Çocuklarınızın öğretmenleriyle ilgili

Ama doğru söylediklerinden emin olamam ki.
Laf salatası yapıp ortaya koyacaklar buna emin oldum ama anlattiklarinizdan sonra. Bilemedim şimdi devlete gitsin daha mi iyi o zaman?
devlette cok kalabalık bacım cocuk derslemı ugrassın cocuklarlamı mucadaele etsın
Yanı benım gıbı cocugu olanlar cocuk hem basarılı hemde on plana atmıyor kendını , hemde uzuluyor bu duruma. bazı cocuklar gene masallah cin gibiler, eksiklerini bile bu sekılde kapatıyorlar.

Neler gördüm neler, ben de çocuğun olursa ki 32 yaşında olmama rağmen düzen korkusundan çocuk yapamıyorum,inanin yolanacak okul yok , asla bu günün kafasındaki özel okullara yollamam.

Peki sinif mevcudu hakkinda ne dusunuyorsunuz.biz okul degistirdik tasinma durumlarindan dolayi.suanki sinifi 25 kisilik ilkokul 3 e gidiyor.ama gecen seneki sinifimiz 9 kisiydi.ogretmen birebir ilgileniyordu.bukadar kalabalik olmasi normalmi sizce

ben büyük oğlum zamanında ana sınıfı için bölgemizde bulunan adı sanı pek duyulmuş bir okula görüşmeye gitmiştim.. ana sınıfının müdire hanımı gezdirdi sınıfları bir sınıfa girdik çocuklardan birinin ensesine bir şaplak atarak godoş baban napıyor dedi .. ve bu okul oldukça büyük dediğim gibi bölgenin iyi okulları arasında geçen bir okul..
özel okulların çocuğunun ticarethane olduğunu düşünüyorum..

:))) buna sesli güldüm. Ağlanacak halimize gülüyoruz işte.

Peki sinif mevcudu hakkinda ne dusunuyorsunuz.biz okul degistirdik tasinma durumlarindan dolayi.suanki sinifi 25 kisilik ilkokul 3 e gidiyor.ama gecen seneki sinifimiz 9 kisiydi.ogretmen birebir ilgileniyordu.bukadar kalabalik olmasi normalmi sizce
O 9 kişilik sınıf öğrenci çok düşünüldüğünden değil 3. Sınıfa gidecek 9 kişi kayıt yaptirdigindan öyledir. Ve yönetim öğretmene sınıfın zaten 9 kişi maasinda kesinti yapalım diyordur. Kayıt yaptıran oldukça sayı artacakmiştir. Bence tatmin olmuş bir öğretmen için 25 kişilik sınıf abartı değil.

Ben de 1 sene özel okulda çalıştım 2 sene kadar da devlette calistim. Özelde öğretmene değer verilmeme konusuna katılıyorum. Bundan veliler de çok şikayetçiydi. Ayrıca veliler de bize atanamamış öğretmen gözüyle bakıp burun kıvırıyordu. Öğrencilerin bile ilmimize saygısı yoktu. Sanki ben babasının fabrikasında işçiyim gözüyle bakıyordu tabiri caizse...

Bizden azıcık bütçelerle mucizeler yaratmamız istendi. Çocuklara teşvik için vereceğimiz en basit hediyenin bile ücretini mirin kırın ederek verdiler. Ben bir senede bir öğrencinin okula verdiği ücret kadar bile maaş almadim. Yine de pek çok özel okula gore daha iyi haklara sahiptim. Çalıştığım kurumda oğretmenlere bir yılın sonunda istifa imzalatilip yeni sene için yeni sözleşme yapılıyordu. Boylece kıdem tazminatı haklarımız elimizden alindi.

Bence özel okul öğrenciye aman aman ekstra seyler katmıyor, kapasitesi olan çocuk heryerde parlıyor zaten. Özel okulun en büyük yalanı sanki orada okuyan çocuk garanti çok iyi üniversiteye gidecek algısı oluşturmaları. Sonuçta hic bir öğretmenin elinde sihirli değnek yok. Biz özelde de devlette de aynı eğitimi veriyoruz. Her çocuk kendi kapasitesine göre verdiğimizi aliyor.

Özel okulun tek artısı bence şu, çocuğunuzun orada maddi manevi iyi bir arkadaş çevresi olur. Özel okullar isimlerinin kirlenmemesi adına riskli gördükleri öğrenciyi daha cabuk gönderebiliyor. Ayrıca orada okuyan öğrenciler yaklaşık 10 sene sonra iyi yerlerde çalışmaya başlayacağı için çocuğunuz çevresi sayesinde is hayatına 1-0 önde baslar :)

Bana gelecek olursak ben çocuğumu öğrenci kalitesi iyi olan bir devlet okuluna göndermeyi tercih ederim. Eğer ki çocuğum bursluluk sınavıyla vs. Ozelokulu kazanirsa anca öyle özel okula veririm.

25 kişi normal bence.

Ben de zamanında özel kurumlarda çalışmış bir insan olarak bana sürekli söylenen şu oldu: Senin dersteki başarın beni ilgilendirmez yeterki velinin gönlünü hoş tut öğrenciye kendini sevdir
Laçka bir sistem, eğitimci bile olmayan, çocukları dolar işareti şeklinde göre bir idare.. ailelerin döktüğü çuvallarca paraya emeğe yazık

Sizinki yine kötünün iyisiymiş benim çalıştığım kolejlerde babasi düzenli ödeme yapıyor diye ne sorunlu çocukları yollamiyorlardi. Bütün sınıfı sabote ediyordu. Devlet okulu özel okull kıyaslamasında kesinlikle haklisin.

Ben de burda kendini paralayan velileri gördükçe yazmak istedim ve çok uzun oldu konu diye yazamadığım neler neler, veliler ciddi kandırılıyor. Ayrıca bu devlet politikasi haline geldi özel okul hem devletin sırtından iş yükünü öğretmen atama derdini alıyor hem de gelir kapısı oluyor kimin kaldırıldığı çok dert değil.

devlet okullarının hali ortada tıklım tıklım materyallar yetersiz öğretmenler bağırıp çağırıyor dil eğitimi sıfır.. neden havuzu olan bu pisti biöle olan temiz o 3 öğün yemeği olan dil eğitimi ileri seviyede olan okula göndermeyim ki ...
evim çokmiyi bir yerde devlet okuluyla karşılıklı... çocuklarar çok iyi davranmıyorlar minnacık çocuklara
ben prensesime kıyamam..herkes farklı görüşte olabilir...

Verdiği azıcık parayı lütuf olarak görüp öğretmene çocukların gönlünü eyle gerisini boşver diyen zihniyetten pek bir şey beklenemez zaten. O kadar rahatlar ki para istersen yerine başkasını bulurum diyor adam ciddi ciddi. Geçen senelerde özel bir eğitim kurumunda çalışan bir arkadaşıma idaredeki insanımsı adam seni görmek beni çok sıktı artık etrafta çok dolaşıyorsun sen git artık diyip işten çıkarmış. Kızcağız dönem ortasında işsiz kaldı resmen.. nasıl bir kafa nasıl bir eğitim anlayışı...
Yine özele nazaran devlet çok daha iyi bence.
Şükür ki şuan devlete bağlıyım müsait olduğum her an öğrencilerime ücretsiz! ek ders bile yapıyorum çünkü şartlarımdan memnunum.

Siz yazdıklarımı okumadınız sanırım, ben de prenseslerinize prenslerinize kıyamadığım için yazdım bunları o çok övdüğünūz okulların iç yüzünü bilin diye. Size o 3 öğün yemek diye verdiğiniz örnekten gözlerimle şahit olduğum şeyi anlatayım, sabah kahvaltisinin bütün malzrmeleri o çok meşhur 3. Sınıf market zincirleri var ya onlardan toplaniyor, kakaolu fıstık kreması diye ne yediğini biliyor musunuz? Öğle yemeğine gelen 2. Grup öğrencilere çorba içine tencerelerce çeşmeden şu doldurulup seyreltip çoğaltılarak veriliyordu. İster insanın ister inanmayın, havuz meselesine falan hiç girmeyeyim, benim bi menfaatim yok sadece bilin diye yazdım, siz tabi yine yollayin ama en azından o yazdığım soruları sorun.

Hangi meslek böyle değil ki. Mühendis de olsan avukat da olsan öğretmen de olsan teklif edilen rakam 1500. Onu da zorla veriyorlar.Patronlar lütuf gibi görüyor. Nasıl olsa her bölüme 20 kat fazla öğrenci aldılar.İşsiz çok.

Zaten değer gören öğretmen , anlatmaktan öğretmekten usanmaz. Ne mutlu size.

Çok çok haklısınız. Velilerin çok dikkat etmesi gerekiyor. Mesela benim de duyduğum bir kreşte reklam olarak İngiliz öğretmenlerle ders işlendiğinden falan bahsediliyormuş. Meğer hocalar İngiliz falan değil, kendilerine İngilizce isimler seçen Türk öğretmenlermiş. Adamın adı Hasan, kendine David diyor mesela. Kurum İngiliz hoca diye sizden 2 katı para alıyor yani, dolandırıcılık bu resmen. Çok dikkatli olunmalı. Bilgiler için teşekkürler :)

Çok güzel yazmışsın ve güzel bir bilgilendirme olmuş kendi adıma teşekkür ederim. Bende özel bi anaokulunda öğretmenlik yapmıştım ve dediklerinize katılıyorum.

Faydalı bilgiler olmuş. Veliler kayıt sırasında öğretmenlerin statüsünü mutlaka sormalı demek ki. Sözleşmeli mi ne kadardır çalışıyorlar maaşlar ne düzeyde vs.
Öğretmeni tatmin edemiyorlarsa öğretmen de veliyi tatmin edemez. Mutsuz insan işini iyi yapamaz.

Yok artık. Buna çok güldüm gerçekten Ağlanacak halimize gülüyorum ama bu nasıl bir yalan ya ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…