Sen anlatırken ben bunaldım cute, sence de çok düşmüyo musun üstüne, ters tepebilir
Canım oğlun aralıkları, çizgileri nasıl kullanacağını henüz bilemiyor. Ayrı bir defter veya çıktı üzerinde yazı çalışması yaptırmanı öneririm abartmadan. Örneğin kareli deftere tam bir kare içerisine harf yaptırmak, sınırlarını çizip o sınırlara bağlı kalarak yazmasını sağlamak gibi.Eki Görüntüle 1890295
bu yazı çocuğa değil sana ait değil mi ?
bir de ben de el yazısı kursu istiyorum
oğlumun ödevine adı yazılacaktı ama cesaret edemedim el yazısı ile yazmaya
bir de bizim r ler k ler farklı idi sanki
r kesin farklı idi de k tam emin değilim
Oncelikle sunu belirteyim sinif ogretmeniyim.Siz cocugun butun sorumluluklarini almissiz ona birsey kalmamis.Gereginden fazla kontrolcusunuz.Onun kontrol etmesi gereken pek sey yok.Siz bir an once cocugunuzun ogretmeniyle iletisime gecin ve cocugunuz odev yaparken yaninda heykel olmayi kontrol etmeyi birakin.Zorlandigi bir nokta olursa yardim isterse yol gosterin.Odev yapmiyorsa baski yapmayin birakin yapmadan gitsin.Ogretmeniniz de bu durumdan haberdar olsun.Cocugunuz odev yapmadikca sinifta mahcup olsun.Birakin.Zeki ve basarili bir ogrenciyse bu durumdan rahatsiz olup toparlanacaktir.Ogretmen veli isbirligi cok onemli.Umarim cozersiniz.Cocugun karakterine islemeyin,hayat ona her alanda sizi sunmayacak.Ilgilenmek bu degil,bu arada yas farkiniz da 13 degilMerhaba kızlar
Bilmem bu konudan sadece ben mi dertliyim .
Konu oğlumla ilgili, oğlum 6.5 yaşında şuanda 2. sınıf öğrencisi.
Bende bir kaza gecirdiğimden dolayı yanında oldum bu süreçte düne kadar.
Sorun aslında ödevler ve bendeki yarattığı etkide sayılabilir bilemiyorum.
Geçen seneden bahsedecek olursak , gecen sene asırı derecede cok ılgılendım, ilk sınıf yeniydi küçüktü olabilirdi bilmiyorum ama tüm ödev sürecinde yanında oturuyor oldum, bazen elini tutup yardım ettim bazen anlattım hatta cogunlukla okulda ogrendıgı konuyu bende ona evde anlattım anlayabılecegı bır dılle.
2.5 ayda okumayı söktü.
2. dönem kısmen daha rahattı diyebilirim ancak dönem bitmeden kolunu kırdı ve bi süre okula gidemedi 3 hafta kadar sonrada okul bitme sürecine girdi . Yaz tatilinde de çalıştırdım . Hiç sorun yok, zekide bir çocuk.
Mesela diyelim ki büyüklerin konuşmaları söyle erken anne oldun sen cute, bende evet güzel oldu diyorum . Kaç yasındaydın anne sen 29 , bende 6 o zaman aramızda 13 yas var diye düşünmeden söyleyebilir durumda.
E sorun şu ki, ben peşinden koşuyorum ve artık bunu yapmak istemiyorum. Ama sadece bu değil kendisi sağ ve sol elini eşit düzeyde kullanıyordu ama gecen sene solla yazmaya karar verdı ve yazısıda cok guzel degıl acık konusmak gerekırse. Şuandada okuldan getirdiği defteri aksamları ben tekrar yazdırıyorum cunku okunması mumkun bıle degıl bana göre. El yazısı oldugu ıcın degıl ama matematık defterı tren yolu cızıyor sankı, okumaya calısırken kendımı kaybedıyorum hangı kelımeyı okumaya calıstıgımı parmakla takıp edıyorum.
Sabah 12: 20 de evden cıkıyoruz, evden cıkana kadar bı kosturma, bahsettıgım gıbı kaza gecırdım ve doktor ıslerım oluyor onu okula bırakıp doktora oradan eve , oğlan eve gelmeden yemek hazır, hatta salata bıle hazır . Sanırsın denetime geliyorlar, herşey hazır cocuk bekleniyor.
Ben sorarsam odevlerden bahsedıyor sormazsam ki dün 20.30 kadar bekledim ,hiç ödev mödev demedi oyun oynadı bişeyler çizdi boyadı ben sorunca sabah yaparım dedı ama ben bu sekılde bır ertelemeye gelemem kı oda bunu bılır oturduk yaptık. ( Bende yanında heykel misali)
Ödev azdı cıdden 5 dk sürdü, isterdim ki birazda test çözsün.
İmkanlar var , test kıtaplarıda aldık gayette eglencelı seyler.
Neyse kısacası kendi sorumluluğunu almasını istiyorum.
Hatta ödevi hatırlatmayıp okula ödevsiz gitsin gerekirse , ama nereden nasıl baslıcamı bılmıyorum acıkcası ben onunla ilgilenmezsem kendimi kötü hissediyorum , yani kendi sorumluluğunu alsın derken ipin ucunuda kacırmak ıstemıyorum.
Sizde şikayetci değilmisiniz bu durumlardan , hem dediğim gibi sadece sorun peşinden kovalamam değil hemen hemen günde 3-4 sayfa yazdıgını evde yazdırmak ekstra 1 saat demek bizim için. Ödevde misal 1 saat sürse gelde konu tekrar yapsın ne onun isteği, ne benim sinir sistemim bunu kaldıramıyor.
Guldum aradaki farka. Ben de ilk once evdeki yazisina baktim gayet iyiymis dedim. Sonrasini gorunce gulumsedim.cok tatlii cok cocuksu cok saf...bence okulda ogretmeni yazilarimizi cizgilerden tasirmamaya dikkat ediyoruz diye uyari verirse cocuk dikkatli davranir. Evde siz de okuldaji yazilarina dikkat etmesini soyleyin. Defterini duzenli tuttugu zamanlarda ona odul verin ve odulun sebebini aciklayin. Belki duzelirEki Görüntüle 1890150 evdekiEki Görüntüle 1890149 okuldaki
Hocam peki cocuk ders calisirken anne yaninda oturmalimi ben bekarim ama yegenlerim var ablamda genelde yaninda oturup kontrol ediyor cunku ablam kalktigi anda yegenimde birakiyor.gerci cok basarili derslerinde ama ders calisrken yaninda birini istiyor.Oncelikle sunu belirteyim sinif ogretmeniyim.Siz cocugun butun sorumluluklarini almissiz ona birsey kalmamis.Gereginden fazla kontrolcusunuz.Onun kontrol etmesi gereken pek sey yok.Siz bir an once cocugunuzun ogretmeniyle iletisime gecin ve cocugunuz odev yaparken yaninda heykel olmayi kontrol etmeyi birakin.Zorlandigi bir nokta olursa yardim isterse yol gosterin.Odev yapmiyorsa baski yapmayin birakin yapmadan gitsin.Ogretmeniniz de bu durumdan haberdar olsun.Cocugunuz odev yapmadikca sinifta mahcup olsun.Birakin.Zeki ve basarili bir ogrenciyse bu durumdan rahatsiz olup toparlanacaktir.Ogretmen veli isbirligi cok onemli.Umarim cozersiniz.Cocugun karakterine islemeyin,hayat ona her alanda sizi sunmayacak.Ilgilenmek bu degil,bu arada yas farkiniz da 13 degil
1. Sinifta baslarda olabilir ama surekli yaninda oturmak degil de goz atmak,pekistirmek, tesvik etmek icin yaninda bulunulabilir.Bunu aliskanliga donusturmeden birakmak gerek.Sonra cocuk soru sordugunda yardim, bitince goz atmak ( hatta bazen caktirmadan) yeterli olacaktir.Cocuklar sorumluluk duygusu kazanmali,ozguvenli olmalilar.Hocam peki cocuk ders calisirken anne yaninda oturmalimi ben bekarim ama yegenlerim var ablamda genelde yaninda oturup kontrol ediyor cunku ablam kalktigi anda yegenimde birakiyor.gerci cok basarili derslerinde ama ders calisrken yaninda birini istiyor.
R ler F ler degisti...Z ler de kuyruksuz...
Benim evet, örnek olsun diye yazdım. Bu sene değişti yine bazı yazılışlar. Küçük r bizim eski zamanlardaki gibi oldu. Nasıl yapacaklarsa...bu yazı çocuğa değil sana ait değil mi ?
bir de ben de el yazısı kursu istiyorum
oğlumun ödevine adı yazılacaktı ama cesaret edemedim el yazısı ile yazmaya
bir de bizim r ler k ler farklı idi sanki
r kesin farklı idi de k tam emin değilim
Matematik defteri çünkü.Örnek yazidaki defter niye kareli ? Ben orada tutulu kaldım...çocuk nasıl çözecek hangi satır kimi takip etmeli...çok zor...