- 28 Kasım 2010
- 41.660
- 137.985
-
- Konu Sahibi captain price
- #1.001
Bence en iyisini yapmissiniz. Cocuk dogurduk diye kariyerimizi cope atmak dogru degil cunku. Ben 4,5 sene evde oturdum delirecek boyuta geldim. İnsanlar nasil oturuyor evde,nasil ev hanimi olabiliyorlar inanilmaz yorucu bir sey bana gore. Calismak hem guzel hem de kolay.Şuan tam da benzer şeyler yaşamış biri olarak hata mi ettim derken bu yazının karşıma cikmasikızım 3.5 yaşında ben 2 aylıkken işe devam ettim . Tek şansım bakıcı yerine kayinvalidem baktı, maddiyat konusunda kızıma hep fazlasını yaptım, eğitiminden tutun , oynadigı kaliteli oyuncağa kadar, kalabalık ailede büyüdü, dede, anneanne,babaanne hatta büyükanne ye kadar..
Anlık olarak bazen erken mi davrandım çocuk konusunda diyorum/ben mi baksaydim diyorum. Ama bu düşünceler anlık gidip geliyor,
Ama şimdi ki aklım olsaydı, çocuk konusunu ertelerdim, insanlar patır patır doğuruyor, ben 1 çocuğa 40 kere düşünürken..Bence en iyisini yapmissiniz. Cocuk dogurduk diye kariyerimizi cope atmak dogru degil cunku. Ben 4,5 sene evde oturdum delirecek boyuta geldim. İnsanlar nasil oturuyor evde,nasil ev hanimi olabiliyorlar inanilmaz yorucu bir sey bana gore. Calismak hem guzel hem de kolay.
Orasi oyle,ben de simdi yapardim misal,maddi manevi cok da rahat ederdim. Normal yasanti surduren bir aileyiz,8-10 bin ile aile gecinebilecegini dusunmuyorum buna ragmen. Cocuk icin cok daha fazlasina ihtiyac var bana gore. Biz oglum dogduktan sonra bir iflas yasadik,ben calismiyordum maddi manevi cok yiprandim o surecte. Simdiki aklim olsa tam da su anda dogururdum,eve de yatili bakici alirdim mis gibi yasardim. Ama 30 yasindayken bu mumkun degildi tabi.Ama şimdi ki aklım olsaydı, çocuk konusunu ertelerdim, insanlar patır patır doğuruyor, ben 1 çocuğa 40 kere düşünürken..
Herkesin durumu farkli. Ben 30 yasinda evlendim,hemen anne olmak istedim hata ettim mesela.35e kadar beklemem gerekiyormus,bunu da dogurmadan anlamak mumkun degil. Yazdiginiz sartlarla alakali degil ama,tamamen farkli sebeplerden. Ben dogum sonrasi da cok mantikli davranmadim,kendim bakmak istedim,orda da hata ettim acikcasi
Simdi 36 yasinda ilk cocugumu doguruyor olsam daha hamileyken bakiciyi bulurum,3 yasina kadar evde baktiririm, gerekiyorsa son kurus maasima kadar da veririm ama ise gitmeye devam ederim. Kariyerim ve sigortam icin sadece. Bir de ruh sagligim icin. Bana gore hayatinin bir doneminde calismis kadin asla cocuk bakarak mutlu olamaz.
Her sey maddiyata bakiyor. Paran varsa duzenini de kurarsin,isine de bakarsin cocuguna da. 6 yil once nerde bende imkanAma bunu çocuk doğup evde ona baktıktan sonra anlıyorsun
Eşim bile anlamadı ama 9 ay sonunda gözü ile gördü
Şimdi doğursaydın da “kendim bakayım” derdin o süreci yaşamadan
Hoş şimdi de benzer bir 9 ay geçiyor ama işim var en azından
Geçen eşime dedim ki bu işten gelen paranın %10 unu isterim
Güldü sanki tüm paralar sende değil mi dedi, olmaz dedim özel bir para olsun bu işin karşılığı diye konuştuk
Evdeki süreç dışarı hayatını olan kadını zorluyor bebek bakmak zor, bir de işimi vs bıraktım deyip
tüm hayatı bebeğe vakfetmek tüm düzeni bozuyor
Her sey maddiyata bakiyor. Paran varsa duzenini de kurarsin,isine de bakarsin cocuguna da. 6 yil once nerde bende imkanevin kredisinin derdine dusmustuk acikcasi. O zaman anladim oyle 8 binle 10 binle evin donmedigini. En azindan bizim ev donmuyormus ona emin oldum
En iyisini yapmissin,ben de normal bir is bulmaktan umidi kestim artik esimle calisiyorum bir suredir. Para istemem yeter ki su evden cikayim dedim. Paraya sonra bakariz.
EvetBu ozelde de mi oyle?
Nasil talep ediliyor ben is kanununda aramistim bulamamistim. Biliyorsaniz paylasir misiniz?
Nasil talep ediliyor ben is kanununda aramistim bulamamistim. Biliyorsaniz paylasir misiniz?
Tesekkur ederim.Üçüncü bölüm madde 8. İşvereninize 1 ay önceden dilekçe veriyorsunuz bu hakkı kullanmak istediğinize dair. Bunu genelde ik yapar. Bu kanun genelde şirket içinde belirli programlarla uygulanır örneğin işveren 7-8 farklı program çıkarır yarı zamanlı çalışabileceğiniz siz de birini seçersiniz. Böyle bir program yoksa her gün öğlene kadar işe gelmeyi seçebilirsiniz zaten en karlısı da budur çünkü her gün işe gelen işçi haftasonunu da hak eder, yani maaşınızda çok ciddi düşüş de olmadan yarım gün çalışırsınız. Bu hak bir kereye mahsustur, bir kere kullanıp erken bitirdiğinizde tekrar talep edilemez.
Vallah Turkiyede hamilelik=hastane. Fransiz vatandaşıyım eşim alman bu iki ülkede 9 ay boyunca 3 kere gidilir ultrasona. Turkiyede bazi kisiler haftada 1 gidiyor ne gerek var sağlıklı gebelikse. Ha tabi düşük ve herhangi bir tehlike durumu varsa farklı o zaman gidilmesi gerekir. Ama sağlıklı bir gebeliği olup her hafta ultrasona gitmek bence gereksiz ve zararlıBu pandemide çocuk dogurulmaz ya, her hastaneye gitmen tedirginlik, çoğu sehirde pandemi hastanesi olmayan hastane kalmadı. Allah korusun hamileyken bir hastalık kapsan sağlık olarak atlatsan bile ruhani olarak çok stres yaşarsın. Daha bu ay bir tanıdığım ,37-38 haftalık hamileyken korona oldu (büyük ihtimalle gittiği hastaneden kaptı). Sonuç olarak sağlıkla atlattı ama hiç bir hastane onu kabul etmedi. O kadar araştırıp bulmuştu doktorunu,arasında güzel bir bağ vardı. Ama o hastane koronali anne kabul etmediği icin bir başka hastaneye gitti, bir önceki hastanede anlaştığı paradan on bin lira falan fazla ödedi. Bir önceki hastaneden paket aldığı icin o ödediğini geri alıp alamayacağı ayrı bir muamma ve stres konusu..
İnsanlar patır patır hamile kalıyorlar karantina zamanında ama akıl karı değil,eğer yaşlar çok büyük değilse ,ya da uzun yıllar evli olup da hasretin dayanılmaz boyutta değilse.
Çünkü hamilelik=hastane demek. Hastane de eşittir virüs tehlikesi...
Ayrıca bu pandemi yüzünden sizin ya da eşinizin isini kaybetmesi gibi bir ihtimal de var. İlk karantina zamanı batmayan pek çok şirket bu ikinci karantina zamanında eleman çıkarttı. Benim (İstanbul'daki) çevremde de işten cikartilan arkadaşlarım var.
Yani önümüzü göremediğimiz lanet bir senedeyiz.
Ben olsam bir sene daha beklerdim, hem zaten sosyal aktivite de yok, gezme tozMa da yok...o parayı da birikimime katar, hayat biraz normale dönünce çalışmalara başlardım.
Not; 29,5 yaşında bekarım. Daha genciz valla, bekle biraz daha
15 yıllık evlilik hayatımda kendime 3 kere mont aldım. :)
Ümraniyedeyim eşim geçerken çarşıdan 10tlye hamsi gördüBilmiyorum ben İstanbul'dayım dediğim gbi semte göre değişiyor ama daha pahalısı var ucuzu yoktur belki 25 e falan nduser o da maksimum.
Yumurta deseniz iki kişi on günde 25 30 arası yumurta gidiyor .Birazını organik alıyorum az birazini üç numara alıyorum ekonomi yapcam diye yine de durum ortada .
Bende merak ettim tasinamayiz şu an işten dolayı ama en azından biliriz :)
Benim bildiğim anne çocuk arasında yapılmıyor yani o dağıtmak sayılmıyorKurban etinin bug'ını bulmuş olabilirler, mesela siz, ben, annemiz, teyzemiz ayrı ayrı kurban kesiyoruz sonra dağıtılması gereken payı kendi aramızda dağıtıyoruz, böylece kimsenin eti azalmıyor bem de dağıtma görevi de yerine gelmiş oluyor
Kurban bayramının anlam ve önemi kesinlikle böyle bir davranış şekli olmamalı! Böyle bir zihniyette olsam şayet kesmem daha iyi!Kurban etinin bug'ını bulmuş olabilirler, mesela siz, ben, annemiz, teyzemiz ayrı ayrı kurban kesiyoruz sonra dağıtılması gereken payı kendi aramızda dağıtıyoruz, böylece kimsenin eti azalmıyor bem de dağıtma görevi de yerine gelmiş oluyor
Benim bildiğim anne çocuk arasında yapılmıyor yani o dağıtmak sayılmıyor
Katılıyorum da ekonomik zorluklar nedeniyle buna yöneliyorlar galiba. kurban kesmedeki amaç zaten paylaşmak bence. Paylaşılmıyorsa o sadece et stoğu yapmak gibi oluyor.Kurban bayramının anlam ve önemi kesinlikle böyle bir davranış şekli olmamalı! Böyle bir zihniyette olsam şayet kesmem daha iyi!
Ben de burda gördüm kurban kestik etimiz çok almıyoruz diyeni..o kurban olayı sadece kan dökmek değil benim bildiğim..evlendiğimden beri kesmeye çalışırız bir kere eve getirmişliğimiz yok,yeri hazırdır,dağıtılır.şaşırıyorum burda okudukçaKurban bayramının anlam ve önemi kesinlikle böyle bir davranış şekli olmamalı! Böyle bir zihniyette olsam şayet kesmem daha iyi!