Sizin adınıza sevindim..Mutlu bir evliliğiniz teşvik olmuş..
Burada ana fikir istemek zaten..Ben şu an asla istemiyorum..
Üreme konusunda da; Freud amca'nın güzel tespitleri vardır. Ama tabi her dediği çıkmıyor. Kendi bakış açısı ile zamanında dile getirmiş.. ben biraz katılıyorum. Mesela bende çok halimden mutlu değilim. Kaçınma davranışı yapıyorum yani istemiyorum çocuk. Savaşta olsam hiç istemezdim.İşte bu tespitler her kişiye uyarlanamıyor. Her insan derya deniz çünkü..
Iste ben de nisanliyken asla istemiyordum. Ilk 3 sene de asla diyebilirim. Bir anda damdan duser gibi geldi o istek. Tarif edebilecegim birşey değil.
Ama ben 21 yasinda evlendim tabii. Yas onemli bir kriter. Beklemeye zamanim oldugunu biliyordum. Sizin biraz acele karar vermeniz lazım gibi.
Hayatinizi dolduracak onemli hedefler var mi önünüzde? Benim yoktu mesela. Hani şurayı burayi gezmek, kocamla sunu bunu yapmak gibi basit seyler vardi ve onlari yapana kadar asla cocuk istemedim. Ne zaman hayattan alacagim zevki artik aldim, oturup cocuk bakarken iç çekmem diye dusundum, o zaman istedim.
Ayrica hic anac bir insan degilim. Duzensizlik, disiplinsizlik, kargasa, gurultu, hatta yuksek ses bile sevmem. Apartmanda 50 tane cocuk ayakkabisi olan daireler, asansorden taşan cocuk cigliklari cok rahatsiz eder beni. Ben de, buna gore yetiştirmeye çalışıyorum çocuğumu. Tabii bir yere kadar, gerisine kendi karar verecek.
Maddi anlamda cok endiseli değilim. Cunku koleje gondermek, piyano egitimi aldirmak gibi hedeflerim yok acikcasi. Olsaydi, maddiyat da cocuk istememe konusunda onemli bir etken olabilirdi.
Ailem yakinimda, aksam cocugu onlara birakip kocami iş dönüşü cilginliklarla karsilama luksum var. Yani cocuk oldu hayat bitti degil.
Tabi bircok yerden kisitlaniyor hayat. Biraz da sizin konfor dairenizden cikmaya ne kadar gonullu oldugunuzla alakalı.
Istediginiz aksam arkadaşlarınızla dışarı cikamamak sizi ne kadar etkiler mesela?
Cocuk istegini belirleyen cok fazla etken var aslında.
Ben iyi, durust, olgun, merhametli bir insan oldugumu iddia edemem. Ama evladimin boyle olmasi icin butun omrumu feda edecegime yemin edebilirim. Bu ugurda yasamak bile yeter bana