Çocuklarınızın öğretmenleriyle ilgili

ben kucuk sehırlerdekı devlet okullarının cok guzel olduguun dusunuyorum.
Buyuk sehırlerde sınıflar cok kalabalık 60 kısılık sınıf okudum dun facebook 2. sınıf velılerınde soke oldum.
60 kısılık bır sınıfta cocuk hangı bılgıyı tam olarak alabılır.Kı ogretmende bunalıyor ve verımlı gecıremıyor derslerı. Bızde 40 kısıyız belkı 42 olabılır yuvarlak soyleyeyım.

Ayrıca ben o sosyal ımkanlara onem verıyorum dısarıda cocugu bu tarz iki aktıvıteye goturmek demek 700 tl benım ıcın . Yıllık oyun gruplarına verılen ucretı ıse gecıyorum. O sebeble ben cok kararlıyım kucuk bır sehıre tasınamayacagıma gore neden 40 kısıyle mucadele etsın kı oglum dıyorum, gıder en azıdnan orada anlamadıgı bısey olursa fark edılır ve ona gore ogretmenın bırebır ılgılenme avantajı olur dıye dusuuyorum
ve pek cok kısı bu sekılde dusunuyor, ha ben koklu bır yere gondermeyıo dusunuyorum ancak suanda cevremde dersanelerın ozel okul olmasından sonra ve tesvıkle beraber bır cok mahalleden komsum merdıven sılerek o okullara gonderıyor cocugunu. En azından bırebır ılgılenılıyor dıyorlar.

Devlet okullu olarak yazıyorum.
Ogretmenler cocuklara kotu davranamaya cok cesaret edemıyor devır eskı devır degıl, velıler ısın hemen ustunde.
Ancak benımkı 2. sınıf donem basından berı ıngılızce ogrenıyorlar defterlerı bombos. Benım oglum okul oncesı ıngılızce egıtım almıstı , olanıda goturdu bu sıstem . Ama davar gıbı davranıyorlar kısmına katılamıcam rehberlık ogretmen mudur h epsı cok nazık ve ılgılı. Malesef arkadaslar arasında cok sorun oluyor ancak gecenlerde bır konu acılmıstı, ozel okulda dıslanan bır cocuk okumusmuydunuz? Yanı akran anlasmazlıgı heryerde var

ben birgün bıyunca balkonda oturup olanı biteni izleyen birisiyim evim okulla paralel gördüklerime istinaden yazdım iyi davranmıyorlar.

ne biçim bağırıyorlar ben devlet anaokulunun orda servis bekliyorum duran çocuğa bağırıyor
bızım okulumuz pilot okul ( ıyımı kalabalıgından dolayı kotumu bılemıyorum) ben boyle seylere ıhtımal bıle vermıyorum

ne biçim bağırıyorlar ben devlet anaokulunun orda servis bekliyorum duran çocuğa bağırıyor

ben birgün bıyunca balkonda oturup olanı biteni izleyen birisiyim evim okulla paralel gördüklerime istinaden yazdım iyi davranmıyorlar.

Servisin okulla alakası yok ki. Okul bir servis firmasıyla anlaşır, bir durum varsa da veli okula şikayet eder firma değiştirilir. Okulun eğitimiyle onun alakası yok. Ben ilköğretimi devlette, liseyi özel okulda okudum. Okuduğum özel okul da köklü bir yer adı sanı duyulmuş. Ona rağmen eğitimi çok başarılı değildi, hocalar öğrenciye iyi davranırlarsa yerlerini sağlamlaştırıyorlardı, iyi eğitim verdiklerinden değil. Servis firması çok kötüydü, benim servisçim mesela aynı anda iki yeri götürüyormuş bizi sabah 6'da alırdı 8.30'a kadar okulun açılmasını beklerdik. Binbir şikayetle firma değişti. Yemekleri çok kötüydü. İlköğretimi pilot okulda okudum ve kesinlikle çok iyi bir eğitim aldım. Kaç yıl öncesi, İngilizce temelim bile ilköğretimde atılmıştır. Şu an İngilizcem oldukça iyi, serbest çevirmenlik bile yapıyorum. Genelleme yapmayın derim.

Ben de büyük şehirdeyim ve sınıf mevcutları eskisi gibi 50-60 değil. 30'u geçmiyor. Hani İstanbul'da da okuyan tanıdıklar var devlet okullarında en fazla olsun 35 kişi. Tabi siz nerede yaşıyorsunuz bilemiyorum, çok kalabalık bir muhit olabilir.

Çocukla bire bir ilgilenmek aslında öğretmenin insafı, becerisi bence. Şu anda özel okulların aldığı öğretmenlerde tek kriter ucuza çalışsın. Piyasadaki boşta kalan öğretmenleri dolduruyor çoğu. Ben özel okul olsam cidden en nitelikli, başarılısını alırım, prestijimi korurum. Kaçı sence bunu yapıyor? Sonra o öğretmen kolejde ne kadar başarı sağlar. Çoğu maaşından, halinden hiç memnun değil. Memnun olmayan adama çocuğa ne kadar ne verebilir? Köklü ve başarılı kolejleri bunun dışında tutuyorum.

Ben oturduğum lokalde çok prestijli bir okulda 3. sınıfta hala heceleyen çocuklar gördüm. Bundan 10-15 yıl önceye kadar kolejli adam mutlaka ama mutlaka iyi bir bölüm kazanırdı ama artık birçok kolejde başarı oranları devlet okullarından düşük.

Ayrıca mesela ben kızımı yüzme ve belki baleye yollamak istiyorum, en kral kurslar aylık 100-150 yani 700 tl bana çok uçuk geldi, tabi 400-500 olan da vardır ama 150 tl'ye alınacak eğitimi 500 tl'ye aldırmak bana çok mantıklı gelmiyor. Piyasa da adam söğüşleme mantığıyla hareket eden çok kurs var ama sonuçta benim kaygım en pahalısı olsun değil uygun ve hedefe odaklı olsundur her zaman.

kalabalık olmayan bir devlet okulu her zaman daha iyidir ama 60 kişilik sınıfta okuma yazmayı bile zor öğrenir çocuklara yazık, öğretmene de yazık.

Peki napalım , bızım kalabalık gecen sene 45 ıdı 5 kısı gıttı hemen okul yerıne 1-2 kısıyı gonderdıler. Tamam cocukların hepsı 2'şerli oturuyor ama 4 tane sıra var yan yana blok blok.
Korkutuyor benı ama pıyasadakı bos kalmıs ogretmenler demek bana bıraz guc gelıyor burada ne kadınlar konu acıyor kazanamıyorlar ve atanamıyorlar. Degersız gormuyorum umarım vermeyı dusundugum yerde de bu tarz mevzular yoktur aslında bu seneden arastırmaya gorusmeye baslamamız lazım.

Kurslara gelınce ıstanbuldayım ve 250 tl den baslıyor kurslar. Oglum 2 kursa gıdecek 700 tl. Inan dıyorum ozele vereyım barı her gun duzenlı olarak aktıvıtesını yapmıs olsun. Benım kuzenım bilf.n de calısıyor pedagog olarak. Oda bana bır kac okul onerdı onun dısına cıkmayı dusunmuyorum ama zor ya yanı ne emmeye ne gommeye

Siz büyükşehirdeki okullar diye genelleme yapınca dedim onu, hani devlet okulları hep kalabalık dediniz diye. Her zaman öyle değil demek istedim, sizin yakınınızdaki okullar kalabalık olabilir tabiiki.

Ayrıca piyasada boşta kalan derken buraya konu açan, açmayan piyasada öğretmenlik vasfına sahip olamayan bir çok insan var, ben mühendisim aynı şekilde de piyasada boşta kalan bir çok mühendis de var. Yani tüm öğretmenler iyidir ya da tüm mühendisler zekidir diye bir şey yok. Piyasada boşta kalan ve çok akıllı öğretmenliği dibine kadar hakeden öğretmenler de var sonuçta ama özel okul alımı başarı, görevi yerine layığı getirme, öğrenci ilişkisi gibi kriterleri baz almıyor, ucuza çalışmaya razı olanı alıyor işe. Ticarethane mantığı. Benim özel okulum olsa ders için alacağım öğretmeni bir çok sınava tabi tutarım, pedofilimi, neci iyice psikoanaliz yaparım ve maaşını da verir tatmin ederim. Devlet okulunda zaten böyle bir şansın yok. Bence o kadar para veriyorsam koleje bir farkı olmalı, sadece sosyal etkinliği var diye herhangi bir okula çocuk yollamak istemem. Devlet okulundan farkı yoksa da okula o kadar para vermem, o parayı biriktirir çocuğumu yazın ingiltereye götürüp orada ders verdiririm daha iyi. 15-20 bin az para değil.

Şu temiz konunun içine bile öğretmen nefretini kusanları gördüm.
Öğretmenler gününde bile şunları okudum yaaa..

Ayy meslek aşkım arttı anlatamam.

Bugün Teog vardı.
Veliler çocuklarını beklerken bizim yanımızda saatlerce oturdular.
Sonra bir öğretmen arkadaş günümüz kutlu olsun arkadaşlar deyince.

Bir iki veli ''Ayyy telaştan aklımıza gelmedi kutlamak. Öğretmenler gününüz kutlu olsun. '' diyebildi.

Ben de içimden dedim ki ziyanı yok.
Zaten özellikle kimsenin aklına gelmeyelim diye Teog bugüne koyuldu.

Hoş hatırlasaydınız da önemi yok.
Senede bir gün yalan gülücüklerinizle ve söylene söylene aldığınız hediyelerle mutlu değiliz.

Koca bir sene paspas olduktan sonra bir önemi yok ''24 Kasım''ların..

Sevgili meslektaşlarım.
Mutlu 24 Kasımlar değil mutlu günler, aklı başında veliler, saygılı öğrenciler görelim inşallah..

servis bekliyorum dedim..sen ne anladın onu anlamadım..kendin bile demi,şsin özel okulda okumuşsun..ingilizcen iyiymiş hahahhaha

Son düzenleyen: Moderatör:

Kim kustu ben mi? En son cutemom ile konuşmamıza istinaden diyorsanız alakası yok. Açıklama da yaptım.

Eğer bana demediyseniz kime dediniz, nerede öğretmene laf edilmiş, hangi cümlede nefret kusulmuş tam oalrak? Bu alınganlığın sebebini anlayamadım. Geçen sene de bu tür alınganlık mesajları ile karşılaşmıştım, yine 24 kasım idi. Öğretmen maaşları ile ilgili bir haber başlığında konuştuk, sonra birileri gidip gelip demogoji yaptı. Öğretmenler ekstra ilgi, hassasiyet bekliyor sanırım ama işini yapmayan öğretmenler ile ilgili konuşmayıp tüm öğretmenler yaşasın, hepsi mükemmel, yaşasın öğretmenlik mesleği, en kutsal meslek falan dememizi beklemeyin lütfen. Üstelik çoğunun bir günü bile yok. Mühendisler günü yok mesela, oldu ki mühendisler günü diye bir gün oldu ve o gün birisi mühendislerden bir kısmı iş yapmıyor dedi, eeee, bunun kin nefret neresinde? Evet ortada bir dolu kafası basmayan mühendis var diye de imzamı atarım şahsen.

Ayrıca işini iyi yapan öğretmen, mühendis, doktor herkese saygımız sonsuz. İşini yapmayan için de yorum yapalım lütfen, Allah'ın elçisi değil kimse sonuçta...

Davit haa

Siz kustunuz demedim ki..

Önceki sayfalarda böyle yorumlar okudum.
Hiç direk alıntı yaparak uğraşmaya gerek bile duymadım.
Çünkü kendisinin benzer yorumlarını başka konularda da okumuştum.

Kendisine çocuğuna evde eğitim versin diye öneride bulunmak isterdim ama ona bile değmez.
Böyle veliler yüzünden meslekten tiksindik.
Pırıl pırıl çocuklar bile içimizi ısıtamaz oldu.

İyi çalışan, kötü çalışan her meslekte var ama kimse öğretmenlikteki kadar çok dile getirilmiyor.

En azından böyle bir günde gözler okumak, görmek istemiyor evet.

Ben direk üstüme aldım, cutemom'da yanlış anlayınca.

Yok herkes kendi piyasasını görüyor emin ol. Öğretmen olduğun için o ilgini çekiyordur. Şahsım adına en çok nefret edilen grubun doktorlar ve hemşireler olduğuna kalıbımı basarım. Bu ülkede hastane ve doktorları seven insan emin ol%40 bile değildir ve her yerde adamlara nefret kusulur. Mesela bankacılarda sevilmez, mühendislerin yaşadığını yazsam destan olur. O yüzden çok takma, bazı insanların gözünde her daim kötüsün, kötü olarak kalırsın.

servis bekliyorum dedim..sen ne anladın onu anlamadım..kendin bile demi,şsin özel okulda okumuşsun..ingilizcen iyiymiş hahahhaha

İngilizcemi özel okul geliştirmedi devlet okulu geliştirdi. Neye bu kadar güldüğünüzü de anlayamadım bana da açıklarsanız sevinirim. Anaokulundaki rehber servisçinin öğrencilere bağırdığından bahsetmediniz mi? Yanlış anladıysam kusura bakmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…