- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- Konu Sahibi armenizmir
ben kucuk sehırlerdekı devlet okullarının cok guzel olduguun dusunuyorum.Şu anda millet cidden özel okul, kolej manyağı olmuş durumda. Adamın aylık eve giren geliri 4-5 bin, iki çocuğu var ikisini de koleje yolluyor, belki her ay 2 bin lira en az okula veriyor. Üstelik en pahalısı en mübah olanı. Ya oradaki hocalar NASA'dan mı gelmiş, çocuklar orada okuyanca marsa mı çıkıyor, hocalar Harward mezunu mu ne oluyor diyorsun orada ekstra, ingilizce, almanca dersi veriliyormuş, sosyal aktivite bilmem ne varmış? Ama çocuğa bakıyorsun bir kaç yıl ingilizce almış my name is muhittin diyemiyor. Onu geçtim 3. sınıfa gelmiş kolejde hala heceliyor. Ama hala adam ısrarla o okula yolluyor. Yolla ayrıca kurslara, ingilizceye, yüzmeye, baleye bin kat ucuz vallahi.
Özel okul, kolej artık velinin prestiji, toplumsal saygınlığı olmuş. Hadi zengin yollar anlarım da her şeyden kısıp çocuğu koleje yollamak ne mana? Köklü bir okuldur, parasına değer, başarı oranı çok iyidir amenna da okulun başarısı yerlerde iken neden o okula çocuk yollanır? Velinin umrunda değil ki çocuk, toplumsal konumu artıyor, çocuğumu ... kolejine yolluyorum diyor ya tamam.
Param olsun olmasın, ilk amacım iyi bir devlet okuluna sokmaya çalışmak olacak. Her ilde çok iyi okullar var mutlaka. Eğer vasat bir okul olursa o zaman koleji düşünürüm, o da iyi ve köklü olursa...
Buyuk sehırlerde sınıflar cok kalabalık 60 kısılık sınıf okudum dun facebook 2. sınıf velılerınde soke oldum.
60 kısılık bır sınıfta cocuk hangı bılgıyı tam olarak alabılır.Kı ogretmende bunalıyor ve verımlı gecıremıyor derslerı. Bızde 40 kısıyız belkı 42 olabılır yuvarlak soyleyeyım.
Ayrıca ben o sosyal ımkanlara onem verıyorum dısarıda cocugu bu tarz iki aktıvıteye goturmek demek 700 tl benım ıcın . Yıllık oyun gruplarına verılen ucretı ıse gecıyorum. O sebeble ben cok kararlıyım kucuk bır sehıre tasınamayacagıma gore neden 40 kısıyle mucadele etsın kı oglum dıyorum, gıder en azıdnan orada anlamadıgı bısey olursa fark edılır ve ona gore ogretmenın bırebır ılgılenme avantajı olur dıye dusuuyorum
ve pek cok kısı bu sekılde dusunuyor, ha ben koklu bır yere gondermeyıo dusunuyorum ancak suanda cevremde dersanelerın ozel okul olmasından sonra ve tesvıkle beraber bır cok mahalleden komsum merdıven sılerek o okullara gonderıyor cocugunu. En azından bırebır ılgılenılıyor dıyorlar.