su sebepten aıle dedım esımın yanlısları ıle sadece ben bas etmeye calısıyorum aılesınden bu yonde yardım ıstedıgımde onlarlada ugrasmak zorunda kalıyorum. bır anne baba olarak dogruyu yanlısı gostermedıklerı ıcın bıze yardımcı olmadıkları ıcın onu dedım duzelteyımAy Allah aşkına çok mu lazım böyle bir koca
Aileler yüzünden değil, eşinizin görmemişliğinden biterse biter evliliğiniz.
Eşinizin kabalığını halı altına süpürüp, aileleri bahane etmeyin.
izin vermiyorum tabi ki de kendımı ve aılemı savunuyrm sadece durumu ozet gecıp yardım almak ıstedımAileler yüzünden değil mağaradan şehre yeni inmiş kocanız yüzünden bitiyor evlilik.
Yahu 21.yy olmuş hala aileni öldü bileceksin muhabbeti yapılıyor ohannes diyorum. Ayrıca sizi ve ailenizi ekonomik anlamda ezmesine nasıl izin veriyorsunuz? Ne demek siz de zengin olsaydınız, adama bak tam kıroyum ama para bende tiplemesi.
Eğer boşanmayı düşünmüyorsanız bir terapiste gidin. Veya en güzeli tümden doğal ortamına salın bu mağara adamını.
bunu da teklıf ettım farklı bı sehır degıl ama farklı bır ılce olarak dusundugunuz gıbı bu duruma da yanasmadı.Ben de cok cok uzuldum... Allah yardimciniz olsun. Size tavsiyem ailenizin evine gidin babanizi da ezdirmeyin eger o kurtarmak istiyorsa o bir sans versin baska bir sehirde yuva kurun ki esinizin bunu yapabilecegini sanmıyorum. Gelmezse de o sizden vazgecmis demektir yeni hayatinda basarilar kendi hayatiniza odaklanin anladigim kadariyla henuz cok gencsiniz hicbir hata ömür boyu katlanmaya degmez. Esiniz de sizin genclik hataniz olur biter.
bu surec benım ıcın kolay olmucakAileler yüzünden değil eşinin anlayışsızlıgı yüzünden bitiyor. Böyle bir bencillik olamaz. Biz de yaşadık ufak tefek tartışmalar ama konuşarak aştık bunları. Bilinçli olarak yapmadığını daha dikkatli olacağını söyledi konu kapandı. Ailene sınır koyması görüştürmek istememesi kabul edilebilir birşey değil. Bir de hatasını anlamayıp bir aydır küs durması... Boşanma taraftarı olmadım hiçbir zaman. Boşan demem kolay kolay ama bu durum başka. Bu şekilde davranması eşinin kişiliğiyle ilgili de çok şey belli ediyor. Anlayışsız, düşüncesiz, empati yoksunu, sana değer vermiyor, senin düşüncelerini ve duygularını önemseyemiyor... Vs.
Demem o ki problem sadece ailenle görüşmene izin vermemesi değil. O yüzeysel problem. Altında kişiliğiyle ilgili ciddi sıkıntılar var. Hemen boşanır mısın bilmem ama çocuk yoksa bir süre daha çocuk düşünme en azından.
Eşinin ciddi anlamda değişmesi lazım. Değişir mi bilmiyorum. Bir aydır küs olmanız ve diğer anlattıkların bana değişmeyeceğini gösteriyor ama sen yine de konuşmaya çalış. Konuşmaların olumlu veya olumsuz iki sonucu olur. Olumlu olursa birşeyleri çözüyorsunuz demektir. Olumsuz olursa da senin karar vermeniz kolaylaştırır. Susarak bir yere varamazsınız. Ama sesinizi yükseltmeden sakin sakin konuşun. Sizi üzen şeyleri anlatın.bu surec benım ıcın kolay olmucakonumu gormeden hıc bır zaman cocuk olayına kalkısmadım.
aslında haksızlık etmek ıstemıyorum ıyı bırı benı okutuyo orgun olarak okuyrum lısansımı tamamlıyorum saolsun bu konuda destek ve arkamda ama bır turlu aıle konusunu asamadık kendı aılesı bıze yakın oturuyo benım aılem sehır dısında zaten cok nadır gelıyolar geldıklerınde de 1 gun kalıp gıdıyolar rahatsız etmek ıstemıyolalr onun aılesı ıle de en az haftada ıkı kere gorusuyoruz ama bunu gormuyo aılesı ıle benım aılemın aynı aralıklar ıle bıze geldıgını ıddaaa edıyo halbukı alakası yok. bır de gun ıcerısınde benım annesıne gıtmemı ıstıyo bende aılesı ıle cok sık gorustugumuz ıcın gun ıcınde gıtme gereksınımı duymuyrm acıkcası ama ekstrem durumlarda gıdıyrm veya cagryrm ama yeterlı bulmuyo bız zamanında aılesı ıle bır takım sorunlar yasadık o yuzden ayaklarım gerı gerı gıdıyo tek gıtmek ıstemıyorum.. sakınlesıp konustugumz da canımı yakıyosun bende senın canını yakıyorum dıyoEşinin ciddi anlamda değişmesi lazım. Değişir mi bilmiyorum. Bir aydır küs olmanız ve diğer anlattıkların bana değişmeyeceğini gösteriyor ama sen yine de konuşmaya çalış. Konuşmaların olumlu veya olumsuz iki sonucu olur. Olumlu olursa birşeyleri çözüyorsunuz demektir. Olumsuz olursa da senin karar vermeniz kolaylaştırır. Susarak bir yere varamazsınız. Ama sesinizi yükseltmeden sakin sakin konuşun. Sizi üzen şeyleri anlatın.
Peki neden katlaniyorsunuz bu duruma ?öncelikle herkese merhaba. bu siteye yeni üye oldum. benim caresizliğimi giderecek çıkış yollarına ihtiyacım var. okuyacagınız ve yardımcı olacagınızı umut ederek sımdıden hepınıze tesekkur ederim.
26 yasındayım 2 yıl once evlendım. 2 yıl boyunca mutsuz oldum dersem eşime haksızlık ederim.. fakat fikir ayrılıklarımız oldukça fazla ben onun görüşlerine saygı duyabiliyorum ama o benim görüşlerime ne yazık kı duymuyor. ben erkeğim benim yanıma sen geldin uyum saglıcaksın diyerek konusuyor. ben anlayıssız ve katı bı ınsan degılım ve bu ınsan ıle ben 5 yıl flort ettım severek evlendım sevdıgım adama uyum saglamıyacagım da kime saglayacagım. gel gör ki onun uyumdan kastı benim ailem yok sayması. ben aılemı öldü bilcekmişim ve sene de bir kere benim evime gelebilirlermiş bu durumu kabullenmek tabiki mumkun degil ve kabul etmedim de sadece bişiler anlatmaya ikna etmeye ailelerimiz olmadan biz bir hiçiz demeye calıstım ama ne yaptıysam sonuc alamadım. bazen drurluyo herhangı bır problem yok ama kendı aılesınden bişeyler duydumu benim aileme yuklenıyor. halbukı benım aılem bana gelseler bıle bı gun kalır gıderler sehır dısında oturuyorlar esım rahatsız olmasın dıye cok sık aramazlar esim ise onları sadece ozel gunlerde arar ve benım aılem bunu bıle bı kez olsun problem etmedıler sırf benı huzursuz etmek ıstemedıklerı için. esimin ailesine ait bir ev de oturuyoruz allah razı olsun ev verdıler bu konuda onlara diyecek hiç bişeyim yok ama ev verdiler diye herseylerine boyun egme gibi bir durumum söz konusu mu? ev verdiler diye haklarımı aramamam mı gerek ? eşime bunu anlatmak çok güçburası benim çöplüğüm diye tutturmus gidiyor ben erkeğim sen buraya geldin gibi tavırlar sergiliyor evet ben ona gitttim ama bu tavırlar ile karsılasacagımı bılseydım gelırmıydım kım bıle bıle yakar ki geleceğini.
ben işçi maası ıle gecinen bır anne babanın kızıyım bu durumdan asla gocunmuyorum cunku bızı kımseye muhtac etmedıler. aılemın gayrımenkulu tarlası bagı bahcesı yok ve esimin tarafı biraz varlıklı benı sureklı burdan vuruyor senın de aılenın malı olsaydı bılmem ne bu o kadar sacma ki asıl sacma olan esim olan beyfendı kendı emeği ile yaptıgı hiç bir sey yokken aılesının mal varlıgı ıle ovunmesi okadar basit bı mevzu ki. yine de bişey demıyorum bu dunyanın ustu varsa altıda var dıyorum.
sonuc olarak yaklasık bır aydır aynı evın ıcerısınde konusmuyoruz bırseyler paylasmıyoruz ama etrafımızdakı kısılere ıse mutlu aıle pozu verıyoruz. artık o kadar yoruldum kı aynı evın ıcerısınde onu gormezden gelıyorum tartısmkatan bıseyler anlatmaktan gercekten sıkıldım en cok da canımı yakan ne bılıyomusunuz aııller yuzunden bir evlilik bitmek üzere.. cok uzun yazdım hakkınızı helal edin ve lütfen yardım edin . cıkıs yolu bulamıyorum bosanmayı kafaya takmıs durumdayım
Neden bu ısrar yani beni istemeyeni bende istemem istemiyorsa aramayın gorusmeyin ne olacak.hayır hayır aksıne onun aılesı problem cıkardı benım aılem tatsızlık olmasın dıye hep alttan aldı. ben kendımce sunu dusunuyorum onun aılesı yuzunden bız defalarca tartıstık kavga ettık onun aılesının onunde bır kez tartıstık bı evın bı oglu babası hemen ogluna sarıldı ben oglumu kaybedıcem sen gıt burdan defol falan dedı saat aksam 11 falandı ve yenı evlıydık bız bende bu saatte nereye gıdıcem sen benı gondercegıne oglunu al cık dısarı ben senın namusunum basıma bu saatte bısey gelse kıme neyın hesabını verceksın falan dedım kovuldugum halde o evden cıkmadım ve bu kovulma bır degıl 2 3 kez tejrar ettı farklı zaman aralıkları ıle her ınsanın bır gururu var ben bu sebepten dolayı esmının aılesı ıle gorusmedım bayrama denk geldı bızım kavgamız bayram gunu gıtmek ısredım esım olmaz babam ıstemıyor dedı arıyayım dedım telefonda tersler dedı bende o zaman mesaj atayım dedım mesajda da hıc bır sucum olmamasına ragmen sırf buyujler ve bı ogulları bayramda ayrı gayrı olmasınlar dıye hatalar yanlıslar yaptık buna oglunuz da sebep oldu tarzında bıseyler yazdım sonra bayramlarını kutladım ozur dıledım ıkımız adına onların benım attıgım mesajdan cıkardıkları neden tek ben yaptım ben hatalıyım dememısım neden ogullarını da katmısım onu savundular.. yanı acıkcası benım aılem yapıcı ve olgun ınsanlar esımın ıse yıkıcı ve egolu ınsanlar ben bunları gorup hazmedemedıgını dusunuyrm o yuzden benım aılme tavrı bu sekılde oldugunu dusunuyrm
nasıl ?
Bence biraz daha sabredebilirainiz ben de ilk yıllarımda aynı senin gibiydim ne dayklar yedim ne tartışmalar yaşadık ama babam için sabrettim eğer boşansaydım babam çok kötü olcaktı (şeker tansiyon hastası ) bu yüzden hep yutkundum şimdi 4 yılımız bitti şimdi bakıyorumda yavaş yavaş değişiyo evlilik zor kurulur ama kolay yıkılır bence eğer size aileniz dışında eziyet etmiyorsa sabredin . Benim ilk başlarda görümcelerimin sözünden çıkmzdı beni hiçe sayardı onlar bana laf söyleselerdi dönüp cevap bile veremzdim kızardı ama şimdi kendi diyo altta kalma saygısızlıkta yapma ver cevabını diyoo galiba birazda olsa başardım . Sabrın sonu selamettir sabret derim bence
Canım haklısın ama evlilik zor kurulur kolay yıkılır biz ailemizden bu nasihatı çok duyduk . Benim eşim tam bi kütük ama annem sabır kızım düzelir bende aynı şeyleri yaşadım diye diye bende sabrettim ama çok şükür amacıma ulaştım diye arkadaşada kendimi örnek gösterdim çünkü aile bu herşeyde olur . Hıı benimde dayak hoşuma gitmio ama benim de yapıma ters olan daha çok aldatmaktır bi namusuzluk yapmasıdır oda çok şükür yokBüyük konuşmak istemem ama şiddetin sabredilecek bir tarafı yok bence. Umarım o günleri bir daha hiç yaşamazsınız.
sevgili iken de bu tarz konular konusurduk ama ben hep askıya alırdım boyle bır seyın mumkun olamayacagını aılelere bu haksızlık yapılmaması gerektıgını soylerdım mantıklı gelırdı bı sekılde anlasırdık. ama evlendıkten sonra ısler degıstı ben onun aılesı ıle de bellı baslı sorunlar yasayınca olaylar hepten cıgırından cıktı benım evımde bana ahkam kesıyosun demeye basladı halbukı alakası yoktu sadece kendımı ezdırmemek haklarımı korumak ıcın onlara bogun egmıyordum ama tartısrıken hıc bır zaman saygımı bozmadım defalarca kovulmama ragmen sessız kaldım terbıyesızlık yapmadım bellı zaman ıstedım yasanılanları unutmak ıcın uzaklasmak ıstedım aılesınden sonra olay benım aılmee dondu benım aılem gelmıyosa senın eılen de gelmıcek gıtmıceksın gıbı.Benim okudugumdan anladigim evliliginizin sarsilma sebebi aileler degil, esiniz! Cocuk yapmadan bosanmaniz en kolayi olur. Simdi verdiginiz mutlu aile pozuna o zaman mecbur kalirsiniz esas. Evlendikten sonra degistiyse talihsizlik ama acaba evlenmeden once "seviyorum" diye gozardi ettiginiz seylerle bugune gelmis olabilir misiniz? Eger oyleyse bosandiktan sonra tekrar birine asik oldugunuzda cok daha temkinli gitmenizi tavsiye ederim.
Duzenleme: diger mesajlari okumadan yazmistim. Zaten ayni seyler soylenmis... Tekrar oldu benimki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?