Çocuklarınızın öğretmenleriyle ilgili

Haklisiniz lakin öğretmenlik çok farklı bir meslek, insan yetiştirmek ince bir konu hata kabul etmez ama maalesef şu an sistemin tamamı hata.

Bu kurum izmirde mi:) değilse her yerdeler demek ki:) çünkü bu olayı biliyorum. Native öğretmenler pahalıya geliyor çünkü kuruma e bizde ucuzu var:)

Benim de devlete atanamayıp özel kurumda çalışan arkadaşlarım var. Gerçekten sömürülüyorlar, anlattıklarınızın fazlası yok eksiği var...

Ana sınıfı, ilköğretim için çok gereksiz özel okullar. Kaliteli ve öğrenci merkezli okullar seçerek ya da fiyatları çok yüksek tutarak kayıt yapıyorlar zaten. Sayıları da az. Buralara herkes giremez kolay kolay. Geri kalanı da çöp. Hiçbir katkı sağlamaz çocuklara.

Lise ve üniversite için de şöyle farklılık gösteriyor. Öğrenci doğru dürüst bir yeri ya da istediği bölümü kazanamamıştır. Parası olan veli yazdırır bu okullara diploma aldırmak için. Diğer bir durum öğrenci çok zeki ve başarılıdır. Özel okullar burs, ev, araba, bilimsel çalışma olanakları, yurt dışı yurt içi iş imkanları gibi seçenekler sunar. (Bu da yine kaliteli özel okullar için geçerli) Onlar da gider. Geri kalan öğrenciler için hiçbir anlam ifade etmiyor. Boşuna okullara para yatırmayın.

Konu sahibi, yaşananlara tanık olan bir öğretmenin gözünden bilgilendirme yaptığınız için teşekkür ederim.

benim yeğenim gidiyor özel okula çocuk değişti normale döndü diyebilirim
öğretmenden küçücükken tokat yedi suratı kıpkırmızı oldu eve geldi ine söylemedi teneffüse çıkamadı evimizin hemen ordaydı okul ben çirkef değilim öyle birşeyle uğraşmamamk için özel okul diyorum
okul ayrıca yemeği dışardan alıyor bilindik firmadan siz nerde çalıştınız bilmiyorum ama heryer aynı değil...
merdiven altı biryer sanırım bahsettikleriniz

Kesinlikle katılıyorum inşallah bir iki kişide bile işe yaramıştır da çöpe para vermezler artık. Çünkü kötü devlet okullarıyla aralarında o kadar paraya değecek fark yok.

geçenlerde biri konu açmıştı burada yeğeni devlet okuluna gidiyormuş bir tane öğretmen varmış annesi babası polismiymiş ne sonra herkese sormuş baban ne iş yapıyor annen ne iş yapıyor bu halen devir olmuş uzay çağı neden soruluyıor onuda bilmiyorum ama o çocukta benim babam polis demiş aslında babası inşaat işçisiymiş çocuk 6 yaşında polisleri çok seviyormuş falan sonra bu hoca olacak kişi bütün sınıfın içinde çocuğu rencide etmiş neden yalan söyledin diye çocuk okula gitmek istemiyormuş şimdi yaşadaığı psikolojiyi düşün..travma

:)) merdiven altı kolej ilk defa duydum. İsim vermek yasak sanıyorum ama şöyle söyleyeyim çok yerde çalıştım çok kurumsal yerler. Yeğeniniz özel okula gitmek yerine sınıf değiştirseydi de işe yarayabilirdi, iyi öğretmen kötü öğretmen her yerde. Ama siz lütfen özele yollayın e illaki birilerinin yiyemedigi parayi birileri yemeli dimi? Çok ilgincsiniz gerçekten sanki devlet okulunun ortagiyim ben. Ayrıca devlet okulları şahane demiyorum dikkat ettiyseniz diyorum ki bilinclenin.

Şu anda millet cidden özel okul, kolej manyağı olmuş durumda. Adamın aylık eve giren geliri 4-5 bin, iki çocuğu var ikisini de koleje yolluyor, belki her ay 2 bin lira en az okula veriyor. Üstelik en pahalısı en mübah olanı. Ya oradaki hocalar NASA'dan mı gelmiş, çocuklar orada okuyanca marsa mı çıkıyor, hocalar Harward mezunu mu ne oluyor diyorsun orada ekstra, ingilizce, almanca dersi veriliyormuş, sosyal aktivite bilmem ne varmış? Ama çocuğa bakıyorsun bir kaç yıl ingilizce almış my name is muhittin diyemiyor. Onu geçtim 3. sınıfa gelmiş kolejde hala heceliyor. Ama hala adam ısrarla o okula yolluyor. Yolla ayrıca kurslara, ingilizceye, yüzmeye, baleye bin kat ucuz vallahi.

Özel okul, kolej artık velinin prestiji, toplumsal saygınlığı olmuş. Hadi zengin yollar anlarım da her şeyden kısıp çocuğu koleje yollamak ne mana? Köklü bir okuldur, parasına değer, başarı oranı çok iyidir amenna da okulun başarısı yerlerde iken neden o okula çocuk yollanır? Velinin umrunda değil ki çocuk, toplumsal konumu artıyor, çocuğumu ... kolejine yolluyorum diyor ya tamam.

Param olsun olmasın, ilk amacım iyi bir devlet okuluna sokmaya çalışmak olacak. Her ilde çok iyi okullar var mutlaka. Eğer vasat bir okul olursa o zaman koleji düşünürüm, o da iyi ve köklü olursa...

my name is muhittin:))))

polemik yaratmayın ben devlet okuluna göndermketense özekle göndermyi tercih ederim..en azından iyi davranıyorlar devlet okulunda davar muamelesi var okul değiştirdi sınıf değil..öyle bir anlatıyorsunuzki hepsi çok kötü diye valla bir kadın var tanıdığım oğlu anadil seviyesinde ingilizce konuşuyor 8 yaşında .. devlet okulları yetersiz bu konuda

Bakın ben bunu hiç düşünmemiştim yazarken, ben de burda ayyy ben premsesime kıyamam özele yolluycam vallahi diyen velilere laf anlatmaya çalışıyorum, eltisine hava atacak onu düşünmemişim, yazık olan çocuklara oluyor.

Bende bu kaygılarımla ilgili bir konu açmıştım ve şu an keşkelerle doluyum..
Kızım 3 ve 4 yaşında yabancı bir okula gitti branş derslerdı öğremtenler yabancıydı..
Okul müdürü çok donanımlı müthiş bir kadındı..
Okulda para sıkıntısı olmuyor eğitim süper işliyordu..Öğretmenlerimizden memnundum fakat gayrimüslim cocuklara yönelik tehdit ve yol uzaklığı nedeniyle bu yıl başka okula göndermek zorunda kaldık
Çok araştırdım ve bir okula karar verdım köklü şubeleri olan bir okul..
Okulun personellerinden memnun değilim müdür deseniz göz boyuyor..Bunu kabul etmıyor..
Net bir fiyat veriyorlar her şey bu ücretin içinde diyorlar yalan dolan..Bitmek bilmeyen istekler daha anaokuluna giden cocuklara 850 lıra gbi bir kıtap masrafı cıkartmaları ve bunun satısını internetten yapmaları, stok kargo sıkıntısı..
Çok zorlandım hala adapte olamadım okula..
Tek avuınduğum şey öğretmenimizin ilgi alakası..
Eğitim olarak kızımın gerilediğini görüyorum..
3 ve 4 yaşında ödev yapan daha okumadan kagıdı ısretlemeye baslayan cocugum bu yıl 5 yas ve ödev yapmakla ilgili sıkıntılar yaşıyor dikkat sorunları başladı ve dikkat arttırıcı eğitim setlerine başlamamızı önerdi öğretmenimiz..
Çocuk boşluğa düştü tökezliyor..
Son toplantıda sınıf öğretmeni ve rehberlik öğretmeni yönlendirdi beni dikkat sorunu var cok hareketli su seti alıp günde 3 sayfa yapın diye..Üstü kapalı çocugunuzla ilgilenmiyorsunuz mesajı..
Yanlış anlamayın alınmadım ama bu zaman kadar bole bir sorun yaşamamıstık.
Ben onların yönlendirmesine uyup onlarla kordineli bir şekilde hareket ediyorum hatta bu hoşuma bile gitti diyebilirim..
Sorunumuzu ben biliyorum aslında..
Okul kızıma yeteri kadar verimli değil..
Kızım çok hareketli boş durmayı sevmeyen bir çocuk..
Okula ne zaman gitsem serbest takıldıklarını görüyorum..
Soruyorum bugün ne yaptınız aktivide varmıydı diye yok diyor.
O kadar malzeme aldırdılar ama yaptırmıyorlar..
Diğer okulda her gün elinde bir şeyle gelirdi..
Ödev sistemimiz çok farklıydı..
Tatmin olamıyorum ve kızımın dikkat eksikliğini buna bağlıyorum..
Enerjisini atamıyor okulda..
Seneye 1. sınıfa gidecek ve ben bu okulla devam etmeyi düşünmüyorum..
Çocuklar içinde çok sağlıksız gerçekten çok hassas bir konu..

Dil öğretmeniyim bu konuya yeteneğim vardı ve ben de o yaşlardayken insanları şaşırtacak kadar iyi yabancı dil konuşuyordum. Özel okula da gitmedim bu yetenek işi hanımefendi. Çocukta yoksa özel okul kuş kondurmaz size en iyi kuşu biz konduruyoruz hanımefendi diye öyle bir anlatırlar ki paralar nere gider anlamazsiniz.

bütün hepsi aynı değil..özel okulun verdiklerini devlet okulu versin oraya göndereyim...o yeteneği devlet okulu verebilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…