- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
-
- Konu Sahibi armenizmir
- #61
ben kucuk sehırlerdekı devlet okullarının cok guzel olduguun dusunuyorum.Şu anda millet cidden özel okul, kolej manyağı olmuş durumda. Adamın aylık eve giren geliri 4-5 bin, iki çocuğu var ikisini de koleje yolluyor, belki her ay 2 bin lira en az okula veriyor. Üstelik en pahalısı en mübah olanı. Ya oradaki hocalar NASA'dan mı gelmiş, çocuklar orada okuyanca marsa mı çıkıyor, hocalar Harward mezunu mu ne oluyor diyorsun orada ekstra, ingilizce, almanca dersi veriliyormuş, sosyal aktivite bilmem ne varmış? Ama çocuğa bakıyorsun bir kaç yıl ingilizce almış my name is muhittin diyemiyor. Onu geçtim 3. sınıfa gelmiş kolejde hala heceliyor. Ama hala adam ısrarla o okula yolluyor. Yolla ayrıca kurslara, ingilizceye, yüzmeye, baleye bin kat ucuz vallahi.
Özel okul, kolej artık velinin prestiji, toplumsal saygınlığı olmuş. Hadi zengin yollar anlarım da her şeyden kısıp çocuğu koleje yollamak ne mana? Köklü bir okuldur, parasına değer, başarı oranı çok iyidir amenna da okulun başarısı yerlerde iken neden o okula çocuk yollanır? Velinin umrunda değil ki çocuk, toplumsal konumu artıyor, çocuğumu ... kolejine yolluyorum diyor ya tamam.
Param olsun olmasın, ilk amacım iyi bir devlet okuluna sokmaya çalışmak olacak. Her ilde çok iyi okullar var mutlaka. Eğer vasat bir okul olursa o zaman koleji düşünürüm, o da iyi ve köklü olursa...
Bu kurum izmirde mi:) değilse her yerdeler demek ki:) çünkü bu olayı biliyorum. Native öğretmenler pahalıya geliyor çünkü kuruma e bizde ucuzu var:)
Devlet okullu olarak yazıyorum.polemik yaratmayın ben devlet okuluna göndermketense özekle göndermyi tercih ederim..en azından iyi davranıyorlar devlet okulunda davar muamelesi var okul değiştirdi sınıf değil..öyle bir anlatıyorsunuzki hepsi çok kötü diye valla bir kadın var tanıdığım oğlu anadil seviyesinde ingilizce konuşuyor 8 yaşında .. devlet okulları yetersiz bu konuda
Yok artık. Buna çok güldüm gerçekten Ağlanacak halimize gülüyorum ama bu nasıl bir yalan ya ?
bızım okulumuz pilot okul ( ıyımı kalabalıgından dolayı kotumu bılemıyorum) ben boyle seylere ıhtımal bıle vermıyorumne biçim bağırıyorlar ben devlet anaokulunun orda servis bekliyorum duran çocuğa bağırıyor
ne biçim bağırıyorlar ben devlet anaokulunun orda servis bekliyorum duran çocuğa bağırıyor
ben birgün bıyunca balkonda oturup olanı biteni izleyen birisiyim evim okulla paralel gördüklerime istinaden yazdım iyi davranmıyorlar.
ben kucuk sehırlerdekı devlet okullarının cok guzel olduguun dusunuyorum.
Buyuk sehırlerde sınıflar cok kalabalık 60 kısılık sınıf okudum dun facebook 2. sınıf velılerınde soke oldum.
60 kısılık bır sınıfta cocuk hangı bılgıyı tam olarak alabılır.Kı ogretmende bunalıyor ve verımlı gecıremıyor derslerı. Bızde 40 kısıyız belkı 42 olabılır yuvarlak soyleyeyım.
Ayrıca ben o sosyal ımkanlara onem verıyorum dısarıda cocugu bu tarz iki aktıvıteye goturmek demek 700 tl benım ıcın . Yıllık oyun gruplarına verılen ucretı ıse gecıyorum. O sebeble ben cok kararlıyım kucuk bır sehıre tasınamayacagıma gore neden 40 kısıyle mucadele etsın kı oglum dıyorum, gıder en azıdnan orada anlamadıgı bısey olursa fark edılır ve ona gore ogretmenın bırebır ılgılenme avantajı olur dıye dusuuyorum
ve pek cok kısı bu sekılde dusunuyor, ha ben koklu bır yere gondermeyıo dusunuyorum ancak suanda cevremde dersanelerın ozel okul olmasından sonra ve tesvıkle beraber bır cok mahalleden komsum merdıven sılerek o okullara gonderıyor cocugunu. En azından bırebır ılgılenılıyor dıyorlar.
Peki napalım , bızım kalabalık gecen sene 45 ıdı 5 kısı gıttı hemen okul yerıne 1-2 kısıyı gonderdıler. Tamam cocukların hepsı 2'şerli oturuyor ama 4 tane sıra var yan yana blok blok.Ben de büyük şehirdeyim ve sınıf mevcutları eskisi gibi 50-60 değil. 30'u geçmiyor. Hani İstanbul'da da okuyan tanıdıklar var devlet okullarında en fazla olsun 35 kişi. Tabi siz nerede yaşıyorsunuz bilemiyorum, çok kalabalık bir muhit olabilir.
Çocukla bire bir ilgilenmek aslında öğretmenin insafı, becerisi bence. Şu anda özel okulların aldığı öğretmenlerde tek kriter ucuza çalışsın. Piyasadaki boşta kalan öğretmenleri dolduruyor çoğu. Ben özel okul olsam cidden en nitelikli, başarılısını alırım, prestijimi korurum. Kaçı sence bunu yapıyor? Sonra o öğretmen kolejde ne kadar başarı sağlar. Çoğu maaşından, halinden hiç memnun değil. Memnun olmayan adama çocuğa ne kadar ne verebilir? Köklü ve başarılı kolejleri bunun dışında tutuyorum.
Ben oturduğum lokalde çok prestijli bir okulda 3. sınıfta hala heceleyen çocuklar gördüm. Bundan 10-15 yıl önceye kadar kolejli adam mutlaka ama mutlaka iyi bir bölüm kazanırdı ama artık birçok kolejde başarı oranları devlet okullarından düşük.
Ayrıca mesela ben kızımı yüzme ve belki baleye yollamak istiyorum, en kral kurslar aylık 100-150 yani 700 tl bana çok uçuk geldi, tabi 400-500 olan da vardır ama 150 tl'ye alınacak eğitimi 500 tl'ye aldırmak bana çok mantıklı gelmiyor. Piyasa da adam söğüşleme mantığıyla hareket eden çok kurs var ama sonuçta benim kaygım en pahalısı olsun değil uygun ve hedefe odaklı olsundur her zaman.
Peki napalım , bızım kalabalık gecen sene 45 ıdı 5 kısı gıttı hemen okul yerıne 1-2 kısıyı gonderdıler. Tamam cocukların hepsı 2'şerli oturuyor ama 4 tane sıra var yan yana blok blok.
Korkutuyor benı ama pıyasadakı bos kalmıs ogretmenler demek bana bıraz guc gelıyor burada ne kadınlar konu acıyor kazanamıyorlar ve atanamıyorlar. Degersız gormuyorum umarım vermeyı dusundugum yerde de bu tarz mevzular yoktur aslında bu seneden arastırmaya gorusmeye baslamamız lazım.
Kurslara gelınce ıstanbuldayım ve 250 tl den baslıyor kurslar. Oglum 2 kursa gıdecek 700 tl. Inan dıyorum ozele vereyım barı her gun duzenlı olarak aktıvıtesını yapmıs olsun. Benım kuzenım bilf.n de calısıyor pedagog olarak. Oda bana bır kac okul onerdı onun dısına cıkmayı dusunmuyorum ama zor ya yanı ne emmeye ne gommeye
servis bekliyorum dedim..sen ne anladın onu anlamadım..kendin bile demi,şsin özel okulda okumuşsun..ingilizcen iyiymiş hahahhahaServisin okulla alakası yok ki. Okul bir servis firmasıyla anlaşır, bir durum varsa da veli okula şikayet eder firma değiştirilir. Okulun eğitimiyle onun alakası yok. Ben ilköğretimi devlette, liseyi özel okulda okudum. Okuduğum özel okul da köklü bir yer adı sanı duyulmuş. Ona rağmen eğitimi çok başarılı değildi, hocalar öğrenciye iyi davranırlarsa yerlerini sağlamlaştırıyorlardı, iyi eğitim verdiklerinden değil. Servis firması çok kötüydü, benim servisçim mesela aynı anda iki yeri götürüyormuş bizi sabah 6'da alırdı 8.30'a kadar okulun açılmasını beklerdik. Binbir şikayetle firma değişti. Yemekleri çok kötüydü. İlköğretimi pilot okulda okudum ve kesinlikle çok iyi bir eğitim aldım. Kaç yıl öncesi, İngilizce temelim bile ilköğretimde atılmıştır. Şu an İngilizcem oldukça iyi, serbest çevirmenlik bile yapıyorum. Genelleme yapmayın derim.
Şu temiz konunun içine bile öğretmen nefretini kusanları gördüm.
Öğretmenler gününde bile şunları okudum yaaa..
Ayy meslek aşkım arttı anlatamam.
Bugün Teog vardı.
Veliler çocuklarını beklerken bizim yanımızda saatlerce oturdular.
Sonra bir öğretmen arkadaş günümüz kutlu olsun arkadaşlar deyince.
Bir iki veli ''Ayyy telaştan aklımıza gelmedi kutlamak. Öğretmenler gününüz kutlu olsun. '' diyebildi.
Ben de içimden dedim ki ziyanı yok.
Zaten özellikle kimsenin aklına gelmeyelim diye Teog bugüne koyuldu.
Hoş hatırlasaydınız da önemi yok.
Senede bir gün yalan gülücüklerinizle ve söylene söylene aldığınız hediyelerle mutlu değiliz.
Koca bir sene paspas olduktan sonra bir önemi yok ''24 Kasım''ların..
Sevgili meslektaşlarım.
Mutlu 24 Kasımlar değil mutlu günler, aklı başında veliler, saygılı öğrenciler görelim inşallah..
Davit haaÇok çok haklısınız. Velilerin çok dikkat etmesi gerekiyor. Mesela benim de duyduğum bir kreşte reklam olarak İngiliz öğretmenlerle ders işlendiğinden falan bahsediliyormuş. Meğer hocalar İngiliz falan değil, kendilerine İngilizce isimler seçen Türk öğretmenlermiş. Adamın adı Hasan, kendine David diyor mesela. Kurum İngiliz hoca diye sizden 2 katı para alıyor yani, dolandırıcılık bu resmen. Çok dikkatli olunmalı. Bilgiler için teşekkürler :)
Kim kustu ben mi? En son cutemom ile konuşmamıza istinaden diyorsanız alakası yok. Açıklama da yaptım.
Eğer bana demediyseniz kime dediniz, nerede öğretmene laf edilmiş, hangi cümlede nefret kusulmuş tam oalrak? Bu alınganlığın sebebini anlayamadım. Geçen sene de bu tür alınganlık mesajları ile karşılaşmıştım, yine 24 kasım idi. Öğretmen maaşları ile ilgili bir haber başlığında konuştuk, sonra birileri gidip gelip demogoji yaptı. Öğretmenler ekstra ilgi, hassasiyet bekliyor sanırım ama işini yapmayan öğretmenler ile ilgili konuşmayıp tüm öğretmenler yaşasın, hepsi mükemmel, yaşasın öğretmenlik mesleği, en kutsal meslek falan dememizi beklemeyin lütfen. Üstelik çoğunun bir günü bile yok. Mühendisler günü yok mesela, oldu ki mühendisler günü diye bir gün oldu ve o gün birisi mühendislerden bir kısmı iş yapmıyor dedi, eeee, bunun kin nefret neresinde? Evet ortada bir dolu kafası basmayan mühendis var diye de imzamı atarım şahsen.
Ayrıca işini iyi yapan öğretmen, mühendis, doktor herkese saygımız sonsuz. İşini yapmayan için de yorum yapalım lütfen, Allah'ın elçisi değil kimse sonuçta...
Siz kustunuz demedim ki..
Önceki sayfalarda böyle yorumlar okudum.
Hiç direk alıntı yaparak uğraşmaya gerek bile duymadım.
Çünkü kendisinin benzer yorumlarını başka konularda da okumuştum.
Kendisine çocuğuna evde eğitim versin diye öneride bulunmak isterdim ama ona bile değmez.
Böyle veliler yüzünden meslekten tiksindik.
Pırıl pırıl çocuklar bile içimizi ısıtamaz oldu.
İyi çalışan, kötü çalışan her meslekte var ama kimse öğretmenlikteki kadar çok dile getirilmiyor.
En azından böyle bir günde gözler okumak, görmek istemiyor evet.
servis bekliyorum dedim..sen ne anladın onu anlamadım..kendin bile demi,şsin özel okulda okumuşsun..ingilizcen iyiymiş hahahhaha