- 9 Nisan 2016
- 3.948
- 3.612
-
- Konu Sahibi armenizmir
Kesinlikle haklısınız. İnşallah eğitimcilerimize olması gereken değer verilir ve artık eğitim sistemimiz iyi yönde geliştirilir.Zaten değer gören öğretmen , anlatmaktan öğretmekten usanmaz. Ne mutlu size.
Haklisiniz lakin öğretmenlik çok farklı bir meslek, insan yetiştirmek ince bir konu hata kabul etmez ama maalesef şu an sistemin tamamı hata.Hangi meslek böyle değil ki. Mühendis de olsan avukat da olsan öğretmen de olsan teklif edilen rakam 1500. Onu da zorla veriyorlar.Patronlar lütuf gibi görüyor. Nasıl olsa her bölüme 20 kat fazla öğrenci aldılar.İşsiz çok.
Bu kurum izmirde mi:) değilse her yerdeler demek ki:) çünkü bu olayı biliyorum. Native öğretmenler pahalıya geliyor çünkü kuruma e bizde ucuzu var:)Çok çok haklısınız. Velilerin çok dikkat etmesi gerekiyor. Mesela benim de duyduğum bir kreşte reklam olarak İngiliz öğretmenlerle ders işlendiğinden falan bahsediliyormuş. Meğer hocalar İngiliz falan değil, kendilerine İngilizce isimler seçen Türk öğretmenlermiş. Adamın adı Hasan, kendine David diyor mesela. Kurum İngiliz hoca diye sizden 2 katı para alıyor yani, dolandırıcılık bu resmen. Çok dikkatli olunmalı. Bilgiler için teşekkürler :)
Aslında konu sömürülen öğretmenden çok sömürülen veliBenim de devlete atanamayıp özel kurumda çalışan arkadaşlarım var. Gerçekten sömürülüyorlar, anlattıklarınızın fazlası yok eksiği var...
Kesinlikle katılıyorum inşallah bir iki kişide bile işe yaramıştır da çöpe para vermezler artık. Çünkü kötü devlet okullarıyla aralarında o kadar paraya değecek fark yok.Ana sınıfı, ilköğretim için çok gereksiz özel okullar. Kaliteli ve öğrenci merkezli okullar seçerek ya da fiyatları çok yüksek tutarak kayıt yapıyorlar zaten. Sayıları da az. Buralara herkes giremez kolay kolay. Geri kalanı da çöp. Hiçbir katkı sağlamaz çocuklara.
Lise ve üniversite için de şöyle farklılık gösteriyor. Öğrenci doğru dürüst bir yeri ya da istediği bölümü kazanamamıştır. Parası olan veli yazdırır bu okullara diploma aldırmak için. Diğer bir durum öğrenci çok zeki ve başarılıdır. Özel okullar burs, ev, araba, bilimsel çalışma olanakları, yurt dışı yurt içi iş imkanları gibi seçenekler sunar. (Bu da yine kaliteli özel okullar için geçerli) Onlar da gider. Geri kalan öğrenciler için hiçbir anlam ifade etmiyor. Boşuna okullara para yatırmayın.
Konu sahibi, yaşananlara tanık olan bir öğretmenin gözünden bilgilendirme yaptığınız için teşekkür ederim.
:)) merdiven altı kolej ilk defa duydum. İsim vermek yasak sanıyorum ama şöyle söyleyeyim çok yerde çalıştım çok kurumsal yerler. Yeğeniniz özel okula gitmek yerine sınıf değiştirseydi de işe yarayabilirdi, iyi öğretmen kötü öğretmen her yerde. Ama siz lütfen özele yollayın e illaki birilerinin yiyemedigi parayi birileri yemeli dimi? Çok ilgincsiniz gerçekten sanki devlet okulunun ortagiyim ben. Ayrıca devlet okulları şahane demiyorum dikkat ettiyseniz diyorum ki bilinclenin.benim yeğenim gidiyor özel okula çocuk değişti normale döndü diyebilirim
öğretmenden küçücükken tokat yedi suratı kıpkırmızı oldu eve geldi ine söylemedi teneffüse çıkamadı evimizin hemen ordaydı okul ben çirkef değilim öyle birşeyle uğraşmamamk için özel okul diyorum
okul ayrıca yemeği dışardan alıyor bilindik firmadan siz nerde çalıştınız bilmiyorum ama heryer aynı değil...
merdiven altı biryer sanırım bahsettikleriniz
Şu anda millet cidden özel okul, kolej manyağı olmuş durumda. Adamın aylık eve giren geliri 4-5 bin, iki çocuğu var ikisini de koleje yolluyor, belki her ay 2 bin lira en az okula veriyor. Üstelik en pahalısı en mübah olanı. Ya oradaki hocalar NASA'dan mı gelmiş, çocuklar orada okuyanca marsa mı çıkıyor, hocalar Harward mezunu mu ne oluyor diyorsun orada ekstra, ingilizce, almanca dersi veriliyormuş, sosyal aktivite bilmem ne varmış? Ama çocuğa bakıyorsun bir kaç yıl ingilizce almış my name is muhittin diyemiyor. Onu geçtim 3. sınıfa gelmiş kolejde hala heceliyor. Ama hala adam ısrarla o okula yolluyor. Yolla ayrıca kurslara, ingilizceye, yüzmeye, baleye bin kat ucuz vallahi.
Özel okul, kolej artık velinin prestiji, toplumsal saygınlığı olmuş. Hadi zengin yollar anlarım da her şeyden kısıp çocuğu koleje yollamak ne mana? Köklü bir okuldur, parasına değer, başarı oranı çok iyidir amenna da okulun başarısı yerlerde iken neden o okula çocuk yollanır? Velinin umrunda değil ki çocuk, toplumsal konumu artıyor, çocuğumu ... kolejine yolluyorum diyor ya tamam.
Param olsun olmasın, ilk amacım iyi bir devlet okuluna sokmaya çalışmak olacak. Her ilde çok iyi okullar var mutlaka. Eğer vasat bir okul olursa o zaman koleji düşünürüm, o da iyi ve köklü olursa...
Bakın ben bunu hiç düşünmemiştim yazarken, ben de burda ayyy ben premsesime kıyamam özele yolluycam vallahi diyen velilere laf anlatmaya çalışıyorum, eltisine hava atacak onu düşünmemişim, yazık olan çocuklara oluyor.Şu anda millet cidden özel okul, kolej manyağı olmuş durumda. Adamın aylık eve giren geliri 4-5 bin, iki çocuğu var ikisini de koleje yolluyor, belki her ay 2 bin lira en az okula veriyor. Üstelik en pahalısı en mübah olanı. Ya oradaki hocalar NASA'dan mı gelmiş, çocuklar orada okuyanca marsa mı çıkıyor, hocalar Harward mezunu mu ne oluyor diyorsun orada ekstra, ingilizce, almanca dersi veriliyormuş, sosyal aktivite bilmem ne varmış? Ama çocuğa bakıyorsun bir kaç yıl ingilizce almış my name is muhittin diyemiyor. Onu geçtim 3. sınıfa gelmiş kolejde hala heceliyor. Ama hala adam ısrarla o okula yolluyor. Yolla ayrıca kurslara, ingilizceye, yüzmeye, baleye bin kat ucuz vallahi.
Özel okul, kolej artık velinin prestiji, toplumsal saygınlığı olmuş. Hadi zengin yollar anlarım da her şeyden kısıp çocuğu koleje yollamak ne mana? Köklü bir okuldur, parasına değer, başarı oranı çok iyidir amenna da okulun başarısı yerlerde iken neden o okula çocuk yollanır? Velinin umrunda değil ki çocuk, toplumsal konumu artıyor, çocuğumu ... kolejine yolluyorum diyor ya tamam.
Param olsun olmasın, ilk amacım iyi bir devlet okuluna sokmaya çalışmak olacak. Her ilde çok iyi okullar var mutlaka. Eğer vasat bir okul olursa o zaman koleji düşünürüm, o da iyi ve köklü olursa...
Dil öğretmeniyim bu konuya yeteneğim vardı ve ben de o yaşlardayken insanları şaşırtacak kadar iyi yabancı dil konuşuyordum. Özel okula da gitmedim bu yetenek işi hanımefendi. Çocukta yoksa özel okul kuş kondurmaz size en iyi kuşu biz konduruyoruz hanımefendi diye öyle bir anlatırlar ki paralar nere gider anlamazsiniz.polemik yaratmayın ben devlet okuluna göndermketense özekle göndermyi tercih ederim..en azından iyi davranıyorlar devlet okulunda davar muamelesi var okul değiştirdi sınıf değil..öyle bir anlatıyorsunuzki hepsi çok kötü diye valla bir kadın var tanıdığım oğlu anadil seviyesinde ingilizce konuşuyor 8 yaşında .. devlet okulları yetersiz bu konuda