Ben de çocuk sahibi olmak istemiyorum. Hiçbir zaman da istemedim. Neredeyse 10 senelik evliyim ve hala istemiyorum. Çok şükür dominant bir yapım var, ailem veya eşimin ailesi ağızlarını açamıyorlar bu konuda. Eşim de çocuk istemiyor tabii ki. Zaten isteseydi evlenmemiz saçma olurdu. Aileler bakımından rahat olsam da çevremdekilerin tepkilerinden gına geldi. Sürekli vaktimin geldiğini, hatta geçtiğini söylüyorlar. Çocuk istemiyorum dediğimde "saçmalama, olur mu öyle şey" gibi cevaplar verip nutuk çekiyorlar. Her taktiği denedim. Kısırım dedim, genetik hastalığım var dedim ama bu sefer de tedavi öneriyorlar iki saat. Ne diyeceğimi şaşırdım. Hayatımda ilk defa gördüğüm insan bile on dakika sonra bu konuya girip ahkam kesebiliyor, sanki öyle bir hakkı varmış gibi. İnanılır gibi değil.
Gerçi çocuk diye kafamı ütüleyen arkadaşlardan bazıları daha sonra itiraf ediyor, en güzeli senin yaptığın, ben kendi hayatımı yaşayamadım diye. Diyorum o zaman beni niye darlıyorsunuz, "özgürce her istediğini yapman sinirimize dokunuyor" diyorlar.
Açıkçası ben çocuklu insanlara saygı gösterdiğim gibi aynı saygıyı onlardan da bekliyorum ama göremiyorum maalesef. Bu başlıktaki kişilerin tutumuna o kadar şaşırdım ki şok oldum diyebilirim. Sizin gibi insanları daha önce görmedim ben. Çocuk istemiyorum diye kötü kalpli insan muamelesi yapıyorlar bana resmen.
Bu arada kardeşimi ben büyüttüm, annem parmağını kaldırmadı neredeyse. O yüzden o konuda bir merağım da olmadı hiç. Gerçi hormonlarım da anneliğe elverişli değil, progesteronum düşük. Hormon tedavisini asla önermiyorum, çok pişman oldum ben. Bir insan hormon tedavisiyle bambaşka bir kişiliğe bürünebiliyormuş meğer. O kadar iğrenç, takıntılı, kıskanç biri olmuştum ki eşim bile soğumuştu benden. Kendimden nefret ettim, hatta kendime zarar verdim ve bu sebeple tedaviyi sonlandırdım. Bu arada tedavinin amacı çocuk yapmak değil, reglimi düzenlemekti. Aşırı kilo artışımın sebebi de hormon tedavisini bırakmış olmamdan kaynaklanan vücudun bir tepkisiydi, onu da belirteyim. O yüzden düşünen varsa bir daha düşünsün derim.
Uzun sözün kısası, çocuk istemek kadar çocuk istememek de normal bir şeydir. Çocuk yapmayacaksan neden evlendin diyenler bile var. Kadınlar kuluçka makinesi değildir derler ya, erkekler de damızlık değil. Hayatı paylaşmak için evleniyorsun, çocuk istemiyorsun diye yalnız kalmak zorunda değilsin neticede. İşin özü, herkes kendi işine baksa bunları hiç konuşmuyor olacaktık.
Bugün de çenem düştü yahu.