Çocuk İstemek... Maddi kaygılar, kararsızlıklar...

ya sizde de 3 kisilik eve 5 kisilik yemek yapma huyu varmi

Sürekli çeşit ekliyorum ben de yetmeyecekmiş aç kalacaklarmış gibi hissediyorum, balık yanına tavuk eklemişliğim var mesela, fazla fazla yapıyorum dediğin gibi, Allahtan ertesi güne kalınca yiyorlar kimse itiraz etmiyor. Bazen söylüyorum öğün saati yaklaşır da yemek eklemek istersem engelleyin beni diye , tutun beni filan

Benden beterleri de varmış. Allahtan çok çeşit pişirmeye üşenirim.
Rahmetli anneannemin eltisi de çok yemek düşünür, yemeği sever, yemek kıskanırmış. Atası aş başında ölmüş derlermiş arkasından

valla ben bir yemek yapiyorum 2 gun yiyoruz, 3.gun sıkılmasinlar diye araya baska yemek sokup 4.gun oteki yemege devam.
3.gun yaptigima 5.gun devam kısır bir dönguye girdim 6 senedir bitmiyo yemek

Şu hayatta üşenmediğim tek şey yemek yapmak olabilir ha bu arada obezmişim gibi düşünme sakın 51 kgyum , ben yemek sırasında insanlar doymadan yemek bitecekmiş, yetmeyecekmiş kaygısı yaşıyorum , o yüzden sofradan yemek artmalı , bütün yemekler biterse kesin biri aç kaldı diye kahvaltılık çıkarmaya çalışıyorum Psikologum kendim gibisini henüz görmedim

valla ben bir yemek yapiyorum 2 gun yiyoruz, 3.gun sıkılmasinlar diye araya baska yemek sokup 4.gun oteki yemege devam.
3.gun yaptigima 5.gun devam kısır bir dönguye girdim 6 senedir bitmiyo yemek

Bizde de bitmez yemek, her zaman var bak aynı mantık Zorla yemek yedirecek birini bulduğunda elinin altında yemek olmalı

Bizde de bitmez yemek, her zaman var bak aynı mantık Zorla yemek yedirecek birini bulduğunda elinin altında yemek olmalı
bazen durum o kadar vahim hale geliyor ki öğlenleri güvenlik görevlisine falan yemek göturuyorum cunku biliyorum 5 gunde yesek o yemek bitmeyecek.

bazen durum o kadar vahim hale geliyor ki öğlenleri güvenlik görevlisine falan yemek göturuyorum cunku biliyorum 5 gunde yesek o yemek bitmeyecek.

Ben de Ramazan da kayınvalidemlere bir ay yemek götürüyorum resmen, bi de oruç açlığı işin içine girince olaylar içinden çıkılmaz bi hal alıyor , anlıyorum seni

Ya 17-18 tl muzun kilosu
Ben muz yemem kücüklüğümden beri sevmem.
1 kilo muz 4 tane flan anca geliyor.
Esim yese yeme cocugun muzlarını diyorm:)
3 cocık günde 1 kilo muz yer ya:)
Aklımızla oynuyor resmen:)
Ben bügün muz aldım kilosu 10 tl gayette güzeldi

Tam olarak bizde böyleyiz,zira kendinden besli,hiç acıkmayan bi çocuk yapmışım...anaokuluna başlasın yer dediler,benimki kahvaltılarını arkadaşlarına verip bitirdim diye kalkıyormuş ilkokula başladı beslenmesinde ufacık bi saklana kabına badem,fındık,kuru kayısı koyuyodum aklına geldikçe at ağzına diye,onu öğretmenine veriyomuş..tatile gideriz orda bile bi bakayım da ne var demez yicek bişey bulamaz.umarım değişir de açılır iştahı

Findiği cevizi kendi bahçemizden geliyor.

sadece bunu soracağım

kaç kg geliyor

geçen senen babam 10 kg ceviz gönderdi, biz de o kadar aldık

sonbaharda alınan ceviz Nisan'ı göremedi, arada fındık vs başka şeyler de aldık

7/24 ceviz zaten yemedik, zaten haftanın 7 günü dışarıda geçen bir hayatımız vardı, akşamları 3-5 ceviz ağza atılabilirse ancak yenirdi

biz 3 kişilik 9 yaşında tek çocuklu aileydik, 3 çocuk iki yetişkin bir yıl yetmesi için herhalde 50 kg falan gerekir

Tarla bizim hanımefendi. Findik,ceviz,kestane hepsi var. Tutki olmadı cevizin kg 25 tl burada, alırım 10 kg kahvaltıda sütlerinin yanında yeseler kafi. 7/24 aile boyu ceviz keyfi yapmam gerekirse ama çocuklarıma vitamini aldırırım.

Offf ciğerim yandı, eski günleri hatırladım , nasıl bir iz kaldıysa okudukça ter boşaldı sırtımdan resmen ben seni çoook iyi anlıyorum bacım, hakkaten çok zor, Allah aklına, bedenine, kesene gani gani güç versinbizim ilkokula başladıktan sonra yavaş yavaş düzeldi, şu an 13 e girdik, yine öyle çok iştahlı değil ama dengeli beslenmenin önemini biliyor, kendisi dikkat ediyor artık yediklerinin miktarına, içeriğine...ben de elimden geldiğince kaliteli gıdaya ulaşmasını sağlıyorum o kadar

Son düzenleme:
Eltim istanbulda ozele gider buraya gelince devlete. Ayni dediginiz gibi. Burada lokantalarda yenilen etin tadini hic orda alamiyorum der mesela istanbulda yani ve fiyatlar cok farkli orada. Benim kaldigim yerde gecen 130 tl ye cok guzel bir yemek ve tatli yedik ve kaldigim yere gore standart üstü bir yer istanbulda ankarada mümkün değil. Ayakkabiya bende acimam iyi marka alirim ama kiyafete bende fazla para vermem koton itakiliriz en fazla polo cocuklara

Koton ve polo da ucuz değil ki.

Polodan eşime t-shirt bakayım dedim sezon sonu için en ucuzu o da bedeni yoktu 70 lerden başlıyordu.
Benim beğendiklerim 150 TL civarında idi alamadım valla.
Çocuk reyonları zaten ucuz degil.
Sezonunda ise yanına bile yaklasamiyorum ben.
Ne bileyim koton ve polo takılırım deyince ucuz değil zaten.

Sanki pazardan 20 liralık tişört almış gibi yazmış dimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…