- 5 Ekim 2015
- 1.464
- 3.894
- Konu Sahibi GelenKutusu
Benim genel tecrübelerim, okuduklarım ve avukatımın söylemiyle, karar hakimin takdirine kalıyor.
Babanın belgelenebilir geliri yüksek, ama belge istememiş hakim. Avukatımın daha önce söylediğine göre aslında tek celsede bitmezmiş, biz de şahit gösterecektik normalde. Ama gerek kalmadı, ben şehir dışında iş toplantısında idim, avukatım da şaşkınlıkla aradı, hakim kararını verdi diye. Ben de ikinci celse olur diye hazırlamıştım kendimi.
Babaya danışmadım bir şeyi, çünkü özel okul kararını beraber vermiştik zaten. Okulu da beraber seçmiştik ki bu uygun fiyatlı bir özel okul. Özel ders aldırma kararıma da ok demişti. Aslında danışmışım galiba. Daha doğrusu haberi vardı. Ama nafaka dışında ekstra desteği olmadı. Sadece çocukları aldığı zamanlara onlara kıyafet, oyuncak gibi şeyler alarak yükümü az da olsa hafifletti.
Bu arada eski eşimin aylık geliri yaklaşık 30.000-50.000 arası.
O yüzden onu sıkıntıya sokar mı acaba benim çocuklar için yaptığım planlar diye düşünmedim. Sizin durumunuz farklı olabilir.
Nafaka dışında destek olmuyor olması tuhaf...
Benim eşimde avukat geliri iyidir ama sorardı eşi mutlaka. Çünkü tüm okul masraflarını+ekstra okul harcamalarını+özel sağlık sigortasını+tatil parasını zaten eşim veriyordu. Yanımıza geldiği zamanda kıyafet vs gibi şeyler alıyorduk. Bunlar nafaka dışında ekstradan yapılan harcamalar.