Bütün konuyu baştan sona okudum, film gibi merakla ama ne yazık ki gerçek.. En son mesajdaki düşünce ile kıyaslayarak düşüncelerimi söylemek istiyorum, bazı insanlar kıymet bilir, kıyas yapar, karara varır, ve vefakardır bir fincan kahvenin hatırını bilir. Ama bu adam kesinlikle öyle değil. Kesinlikle. Konu sahibi arkadaşım o kadar içten bağlanmış ki, bütün akşam gözlerim dolu dolandım sözleri, bütün gece ağlamaları.. yazık ya.. Böyle sevgiye böyle muamele... Çok sinirlendim gerçekten, 5 yaşında değil, 10 yaşında değil, hastaysa hasta.. Kapris yapmasını, azarlamasını (bana azarlanmak gibi geldi) biliyor, yeri geldiği zaman hiç düşünmeden "komik bahaneler uyduruyorsun" diye kızcağızın ona diyemediklerini şakır şakır söylüyor, oh canı isteyince çekip öpüyor istemeyince eşyalar da eşyalar diye tutturuyor, yok komşusuyla muhatap olmazmış, yok hasta olduğu için ego hakkı varmış ve hala bu kadın onun kapısında yatacak? Bence alacaksa iyi bir ders, almayacaksa sonsuza dek defterden silinmeyi hakediyor.
Fikirlerimi yazmak istiyorum ki, siz de geçmişe dönüp resmin bütünün bir görmeye çalışın diye. Tabi ki kendi düşüncelerinizi ve bütün diğer arkadaşların fikirlerini de ölçüp tartarak. Yoksa ben de buradaki herkes gibi sadece okuduklarıma göre yorum yapacağım.
Konuyu okurken herkes gibi ben de adamı tahlil etmeye çalıştım. Başlarda "güçsüz görünmek istemeyen erkek" dedim. Adamın düşüncesi: (Hastayım, belki felç kalacağım, seni görmeye ve senin bu halde beni görmene dayanamıyorum) Böylesine ilgi gösterirsin, kapıdan kovsa bacadan girersin, yumuşar tekrar, hasta olduğuna bile şükreder beni böyle seven var diye..
Ortalarda "sinsi" biri dedim. Eski eşiyle düzelme ihtimali veren arkadaşlara katılıyorum, sizi akrobat gibi ipin üstünde bırakmış" ayrılabiliriz deee, ayrılmayabiliriz deeee" sanki "sen bi beş-on gün bi kenarda bekle ben sana ne yapacağımızı söyleyeceğim" der gibi. Bir iki hafta öncesinde "yolumuzu çizelim hayatımızı birleştirelim vs. laflar etmiş kendisi sonuçta. Otuz küsür yaşında, üstelik bir evlilik yaşamış bir erkek "hayatımızı birleştirelim" dediği bir kadına bir hafta sonra iki cümlesi için ayrılalım demez. Okurken ben çatladım, konu sahibi arkadaşım yaşarken nasıl geçti o vakitlerin bilmiyorum..
Üvey oğulla görüşmesi çok ilginç, tamam bambaşka biri olabilir, ruh hali buna yatkındır, veya olabilir yani bu yadırganmaz ama böyle karmaşık bir yapıyla, bir iki hafta içinde hem evlenelim hem ayrılalım demiş biriyle bu duyarlı baba rollerini biraz aykırı buldum. Neyse günahını da almak istemem, bu konu da beni aşar çünkü konu sahibi arkadaşımız da bu konuda tam bilgi sahibi değil... Bana da laf düşmez zaten..
Sonuç olarak ya karakteri oturmamış ya da kendi çıkarı nerdeyse ona göre davranıyor ya da buna benzer karmaşık bi tip gibi geldi bana. Tamam belki sizin bazı tavırlarınız da onu bunaltmış olabilir, bu düşünülebilir ama hep ezilen siz olmuşsunuz. O bakmış ki sıkılıyor "şak" diye ayrılığı önünüze koymuş.
"BENCE", taa başlarda biri demiş ki bu adam seni haketmiyor. Kesinlikle katılıyorum. Siz çok güzel seviyorsunuz, her türlü fedakarlığa hazır olduğunuz kesin. Tek hatanız hastanedeki "bilseydim gelmezdim" benzeri sözünüz olmuş ki onun da iyi yanı, bu adamı tanıma fırsatı çıkarmış size. Bir de iyi yönünden bakın, hiç bilmediğiniz, tanımadığınız bir yönü ortaya çıktı.
Kusura bakmayın ama size karşı tavırları çok ağır. Aşkın çeşitleri olduğuna inanırım. Sevgi, saygı ve derin muhabbet olmayan aşk ise sadece bedensel ve kör bir aşktır. Ve evlenince zaten insanı yıpratan bazı şeyler olur, siz daha iki-üç aylık ilişkinizde ömrünüzden ömür gitmiş baksanıza ne kadar yıpranmışsınız. Çok hassas bir yapınız olduğunu görüyorum, eğer bu kadar hassas olmasaydınız devam edin, mücadele edin derdim fakat bi şekilde kırıkları yapıştırıp devam etseniz bile birkaç yıl sonra aklınıza birer birer gelecek bu günler. Çok üzüldüm yazdıklarınızı okurken, baştan sona olan hep size olmuş. Benim görüştüğüm kişi 25 yaşında ama bu adam kardeşi falan olsa bi güzel döverdi heralde sen ne yapıyorsun bu kıza diye.
Allah şifa versin, inşaallah iyileşir, kimsenin kötü olmasını istemeyiz fakat size göre biri olmadığını düşünüyorum..
Etkilenince uzattım kusura bakmayın..