-
- Konu Sahibi armenizmir
Bu iğne olayı için savcılığa gittiniz mi? Kamera kayıtlarını izleme onların yetkisi. Bu tamamen ciddi bir suç. Okul yönetimi ya da öğretmenle ilgili bir şey söylemek tek tarafı dinleyerek doğru olmadığını yıllar içinde sektörde öğrendim onun için bir şey diyemeyeceğim. Sınıfı susturur ders işlersin otoriter olursun, susturmazsın öğretmen gevşek derler. Öğrenciyle birebir ilgilenirsin kendi tenefusunden feda edip ertesi gün annesi okula gelir dün tenefuse çıkartmamışsınız der, iyi kendileri bilir dersin öğretmen ilgilenmiyor benimki geri kalmış denir. Yukarıda bir bayan da yazmış ne yazık ki türk velileri öğretmeni gözlemlemekten çok işini öğretme derdinde.Bızım sınıfın maddı durumu hemen hemen herkesın aynı, ne asagıda var ne cok yukarıda.
gecen sene sınıfımızdan bır cocuga dısarıdan gelen bır adam kolundan ıgne yaptı, bunu goren 3-4 ogrencıde olmus bırıde benım oglum. Kac gun uyuyamadım sız dusunun , okulu bastık ne kavgalar ne gurultuler oldu anlatamam. Dedıler kı anne garıban kocası cok sert cocugu hastaneye goturmeye kalktık sonunda bız suclu cıktık. Okul hepsını yalanladı guvenlık kameralarını bızlere ızlettırmedıler.
Butun okulda duyuldu bu durum , ve bızım sınıf. Ogretmenle ters dusuldu cunku o bu kadar yayılmasını ıstememıstı ama herkes kendı adına cocugu ıcın korkmustu .
Guvenlık alınsın dedık dedılerkı her ay o zaman 1000 tl verın alalım guvenlık , ama ısler cok cıgrından cıktı belkı 1 ay yonetımle sureklı gel gıt yapıldı. sonunda cocuk hastalandı hastanede yattı uzunca bır sure ( buarada sonrada aılesı ıgne vurulmamıs dendı ancak gıttıklerı hastanelerden ve sınıfta hemsıre olan baska b ır velıde ıgne ızını gordu )neyse .(haber kanalları bıle okula geldı ancak cekım yaptırılmadı ve hıc gosterılmedı )
Bu yaz ohaldan dolayı ortaokulla ılkokulu ayırdılar tam ortadan bolduler okulu , hala 1 tane guvenlık aynı kısı hademe ve temızlık gorevlısı bahceden sorumluAma bu sene ohaldan dolayı okula kolay kolay velı alınmıyor .
Sınıfa gıdıyoruz akıllı tahta alalım yooook, dolap alalım yoooook, efendım bılmem ne yapalım yooook
yonetım sınıfı bıreysel guzellestırmemıze bıle musade etmıyor velıler olarak. Son olarak bır oyun odası kuruldu , 3 ve 4 ler ıcın acıldı akıl oyunları var velıler temın etmıs. Belkı bızde alırızda bızım cocuklarda gıder daha bellı degıl.Yanı esenlerde bır okul ogterıyorlar ogretmen ve velı ıs bırlıgınde sınıfın elı yuzu toplanmıs bızde yapalım dıyoruz ama ogretmende ıstemıyor herhaldekı yonetımle ıs hallolmuyor zıra ımkan var, ama ıste
bence devlet okulu özel okulu döver
konu bu kıvama gelmek üzere
hiç bir zaman çocuğumu özel okula göndermeyi düşünmedim en azından okulöncesi ve ilkokul kısmında. devlet okulları ve oradaki öğretmenler bana her zaman daha kaliteli gelmiştir.ama ciddi anlamda iyi özel okulları tenzih ediyorum.ancak her mahallede mantar gibi çoğalan özel okullar varken asla onları tercih etmem.o kadar bilinçsiz bir anne değilim şükür.
özellerin anaokulu kısımları zaten perişan durumda öğretmen olmayan insanlar öğretmen sıfatı ile ders veriyor.ama velilerin her dediğini yaptığı için elbette birer prens ve prenses büyüten anne-babalar için özel okullar ideal.çünkü onlar zaten karşısında bilen bir öğretmen değil çocuğunun ve kendisin her istediğini yapan 'benim param ile maaş alıyor' diye düşündüğü bir robot istiyor.
Bızden bırılerı haber kanallarına haber verdı cunku aıle daha sonra gerı adım attı ıgne degıl sırınga degıl o dıye cocugu okula gondermedıler e aıle sıkayetcı olmayınca baska hıc kımse bısey yapamadı ınanırmısınız o olay dogrumu yalanmı hıc bır acıklıga kavusmadan oylece kapandı.Bu iğne olayı için savcılığa gittiniz mi? Kamera kayıtlarını izleme onların yetkisi. Bu tamamen ciddi bir suç. Okul yönetimi ya da öğretmenle ilgili bir şey söylemek tek tarafı dinleyerek doğru olmadığını yıllar içinde sektörde öğrendim onun için bir şey diyemeyeceğim. Sınıfı susturur ders işlersin otoriter olursun, susturmazsın öğretmen gevşek derler. Öğrenciyle birebir ilgilenirsin kendi tenefusunden feda edip ertesi gün annesi okula gelir dün tenefuse çıkartmamışsınız der, iyi kendileri bilir dersin öğretmen ilgilenmiyor benimki geri kalmış denir. Yukarıda bir bayan da yazmış ne yazık ki türk velileri öğretmeni gözlemlemekten çok işini öğretme derdinde.
Tesekkur ederim canimÇok güzel anlatmışsınız, ne kadar süredir oradasiniz bilmiyorum ama belli ki avrupanın mantığını almaya yetecek kadar olmuş. Ben her zaman farkındaydım da şu konuda bile farkettim türk insanı çok değişik, şu konuda bile art niyet aradılar yani veliler de sorunlu sadece sistem değil. Sistem iyi öğretim veremediği gibi iyi eğitim de veremiyor iyi insan yetişemiyor. Lütfen kızınız için dönmeyin, darısı başımıza
ben devlet okulundayim güvenliğimiz var ama gerçekten masraflı iş.okul başladığında velilerden 50 ser lira toplaniyor.1 000 kusur öğrenci var okulda.b u şekilde karşılıyorlar .onun dışında akıllı tahta para verip alınacak birşey değil.su an tüm ortaokullarda akıllı tahta var.bu yıl sonuna veya gelecek seneye de tüm ilkokullarda olacak zaten.Bızım sınıfın maddı durumu hemen hemen herkesın aynı, ne asagıda var ne cok yukarıda.
gecen sene sınıfımızdan bır cocuga dısarıdan gelen bır adam kolundan ıgne yaptı, bunu goren 3-4 ogrencıde olmus bırıde benım oglum. Kac gun uyuyamadım sız dusunun , okulu bastık ne kavgalar ne gurultuler oldu anlatamam. Dedıler kı anne garıban kocası cok sert cocugu hastaneye goturmeye kalktık sonunda bız suclu cıktık. Okul hepsını yalanladı guvenlık kameralarını bızlere ızlettırmedıler.
Butun okulda duyuldu bu durum , ve bızım sınıf. Ogretmenle ters dusuldu cunku o bu kadar yayılmasını ıstememıstı ama herkes kendı adına cocugu ıcın korkmustu .
Guvenlık alınsın dedık dedılerkı her ay o zaman 1000 tl verın alalım guvenlık , ama ısler cok cıgrından cıktı belkı 1 ay yonetımle sureklı gel gıt yapıldı. sonunda cocuk hastalandı hastanede yattı uzunca bır sure ( buarada sonrada aılesı ıgne vurulmamıs dendı ancak gıttıklerı hastanelerden ve sınıfta hemsıre olan baska b ır velıde ıgne ızını gordu )neyse .(haber kanalları bıle okula geldı ancak cekım yaptırılmadı ve hıc gosterılmedı )
Bu yaz ohaldan dolayı ortaokulla ılkokulu ayırdılar tam ortadan bolduler okulu , hala 1 tane guvenlık aynı kısı hademe ve temızlık gorevlısı bahceden sorumluAma bu sene ohaldan dolayı okula kolay kolay velı alınmıyor .
Sınıfa gıdıyoruz akıllı tahta alalım yooook, dolap alalım yoooook, efendım bılmem ne yapalım yooook
yonetım sınıfı bıreysel guzellestırmemıze bıle musade etmıyor velıler olarak. Son olarak bır oyun odası kuruldu , 3 ve 4 ler ıcın acıldı akıl oyunları var velıler temın etmıs. Belkı bızde alırızda bızım cocuklarda gıder daha bellı degıl.Yanı esenlerde bır okul ogterıyorlar ogretmen ve velı ıs bırlıgınde sınıfın elı yuzu toplanmıs bızde yapalım dıyoruz ama ogretmende ıstemıyor herhaldekı yonetımle ıs hallolmuyor zıra ımkan var, ama ıste
Sınıfta baya alerjık cocuk var , tebesır tozundan etkılenıyor gecen sene seneye gelecek dendı ama gelmedı ortaokullulara geldı . Ne bıleyım kıtap dolapları yokben devlet okulundayim güvenliğimiz var ama gerçekten masraflı iş.okul başladığında velilerden 50 ser lira toplaniyor.1 000 kusur öğrenci var okulda.b u şekilde karşılıyorlar .onun dışında akıllı tahta para verip alınacak birşey değil.su an tüm ortaokullarda akıllı tahta var.bu yıl sonuna veya gelecek seneye de tüm ilkokullarda olacak zaten.
Ne iğnesi olabilir ?Bızden bırılerı haber kanallarına haber verdı cunku aıle daha sonra gerı adım attı ıgne degıl sırınga degıl o dıye cocugu okula gondermedıler e aıle sıkayetcı olmayınca baska hıc kımse bısey yapamadı ınanırmısınız o olay dogrumu yalanmı hıc bır acıklıga kavusmadan oylece kapandı.
anlamadım ?Ne iğnesi olabilir ?
Tam okuyamadım ama bi çocuğa dışardan gelen birisi iğne yapmış diye anladim. Tam okuyamadım çocuktan. Yanlış mı anlamisimanlamadım ?
Tebrik ederim sizi.anlatmak istediğimi anlayanlar olmus neyse ki:)Hanımlar merhaba,
3 yaşında bir kızım var ve Eylül ayında özel bir okulun kreşine başladı. Ben Ankara'da yaşıyorum ve bu kararı vermeden önce, toplam 15 adet özel okulla ve semtimizde bulunan bir devlet okulu ile görüştüm. Bildiğiniz soru listesi hazırlayarak gittim hepsine. Sorduğum soruları paylaşmak istiyorum.
- Sınıfların mevcudiyeti maksimum kaç kişi olacak? (15 üzeri olanları eledim.)
- Öğretmenin mezun olduğu okul ve bölümü? ( Ağırlıklı olarak meslek lisesi çocuk gelişimi mezunlarını çalıştırıyorlar. Kendilerinden bakım değil eğitim hizmeti beklediğim için ana sınıfı öğretmeni çalıştırmayan kurumları direk eledim.)
- Öğretmen ne kadar süredir bu kurumda çalışıyor?
- Yemekler nereden geliyor? Kahvaltılıklarda ve sütte kullanılan markalar neler? Buzdolabınızı görebilir miyim? (Görmeme izin vermeyenler oldu, eledim.)
- Güvenlik nasıl sağlanıyor? ( Bir okulun bahçe kapısı çocukların kolayca açabileceği şekildeydi ve kapı caddeye açılıyordu. Kapıyı sorduğumda öğretmenlerin sürekli göz kulak olduğu söylendi ki son derece saçma)
- Bir çocuk ısrarla diğer çocuğa oyuncak fırlatıyorsa bu sorunu nasıl çözersiniz? ( Bir okulun müdiresi benim çocuklarım asla böyle birşey yapmaz dedi. Sadece bu cevap yüzünden eledim. Problemleri yok sayıyor).
-Atölye sistemi olup olmadığını sordum. (Bu önemli çünkü bazı okullarda her yaşın bir sınıfı oluyor ve sabahtan akşama kadar orada vakit geçiriyorlar. Bence sıkıntılı bir durum)
Şu anki okuluna karar vermemdeki en önemli sebep ise öğretmenlerin gözünde görmüş olduğum ışıltıydı. Şartlarından memnun oldukları belli olan zorla değil gözleri ile gülen öğretmenler gördüm ki gittiğim diğer okullardaki öğretmenler bazriz bir şekilde bıkkındı.
Şimdiye kadar okulla hiçbir problem yaşamadım. Çocuğumdaki gelişimi mutlulukla izliyorum.
Sonuç olarak işini iyi yapan özel okullar da var ancak bize veli olarak çok iş düşüyor. Çok iyi araştırma yapmak lazım.
Doğru anlamışssın canım okul bahcesınde bır adam ıgne yapmıs cocugaTam okuyamadım ama bi çocuğa dışardan gelen birisi iğne yapmış diye anladim. Tam okuyamadım çocuktan. Yanlış mı anlamisim
Acaba ne ignesiydi ?Doğru anlamışssın canım okul bahcesınde bır adam ıgne yapmıs cocuga
Hıc bır fıkrım yok kımbılır ne olduAcaba ne ignesiydi ?
Uzerinize alinmayin belliki cogu kisi boyle yapiyoHanımlar merhaba,
3 yaşında bir kızım var ve Eylül ayında özel bir okulun kreşine başladı. Ben Ankara'da yaşıyorum ve bu kararı vermeden önce, toplam 15 adet özel okulla ve semtimizde bulunan bir devlet okulu ile görüştüm. Bildiğiniz soru listesi hazırlayarak gittim hepsine. Sorduğum soruları paylaşmak istiyorum.
- Sınıfların mevcudiyeti maksimum kaç kişi olacak? (15 üzeri olanları eledim.)
- Öğretmenin mezun olduğu okul ve bölümü? ( Ağırlıklı olarak meslek lisesi çocuk gelişimi mezunlarını çalıştırıyorlar. Kendilerinden bakım değil eğitim hizmeti beklediğim için ana sınıfı öğretmeni çalıştırmayan kurumları direk eledim.)
- Öğretmen ne kadar süredir bu kurumda çalışıyor?
- Yemekler nereden geliyor? Kahvaltılıklarda ve sütte kullanılan markalar neler? Buzdolabınızı görebilir miyim? (Görmeme izin vermeyenler oldu, eledim.)
- Güvenlik nasıl sağlanıyor? ( Bir okulun bahçe kapısı çocukların kolayca açabileceği şekildeydi ve kapı caddeye açılıyordu. Kapıyı sorduğumda öğretmenlerin sürekli göz kulak olduğu söylendi ki son derece saçma)
- Bir çocuk ısrarla diğer çocuğa oyuncak fırlatıyorsa bu sorunu nasıl çözersiniz? ( Bir okulun müdiresi benim çocuklarım asla böyle birşey yapmaz dedi. Sadece bu cevap yüzünden eledim. Problemleri yok sayıyor).
-Atölye sistemi olup olmadığını sordum. (Bu önemli çünkü bazı okullarda her yaşın bir sınıfı oluyor ve sabahtan akşama kadar orada vakit geçiriyorlar. Bence sıkıntılı bir durum)
Şu anki okuluna karar vermemdeki en önemli sebep ise öğretmenlerin gözünde görmüş olduğum ışıltıydı. Şartlarından memnun oldukları belli olan zorla değil gözleri ile gülen öğretmenler gördüm ki gittiğim diğer okullardaki öğretmenler bazriz bir şekilde bıkkındı.
Şimdiye kadar okulla hiçbir problem yaşamadım. Çocuğumdaki gelişimi mutlulukla izliyorum.
Sonuç olarak işini iyi yapan özel okullar da var ancak bize veli olarak çok iş düşüyor. Çok iyi araştırma yapmak lazım.