Çocuk İstemek... Maddi kaygılar, kararsızlıklar...

Bu yazılar böyle uzar gider.
Benim tek temennim kimse para sıkıntısı yaşamasın.
Herkes hak ettiği alın terini kazansın.
Ben çalıştığım yerde 2 kişilik iş yapıyorum aldığım maaş tek.
Yol yok, yemek sıkıntı vs bir ton sebep var.
Bıraksam başka yere gitsem biliyorum orası da aynı.
Bu durumlar o kadar üzüyor ki.
Ay sonu geliyor aldığın maaşlar kuş kadar, gider dağ gibi.
Artık haber okumak, dinlemek bile istemiyorum.
Moralim bozuluyor, geleceğe dair umudum tükeniyor.
Kimse zor durumda olmasın.
Ben çok isterdim yıllardır çalışıyorum dolabımda çeşit çeşit kıyafetim olsun ama yok :/

İlk mide ameliyatı olduğunda alıp deniyeyim dedim amann dedim bu cocuklara bunu niye yediriyonuz yazık la diye düsündüm tövbe tövbe nimet ama yenmez

zaten sıkıntımız bu ya

yıllar önce deri çanta alayım dedim

gezdim bir tane de beğendim

sonra adam fiyatını söyledi çok pahalı demdi

indirime girdi vs dedi işte bir fiyat daha söyledi

o söylediği de o tarihin asgari ücretine yakın bir para idi

param vardı ama ne yalan söyleyeyim utandım onu almaya

o AVM de çalışan onlarca kişi o asgari ücret için bir ay günde 12 saat ayakta çalışıyor

alamadım

hala o ederde eşyam yok, ama biz yemeğe veriyoruz geçen kediye mama aldım 300 e yakın tuttu bir ya yer

ama kendime 300 verip pantolon alacak olsam ki ben onu 2-3 yıl giyerim kıyıp alamam

bunlar da bizim küçüklükten gelen eksikliklerimiz, zira hiçbir şey hemen alınamazdı, yine hemen atılamazdı

üstümde eskimiş bir kıyafet var şimdi mesela zira evdeyim yeni mi giyeceğim

önceki sene sezon sonunda kazak almıştım, onları geçen sene giymiştim, bu sene de evden çıkmadığım için giyilmiyorlar, seneye de güzel güzel giyerim

bir yandan da siz çok kazanıyorsunuz, harcıyorsunuz, diğerlerini küçük görüyorsunuz yorumları var, hatta ekonomiden anlayanlar yetiriyor diğerleri yetiremiyor diyorlar

ama olay biz ile bitmiyor ki genele vurmak amaç

Bende senin gibiyim evin içinde eski giyerim.
Hatta evin içinde şık olan kadınları her zaman takdir ederim.
Ben olamam mesela.
Bir kıyafetin artık ağzı gözü kayana kadar giyerim
Ben seni anladım eşyam olmasın ama boğazımdan kısmam modundasın.
Yani bu doğru bir bakış açısı.
Yemeğe veren paraya da acıkmam diyorsun.
Haklısın da.

Kız herkes bizim kadar tutumlu olsa daha ne

ben sana katıldım zaten polo hiç gözümde ucuz marka olmadı LCW üstüne çıkamadık biz (((
Lcw de çocuk montlari 150-250 . biz gecen sene polodan esime iki sisme monta 400 verdik sitesinden almıştık. Indirimleri takip edin inanın çok uyguna geliyor.ozellikle sezon sonu

Yerinizde olsam önceliği ev almaya verirdim. Arabanızı satıp üzerine altın ve birikimleri ekleyip. Ankarada uygun fiyata ev bulunabilecek pek çok muhit var. Kiracılığın sonu yok ve çocuk olduktan sonra bu işlere girişmek maddi manevi çok daha zor.
Yine yerinizde olsan pandemi sürecinde çocuk yapmayı en az 1 yıl ertelerdim. Hamileliğimi lohusalığımı ve bebeğimin ilk aylarını bu stresle geçirmezdim. Yaşınız ne ki daha acele etmek için.
Bakıcı izin kreş bunlara karar vermek için önce bebeği bi kucağa almak lazım. Süreçler çok değişken olabiliyor. İşinize de ara verseniz bakıcıda tutsanız durum maddi olarak aynıya gelecek ama manevi boyutu bambaşka.
Yine aynı şekilde 1,5 yıllık evliliği herşey yolunda bile olsa ben erken buluyorum.

Aaa bu şey değil mi ben evde ki tamiratcı benim eşimle dövüşüyom ben yapicam diye o kadar seviyorum

Aaa bu şey değil mi ben evde ki tamiratcı benim eşimle dövüşüyom ben yapicam diye o kadar seviyorum
Yani ben de severim de mesela neden tam akşam vakti net gidiyor diye tüm bağlantıyı açıp, prizleri söküp deneme yanılma yoluyla kabloları bağlıyoruz, anlam veremiyorum.
Evde tv tlf falan da internetle çalışıyor bir de, sen böyle maceracı mısın

Tabi bende kabloları kontrol etme sökme takma yapıyorum düzelmezse ttneti ayağa kaldırıyorum teknolojik Ürünlerimde arıza olunca hele ben arızaya bağlıyorum
En son derz çekiyordum banyoya çok zevkli değil mi ya

Zuahahahah
Bizim bu internet aksiyonumuzdan birkaç ay sonra eve teknik servisi çağırdık, sanki yalıda yaşıyoruz da çekmiyor
Adamlar geldi açtı ‘abi bunu nasıl yapmışlar nasıl çalışmış, meslek hayatımda böyle bir çalışma görmedim’ dedi.
Sesimizi çıkarmadık tabii

Derz olayına ablam girdi ya, pandemide annemlerin eve geldi hazirandan beri burada, derzler fayanslar tezgah, ne varsa kapladı boyadı vs.

Ben de şimdi pvc leri boyayacağım, beyazları sararmış, yeni iş onu edindik kendimize

Ben KK'da şunu öğrendim; Belli bir standart üstü yaşayan insanlar hep şikayet ediyor. Bu düzen düzen değil birşeyler değişmeli diyor. Hayat pahalı alım gücümüz düştü diyor. Asgari ücret alanlar ise halinden pek memnun. Biz gayet iyi ferah ferah geçiniyoruz herşeyin kalitelisini yiyor içiyor giyiyoruz diyorlar... Siz niye şikayet ediyorsunuz ki diyorlar. Ben artık bu konulara hiçbir şey yazmayacağım. Böyle bir halk bulmuşlar yaptıkları az bile... Sadece elektrik şirketleri değil tüm kamu kurumlarının pavyon masraflarına da halka kitlesinler. Zaten sürekli siliniyor bari vergiden muaf olsun malum firmalar... Jetlerine jet, yazlıklarına yazlık eklesinler... Yeni vergiler gelsin mesela nefes alma vergisi falan da gelsin....

ben de oda oda badanaya mı başlasam ki

ekonomi-finans-borsa geçinenebiliyor musunuz topiğindeyiz isteyen buyursun arkadaşlar

Herkesin durumu farkli. Ben 30 yasinda evlendim,hemen anne olmak istedim hata ettim mesela.35e kadar beklemem gerekiyormus,bunu da dogurmadan anlamak mumkun degil. Yazdiginiz sartlarla alakali degil ama,tamamen farkli sebeplerden. Ben dogum sonrasi da cok mantikli davranmadim,kendim bakmak istedim,orda da hata ettim acikcasi

Simdi 36 yasinda ilk cocugumu doguruyor olsam daha hamileyken bakiciyi bulurum,3 yasina kadar evde baktiririm, gerekiyorsa son kurus maasima kadar da veririm ama ise gitmeye devam ederim. Kariyerim ve sigortam icin sadece. Bir de ruh sagligim icin. Bana gore hayatinin bir doneminde calismis kadin asla cocuk bakarak mutlu olamaz.

Geliriniz kötü değil. Doğum sigortası gibi bişi var yaptırınca 1 sene içinde mi ne hamile kalınca karşılıyor diye biliyorum. Doğumdan sonra 6 ay ücretsiz izin hakkınız çocuğunuz ilkokula başlayana kadar da yarım gün çalışma hakkınız var.

Şuan tam da benzer şeyler yaşamış biri olarak hata mi ettim derken bu yazının karşıma cikmasikızım 3.5 yaşında ben 2 aylıkken işe devam ettim . Tek şansım bakıcı yerine kayinvalidem baktı, maddiyat konusunda kızıma hep fazlasını yaptım, eğitiminden tutun , oynadigı kaliteli oyuncağa kadar, kalabalık ailede büyüdü, dede, anneanne,babaanne hatta büyükanne ye kadar..
Anlık olarak bazen erken mi davrandım çocuk konusunda diyorum/ben mi baksaydim diyorum. Ama bu düşünceler anlık gidip geliyor,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…