tabi ki yabancı değildi türktü. Müdürle anlaşmış yabancı hocaymış gibi davranması için.. Aklıma bu geldi benim de..

He bir de birçok özel okulda öğrencilerin notları e-okul sistemine 90-100 giriliyor. Lise ve üniversite sınavlarında okuldan çok puan gelsin diye. Devlet karnesinde 100 gözüküyor ama çocuk aslında 80 almış mesela. Gerçek notlar için de ayrıca karne veriyorlar filan.. Haksızlığa bakar mısın? Devlet okulunda okuyanların geleceği yok mu?

İşin en kötü yanıda bütün bunları bizim okula o bir ton parayı saydıktan sonra fark etmemiz ama geri dönüş yapamamız ( !!

Babam özel bir lisede öğretmenlik yaptı. Sınıfın en aptal çocuğunun 80 üstü not alabileceği şekilde sorular sorması yönünde bir yıl boyunca yönetimden baskı yedi. Sonuç? O aptalın seksen alması için kalan tüm sınıfın sahip olduğu tüm yetenek ve birikim kaldırılıp çöpe atıldı, yok sayıldı. Sözleşme imzalqdığı için o yıl o okuldan ayrılamadı. Ama ertesi yıl istifa etmişti babam. Fakat kndisi sistemin içinde olduğundan ben hayatım boyunca ne dershaneye gittim -yıllarca dershane öğretmenliği de yaptı- ne de özel okula gitme arzusunda bulundum.

anasınıfında devlet öneririm.
Çocuğunuz ilkokul yaşındaysa iyi bir öğretmen öncelikli kriter.ogretmen tamamen etkili cocukta o yüzden okula çok takilmayin.ortaokul yaşındaysa da okulun başarısı esas alınmalı.sonucta branş öğretmenlerinin başarısı sınav sonuçlarına yansır.ozel de dusunmek mantıklı olabilir.Dershaneler özel okullara dönüştü biliyorsunuz.o rdaki öğretmenlerin baya sınav konusunda tecrübeli.basarili bir dersaneden donusen özel okul olabilir

Son düzenleme:
Çoğu özel kreşlerde 18-20 yaşlarinda kizlari baş öğretmen yapiyorlar. Minicik kizlari öğretmen olarak gördüğünüzde arkaniza bakmadan kaçın :)Ne tür bir eğitim verebilir ki bu küçük kız sizin çocuğunuza.Anca bakıcılık yaparlar. Hele o yapmacikliklari yok mu.Ayrica özel bir kreşte hiçbir eğitimi olmayan sıradan bir komşumu yine baş öğretmen olarak işe aldilar. Gerisini siz düşünün.Eğitimse kesinlikle devlet kreşini tek geçerim. Yillanmis tecrübeli ve kültürlü seviyeli realist öğretmenler var orda.Bunun maddiyatla ilgisi yok.Tecrübe ve bilgi yeterli.

Ben çoğu özel kreşin veya anaokulunun ne kadar vasat yerler olduğunu, daha cümle kuramayan, dilini düzgün yazamayan, 4 işlem yapamayan insanların oralarda " öğretmen" diye çalışmasından anlamıştım. Sosyal medya sağolsun, gözümden epeyce düştü o kurumlar. Hala bilmeyen kaldıysa ben de şunu söyleyeyim, oradaki çocuklar birçok "öğretmenin" sosyal medyaya eklediği selfie pozlarında obje olarak da kullaniliyor. Bu da benden olsun.
Bu tür kurumları çok iyi seçmek lazım.

peki nolacak? devlet yetersiz, özel kötü..
Devlet okulları yetersiz değil genel anlamda okullarda fiziki imkanlar ve donanım açısından çok gelişme sağlandı son yıllarda. Ben etrafımdakilere kesinlikle özel okul tavsiye etmiyorum emin olun devlet okullari özel okullara gore çok daha guvenilir. Üstelik öğretmen kalitesi açısından da devlet okulları daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…