Çocuk İstemek... Maddi kaygılar, kararsızlıklar...

Polodan eşime t-shirt bakayım dedim sezon sonu için en ucuzu o da bedeni yoktu 70 lerden başlıyordu.
Benim beğendiklerim 150 TL civarında idi alamadım valla.
Çocuk reyonları zaten ucuz degil.
Sezonunda ise yanına bile yaklasamiyorum ben.
Ne bileyim koton ve polo takılırım deyince ucuz değil zaten.
Ben marka takılmam dediğimde normal zincir olmayan marka olmayan bir mağaza kastetmiştim. Lcw bile uçuk ve malları artık kaliteli değil. Kotondan eşime mont aldık tiftik tiftik iplendi. O yüzden artık belli yerlerden alıyoruz o markalardan daha kaliteli çıkıyor. Polo dan çok eskiden alışveriş yapmıştım birdaha yapamam herhalde

Sanki pazardan 20 liralık tişört almış gibi yazmış dimi :KK70:

benim LCW me pahalı diyenler nerede acaba

bak chamallows chamallows konu açtı ekonomiye geçinemeyenler diye, ben de sabah yaptığım alışveriş yazdım

kalem kalem

hatta ürün adeti olan 1 kalmış da arkadaş kağıt havluyu 124 TL sanmış da gözleri yerinden çıkmış

marka denilince insanlar vakko falan mı sanıyor

hoş yıllar önce oğlum bebek, zara mı şimdi hatırlayamadım bir mağazaya girecektik aman pahalıdır dedim, eşim olsun dedi

neyse baktık bir şey beğendik, pahalı değil aksine ucuzdu

bangladeşte mi ne üretilmişti

markaların da adı kaldı da yani bir sweet 130 TL olan yer ucuz değil

yani sana çıkardığımız hesaplarda bu tarz alışverişler yok :KK43:(((

Bu yaşıma geldim hala polo dan giyinemedim :KK70:
Yıllardır borç ödemekten :KK14:
Valla bana annem zamanında bir iki tshirt almıştı, tanesi 50 TL falandı. Biliyor kıyıp vermem o parayi. Sezonda zaten imkansız yani. Geçen gün indirim takip edip çanta aldım 179 TL'ye. Oda kendime aylardan sonra armağanım oldu.

Valla bana annem zamanında bir iki tshirt almıştı, tanesi 50 TL falandı. Biliyor kıyıp vermem o parayi. Sezonda zaten imkansız yani. Geçen gün indirim takip edip çanta aldım 179 TL'ye. Oda kendime aylardan sonra armağanım oldu.

Güle güle kullan canım.
Ben alamıyorum ama alanlar da kullansınlar çok mutlu oluyorum :KK68:

Güle güle kullan canım.
Ben alamıyorum ama alanlar da kullansınlar çok mutlu oluyorum :KK68:
Mecbur aldım diyelim ☺️ benim bu ara aile durumlarım karışık, annemlerdeyim. Esyam cok az, diğer çantamda bir yerinden hafif koptu. İşe giderken biraz eli yüzü düzgün olsun dedim.
İnşallah çok çok daha güzelleri senin olsun cnm ♥️

ted,yukselen, mektebim ve sınav okullari nasıl?
ben seneye pandemi biterse kizimi sinavin anaokullarina gondereyim diye dusundum ama etrafimda pek bilen yok bu okullari
Mektebimin ortaokul kısmından çok memnun kalmıştık. Ama lisesini kesinlikle tavsiye etmem.
Tabi branş öğretmenleri çok önemli. Son seneler de el değiştirdi okul bir türlü dikiş tutturamadılar. Aynı sene içinde 2-3 kez değişen branş öğretmenleri oldu.

benim LCW me pahalı diyenler nerede acaba

bak chamallows chamallows konu açtı ekonomiye geçinemeyenler diye, ben de sabah yaptığım alışveriş yazdım

kalem kalem

hatta ürün adeti olan 1 kalmış da arkadaş kağıt havluyu 124 TL sanmış da gözleri yerinden çıkmış

marka denilince insanlar vakko falan mı sanıyor

hoş yıllar önce oğlum bebek, zara mı şimdi hatırlayamadım bir mağazaya girecektik aman pahalıdır dedim, eşim olsun dedi

neyse baktık bir şey beğendik, pahalı değil aksine ucuzdu

bangladeşte mi ne üretilmişti

markaların da adı kaldı da yani bir sweet 130 TL olan yer ucuz değil

yani sana çıkardığımız hesaplarda bu tarz alışverişler yok :KK43:(((

Damdan benim lafım sana değildi zaten :KK68:
Sadece garip geldi poloya ucuz demeleri.
Ondan eleştirildi.
Yoksa iyi kazanana tabi ki de ucuz gelir.
Ama lcw nerede polo nerede :KK70:

Bilemiyorum Altan kafam çok karışık :confused:
Her şeyi göze aldım yapıyorum bebeyi :KK70:

Mecbur aldım diyelim ☺️ benim bu ara aile durumlarım karışık, annemlerdeyim. Esyam cok az, diğer çantamda bir yerinden hafif koptu. İşe giderken biraz eli yüzü düzgün olsun dedim.
İnşallah çok çok daha güzelleri senin olsun cnm ♥️

Bende artık öyle bir psikoloji olmuş ki, önceden zor durumlarda alamıyordum.
Şimdi durumumuz o kadar zor değil ama yine de alamıyorum.
Ve bu psikolojiyi nasıl atlatacağım hiç bilmiyorum.
Şuan param olsa 500 tl ye ayakkabı alamam mesela.
Kıyamıyorum mu diyeyim yoksa o kötü günler tekrar mı gelir diye galiba kendimi savunmaya alıyorum.
:KK43:

İnşallah tatlım :KK68::KK200:

Kıyamıyorum mu diyeyim yoksa o kötü günler tekrar mı gelir diye galiba kendimi savunmaya alıyorum.

Bendeki durumda aynısı maalesef...çocukluktan gelen bu psikoloji nasıl düzelir bilmiyorum. Hiç parasız kalmadık ama bilinç altında sürekli ucuza kaçma yada herşeyi gereksiz görme durumu oluşmuş. Hani ruhum fakir derler ya, milyonlarimda olsa yine böyle olurum sanırım. Tek güzel yanı sadece kendime cimriyim. Aileme, çocuğuma gözü kapalı harcayabiliyorum. Sonra kendimden kısıyorum ama her kuruşu sonuna kadar helal olsun...

Bendeki durumda aynısı maalesef...çocukluktan gelen bu psikoloji nasıl düzelir bilmiyorum. Hiç parasız kalmadık ama bilinç altında sürekli ucuza kaçma yada herşeyi gereksiz görme durumu oluşmuş. Hani ruhum fakir derler ya, milyonlarimda olsa yine böyle olurum sanırım. Tek güzel yanı sadece kendime cimriyim. Aileme, çocuğuma gözü kapalı harcayabiliyorum. Sonra kendimden kısıyorum ama her kuruşu sonuna kadar helal olsun...

Bende öyleyim :KK43:
Kendime çok güzel kıyıyorum ama konu başkası olunca yağdırıyorum.
Evde yemek kalır asla dökemem çünkü 1 domatesi alamadığım günlerim oldu benim.
Hayatım boyunca hep fakir kalacakmışım gibi geliyor bana da :KK43:

Canım ben 500 tl'ye ayakkabı hiç almadım mesela.
Eşime geçen sene greyderden 350 tl'ye düşen bir bot vardı onu aldım.
Kendime de ayak sorunumdan dolayı skechers almıştım 261 tl idi 3 sene önce ama mecburen aldım :)
Yani şimdiye en pahalı aldığım ayakkabılar bunlar idi.
Kızıma flo'dan alıyorum genellikle.
Çok ayakkabı yırttıgı için ve sürekli de büyüdügü için en fazla ayakkabısı oda kışlık 150 tl felandı.
İndirimleri takip ediyorum ben.
3 senedir aynı botları giyiyorum.
Flodan almıştım.
Kızım ve eşim ise ayakkabı konusunda çok fazla eskittikleri için mecburen almak zorunda kalıyorum.
Biz de çocuklukta bir memur maaşı ile 4 okuyan çocuk idik.
Annem gereksiz harcama yapmazdı.
Kıyafetlerimizi çocuklugumuzda hep ya ördü ya da dikti.
Ben tutumlu biriyim eşime göre.
İhtiyacım yoksa uzatmam elimi.
Çalıştıgım halde har vurup harman savurmam.

Damdan benim lafım sana değildi zaten :KK68:
Sadece garip geldi poloya ucuz demeleri.
Ondan eleştirildi.
Yoksa iyi kazanana tabi ki de ucuz gelir.
Ama lcw nerede polo nerede :KK70:

Bilemiyorum Altan kafam çok karışık :confused:
Her şeyi göze aldım yapıyorum bebeyi :KK70:

ben sana katıldım zaten polo hiç gözümde ucuz marka olmadı LCW üstüne çıkamadık biz :KK43:(((

X