ailem bursada ben se ıstanbuldayım ve okuyorum okula ara vermem de sıkıntıYokluğunla terbiye ederek. Bazı insanlar kaybetmeden kıymet bilmezler malesef. Yükseldiğiniz bir gün hiçbir şekilde çirkinleşmeden sessiz sedasız bir şekilde bir kaç eşyanıda alarak ailenin yanına git. Hiçbir şekilde iletişim kurma, sana ulaşabilecek her yerden sil ve engelle seni kaybetmenin acısını dibine kadar yaşasın bi. Sonra zafer senin.
Gerçekten seven bir adam bu şekilde terbiye olur ama eğer ki evlilik kafada bittiyse onun için bahane olur. Tercih o yuzden senin. Biraz riskli sabır isteyen bir durum ama sonunda her şekilde kazanan sen olacaksın.
bende ınanın babam ıcın bunu yapıyorum onu uzmek ıstemıyorumBence biraz daha sabredebilirainiz ben de ilk yıllarımda aynı senin gibiydim ne dayklar yedim ne tartışmalar yaşadık ama babam için sabrettim eğer boşansaydım babam çok kötü olcaktı (şeker tansiyon hastası ) bu yüzden hep yutkundum şimdi 4 yılımız bitti şimdi bakıyorumda yavaş yavaş değişiyo evlilik zor kurulur ama kolay yıkılır bence eğer size aileniz dışında eziyet etmiyorsa sabredin . Benim ilk başlarda görümcelerimin sözünden çıkmzdı beni hiçe sayardı onlar bana laf söyleselerdi dönüp cevap bile veremzdim kızardı ama şimdi kendi diyo altta kalma saygısızlıkta yapma ver cevabını diyoo galiba birazda olsa başardım . Sabrın sonu selamettir sabret derim bence
aslında haksızlık etmek ıstemıyorum ıyı bırı benı okutuyo orgun olarak okuyrum lısansımı tamamlıyorum saolsun bu konuda destek ve arkamda ama bır turlu aıle konusunu asamadık kendı aılesı bıze yakın oturuyo benım aılem sehır dısında zaten cok nadır gelıyolar geldıklerınde de 1 gun kalıp gıdıyolar rahatsız etmek ıstemıyolalr onun aılesı ıle de en az haftada ıkı kere gorusuyoruz ama bunu gormuyo aılesı ıle benım aılemın aynı aralıklar ıle bıze geldıgını ıddaaa edıyo halbukı alakası yok. bır de gun ıcerısınde benım annesıne gıtmemı ıstıyo bende aılesı ıle cok sık gorustugumuz ıcın gun ıcınde gıtme gereksınımı duymuyrm acıkcası ama ekstrem durumlarda gıdıyrm veya cagryrm ama yeterlı bulmuyo bız zamanında aılesı ıle bır takım sorunlar yasadık o yuzden ayaklarım gerı gerı gıdıyo tek gıtmek ıstemıyorum.. sakınlesıp konustugumz da canımı yakıyosun bende senın canını yakıyorum dıyo
Canım benimde aynı senin gibiydi o yüzden diyom sabret dayan diye. Benim görümcelerime bi laf söylerdim onu gidip eşime üstüne koya koya anlatırlardı ne tartışmalar yaşadık bu yüzden ama şimdi açıp söyleseler gelip benimle tartışmz bana neler olduğunu uygun bi dille anlatır eğer hatam varsa uyarır ama yok bu böyle değil yanlış anlamış dediğimdede bana inanır tamam der . 2 yıl daha sabret benim şu an 4 yıl olduu ve ilerde daha çok değişeceğine bana daha çok bağlncağına inanıyrm . Sabır canımbende ınanın babam ıcın bunu yapıyorum onu uzmek ıstemıyorum2,5 yıl oldu degısen hala bısey yok ne kadar daha sabretmelıyım bılmıyorum.. tek sorun aıle onun dısında gercekten ıyı bır ınsan bana kotu muamele yapmaz aramız ıyıken bızden ıyısı yok ama kotu ıken ısler ne yazıkkı tam tersı oluyor. ama bu aıle mevzusunu da ben sındıremıyorum sındırmek ıstemıyorum da..
onu da acıklayayım ben esımın aılesı ıle anlasamıyorum ozellıkle de babası ıle cok havalı ve yuksek dagları ben yartattım edasında bır adam ayrı ev acmısken bıze suan aynı ev ıcerısınde yasamayı teklıf eden bır adam sureklı bızım evlılıgımız uzerıne yorum yapan onun sundugu cızgıde gıtmemızı ısteyen bır adam ben de bu tavrarına katlanamıyrum babası uzulmesın dıye ona bısey dıyemıyorum ama sonrasında esım ıle paylasıyorum neden bu sekılde tutum sergılıyor neden sen bunun onune gecemıyorsun dıyorum . cok sorunlu bırı anlayıs yoksunu oglunun evıne canı ıstedıgınde gayet guzel gelırken bazen esın cagırmadıgı ıcın gelmıyorum onun yuzunden sana gelemıyorum dıye ıddaa eden bır adam esım de bu olanları duydukca bana yuklenıyor. bende cagırmak ayrı bı mezvu tabı cagırırım ondan yana sıkıntı yok ama bu denlı oyunlara katlanamıyorum dıyorum geldıklerı zaman cok guzel gelıyorlar neden suan benı uzerımden boyle bır oyun yapıyorlar dıyorum ve sunu da eklıyorum onlar komsu degıl kı cegırmedan da gelebılırler tabıkı dıyorumDiğer özellikleri ne kadar iyi olursa olsun bazen bir eksi tüm artıları götürür. Aile konusu bence çok çok önemli bir konu ve ailenle ilgili sana böyle bir engel koyan kişi benim gözümde tüm samimiyetini yitirir.
"Canımı yakıyorsun ben de senin canını yakıyorum" sözü düşündürücü ama biraz...
senın adına cok sevındım ıns bende bu sonuc ıle karsılasırım.. bu sorunlara sahıt olan bır arkadasımız dıyarbakırda bı seyh varmıs bızım ıcın ona gıttı dua ve yardım almak ıstedık seyh resımlerımızı gorup dırek yorum yapmıs cocuk bıraz pust ve ımanı zayflamıs demıs kadın ıse cok saf kalbı cok temız ama ne varsa dılınde var demıs.. sonra arkadas geldı bıze anlattı durumu hocanın esıme bu sekılde soylemesı onu da benı de uzdu ben ona sarıldım ve uzulme bız bır olursak yapamıyacgımız hıc bır sey yok dedım hemen abdest alıp kuran okumasını ıstedım aaynen o sekılde yaptı. aslında benı bıraz anlasana hersey cok guzel olucak ona karsı yaptıgım fedakarlıkların ve ıyı nıyetınde haddı hesabı yok oda yaptı kesınlıkle hakkının yıyemem ama artık sabrım da kalmadıCanım benimde aynı senin gibiydi o yüzden diyom sabret dayan diye. Benim görümcelerime bi laf söylerdim onu gidip eşime üstüne koya koya anlatırlardı ne tartışmalar yaşadık bu yüzden ama şimdi açıp söyleseler gelip benimle tartışmz bana neler olduğunu uygun bi dille anlatır eğer hatam varsa uyarır ama yok bu böyle değil yanlış anlamış dediğimdede bana inanır tamam der . 2 yıl daha sabret benim şu an 4 yıl olduu ve ilerde daha çok değişeceğine bana daha çok bağlncağına inanıyrm . Sabır canım
onu da acıklayayım ben esımın aılesı ıle anlasamıyorum ozellıkle de babası ıle cok havalı ve yuksek dagları ben yartattım edasında bır adam ayrı ev acmısken bıze suan aynı ev ıcerısınde yasamayı teklıf eden bır adam sureklı bızım evlılıgımız uzerıne yorum yapan onun sundugu cızgıde gıtmemızı ısteyen bır adam ben de bu tavrarına katlanamıyrum babası uzulmesın dıye ona bısey dıyemıyorum ama sonrasında esım ıle paylasıyorum neden bu sekılde tutum sergılıyor neden sen bunun onune gecemıyorsun dıyorum . cok sorunlu bırı anlayıs yoksunu oglunun evıne canı ıstedıgınde gayet guzel gelırken bazen esın cagırmadıgı ıcın gelmıyorum onun yuzunden sana gelemıyorum dıye ıddaa eden bır adam esım de bu olanları duydukca bana yuklenıyor. bende cagırmak ayrı bı mezvu tabı cagırırım ondan yana sıkıntı yok ama bu denlı oyunlara katlanamıyorum dıyorum geldıklerı zaman cok guzel gelıyorlar neden suan benı uzerımden boyle bır oyun yapıyorlar dıyorum ve sunu da eklıyorum onlar komsu degıl kı cegırmedan da gelebılırler tabıkı dıyorum
Canım sen daha iyi bilirsin ama söylediklerimi unutmasenın adına cok sevındım ıns bende bu sonuc ıle karsılasırım.. bu sorunlara sahıt olan bır arkadasımız dıyarbakırda bı seyh varmıs bızım ıcın ona gıttı dua ve yardım almak ıstedık seyh resımlerımızı gorup dırek yorum yapmıs cocuk bıraz pust ve ımanı zayflamıs demıs kadın ıse cok saf kalbı cok temız ama ne varsa dılınde var demıs.. sonra arkadas geldı bıze anlattı durumu hocanın esıme bu sekılde soylemesı onu da benı de uzdu ben ona sarıldım ve uzulme bız bır olursak yapamıyacgımız hıc bır sey yok dedım hemen abdest alıp kuran okumasını ıstedım aaynen o sekılde yaptı. aslında benı bıraz anlasana hersey cok guzel olucak ona karsı yaptıgım fedakarlıkların ve ıyı nıyetınde haddı hesabı yok oda yaptı kesınlıkle hakkının yıyemem ama artık sabrım da kalmadı
İyiyken herkes iyidir zaten... Marifet tartışma sırasında karşıdakini onarılamayacak şekilde kırmadan, incitmeden, medeni şekilde tartışabilmek.bende ınanın babam ıcın bunu yapıyorum onu uzmek ıstemıyorum2,5 yıl oldu degısen hala bısey yok ne kadar daha sabretmelıyım bılmıyorum.. tek sorun aıle onun dısında gercekten ıyı bır ınsan bana kotu muamele yapmaz aramız ıyıken bızden ıyısı yok ama kotu ıken ısler ne yazıkkı tam tersı oluyor. ama bu aıle mevzusunu da ben sındıremıyorum sındırmek ıstemıyorum da..
Ben değişeceğine inandığım için sabrettim ve oldu . Bi insan 7sinde neyse 70 de de o olmayabiliyo . Evet belki haklısnızdır ben ona alıştım sustum ama sonuçta şuanda herşey iyi . Ama bu konuyu açan arkadaşımın evinde neler yaşandığını tam olarak bilemiom ama kendisinin de dediği gibi kocası ii bi insan ama onu arkadan dolduruşa getiren insanlar var ve bu yüzden mutsuzlar bu da zamanla geçer çünkü eşi onun hep yanında olursa doğruları söylerse bi satten sonra arkadan söylenenler o kişiye vız gelir benimde anlayışım bu yönden..İyiyken herkes iyidir zaten... Marifet tartışma sırasında karşıdakini onarılamayacak şekilde kırmadan, incitmeden, medeni şekilde tartışabilmek.
Sizin durumunuza benzer şeyler yaşadım. Ailemi yok saymak istediler, gelmesini istemediler, saçma sapan şeyleri bahane ederek küslük çıkardılar. Ancak ben değişmeyeceğini çoktan anlamıştım ve 8 aylık evliyken noktaladım. İyiki, iyiki bitirmişim diyorum. Ömür törpüsü çünkü bu insanlar.
Konunuzla ne kadar doğru bir karar verdiğimi bir kere daha görüyorum, 2,5 sene olmuş hala aynı diyorsunuz. Değişmeyecekte emin olun. Bir insan 7sinde ne ise 70inde de odur. Sadece siz zamanla alışacaksınız, ses etmemeye, duymamaya başlayacaksınız.
Ben yuva kolay kurulmuyor ama kolay yıkılıyor sözüne katılmıyorum. Ortada saygı ve sevgi yoksa yuvadan bahsedilemez bile. Lütfen kendinize ve ailenize hakkettiğiniz değeri verin, sizi sindirmelerine izin vermeyin.
Babam üzülür boşanırsam diyorsunuz ya hani.. Bence babanız her gün mutsuz olmanızdan daha çok üzüntü duyar.
cok guzel yazmıssınız yazdıklarınızı her yorumu aklımda degerlendırıp cözüm buluyrım allah razı olsun.İyiyken herkes iyidir zaten... Marifet tartışma sırasında karşıdakini onarılamayacak şekilde kırmadan, incitmeden, medeni şekilde tartışabilmek.
Sizin durumunuza benzer şeyler yaşadım. Ailemi yok saymak istediler, gelmesini istemediler, saçma sapan şeyleri bahane ederek küslük çıkardılar. Ancak ben değişmeyeceğini çoktan anlamıştım ve 8 aylık evliyken noktaladım. İyiki, iyiki bitirmişim diyorum. Ömür törpüsü çünkü bu insanlar.
Konunuzla ne kadar doğru bir karar verdiğimi bir kere daha görüyorum, 2,5 sene olmuş hala aynı diyorsunuz. Değişmeyecekte emin olun. Bir insan 7sinde ne ise 70inde de odur. Sadece siz zamanla alışacaksınız, ses etmemeye, duymamaya başlayacaksınız.
Ben yuva kolay kurulmuyor ama kolay yıkılıyor sözüne katılmıyorum. Ortada saygı ve sevgi yoksa yuvadan bahsedilemez bile. Lütfen kendinize ve ailenize hakkettiğiniz değeri verin, sizi sindirmelerine izin vermeyin.
Babam üzülür boşanırsam diyorsunuz ya hani.. Bence babanız her gün mutsuz olmanızdan daha çok üzüntü duyar.
kendı aılesı bu konuda tam bır profesyonel. ogullerına yanlısı gostermek yerıne onu desteklıyolar. o kızın da aılesı tabıkı gelıp gıdıcek demek yerıne ogullarının soyledıgı sozun arkasına sıgınıyorlar. kaynanamda kayınpederımden benzer seyler yasamıs ve kadın da su zıhnıyet var bende cektım o da ceksın demıs bu zıhnıyettekı bır ınsan zaten oglunu bu konuda ıyı yetstremez. ve ablası var o da evlı her hafta sonu annesıne gelır aynı sehırde yasamalarına ragmen 2 3 gun kalır kımsenın gozune gelmez o bunu yaptıgında onun kocası memnun bu durumda der ve benm agzımı kapatmaya calısırlar. halbukı ınsan dusunmez mı bır oglum ve bır kızım var oglum dıbımde kızım sehır ıcınde ama bı saatlık uzaklıkta yıne de bana gelıp gıdıyo ee oglum zaten yanımda bırakayımda gelınım de aılesı ıle gorussun gelsın gıtsın der..Ben değişeceğine inandığım için sabrettim ve oldu . Bi insan 7sinde neyse 70 de de o olmayabiliyo . Evet belki haklısnızdır ben ona alıştım sustum ama sonuçta şuanda herşey iyi . Ama bu konuyu açan arkadaşımın evinde neler yaşandığını tam olarak bilemiom ama kendisinin de dediği gibi kocası ii bi insan ama onu arkadan dolduruşa getiren insanlar var ve bu yüzden mutsuzlar bu da zamanla geçer çünkü eşi onun hep yanında olursa doğruları söylerse bi satten sonra arkadan söylenenler o kişiye vız gelir benimde anlayışım bu yönden..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?