Çıkış yolu bulamıyorum :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi Rlf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadas ılıskılerıme mudahale etmıyo tek sıkıntı onun ıcın aılem kız tarafı gerı durmalıymıs damadın evıne rahat gırıp cıkamazmıs bu zıhnıyette tam bır kultur yoksunu gerı kafalı zaten eskılerde yasamak ıstedıgını dıle getıren bır ınsan ben ona karsı geldıgımde ıse senı bu sekılde kımse cekmez tavırları sergılıyo soruyorum sızlere boyle bır adamı hangı bayan evınde barındırır ki

Ailelerine söylenen bir lafı şahsına söylenmiş kabul ediyor erkekler. Muhtemelen o da babasının farkındadır ama sana laf söyletmez. Söyleyince kötü olursun. Hatta senden kötüsü olmaz.
kesınlıkle oyle oluyor.

çok afedersin OHA, bu zekasız insanlar çekilirmi, bırak bu adamdanda ailesindende bişey olmaz

muhendıs. bende 2 yıllık saglık mezunuyum suan 4 yılıga tamamlıyorum meslegım var cok sukur.

muhendıs. bende 2 yıllık saglık mezunuyum suan 4 yılıga tamamlıyorum meslegım var cok sukur.

elini sallasan mühendis şimdilerde, çok abartmış kendini,
iş boşanmaya dönsün hepsi tutuşur bence.

tesekkur ederim allah razı olsun. benım de hatalarım oldu muhakkak olmadı degıl ama ben kalp kırmayı seven bı ınsan degılım baskaları uzulmesın dıye kendımı uzen bırıyım cok sabrettım cok susutum hala da esımın aılesıne saygısızlık yapmam. ama esıme karsı sabrım tukenmıs durumda susamıyorum soyledıklerını kabullenemıyorum.

Bence ne eşiniz ne ailesi sizin onlara gösterdiğiniz anlayışı ve saygıyı hak etmiyor. Anne babanızın kıymetini bilin ve böyle insanlara asla ezdirmeyin.

Reactions: Rlf
Sen yapamayacaksın ama yine de yazayım;
Ben olsam bu adamı b.k gibi ortada bırakıp ailemin yanına giderdim. Kesin arkandan tıpış tıpış gelir. Ailemden özür diletip döneceksem dönerdim.
He ben dönmez kendi hayatıma bakardım tabi de sen boşanmayacaksın diye ihtimalleri yazdım..

Yüzüne karşı desen keşke "hayatta şahsi ne başarın var? baban çalışmış yapmış millete hava atıyorsun" diye.

elini sallasan mühendis şimdilerde, çok abartmış kendini,
iş boşanmaya dönsün hepsi tutuşur bence.
ben yıkmaktan cok yapıcı olmak ıstyrm bı sekılde kurtarmak ıcın mucadele verıyrm ama goruyorum tek taraflı bır sonuca varamıyorum.

ben yıkmaktan cok yapıcı olmak ıstyrm bı sekılde kurtarmak ıcın mucadele verıyrm ama goruyorum tek taraflı bır sonuca varamıyorum.

Varabileceğini de hiç sanmıyorum. Üzgünüm ama eşinin kumaşı insan gibi iletişim için yetersiz.
Anne babasına "olmamış bu" diye iade et bence..

Benim babam da böyleydi başta, sadece belli akrabalara müdahale ederdi, ötekilere çok iyi davranırdı, zamanla herkesi küçümsemeye herkes de bir kusur bulmaya başladı, telefonumuzu kestiğinde biz ilkokuldaydık, sebep kimse ulaşamasın. Bu kibir ve benim evime gelmesinler lafları bana babamı hatırlattığı için yazmak istedim, annem de hep babanız böyle değildi derdi ama bir kişiye haksızlık yapan zamanla herkese yapıyor, bir kişiyi küçük gören, izin verilirse herkesi küçümser ve kendini de birşey zanneder. Böyle adamların yanında duran kişi de çok yıpranır, devamlı arada kalır. Annem erken yaşta vefat etti, şuan babam benim eşimi de istemiyor çocuğumu da, ben tek gelecekmişim gelirsem, ben de açıkça gelemem dedim konu kapandı. Eşiniz de ailesi o evi vermeseydi ailesiyle de görüşmezdi tahminim o yönde. Çıkarına uymayan herkesi zamanla silecektir, sonunda da kimse kalmaz yanında. Tabiki zamanla daha iyi anlarsınız karakterini ama çocuk yapmadan önce düşünün derim.

basınız saolsun sızede bellı baslı bıseyler hatrlattım kusura bakmayın ayrılmak taraftarı cok degılım sabretmek ve olayın akısını degstrmek ıstıyorum basarabılırsem. eşim ters de biri hiç bir sey ona işlemiyor gidiyorum dedıgımde durdurmuyor ben zorla kımseyı tutmam dıyor degıs o zaman dedıgımde soz dıyo tmm dıyo sans verıyorum denıyo yapmaya calısıyo hakkını yıyemem ama bellı sure sonra bı yerden bısey duydugunda degısıyo. sonumu goremeyıorum ama bır yandan da yasadıgım guzel duygulara haksızlık edermıyım dıye dusunmuyo degılım.

Suç arkadan dolduruşa getiren insanlarda değil aslında, o dolduruşa gelen, kendi fikirlerini oluşturamamış, olgunlaşmamış eş kişisinde.

Siz sırf 'eş' olarak gördüğünüz için, onu masum çıkarmak istediğiniz için 'dolduruşa getiriliyor' bahanesine sığınıyorsunuz malesef.

Gerçekten değer veren biri, kimsenin lafıyla eşini yargılamaz emin olun.

bosanma kararını verebılmek neden bu kadar zor

cok guzel yazmıssınız yazdıklarınızı her yorumu aklımda degerlendırıp cözüm buluyrım allah razı olsun.
Umarım hakkınızda en hayırlısı ne ise o olur ancak duygulardan çok aklı kullanmak gerekir. 5 senedir birliktesiniz, 2,5senedir de evli. Değişen ne var bu süre içerisinde? Bunu bir düşünün.

Değişecek birşey olmayacağı kesin çünkü zihniyet çok çirkin. 'Sen kız tarafısın geri dur, aileni sileceksin, ailen gelmesin ama benim aileme gidilecek' diyen bir zihniyetin değişmesini beklemek kendini kandırmak olur.

Sizi sindirmişler yeterince, dahada sindirmeye çalışıyorlar. İzin vermeyin lütfen. Yarın öbür gün bir sıkıntı olduğunda aileniz olacak yanınızda, bu insanlar değil...

degişmeye mehil var ama net bişey yok galıba bu hep boyle gıdıcek. kendı ıc dunyamda hazmedemıyorum bu durumu

Sizi buyuten yetiştiren kendisine hayat arkadaşı eş olarak veren aileni yok sayacakmışsın öylemi.insan daha ne büyük saygıyla yaklaşmalıyken böyle bir zihniyet akıl alır gibi değil.boyle insanlarla uğraşmak çok zordur.sonuç ise; ne kadar konulursan konuş be dersen de gram öte gidemezsin.çunku algısını bunun dışında bir düşünce olamayacağına dair kapatmış.kimseye kolay kolay boşan denmez ama ne yazıkki bunun biraz ötesi sizin sinir hastası olma ihtimalinizin yuksekliğinden bir terapisti kabul etmezse benim düşüncem de evliliğini bitirmen yönünde..

bosanma kararını verebılmek neden bu kadar zor
Evet karar vermek kolay değil. Yılların verdiği alışkanlık söz konusu, insan emeklerine kıyamıyor. Ama ömrünün geri kalanını düşününce hayatınızdan giden 6-7 senenin çokta bir önemi yok bence. Acı ve ciddi bir hayat tecrübesi olarak görüyorum ben.

Ki ben de 6 senelik flörtten sonra evlenmiştim. Şuan geriye dönüp baktığımda ömrümün geri kalanını kazandım diyorum, 6 sene ne ki.. üzerimden koca bir yük kalktı boşanma kararını aldıktan sonra.

degişmeye mehil var ama net bişey yok galıba bu hep boyle gıdıcek. kendı ıc dunyamda hazmedemıyorum bu durumu
Hazmedilebilecek bir durum değilki sizi dünyaya getirmiş, yedirip içirmiş, giydirmiş, bu yaşa getirmiş insanlardan yani AİLEnizden bahsediyoruz. Eşiniz için nasıl kıymetli ise ailesi, sizin için de kendi aileniz kıymetli. Evlenince sizin göreviniz bitti, ben artık eşimin ailesini aile bileceğim, siz olmayacaksınız hayatımda demek hangi vicdana sığar? Öyleyse eşinizde kendi ailesine sınır koysun, senede 1 gelsin onun ailesi de. O da silsin ailesini? Olur mu hiç?

Diyorum ya zihniyet kötü olduğu için ben değişeceğine ihtimal vermiyorum. Ancak seneler geçer, sizden giden gider, yıpranırsınız yorulursunuz ve mücadele etmekten vazgeçip alışırsınız bu duruma. İşte o zaman değişmiş gibi düşünebilirsiniz.

Harcamayın ömrünüzü. Şu hayata 1 kere geliyoruz. Mutsuz olmak için çok kısa inanın.

Allahin gorgusuzu ya, okurken nasil uyuz oldum anlatamam. O kim kopek ki, bi insana aileni oldu bil diyebilir, burasi benim coplugum diye keko keko konusabilir?

bosanma kararını vermek o kadar guc kü tamma al topla esyaları cık dıyemıyorum ya hala bı umut tasıyorum ıcımde lanet olası su kalbıme degısmıcek yagmur cık g.t bırak su adamı sonu yok dityemiyorum ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…