Çocukların masraf konuları

Benim genel tecrübelerim, okuduklarım ve avukatımın söylemiyle, karar hakimin takdirine kalıyor.
Babanın belgelenebilir geliri yüksek, ama belge istememiş hakim. Avukatımın daha önce söylediğine göre aslında tek celsede bitmezmiş, biz de şahit gösterecektik normalde. Ama gerek kalmadı, ben şehir dışında iş toplantısında idim, avukatım da şaşkınlıkla aradı, hakim kararını verdi diye. Ben de ikinci celse olur diye hazırlamıştım kendimi.

Babaya danışmadım bir şeyi, çünkü özel okul kararını beraber vermiştik zaten. Okulu da beraber seçmiştik ki bu uygun fiyatlı bir özel okul. Özel ders aldırma kararıma da ok demişti. Aslında danışmışım galiba. Daha doğrusu haberi vardı. Ama nafaka dışında ekstra desteği olmadı. Sadece çocukları aldığı zamanlara onlara kıyafet, oyuncak gibi şeyler alarak yükümü az da olsa hafifletti.

Bu arada eski eşimin aylık geliri yaklaşık 30.000-50.000 arası.
O yüzden onu sıkıntıya sokar mı acaba benim çocuklar için yaptığım planlar diye düşünmedim. Sizin durumunuz farklı olabilir.

Nafaka dışında destek olmuyor olması tuhaf...

Benim eşimde avukat geliri iyidir ama sorardı eşi mutlaka. Çünkü tüm okul masraflarını+ekstra okul harcamalarını+özel sağlık sigortasını+tatil parasını zaten eşim veriyordu. Yanımıza geldiği zamanda kıyafet vs gibi şeyler alıyorduk. Bunlar nafaka dışında ekstradan yapılan harcamalar.

Benim genel tecrübelerim, okuduklarım ve avukatımın söylemiyle, karar hakimin takdirine kalıyor.
Babanın belgelenebilir geliri yüksek, ama belge istememiş hakim. Avukatımın daha önce söylediğine göre aslında tek celsede bitmezmiş, biz de şahit gösterecektik normalde. Ama gerek kalmadı, ben şehir dışında iş toplantısında idim, avukatım da şaşkınlıkla aradı, hakim kararını verdi diye. Ben de ikinci celse olur diye hazırlamıştım kendimi.

Babaya danışmadım bir şeyi, çünkü özel okul kararını beraber vermiştik zaten. Okulu da beraber seçmiştik ki bu uygun fiyatlı bir özel okul. Özel ders aldırma kararıma da ok demişti. Aslında danışmışım galiba. Daha doğrusu haberi vardı. Ama nafaka dışında ekstra desteği olmadı. Sadece çocukları aldığı zamanlara onlara kıyafet, oyuncak gibi şeyler alarak yükümü az da olsa hafifletti.

Bu arada eski eşimin aylık geliri yaklaşık 30.000-50.000 arası.
O yüzden onu sıkıntıya sokar mı acaba benim çocuklar için yaptığım planlar diye düşünmedim. Sizin durumunuz farklı olabilir.
Mesleği nedir? Belgelenebilir bir gelirse hakim neden o kadar az nafaka bağlamış? Çok adaletsiz çookk

Emek verip konuya yorum yapan arkadaşlar için güncelleme yapmak istedim.

Bu hafta davam vardı.
Nafakayı 1700 TL'ye yükseltmiş hakim. Büyük kızım için 900, küçük için 800 TL.
Ben davaya katılmadım, avukatım katıldı.

Temyize gitmeyi teklif etti avukatım ama istemedim. Şimdilik idare ediyorum.

Bu arada masraf kalemlerimiz arttı tabi.
Özel ders almaya başladılar, ayda yaklaşık 1300-1500 TL özel derse gidiyor.
Bu sene okul fiyatları da arttı, ikisi toplam 25000 civarı olacak (erken ödeme indirimi)
Ayda 2500 TL sadece okul taksidi, 1500 özel ders, sadece eğitimleri 4000 tl ediyor.

Öncelikle şunu söylemek istiyorum ;ortak çocuklarınız bu tür pazarlıklar çok kötü.

Sözüm senin için değil kimse kimsenin hayat standartlarını bilemez ama kalemler istenildiği kadar şişirilebilir. Şöyle ki kişisel bakım (kuaför) demişsin çocuklar kaç yaşında bilmiyorum ama yazın bakıcı tutulacağına göre özel bir kişisel bakımı olmasa gerek kanımca. Hafta sonu tiyatro vs, bunlar güzel şeyler ama çocukları da biraz kalıba koymak lazım bence. Yani sosyalleşmesini isteriz ama sınırsız olarak sunulması da yanlış bence. Özel okul+üstüne bir de özel ders benim mantığıma aykırı gerçi eğitim artık sektör haline geldi. Madem bunları yapıyorsunuz, 1700TL babadan geliyorsa senin de o kadar eklemen lazım. Tabi çocuklarınızın harcadığı elektrik, su vs giderleri de kalem haline dökmüyorsanız.

Öncelikle şunu söylemek istiyorum ;ortak çocuklarınız bu tür pazarlıklar çok kötü.

Sözüm senin için değil kimse kimsenin hayat standartlarını bilemez ama kalemler istenildiği kadar şişirilebilir. Şöyle ki kişisel bakım (kuaför) demişsin çocuklar kaç yaşında bilmiyorum ama yazın bakıcı tutulacağına göre özel bir kişisel bakımı olmasa gerek kanımca. Hafta sonu tiyatro vs, bunlar güzel şeyler ama çocukları da biraz kalıba koymak lazım bence. Yani sosyalleşmesini isteriz ama sınırsız olarak sunulması da yanlış bence. Özel okul+üstüne bir de özel ders benim mantığıma aykırı gerçi eğitim artık sektör haline geldi. Madem bunları yapıyorsunuz, 1700TL babadan geliyorsa senin de o kadar eklemen lazım. Tabi çocuklarınızın harcadığı elektrik, su vs giderleri de kalem haline dökmüyorsanız.
Babanın aylık geliri 30000-50000 arası olduğunu söylemiş. Bu maaşa 1700TL nakafa bağlanmış.
Umarım babaları sadece bu parayı verip kenara çekilmez.Adalet yok zaten inş. vicdanı vardır

Babanın aylık geliri 30000-50000 arası olduğunu söylemiş. Bu maaşa 1700TL nakafa bağlanmış.
Umarım babaları sadece bu parayı verip kenara çekilmez.Adalet yok zaten inş. vicdanı vardır
Anlayamıyorum ki bir baba dünyaya getirdiği çocuklarının sorumluluğunu neden almaz?
Adam büyük ihtimal esnaf, bilemiyoruz ki durumu. Belki eşi de konu sahibinin abarttığını düşünüyordur.
Ya da gerçekten de ilgisiz bencil bir adamdır. Bunun da tedavisi yok maalesef.

Nafaka dışında destek olmuyor olması tuhaf...

Benim eşimde avukat geliri iyidir ama sorardı eşi mutlaka. Çünkü tüm okul masraflarını+ekstra okul harcamalarını+özel sağlık sigortasını+tatil parasını zaten eşim veriyordu. Yanımıza geldiği zamanda kıyafet vs gibi şeyler alıyorduk. Bunlar nafaka dışında ekstradan yapılan harcamalar.

Geliri müsait olmasaydı ben zaten istemezdim babalarından
Sonuçta çocuklarımı aynı standartlarda yaşatacak gelirim var.

Babalarının bana karşı kızgınlığı hala geçmediği için ve böyle davranarak bana zarar verdiğini düşündüğü için nafaka dışında ekstra faydası yok. Daha önceki mesajlardan birinde yazmıştım, amacı benim burnumun sürtülmesi. Yani ben aaaah ah keşke boşanmasaydım da şu an rahat ve refah içinde yaşasaydım diyeceğim onun düşüncesine göre.

Mesleği nedir? Belgelenebilir bir gelirse hakim neden o kadar az nafaka bağlamış? Çok adaletsiz çookk

Ticaret yapıyor, arsa alıp satıyor ama kağıt üzerinde sözleşmeler yaparak ortak oluyor.
Yani kağıt üzerinde belgelenebilir şeyler değil.
Biz banka hesap hareketleri dökümü istemiştik. Orada gözüküyor büyük miktarlar ama üzerinde tapu vs yok.

Türk standartlarına göre yine de yüksek bir rakam bizim aldığımız

Önceki mesajları okuduysanız ben zaten kendim de nafakadan kat kat fazla katkıda bulunduğumu yazmıştım. Yani şu anda sadece ve sadece eğitim 4000 tl. Bunun içinde kitabı, okul kıyafeti, ekstra her hafta istenen şeyler yok. Geziler, kulüpler vs gibi. Babalarının verdiği 1000 tl'nin üzerini zaten ben tamamladım. Üstüne de kıyafet, yiyecek, tatil vs.

Ama babaları benim 3-4 katım gelir alıyorken neden o aylık masrafın beşte birini veriyor da ben geri kalan beşte dördünü veriyorum, benim sorunum buydu. İştirak nafakası denen şey iki tarafın da gelirleri oranında masraflara katılması demek. Yani ben 1 koyuyorsam babaları 3-4 koyacak ortaya. Çünkü onun geliri benimkinin 3-4 katı.

Özel okul artı özel ders olmasının sebebi de büyük kızımda dikkat eksikliği olması ve psikoloğun bunu tavsiye etmesi. Bateri kursu da tavsiye etti mesela. Bunların hepsi parayla. Ben kendim için harcıyorsam eğer, kızımdan kısamam. Özellikle de onun için çocuk psikoloğunun tavsiye ettiği bir şeyse bu.

Ne yazık ki ben boşanma davası açtıktan sonra 7 ay boyunca, hakim nafaka kararına hükmedinceye kadar 1 tl bile vermemiş bir adamdan bahsediyoruz burada. Kendi çocuklarına para vermek için hakimin karar vermesini bekledi. Eğer ki nafaka vermemenin hukuki bir cezası olmasa onu da vermezdi.

O yüzden sadece o parayı verip kenara çekilecek. Vicdanı beni cezalandırmak düşüncesi nedeniyle baskılanmış durumda.

Anlayamıyorum ki bir baba dünyaya getirdiği çocuklarının sorumluluğunu neden almaz?
Adam büyük ihtimal esnaf, bilemiyoruz ki durumu. Belki eşi de konu sahibinin abarttığını düşünüyordur.
Ya da gerçekten de ilgisiz bencil bir adamdır. Bunun da tedavisi yok maalesef.

Her sene değişik bir işle meşgul olduğu için mesleğini ben de söyleyemiyorum.
Ama sermayesi var, aklına yatan işe yatırıp ortak oluyor diyebilirim. İşi bilen ama parasız biriyle işi bilmeyen ama parası olan adamın ortaklığı.

Çocuklara karşı ilgisiz değil ama beni cezalandıracağını düşünüyor. Sonuçta o ne kadar nafaka verirse versin ben çocuklarımı özel okula göndereceğim, özel ders aldıracağım ya da yapılması gereken neyse onu kendimden kısarak yapacağım. Bunu gayet iyi bildiği için çocukların bir zarar göreceği gibi bir korkusu, endişesi yok. Yani ben bu kadının üzerine her şeyi yıkarsam çocukları özel okuldan alıp devlet okuluna verir diye korkmaz.

Ne yazık ki ben boşanma davası açtıktan sonra 7 ay boyunca, hakim nafaka kararına hükmedinceye kadar 1 tl bile vermemiş bir adamdan bahsediyoruz burada. Kendi çocuklarına para vermek için hakimin karar vermesini bekledi. Eğer ki nafaka vermemenin hukuki bir cezası olmasa onu da vermezdi.

O yüzden sadece o parayı verip kenara çekilecek. Vicdanı beni cezalandırmak düşüncesi nedeniyle baskılanmış durumda.
Cok ilginç ya.Seni yorumlarindan taniyorum suan gerçekten ne diyeceğimi bilemedim.Kendi o kadar parayi alip da nasil cocuklarindan esirger?Nasil bir sey yasadiniz da seni böyle cezalndiracagini dusunuyor? Cok sacma ya sadece cocuklarini cezalandiriyor farkinda degil

valla esınızle ne yasadıgınızı bılmıyorum ama 2 trılyonluk bır paradan bahsetmıssınız, bu sızın paranız ve esınız bunu baskasının ustune gecırdı ıse bunda sızınde payınız var , cunku ıznınız ve rızanız olmadan sızın paranızı baskasına veremez.

ama olay farklı ıse bır yorum yapamayacagım o konuda...

nafaka konusunda da gercekten yazdıgınız lıste bıraz lukse kacmıs gıbı geldı kuafor masrafı ne demek yaa??? egrı oturup dogru konusalım cocuklar ortak yapıldı ıse hersey ortak karsılanmalıdır bunda hem fıkırım ama bu herseyı ese nafaka olarak yıkmak anlamına da gelmemelı bence.. esınızın durumu ıyıyse nafakayı arttırabılır ama 1000 tl de az bır para degıl gunumuzde bu parayla aıleler gecınıyor.

bence sızde bıraz ayagınızı yorganına gore uzatsanız her ıkı cocugunuza da bol bol yeter o para, cunku sureklı saglık masrafı olmuyor, yasları yakın bırbırlerının kıyafetlerını gıyebılırler cok eskımedıkce, servıs falan kullanmıyormussunuz, eee sureklı bır kursa etkınlıge gıtme mecburıyetlerı de yok normal kosullarda 1000 tl ıyı para ama sızın durumunuz bıraz karısık sanırım...

ıhtıyac lıstesıne gelırsekte bana gore kalemler soyle olmalı
1-eğıtım masrafı (okul ucretı-servıs-kırtasıye-forma)
2-saglık masrafı (doktor muayene ucretı ve ılaç parası)
3-sosyal etkınlık masrafı(okul gezısı-eğıtım amaclı kurslar-dans,yuzme,futbol gıbı)
4-gıyım masrafı
5-gunluk harclık.
Babanin dunya parasi varken cocuklar neden daha iyi sartlarda yasamasin?
Kadin da her seyi hesapliyor eski esinden yarisini alacak.
Cocugu yaparken iyi, para kacirirken iyi, luks yasarken iyi ama cocuga gelince 500 tl ver.
500 lira servise yetmez cogu zaman. Varken niye yok gibi yasasinlar?

Ayda en az 30000 geliri olan babanin cocuk basina 500 lira vermesini reva gormus bazi arkadaslar.
Eski kocaniz tek basina sefa sursun, siz butun sorumlulugu yuklenin, masrafin cogunu odeyin eminim sakin sakin oturursunuz
Bazen gercekten farkli dusunebildiginizi gostermek icin cok mantiksiz seyler savundugunuzu dusunuyorum

Merak etmeyin, benim çocukluğum da kendi çocuklarımınki gibi geçmedi.

Her şeyin ayrı bir güzelliği var, tadı var. Ben de çok çalıştım, ama bu sayede işimi çok seviyorum.
Bir şey satın aldığımda beni mutlu ediyor.

Çocuklarım böyle küçük mutlulukları yaşayamadığı için aslında üzülüyorum.

amaaan zenginlik gibisi var mı
boşver çocukların sıkıntı çekmeden çok zorluk yaşamadan büyüsünler
güzel okullara gidip istedikleri şeylere sahip olsunlar
biz sıkıntı çektik de noldu :KK66:

baba da çıkarıp bi 50 bin veremiyor mu ya durumu varmış
çocuklarına harcasın bi zahmet

Her sene değişik bir işle meşgul olduğu için mesleğini ben de söyleyemiyorum.
Ama sermayesi var, aklına yatan işe yatırıp ortak oluyor diyebilirim. İşi bilen ama parasız biriyle işi bilmeyen ama parası olan adamın ortaklığı.

Çocuklara karşı ilgisiz değil ama beni cezalandıracağını düşünüyor. Sonuçta o ne kadar nafaka verirse versin ben çocuklarımı özel okula göndereceğim, özel ders aldıracağım ya da yapılması gereken neyse onu kendimden kısarak yapacağım. Bunu gayet iyi bildiği için çocukların bir zarar göreceği gibi bir korkusu, endişesi yok. Yani ben bu kadının üzerine her şeyi yıkarsam çocukları özel okuldan alıp devlet okuluna verir diye korkmaz.
Senı tanımasam yorumlarından emın ol daha farklı seyler yazarım ama yıne de kafama yatmayan seyler var.35 yasındayım hatta 36 ama yasımaa gore ıs hayatında algılarım fena acıktır.babamdan genetık bu bana.ovunmek gıbı olmasın:) lafı suna getırecegım tıcaret berbat bır halde.su an hangı ıs tutar dersenız hıc bır ısle tıcarete gırılmez.kaldı kı sen esının sezonluk ıs yaptıgını ısı bılen parası bırıyle ısı bılmeyen paralı bırının bu esın oluyor bırlesmesındeb bahsedıyorsun.2016 tıcaret hayatında boyle bır denklem yok maalesef.olsa bıle ayda 30 bın kazandıracak esnaflık tanımıyorum.sezonluk yapıp aylık bu kadat kazandıgı bır kac ıs soyler mısın? Rakamlar konusunda yanlıs bılgın olabılır mı?

Siz düpedüz rolleri değişmişsiniz.

Benim etrafımda bir iki kötü örnek var; iki çocuk doğurdum diye adamın tepesine çıkmayı kendisine hak gören kadın hiç ummadığı anda boşanma davası ile burun buruna gelir. Anne olmanın verdiği avantaj ile çocukların velayetini alır ve nafaka dışı ütopik harcamalarla adamın iflahını kurutur. Erkek de kadına güvenmediğinden, sırf çocuklarına zarar gelmesin, çocuklar birşeyden geri kalmasın diye eski karısının ve çocuklarının lüzumlu lüzumsuz tüm masraflarını karşılar.
Sözde kadın eski kocasının burnunu sürtüyordur.
Sizi bilmiyorum ama bence siz boşanmak istediniz ve o istemedi. Genelde senaryo böyle oluyor da..

Aldırıyorum çöpe atıyorum. İki yakası bir araya gelmesin diyen kadın biliyorum ben. Sırf kendisinden boşanıldı diye.

Sizde durum tam tersi, üstelik çocuklar ( bu tarz insanlara göre koz deniyor onlara) sizde.
Eski eşiniz size çok güveniyor bence. Nasıl olsa evlatlarına dört dörtlük bakılacak güveni ile imkanlarını paylaşmıyor.
Amaç da dediğiniz gibi; burun sürtmek..

Madem sizin de durumunuz iyi kendinizi ve çocuklarınızı temyiz, mahkeme diye yıpratmamanız isabetli bir karar bence..

X