Çıkış yolu bulamıyorum :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi Rlf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ailem bursada ben se ıstanbuldayım ve okuyorum okula ara vermem de sıkıntı

bende ınanın babam ıcın bunu yapıyorum onu uzmek ıstemıyorum 2,5 yıl oldu degısen hala bısey yok ne kadar daha sabretmelıyım bılmıyorum.. tek sorun aıle onun dısında gercekten ıyı bır ınsan bana kotu muamele yapmaz aramız ıyıken bızden ıyısı yok ama kotu ıken ısler ne yazıkkı tam tersı oluyor. ama bu aıle mevzusunu da ben sındıremıyorum sındırmek ıstemıyorum da..

Diğer özellikleri ne kadar iyi olursa olsun bazen bir eksi tüm artıları götürür. Aile konusu bence çok çok önemli bir konu ve ailenle ilgili sana böyle bir engel koyan kişi benim gözümde tüm samimiyetini yitirir.
"Canımı yakıyorsun ben de senin canını yakıyorum" sözü düşündürücü ama biraz...

Canım benimde aynı senin gibiydi o yüzden diyom sabret dayan diye. Benim görümcelerime bi laf söylerdim onu gidip eşime üstüne koya koya anlatırlardı ne tartışmalar yaşadık bu yüzden ama şimdi açıp söyleseler gelip benimle tartışmz bana neler olduğunu uygun bi dille anlatır eğer hatam varsa uyarır ama yok bu böyle değil yanlış anlamış dediğimdede bana inanır tamam der . 2 yıl daha sabret benim şu an 4 yıl olduu ve ilerde daha çok değişeceğine bana daha çok bağlncağına inanıyrm . Sabır canım

onu da acıklayayım ben esımın aılesı ıle anlasamıyorum ozellıkle de babası ıle cok havalı ve yuksek dagları ben yartattım edasında bır adam ayrı ev acmısken bıze suan aynı ev ıcerısınde yasamayı teklıf eden bır adam sureklı bızım evlılıgımız uzerıne yorum yapan onun sundugu cızgıde gıtmemızı ısteyen bır adam ben de bu tavrarına katlanamıyrum babası uzulmesın dıye ona bısey dıyemıyorum ama sonrasında esım ıle paylasıyorum neden bu sekılde tutum sergılıyor neden sen bunun onune gecemıyorsun dıyorum . cok sorunlu bırı anlayıs yoksunu oglunun evıne canı ıstedıgınde gayet guzel gelırken bazen esın cagırmadıgı ıcın gelmıyorum onun yuzunden sana gelemıyorum dıye ıddaa eden bır adam esım de bu olanları duydukca bana yuklenıyor. bende cagırmak ayrı bı mezvu tabı cagırırım ondan yana sıkıntı yok ama bu denlı oyunlara katlanamıyorum dıyorum geldıklerı zaman cok guzel gelıyorlar neden suan benı uzerımden boyle bır oyun yapıyorlar dıyorum ve sunu da eklıyorum onlar komsu degıl kı cegırmedan da gelebılırler tabıkı dıyorum

senın adına cok sevındım ıns bende bu sonuc ıle karsılasırım.. bu sorunlara sahıt olan bır arkadasımız dıyarbakırda bı seyh varmıs bızım ıcın ona gıttı dua ve yardım almak ıstedık seyh resımlerımızı gorup dırek yorum yapmıs cocuk bıraz pust ve ımanı zayflamıs demıs kadın ıse cok saf kalbı cok temız ama ne varsa dılınde var demıs.. sonra arkadas geldı bıze anlattı durumu hocanın esıme bu sekılde soylemesı onu da benı de uzdu ben ona sarıldım ve uzulme bız bır olursak yapamıyacgımız hıc bır sey yok dedım hemen abdest alıp kuran okumasını ıstedım aaynen o sekılde yaptı. aslında benı bıraz anlasana hersey cok guzel olucak ona karsı yaptıgım fedakarlıkların ve ıyı nıyetınde haddı hesabı yok oda yaptı kesınlıkle hakkının yıyemem ama artık sabrım da kalmadı

Ailelerine söylenen bir lafı şahsına söylenmiş kabul ediyor erkekler. Muhtemelen o da babasının farkındadır ama sana laf söyletmez. Söyleyince kötü olursun. Hatta senden kötüsü olmaz.

Canım sen daha iyi bilirsin ama söylediklerimi unutma

Reactions: Rlf
İyiyken herkes iyidir zaten... Marifet tartışma sırasında karşıdakini onarılamayacak şekilde kırmadan, incitmeden, medeni şekilde tartışabilmek.

Sizin durumunuza benzer şeyler yaşadım. Ailemi yok saymak istediler, gelmesini istemediler, saçma sapan şeyleri bahane ederek küslük çıkardılar. Ancak ben değişmeyeceğini çoktan anlamıştım ve 8 aylık evliyken noktaladım. İyiki, iyiki bitirmişim diyorum. Ömür törpüsü çünkü bu insanlar.

Konunuzla ne kadar doğru bir karar verdiğimi bir kere daha görüyorum, 2,5 sene olmuş hala aynı diyorsunuz. Değişmeyecekte emin olun. Bir insan 7sinde ne ise 70inde de odur. Sadece siz zamanla alışacaksınız, ses etmemeye, duymamaya başlayacaksınız.

Ben yuva kolay kurulmuyor ama kolay yıkılıyor sözüne katılmıyorum. Ortada saygı ve sevgi yoksa yuvadan bahsedilemez bile. Lütfen kendinize ve ailenize hakkettiğiniz değeri verin, sizi sindirmelerine izin vermeyin.

Babam üzülür boşanırsam diyorsunuz ya hani.. Bence babanız her gün mutsuz olmanızdan daha çok üzüntü duyar.

Sırf ben zenginim , sen fakirsin düşüncesi yüzünden bosanilir.
Görmemiş , densiz ..

Çok üzüldüm size .. halbuki o kadar iyi niyetlisiniz ki ben öyle anladım yazdıklarınızdan , ancak bu adamla nereye kadar devam eder ? Bence iyice bir düşünün derim.
Ben kolay kolay boşanma taraftarı değilim özellikle şiddet ve aldatma yoksa ancak bu konu da en az onlar kadar can acıtıcı ne demek ailen gelmesin ! Anne babanız olmasa siz nasıl olacaktınız pardon ? Ağaç kavuğundan çıkmadınız herhalde.. aile önemlidir onlara laf söyletmeyin. Allah çok büyük parayı verdiği gibi almayı da bilir bence eşiniz bunu düşünsün

Ailemi öldü bilecekmişim den sonrasını bende okumadım :)

Neden öldü bileyim ailemi, varlıklarına şükürler olsun. Eşiniz kesinlikle onu “bağımlı” bir hayat yaşamanızı istiyor. Tabiki artık eşinizle bir aile oldunuz ama bu ailenizi yoksaymanızı gerektirmez. Ben de evlenirken eşim ve ailem arasında problemler yaşandı ama asla ailemi yok saymadım. Eşimin de asla böyle bir talebi olmadı, olamaz da. Bu derecede bencil bir insanla lütfen ömrünüzü tüketmeyin.

Aileler yüzünden değil eşin yüzünden biter biterse..
Ailesinin evinde oturuyorsun diye kp kv minnet beklese anlıcam. Eşine noluyo. İnsanda biraz mahcubiyet olur, sonuçta kendi evi değil.
Diceksin eşine ee ben senle geldim diye hayatı zindan mı etmen gerek, huzurluca oturamıcaksam, huzur vermeyi başaramıcaksan ayrılalım diceksin.

eşinin tavırları çok itici ve yanlış bak onlar senin ailen ne olursa olsun ailen öldü say ne demek ya onlarında malı olsaydı ne demek herkes zengin doğmak zorunda değil. sen bana geldin diye bşy evlilikte olamaz kadını hakir görür gibi söylemiş. sen de ben gelmedim biz birbirimize gelerek bu evliliği oluşturduk deseydin. bu kadar fikren uyumsuz olduğun biriyle evliliğe nasıl evet dedin ?

Benim babam annemin ailesinden kimseyle görüşmesine müsaade etmediği gibi evdeki telefonları kestirmişti ki kimse aramasın, çocuktuk kimseyi arayamıyoruz, kimse yok gidebileceğimiz her sıkıntıda her hastalıkta annem tek ve yalnız kaldı, babam olay çıkarıyor diye kimse gelmiyordu. Ben de annemin çektiklerini yaşayıp gördüğüm için, yoktan yere ailenize cephe alan bir insanı düzeltemiyorsanız, boşuna üzülmeyin. Yarın benim evim, komşun da gelmesin arkadaşın da gelmesin diyecek, böyle bir hayat ne kadar çekilir? Parası var diye her hakka sahip olduğuna inanıyorsa eş değil de köle arıyordur kendine. İnşallah çocuğunuz yokken uzaklaşırsınız.

Ben değişeceğine inandığım için sabrettim ve oldu . Bi insan 7sinde neyse 70 de de o olmayabiliyo . Evet belki haklısnızdır ben ona alıştım sustum ama sonuçta şuanda herşey iyi . Ama bu konuyu açan arkadaşımın evinde neler yaşandığını tam olarak bilemiom ama kendisinin de dediği gibi kocası ii bi insan ama onu arkadan dolduruşa getiren insanlar var ve bu yüzden mutsuzlar bu da zamanla geçer çünkü eşi onun hep yanında olursa doğruları söylerse bi satten sonra arkadan söylenenler o kişiye vız gelir benimde anlayışım bu yönden..

cok guzel yazmıssınız yazdıklarınızı her yorumu aklımda degerlendırıp cözüm buluyrım allah razı olsun.

kendı aılesı bu konuda tam bır profesyonel. ogullerına yanlısı gostermek yerıne onu desteklıyolar. o kızın da aılesı tabıkı gelıp gıdıcek demek yerıne ogullarının soyledıgı sozun arkasına sıgınıyorlar. kaynanamda kayınpederımden benzer seyler yasamıs ve kadın da su zıhnıyet var bende cektım o da ceksın demıs bu zıhnıyettekı bır ınsan zaten oglunu bu konuda ıyı yetstremez. ve ablası var o da evlı her hafta sonu annesıne gelır aynı sehırde yasamalarına ragmen 2 3 gun kalır kımsenın gozune gelmez o bunu yaptıgında onun kocası memnun bu durumda der ve benm agzımı kapatmaya calısırlar. halbukı ınsan dusunmez mı bır oglum ve bır kızım var oglum dıbımde kızım sehır ıcınde ama bı saatlık uzaklıkta yıne de bana gelıp gıdıyo ee oglum zaten yanımda bırakayımda gelınım de aılesı ıle gorussun gelsın gıtsın der..

Bence esiniz sonradan gorme ve vicdan yoksunu bir adam.Ayrica çok kaba bana kalirsa.Sizi ne zorluklarla büyüyüp kimseye muhrltac etmeden bu yasiniza getiren ailenize saygi ve hurmet gosterceğine densizliğe bak.Ben kolay kolay bu lafı etmem ama pek adam olacak gibi durmuyor eşiniz.Çocuk yokken yol yakinken dönun derim.

bulunmuz adam ne iş yapıyor merak ettim,
umarım seninde mesleğin vardır.
ezdirme kendini, ne düşünüyosan söyle, resti çek derim ama bilemem tabi durumların nasıldır.
bende senin aileni görmiycem diyerek başlayabilirsin belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…