- 10 Ekim 2014
- 31.679
- 141.817
-
- Konu Sahibi captain price
ilk evlendiğim seneler dikmende heryeri komple cam büyük bir evde oturdum kartlı ödeniyordu yakıt yeminle 2010 2011 senelerinde en az 800 yakıt alıyorduk gene de ısınamıyorduk kabus gibiydi ordan merkezi sistem aynı büyüklükte bir eve taşındım da kurtuldum geçen yıl en fazla 600 geldi ortalama 450 geldi ama tişört ve şortla oturuyoruz evde.ev küçük olsa 300 e fırın gibi oturulur ayda.
Ben bu sene bıktım soğuktan. Çocuk çorap giymez yerlerde yatar gerçekten bunaldım. Kendimi yapıştırmaktan daha saçmasını yaptım. Gittim iki metrelik naylon kestirdim oturma odasını dışardan kapattım. Üstten iki karış açık bıraktım sadece. Balkon var nasılsa görünmüyor aşağıdan. Bizim her odada hem komple camdan kapı ve yanında komple camdan pencere var. Ankara gibi ayazı ile meşhur bir şehirde kim dedi acaba hadi komple cam yapalım duvar yerine diye :) şimdiki aklım olsa tutmazdım asla böyle evi.
ben de tadını bilmiyorum ama vejeteryanımBen bırak tadını adını bile unuttum.
Konu sahibinin konusu güzel giderken önce ayda 8 bine üç çocuğunu kolejde okutanlar, 3000 liraya ferah ferah geçinenler gelince olay geçinirsin geçinemezsine döndü62 sayfa ne konuşulmuş diye girdim
Konusahibinin derdi değildir herhaldeBiri cuma gecesi hayrına özet geçsin bana
Herkes bütçesi yettikçe birşeyler yapmaya,çocuğunu en iyi şekilde beslemeye,büyütmeye çalışıyor zaten. 3 tane çocuğum var, ikiz+1. Eti,sütü çiftlikten,meyvesini sebzesini köyden temin ediyoruz. Findiği cevizi kendi bahçemizden geliyor.Konu sadece beslenme değil. Mesela benimkiler devlet okulunda okuyorlar çokta memnunum. Ama illede özelde okuyacak diyene göre bu durum değişir.Küçük olana 2 liralık bez bağlamıyorum. Bebek arabasını,mama sandalyesini uygun olandan aldım en fazla 2,5 3 sene kullanılıyor zaten. Kıyafetleri, illede marka olacak diye birsürü paralar harcamıyorum. Sadece kaliteyi ayakkabı mont ve okul çantasında arıyorum. Sezon sonu alıp uyguna getiriyorum. Açıkçası hiçte yormadım kendimi mutlaka avakado,mango yiyecek diye. Kendimce faydalı olanları yedirip gerisini kendi keyiflerine bırakıyorum. Bu seneye kadar konu sahibine yakın maaş alıyorduk (tek maaş) ve lüx denilecek bir evin sahibi ola bilmek için kredi borcu ödüyorduk. Şimdi ev borcumuz bittiği için eşim daha rahat bir işe geçti,maaşta azaldı ama kendi seçimimizdi. Yani illede 9 bin almaya gerek yok tek çocuk yapmak için. Ben bu saydıklarımı zorlanmadan yapa bildim. Ha belirtmek gerekirse doğum da dahil hiç özel hastane,özel sigorta işim olmadı belkide ondan. Biz 15 binde alsak aynı şekilde yaşardık. Uzun bir mesaj oldu kusura bakmayın. Sadece size değil yukarıda alıntı yapanlarda okur diye yazdım.Kendi adıma söyleyeyim, oğlumdan önce mango falan yemezdim. Ancak ek gıdaya başlayıp araştırma yapınca mango, avokado yedirdim. Hatta bunları marketten almak yerine iyi yerlerden getirttim. Bütçem o ay yeterliyse iyisini alırım değilse kötüsünü veya daha az alırım. Ama alırım bir şekilde. Biliyorum çünkü faydası var, biliyorken neden günde bir kaç ceviz parçası, meyve vermeyeyim? Şahsen 50 bin de kazansam kazancımın çoğunu çocuğuma harcarım, 3 bin de kazansam.
Konu sahibinin konusu güzel giderken önce ayda 8 bine üç çocuğunu kolejde okutanlar, 3000 liraya ferah ferah geçinenler gelince olay geçinirsin geçinemezsine döndü
Ben de film 5000 lirayla haftada iki kere külbastı yiyen ve balığı 5 tl ye alanda koptu
Ben de aynı niyetle baktım.62 sayfa ne konuşulmuş diye girdim
Konusahibinin derdi değildir herhaldeBiri cuma gecesi hayrına özet geçsin bana
ben beni tetikleyen sebebi anladim zaten yazinizi okurken.
yemiyorum diye burnumu tikayip agzimi actirip yemegi agzimdan iceri akitan bir annem vardi saolsun.
bazen kizima bir sey soyluyorum hemen o kelimenin hatirasi çakıyor gozlerimde şimşek gibi.
bilinç altı çok tehlikeli ya
biri benim beynimi yıkasin allah aşkina
Ama bu sizin yaşadığınız yerden kaynaklıdır. Biz de özel okulda okumadık hatta kardeşimin lise yeni bitti sınava girdi. Devlet okulundan fen lisesini kazanabildi yan. Ama ben oğlumu şu an bulunduğum muhitte bir devlete vermem, olmaz.Herkes bütçesi yettikçe birşeyler yapmaya,çocuğunu en iyi şekilde beslemeye,büyütmeye çalışıyor zaten. 3 tane çocuğum var, ikiz+1. Eti,sütü çiftlikten,meyvesini sebzesini köyden temin ediyoruz. Findiği cevizi kendi bahçemizden geliyor.Konu sadece beslenme değil. Mesela benimkiler devlet okulunda okuyorlar çokta memnunum. Ama illede özelde okuyacak diyene göre bu durum değişir.Küçük olana 2 liralık bez bağlamıyorum. Bebek arabasını,mama sandalyesini uygun olandan aldım en fazla 2,5 3 sene kullanılıyor zaten. Kıyafetleri, illede marka olacak diye birsürü paralar harcamıyorum. Sadece kaliteyi ayakkabı mont ve okul çantasında arıyorum. Sezon sonu alıp uyguna getiriyorum. Açıkçası hiçte yormadım kendimi mutlaka avakado,mango yiyecek diye. Kendimce faydalı olanları yedirip gerisini kendi keyiflerine bırakıyorum. Bu seneye kadar konu sahibine yakın maaş alıyorduk (tek maaş) ve lüx denilecek bir evin sahibi ola bilmek için kredi borcu ödüyorduk. Şimdi ev borcumuz bittiği için eşim daha rahat bir işe geçti,maaşta azaldı ama kendi seçimimizdi. Yani illede 9 bin almaya gerek yok tek çocuk yapmak için. Ben bu saydıklarımı zorlanmadan yapa bildim. Ha belirtmek gerekirse doğum da dahil hiç özel hastane,özel sigorta işim olmadı belkide ondan. Biz 15 binde alsak aynı şekilde yaşardık. Uzun bir mesaj oldu kusura bakmayın. Sadece size değil yukarıda alıntı yapanlarda okur diye yazdım.
sen bilmezsin açsındir mi dedinBu benim annem zorla yemek yedirirdi
Benimkiler iştahlı o yüzden zorlamam gerekmiyor ama bi öğünlerini bile atlamıyorum bende de o var, sürekli etrafımdaki insanları doyurmaya çalışıyorum , eşime “Sen bilmezsin bence acıktın hadi otur sofraya” demişliğim var, şu açlıkla alakalı kimsenin verdiği cevaba inanmıyorum bana göre herkes dört saatte bir acıkır, oturup yemeli öğün atlanmaz. Ben de farklı şekilde herkese zorla yemek yediriyorum. Eşimle kızım yiyelim de konu kapansın diye yiyorlar çoğu zaman
Yemesen ölümü öp diye baskı yapan başka bir millet de yoktur meselasen bilmezsin açsındir mi dedin
bizde toplum olarak bi yedirme hastaligi var zaten
sen bilmezsin açsındir mi dedin
bizde toplum olarak bi yedirme hastaligi var zaten
bende kizim doydum diyince karnina bakiyorum boşmu dolumu diyeEvet hala arada geyiğini yapar sence doydum mu malum ben bilmem, kalkayım mı sofradan diye
ben onu 3 yasinda kizima bile soyluyorum allah askina nolur bak falanYemesen ölümü öp diye baskı yapan başka bir millet de yoktur mesela
bende kizim doydum diyince karnina bakiyorum boşmu dolumu diyebiz biliriz tabi
ya sizde de 3 kisilik eve 5 kisilik yemek yapma huyu varmiHaha bildiğin baskı kuruyorum ben ya, kızım diyor ki “Ne zaman ben karar vericem ne yiyeceğime” dedim ki “18 yaşına gel yeteri kadar büyümüş ol söz karışmıycam” , eşim de “İnanma bak ben 34 yaşındayım “ diyorZorla yemek yedirilen çocukların ebeveynliği böyle oluyor işte
Evet aslında bundan bahsetmek istemiştim. Hastanemiz araştırma hastanesi oldu,okadar iyiki hekimleri. Aynı zamanda okulumuzdanda fazlaca memnunum. Yani kimse kimseye o para az o para çok diyemez, herkesin yaşadığı yerle alakalı. Birazda keyfi olanlar var ki cidden bazı mesajları o yüzden samimi bulmamıştım. Bana göre marka kıyafet,anlamsızken başkasına göre çok önemlidir. Bunun gibi uzar gider konu.Ama bu sizin yaşadığınız yerden kaynaklıdır. Biz de özel okulda okumadık hatta kardeşimin lise yeni bitti sınava girdi. Devlet okulundan fen lisesini kazanabildi yan. Ama ben oğlumu şu an bulunduğum muhitte bir devlete vermem, olmaz.
Aynı şekilde özel hastane nedir bilmezdim buraya gelmeden önce. Parmağım incindi randevu bulamadım on gün boyunca devlette. Bir kaç kere de acile gittik akabinde hep hastalandık. Aşırı kalabalık ve ilgi sıfır zaten. Ama yaşadığım şehirde böyle değildi gayet devlette her işimizi hallederdik. Oğlum olunca mecburen biz de özele gittik, çok pahalı olunca ona sigoeta yaptırdık falan. Bunlar ciddi masraf kalemleri ve oturduğumuz yer itibari ile mecbur gibi bir şey.