Çocuklarınızın öğretmenleriyle ilgili

Fenalik geldi simdiden. Kizim kucuk henuz ama okul isi ne olacak diye dusunmeden edemedim. Yakinimda ki devlet okuluna gonderemem. Feci kalabalik. Cocuklarin agzindan kufur eksik olmuyor.
Ozel okullara da guvenemeyeceksek. Okula verecegim parayi kiraya verip daha iyi bir semt te oturup orda ki devlet okuluna gondermek mi en mantiklisi acaba..

Bu arada ozel okulde notlar sisiriliyor 90larda kalmadi mi diyen olmus.
Kardesim ankaranin koklu ve iyi anadolu liselerinden birinde okuyordu. Bu sene universiteye hazirlanacagin icin dershanelerle gorusmeye gittik. Acik acik o okuldan alip direk buraya yazdirin. Hem son sene not ortalamasini da yukseltiriz. Diploma notu artmis olur dediler. Tabi tek sebebimiz bu degildi arti sebeplerimiz de vardi ve kardesim suan oraya gidiyor.

Bızım sınıfın maddı durumu hemen hemen herkesın aynı, ne asagıda var ne cok yukarıda.
gecen sene sınıfımızdan bır cocuga dısarıdan gelen bır adam kolundan ıgne yaptı, bunu goren 3-4 ogrencıde olmus bırıde benım oglum. Kac gun uyuyamadım sız dusunun , okulu bastık ne kavgalar ne gurultuler oldu anlatamam. Dedıler kı anne garıban kocası cok sert cocugu hastaneye goturmeye kalktık sonunda bız suclu cıktık. Okul hepsını yalanladı guvenlık kameralarını bızlere ızlettırmedıler.
Butun okulda duyuldu bu durum , ve bızım sınıf. Ogretmenle ters dusuldu cunku o bu kadar yayılmasını ıstememıstı ama herkes kendı adına cocugu ıcın korkmustu .

Guvenlık alınsın dedık dedılerkı her ay o zaman 1000 tl verın alalım guvenlık , ama ısler cok cıgrından cıktı belkı 1 ay yonetımle sureklı gel gıt yapıldı. sonunda cocuk hastalandı hastanede yattı uzunca bır sure ( buarada sonrada aılesı ıgne vurulmamıs dendı ancak gıttıklerı hastanelerden ve sınıfta hemsıre olan baska b ır velıde ıgne ızını gordu )neyse .(haber kanalları bıle okula geldı ancak cekım yaptırılmadı ve hıc gosterılmedı )

Bu yaz ohaldan dolayı ortaokulla ılkokulu ayırdılar tam ortadan bolduler okulu , hala 1 tane guvenlık aynı kısı hademe ve temızlık gorevlısı bahceden sorumlu Ama bu sene ohaldan dolayı okula kolay kolay velı alınmıyor .

Sınıfa gıdıyoruz akıllı tahta alalım yooook, dolap alalım yoooook, efendım bılmem ne yapalım yooook
yonetım sınıfı bıreysel guzellestırmemıze bıle musade etmıyor velıler olarak. Son olarak bır oyun odası kuruldu , 3 ve 4 ler ıcın acıldı akıl oyunları var velıler temın etmıs. Belkı bızde alırızda bızım cocuklarda gıder daha bellı degıl.Yanı esenlerde bır okul ogterıyorlar ogretmen ve velı ıs bırlıgınde sınıfın elı yuzu toplanmıs bızde yapalım dıyoruz ama ogretmende ıstemıyor herhaldekı yonetımle ıs hallolmuyor zıra ımkan var, ama ıste

Bu iğne olayı için savcılığa gittiniz mi? Kamera kayıtlarını izleme onların yetkisi. Bu tamamen ciddi bir suç. Okul yönetimi ya da öğretmenle ilgili bir şey söylemek tek tarafı dinleyerek doğru olmadığını yıllar içinde sektörde öğrendim onun için bir şey diyemeyeceğim. Sınıfı susturur ders işlersin otoriter olursun, susturmazsın öğretmen gevşek derler. Öğrenciyle birebir ilgilenirsin kendi tenefusunden feda edip ertesi gün annesi okula gelir dün tenefuse çıkartmamışsınız der, iyi kendileri bilir dersin öğretmen ilgilenmiyor benimki geri kalmış denir. Yukarıda bir bayan da yazmış ne yazık ki türk velileri öğretmeni gözlemlemekten çok işini öğretme derdinde.

bence devlet okulu özel okulu döver

konu bu kıvama gelmek üzere

hiç bir zaman çocuğumu özel okula göndermeyi düşünmedim en azından okulöncesi ve ilkokul kısmında. devlet okulları ve oradaki öğretmenler bana her zaman daha kaliteli gelmiştir.ama ciddi anlamda iyi özel okulları tenzih ediyorum.ancak her mahallede mantar gibi çoğalan özel okullar varken asla onları tercih etmem.o kadar bilinçsiz bir anne değilim şükür.

özellerin anaokulu kısımları zaten perişan durumda öğretmen olmayan insanlar öğretmen sıfatı ile ders veriyor.ama velilerin her dediğini yaptığı için elbette birer prens ve prenses büyüten anne-babalar için özel okullar ideal.çünkü onlar zaten karşısında bilen bir öğretmen değil çocuğunun ve kendisin her istediğini yapan 'benim param ile maaş alıyor' diye düşündüğü bir robot istiyor.

Bızden bırılerı haber kanallarına haber verdı cunku aıle daha sonra gerı adım attı ıgne degıl sırınga degıl o dıye cocugu okula gondermedıler e aıle sıkayetcı olmayınca baska hıc kımse bısey yapamadı ınanırmısınız o olay dogrumu yalanmı hıc bır acıklıga kavusmadan oylece kapandı.

sayfalar hızla gitmiş

devlet okulu, özel okul demişiz de esasen konu öğretmen olmalı

zira X okulunda bugün olan öğretmen yarın yok

eee nerede

açığa alındı; soruşturma var, başka okula atandı

bizim çocuklar, ayarlarız birisini

öğretmen dava açar, mahkeme sürer ve 2-2,5 yıl sonra haklı olduğu; görevinden alınmaması gerektiği ortaya çıkar

tabii bu arada ikinci sınıfta iken bıraktığı çocuklar mezun olmuştur bile

yeni gittiği okula ve öğrencilere alışmıştır ama haklı olduğu görülsün diye bu sefer de yeni okuldaki öğrencilerin eğitimi yarım kalır ve eski okuluna atanır

ya da okulun spor imkanı yoktur

okulun yanındaki park kullanılır yıllara beden dersinde çocuklar parkta oynar

sonra bir gün birisi düşer ve yaralanır

o okulun beden derslerini yıllardır dışarıda yaptığını hiç görmemiş gibi okul idaresi öğretmenlere soruşturma açar nasıl çıkarırsın okuldan diye zira koltuk tatlıdır ve büyük abiler tarafından emanet verilmiştir.

performans vs değerlendirmesinin yazılı değil, sözlü kriterleri vardır ki o kriterlere göre yazılı kriterleri de uydurursun

hatta çelişik olur yazdıkların ama ne önemi var, kişi o esnada gönderilmiştir ve bitmiştir

özelde zaten bunların hiçbiri dert değil, patron git der hatta sana ağza alınmadık küfür dahi eder gidersin, en fazla hakaretten dava açarsın alır ceza ertelenir

çözüm derseniz bende yok, veli olarak ne yapalım okuldan beklentimi eğitim yönünden düşlük tutuyorum, öğretime gelince gerekirse ileride desteklerim diyorum, mutlu huzurlu olsun deyip öğretmenlere karışmadan susup oturuyorum

arada konuşmak gerektiğini de oğlum kreşte iken öğrendim

yıl sonu gösterisi kıyafet parası topladılar biz ayarlayacağız dediler

sonra bir yazı siyah pisi pisi alın

akşam şehir dışına gideceğim, çocuğu doktora götüreceğim vs vs

nereden alacağım dedim madem bu parayı topladınız onu da alsaydınız toplu sipariş verseydiniz ya

neyse tarif ettiler gittik aldık

akşama öğretmeni aradı bulabildiniz mi yoksa ben ayarlamaya çalışayım, buldum dedim

bir sonraki sene kıyafetler kiralandı, pisi pisiler de toplu alındı

demek ki dedim arada kızdığını da söylemek gerekiyor, ben o gün çok sinir olmuştum yoksa söylemezdim, şehir dışı vs olmasa aman alırım der geçerdim

ya da bir okula öğretmen adayı bir arkadaşım ile gittik

bir etkinlik varmış, kıyafet diktirmişler son gün gelmiş üstlerine olmamış
eee ne yapacağız işte altına şundan giysinler üstüne de birer şöyle tişört

öğretmen müdür yardımcısına dedi ki şimdi velilere al diyemem ben onu okula aldıralım

özel okulda bunu diyebilecek ortam varmış bu artı ama iş son ana bırakılmış bu da kocaman bir eksi

Tesekkur ederim canim
Ben ilkokulumu Turkiyede okuyup geri kalan egitimimi burada tamamladim
Kendimi tamamen buraya adapte olmus gibi burada dogmusum gibi hissediyorum
Asla Turk kulturumden dinimden taviz vermedim
Girdigim ortamlar, devlet adamlari, konsoloslar, parlemento dahi olsa onlarin karsinda turklugumu benligimi dinimi unutarak degil tamamen saygi duydugum gibi saygi duyulmasi seklinde uyardim karsilarinda cemkirmedim (cok afedersiniz)
Diyorum ya duygusal insanlariz iste duygusalliga yer olmamali
Velilerimizde cok cabuk kapiliuo herseye
Cocuk birisiyle atisti diye elimi belime doladim ogretmenin karsisina hesap sormaya gittim coxugumu ezdirmem diye vay efendim ali nasil aysenin sacini cekmis okulun onune gittim ailesiyle kavga ettim coxugumu ezdirmem gibi seyler duyuyoruz bu nasil bi egitmek nasil yetistirme tarzi
Egitim sadece okulda olmuyo
Dedim ya buyuk konusmayim donmem kizima bu kotulugu yapamam
Insallah canim darisi hepimize

Hanımlar merhaba,
3 yaşında bir kızım var ve Eylül ayında özel bir okulun kreşine başladı. Ben Ankara'da yaşıyorum ve bu kararı vermeden önce, toplam 15 adet özel okulla ve semtimizde bulunan bir devlet okulu ile görüştüm. Bildiğiniz soru listesi hazırlayarak gittim hepsine. Sorduğum soruları paylaşmak istiyorum.
- Sınıfların mevcudiyeti maksimum kaç kişi olacak? (15 üzeri olanları eledim.)
- Öğretmenin mezun olduğu okul ve bölümü? ( Ağırlıklı olarak meslek lisesi çocuk gelişimi mezunlarını çalıştırıyorlar. Kendilerinden bakım değil eğitim hizmeti beklediğim için ana sınıfı öğretmeni çalıştırmayan kurumları direk eledim.)
- Öğretmen ne kadar süredir bu kurumda çalışıyor?
- Yemekler nereden geliyor? Kahvaltılıklarda ve sütte kullanılan markalar neler? Buzdolabınızı görebilir miyim? (Görmeme izin vermeyenler oldu, eledim.)
- Güvenlik nasıl sağlanıyor? ( Bir okulun bahçe kapısı çocukların kolayca açabileceği şekildeydi ve kapı caddeye açılıyordu. Kapıyı sorduğumda öğretmenlerin sürekli göz kulak olduğu söylendi ki son derece saçma)
- Bir çocuk ısrarla diğer çocuğa oyuncak fırlatıyorsa bu sorunu nasıl çözersiniz? ( Bir okulun müdiresi benim çocuklarım asla böyle birşey yapmaz dedi. Sadece bu cevap yüzünden eledim. Problemleri yok sayıyor).
-Atölye sistemi olup olmadığını sordum. (Bu önemli çünkü bazı okullarda her yaşın bir sınıfı oluyor ve sabahtan akşama kadar orada vakit geçiriyorlar. Bence sıkıntılı bir durum)
Şu anki okuluna karar vermemdeki en önemli sebep ise öğretmenlerin gözünde görmüş olduğum ışıltıydı. Şartlarından memnun oldukları belli olan zorla değil gözleri ile gülen öğretmenler gördüm ki gittiğim diğer okullardaki öğretmenler bazriz bir şekilde bıkkındı.
Şimdiye kadar okulla hiçbir problem yaşamadım. Çocuğumdaki gelişimi mutlulukla izliyorum.
Sonuç olarak işini iyi yapan özel okullar da var ancak bize veli olarak çok iş düşüyor. Çok iyi araştırma yapmak lazım.

ben devlet okulundayim güvenliğimiz var ama gerçekten masraflı iş.okul başladığında velilerden 50 ser lira toplaniyor.1 000 kusur öğrenci var okulda.b u şekilde karşılıyorlar .onun dışında akıllı tahta para verip alınacak birşey değil.su an tüm ortaokullarda akıllı tahta var.bu yıl sonuna veya gelecek seneye de tüm ilkokullarda olacak zaten.

Sınıfta baya alerjık cocuk var , tebesır tozundan etkılenıyor gecen sene seneye gelecek dendı ama gelmedı ortaokullulara geldı . Ne bıleyım kıtap dolapları yok

Ne iğnesi olabilir ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tebrik ederim sizi.anlatmak istediğimi anlayanlar olmus neyse ki:)

Uzerinize alinmayin belliki cogu kisi boyle yapiyo
ama cok komik gercekten kendimi gulmekten alikoymak istiyorum ama sinirden guluyorum
Bu sorulara suan bulundugum durumca yorum yapicam izninizle;

Sınıfların mevcudiyeti maksimum kaç kişi olacak? (15 üzeri olanları eledim.) Kizimin sinifinda 23 ogrenci var
- Öğretmenin mezun olduğu okul ve bölümü? Bu beni hic ilgilendirmez eger ise alinmissa zaten diplomasina gore aliniyodur (parantez ici Turkiyede is bulmak ise girmek sacma oldugu bi sistem buda.. Burada (yine parantez, Belcikada) kuafore girdiysen egitimini almisindir, bi magazada satis elemani isen egitiminiz almisindir, tuhaf gelecek belki ama su tesisati vs isler icinse onun egitimini almis birisi olmali- oyle degilse zaten patron asla ise almaz alamaz zaten) yani ogretmen orada calisiyosa kadin zaten egitimini gorup gelmis hic aklima gelmez zaten soru sormak
- Öğretmen ne kadar süredir bu kurumda çalışıyor? Buda beni ilgilendirmiyo, cunku ya duyumlarim olmustur yada isine yeni baslayan ogretmen bise bilmiyo diye bise yoktur buda bi turk gorusu oldugu icin on yargili davranmaya sebep olur
- Yemekler nereden geliyor? Kahvaltılıklarda ve sütte kullanılan markalar neler? Buzdolabınızı görebilir miyim? (Görmeme izin vermeyenler oldu, eledim.) cocugumun okuldan yemesine razi degilim (daha cok helal olmamasi acisindan) Buzdolabini gormek Ben bazen yemek koyuyorum makarna falan isitiliyo hic bizaman mikro dalgayi kontrol etmeyi dusunmedim cunku o okula zaten hijyen kontrolu geliyor
- Güvenlik nasıl sağlanıyor? ( Bir okulun bahçe kapısı çocukların kolayca açabileceği şekildeydi ve kapı caddeye açılıyordu. Kapıyı sorduğumda öğretmenlerin sürekli göz kulak olduğu söylendi ki son derece saçma) Guvenlik, okulun her kapisinda bekleyen gorevli olur kapilar kilitli olur
- Bir çocuk ısrarla diğer çocuğa oyuncak fırlatıyorsa bu sorunu nasıl çözersiniz? ( Bir okulun müdiresi benim çocuklarım asla böyle birşey yapmaz dedi. Sadece bu cevap yüzünden eledim. Problemleri yok sayıyor). Ogretmeni uyaririm olaydan haberdar ederim, bidaha tekrarlaniyosa ogretmen ve cocugun velisiyle gorusme ayarlarim veya veliyi taniyosam ben soylerim ama ciceklerle boceklerle susleyerek (cocuk onlar tabiki olacak boyle seyler ama senin oglan benim kizin karnina vurmus kotu bise gelmesin cocuklarimiza dedigimde evt canim kbakma ben oglumla konusacam diye elestiriye acik bi annenin cvbi oldu)
-Atölye sistemi olup olmadığını sordum. (Bu önemli çünkü bazı okullarda her yaşın bir sınıfı oluyor ve sabahtan akşama kadar orada vakit geçiriyorlar. Bence sıkıntılı bir durum) atolye derken ne olmus oluyo bilemediogim icin cvp veremedim

SAnki dersin fbi ozel bi goreve cikiyosunuz, sizi kinamiyorum ayiplamiyorum, size bu sorulari sormaya mecbur kilan insanlari KINIYORUM
Allah yardimciniz olsun
umarim evlatlariniza en layik egitimi verebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…