- 23 Mart 2025
- 1
- 0
- 1
- Konu Sahibi Fadile Sahin
6 aylık sevgiliyken mesajlaşırken bir anda ben uyuşturucu kullanıyorum dedi. Ve o zamanlar olayın ciddiyetinin farkında değildim çünkü yaşım daha 18 ve hayatım boyunca uyuşturucu kelimesini sadece tv de duydum. Hemen abisine yazdım abi böyle bir durum var haberiniz olsun dedim ve abisi o an aşırı bir tepki vermemişti çok şaşırmıştım. O zamanlar farkı şehirde çalışıyordu ve aramız çok iyiydi melek gibi davranıyordu bana ama arada sinir patlamaları duygu değişimleri oluyordu ve ben henüz tam tanımadığım için karakteri o şekilde sanıyordum. Memleketi urfaydı ve urfaya ayak basar basmaz bambaşka birine dönüşüyordu. Bazen aşırı ilgili bir adam bazen dünyanın en umursamaz insanı.. Ve sonrasında ki aldatmaları.. Öyle bir manipülasyon içerisine giriyor ki insan asla kurtulamıyorsun ve bu yıllarca devam etti. Ben farklılık hissediyorum ama adını koyamıyorum benim sevdiğim adam uyuşturucu kullanıyor diyemiyorum inanmak istemiyorum. Sevdiğim adam gözümün önünde gün geçtikçe bambaşka birine dönüştü, resmen bir canavar. Bir hafta boyunca uyumadığını biliyorum. Ve beni de uyutmuyordu, sabahlara kadar bayılana kadar konuşurdu. Artık ağlardım yalvarırdım ne olur yeter artık kendine gel diye ama bir kulağından girer ötekinden çıkardı çünkü zaten onun keyfi yerinde, kafasını bulmuş ve karşısında kim olduğunun bir önemi yok. Sadece kendi çıkarını düşünüyor çünkü kendini çok seviyor. Aşırı bir özgüven, cesaret, umursamazlık. O zamanlar yeni kullandığı için ve elinde çok para olmadığı için maddeye ulaşması kolay olmuyordu. Bu duygu değişimleri arada oluyordu. Sonrasında uzunca bir süre bir şey kullanmadığından emindim çünkü sözleşmeli asker olacaktı. Mesleğim olacak adam akıllı para kazanacağım, sevdiğim kadın yanımda yuvamı kuracağım gibi cümleler kullanıyordu. İnanmıştım. Asker olmak için o kadar çok uğraştı ki gerçekten düzeldiğine inanmıştım. Mesleğe girdikten sonra her şey daha da berbat oldu. Artık para sıkıntısı yoktu ve istediği an istediği yerde rahatlıkla madde alacaktı. İki yıl boyunca bu şekilde devam etti. Ayrıl, barış. Zamanla güven sorunları çıktı ortaya. Ben sana güvenmiyorum , sen beni aldatıyorsun diye kurmalara başladı. Tabi ben o zaman madde etkisi olduğunu bilmiyordum askerlik psikolojisi diye düşünerek davranıyor güvenini kazanmak için elimden geleni yapardım. Yeter ki onun içi rahat olsun. Ki ben sadık bir kadınım. Görevi biter urfaya döner dönmez yine başlardı günlerce uyumaz beni takmaz sadece kendini düşünürdü. Cinselliği sapkınlık dercesine getirmişti. Dile getiremeyeceğim isteklerde bulunurdu ayrılırdım günlerce konuşmazdım sonra yalvar yakar tekrar ikna ederdi beni. Hani diyorum ya öyle bir manipülasyon içerisine giriyor ki insan ne olduğunu bile anlamıyorsun. Dışarıdan birinin seni sarsması gerekiyor kendine gelmen için ama benim sevgilim uyuşturucu kullanıyor diye kimseye anlatamıyorsun çekiniyorsun korkuyorsun. Ve herşeyden önce ben onu düzelteceğim kafasına giriyorsun. Sen gidersen daha kötü olurum sen gidersen kendime zarar veririm, gidersen babanı ararım gidersen seni öldürürüm. Evet kızlar maalesef bunlara rağmen onun ilk haline tutunarak o kötü biri değil, kullandığı o pis şey onu bu hale getirdi diyerek düzeltmek için elimden gelen her şeyi yaptım. Ben artık sevdiğim adamı tanımıyordum onun hangi yüzüne inanacağımı bilmiyordum. Defalarca kez aldatıldım, düzelsin diye eline ayağına kapandım. Onun gibi olan arkadaşlarından uzak dursun diye kendimi mahvettim. Farklı şehirlerde olmamıza rağmen defalarca kez yanına gittim. Binlerce kez tedavi olması için konuştum. Yanında olacağımı her şeyi düzeleceğimizi, tüm bu olanlara rağmen güzel bir yuvamız olabileceğini binlerce kez söyledim ama sadece bir kaç ay etkisi oldu. Her fırsatta madde içmeye koştu her fırsatta ortamlara girdi. Çünkü artık kanına işlemişti ve beyin hücreleri ölmüş bir adam.. Tek derdi madde içmek. Bu arada kullandıkları maddeye göre tavırları değişiyor. Esrar içince daha sakin çok ilgili bir adam olurken, met kullanınca bir canavara dönüşüyordu. Evet kızlar tüm bunlara rağmen devam ettim ilişkiye.. Seviyordum ve sevdiğim adamın gözümün önünde değişmesine gönlüm razı gelmiyordu. Asla düzelmedi ve ben yıllarca o düzelecek evleneceğiz diye kendimi harap ettim. Asla düzelmiyor kızlar aksine zamanla işler daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor. İlk zamanlar bana sesini birazcık yükseltti diye ayaklarıma kapanan adam zaman geçtikçe küfürler hakaretler etmeye başladı, ve şiddet… Onun sevdiğim adam olabileceğine asla inanmıyordum hala inanmıyorum ama düzelmedi düzelmek istemedi evet kolay değil bırakmak biliyorum ama her şeye rağmen ben onun yanındaydım. Her defasında sözler verdi, o ortamdan arkadaşlardan uzak duracağım diye ama nafile.. Üç ay gibi bir süre ayrıldık ve ben tamamen bitirmiştim kararım netti. Çok uğraştı çok yalvardı düzeldim her şey farklı olacak söz sana layık bir adam olacağım evlenmek istiyorum aklımı başıma aldım. O kadar çok seviyordum ki evet kızlar tekrar ona inanmayı seçtim. Ve bu defa farklı olacağına inandırdı beni. Hal ve hareketleri düzelmişti benim sevdiğim adam geri gelmişti, bana kıyamayan bir dediğimi iki etmeyen adam.. Her şey çok güzeldi nişan mekanı seçmiştik artık paramızın kıymetini bilecek boş işlerle uğraşmayacak tamamen ilişkimize odaklanacaktık. Çok mutluydum masal gibiydi. Seni çok üzdüm o pis şey yüzünden sana çok zarar verdim her şeyi telafi edeceğim dedi. Asker olduğu için izinden izine görüşme fırsatımız oluyordu. Seni çok özledim yanına geleceğim bu güne kadar yaşattığım tüm kötü anıları sileceğim yerine yenilerini ekleyeceğiz dedi. Beraber namaz kılmaya başlamıştık. Her şey o kadar güzeldi ki tamam dedim bu defa başardık. Benim için izine çıktı dört senelik ilişkide ilk defa o kadar güzel vakit geçirmiştik. Sevdiğim adam geri gelmişti ve ben bulutların üstündeydim. Bir hafta yanımda kaldı gezdik tozduk sohbet ettik eğlendik. Taaa ki bir haftanın sonunda göreve dönmeden bir gün önce uzaktan ortak bir arkadaşının vefatını öğrendik. Memlekete gitmek istiyorum hem iznimi uzatabilirsem cenazeye katılmak istiyorum dedi. Ve ben ne diyebilirim ki içim içimi yese de hayır diyemedim ve zaten adam düzelmişti gider gitmez madde içeceğini ben nerden bilecektim. O gün yüreğimde bir burukluk otogara bıraktım eve döndüm. Ve sabaha kadar aramadım rahatsız etmek istemedim. Sabah mesaj sesleri ile uyandım. Aşkım beni affet hakkını helal et özür dilerim ben kötü bir adam değilim ne olur beni bırakma diye.. Beynimden vurulmuşa döndüm, ne oldu demeye kalmadan madde içerken yakalandım dedi.. Evet kızlar urfaya ayak basar basmaz direkt madde almış.. Düzelmiyorlar. Mesleğini kaybetti, meslekten atıldı. Bu dönemde yalnız bırakmak istemedim tüm ailesi yüz çevirmişti ve bende gidersem daha kötü olur diye düşündüm. Sırf bir anlık hevesi uğruna kendini rezil etti. İnsanların ona olan güveni yerle bir oldu. Tavırları değişti. Ben hayatımın dersini aldım tövbe ettim aklımı başıma aldım dedi. Bu yol uğrunda mesleğinden oldu ve aynı hatayı bir daha yapmaz sandım.Tüm bu olanlara rağmen yine destek oldum tedavi olması için ikna ettim düzeleceksin dedim ben yanındayım dedim her şeyi yoluna koyacağız dedim. Bir an olsun yalnız bırakmadım. Ama o ne yaptı urfaya gider gitmez madde içti tekrar :) Düzelmiyorlar kızlar asla düzelmiyorlar ne olur kendinize bu haksızlığı yapmayın. Ben onu iyi ederim kafasıyla böyle birine yıllarınızı harcamayın. Şükürler olsun ayrıldık ve tüm bağlarımı kopardım beş yılın sonunda..Bu adamı düzeltmeye çalışmak benim beş senemi çaldı. En güzel yaşlarımı heba ettim onu düzelteceğim umuduyla. Hayatınıza aldığınız insanların en ufak bir farklılık duygu değişimi fark ettiğiniz an yol verin gitsin. Bu adamların keşkeleri pişmanlıkları bir anlık bir kaç saatlik, Ne olur kendinize bu haksızlığı yapmayın. #met #uyuşturucu
Son düzenleme: