Çocuk İstemek... Maddi kaygılar, kararsızlıklar...

Bence en iyisini yapmissiniz. Cocuk dogurduk diye kariyerimizi cope atmak dogru degil cunku. Ben 4,5 sene evde oturdum delirecek boyuta geldim. İnsanlar nasil oturuyor evde,nasil ev hanimi olabiliyorlar inanilmaz yorucu bir sey bana gore. Calismak hem guzel hem de kolay.

Ama şimdi ki aklım olsaydı, çocuk konusunu ertelerdim, insanlar patır patır doğuruyor, ben 1 çocuğa 40 kere düşünürken..

Ama şimdi ki aklım olsaydı, çocuk konusunu ertelerdim, insanlar patır patır doğuruyor, ben 1 çocuğa 40 kere düşünürken..
Orasi oyle,ben de simdi yapardim misal,maddi manevi cok da rahat ederdim. Normal yasanti surduren bir aileyiz,8-10 bin ile aile gecinebilecegini dusunmuyorum buna ragmen. Cocuk icin cok daha fazlasina ihtiyac var bana gore. Biz oglum dogduktan sonra bir iflas yasadik,ben calismiyordum maddi manevi cok yiprandim o surecte. Simdiki aklim olsa tam da su anda dogururdum,eve de yatili bakici alirdim mis gibi yasardim. Ama 30 yasindayken bu mumkun degildi tabi.

Ama bunu çocuk doğup evde ona baktıktan sonra anlıyorsun

Eşim bile anlamadı ama 9 ay sonunda gözü ile gördü

Şimdi doğursaydın da “kendim bakayım” derdin o süreci yaşamadan

Hoş şimdi de benzer bir 9 ay geçiyor ama işim var en azından

Geçen eşime dedim ki bu işten gelen paranın %10 unu isterim

Güldü sanki tüm paralar sende değil mi dedi, olmaz dedim özel bir para olsun bu işin karşılığı diye konuştuk

Evdeki süreç dışarı hayatını olan kadını zorluyor bebek bakmak zor, bir de işimi vs bıraktım deyip
tüm hayatı bebeğe vakfetmek tüm düzeni bozuyor

Her sey maddiyata bakiyor. Paran varsa duzenini de kurarsin,isine de bakarsin cocuguna da. 6 yil once nerde bende imkan evin kredisinin derdine dusmustuk acikcasi. O zaman anladim oyle 8 binle 10 binle evin donmedigini. En azindan bizim ev donmuyormus ona emin oldum

En iyisini yapmissin,ben de normal bir is bulmaktan umidi kestim artik esimle calisiyorum bir suredir. Para istemem yeter ki su evden cikayim dedim. Paraya sonra bakariz.

Aman benimki de şaka

O söylediğim % 10, 30 tl ediyor

Adam o nedenle şaşkın ne yapacağım o parayı diye

Nasil talep ediliyor ben is kanununda aramistim bulamamistim. Biliyorsaniz paylasir misiniz?
Üçüncü bölüm madde 8. İşvereninize 1 ay önceden dilekçe veriyorsunuz bu hakkı kullanmak istediğinize dair. Bunu genelde ik yapar. Bu kanun genelde şirket içinde belirli programlarla uygulanır örneğin işveren 7-8 farklı program çıkarır yarı zamanlı çalışabileceğiniz siz de birini seçersiniz. Böyle bir program yoksa her gün öğlene kadar işe gelmeyi seçebilirsiniz zaten en karlısı da budur çünkü her gün işe gelen işçi haftasonunu da hak eder, yani maaşınızda çok ciddi düşüş de olmadan yarım gün çalışırsınız. Bu hak bir kereye mahsustur, bir kere kullanıp erken bitirdiğinizde tekrar talep edilemez.

Tesekkur ederim.

Vallah Turkiyede hamilelik=hastane. Fransiz vatandaşıyım eşim alman bu iki ülkede 9 ay boyunca 3 kere gidilir ultrasona. Turkiyede bazi kisiler haftada 1 gidiyor ne gerek var sağlıklı gebelikse. Ha tabi düşük ve herhangi bir tehlike durumu varsa farklı o zaman gidilmesi gerekir. Ama sağlıklı bir gebeliği olup her hafta ultrasona gitmek bence gereksiz ve zararlı

15 yıllık evlilik hayatımda kendime 3 kere mont aldım. :)

Ben 10 yılda hiç almadım
Hala taa genç kızlıktakileri giyiyorum ..

Maaşımın yarısı gıdaya ,
Diğer yarısı da yol , fatura , tatil , kitap , kutu oyunu , oyuncak , sosyal etkinlik , oğluma kıyafete gidiyor . Oğluma kıyafet de asgari düzeyde genelde LCW ya da kotondan indirimli ürünlerden alıyorum .
Pandemi öncesi oğlumun kurslarına da gidiyordu bir miktar .
Şimdi o paralar nereye gidiyor diye düşünüyorum , sanırım o da gıdaya kaydı ..
Kendime kıyafete gelince , ona bütçe kalmıyor. Bir ay gıdadan kessem âlâ giyinirim de o da bana göre değil . 10 küsür yıllıkları giymeye devam

Ümraniyedeyim eşim geçerken çarşıdan 10tlye hamsi gördü

Benim bildiğim anne çocuk arasında yapılmıyor yani o dağıtmak sayılmıyor

Kurban bayramının anlam ve önemi kesinlikle böyle bir davranış şekli olmamalı! Böyle bir zihniyette olsam şayet kesmem daha iyi!

Benim bildiğim anne çocuk arasında yapılmıyor yani o dağıtmak sayılmıyor

Zaten ciddi olarak söylemedim. dısardan et almadan sadece kurban eti nasıl aylarca yeter diye şaşırmıştık.

Doğrusunu iddia edemem ama kurbanı tüm yıllık et ihtiyacı stoğu olarak görmek benim aklıma yatmıyor. Sanki tadımlık kendine az ayırıp ihtiyacı olanlarla bolca paylaşmak, olabildiğince fazla haneye ulaşmasını sağlamak kurban kesme amacına daha çok hizmet ediyor gibi geliyor.

Kurban bayramının anlam ve önemi kesinlikle böyle bir davranış şekli olmamalı! Böyle bir zihniyette olsam şayet kesmem daha iyi!
Katılıyorum da ekonomik zorluklar nedeniyle buna yöneliyorlar galiba. kurban kesmedeki amaç zaten paylaşmak bence. Paylaşılmıyorsa o sadece et stoğu yapmak gibi oluyor.

Ben de burda gördüm kurban kestik etimiz çok almıyoruz diyeni..o kurban olayı sadece kan dökmek değil benim bildiğim..evlendiğimden beri kesmeye çalışırız bir kere eve getirmişliğimiz yok,yeri hazırdır,dağıtılır.şaşırıyorum burda okudukça

Kurban eti üç eşit parçaya ayrılır. Bir kısmı ihtiyaç sahiplerine bir kısmı eve gelen misafirlere bir kısmı da ev halkına ayrılır. Kurbanın tamamını tabiki isteyen dağıtır ama eve ayiranada ayiplayamazsiniz. Kurban eti şifadır temiz ettir ev ahalisi de faydalanir o yüzden. Yorumları okuyunca yazmadan gecemedim.

Bu arada kişi gercekten çok ihtiyaç sahibi normalde et alamayacak durumda ise kurbanın tamamını kendi çocukları için bile ayirabilir. Tabi bu kul ile Allah arasındadir insanın kendi vicdani ile ilgilidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…