Bu gidişata dur demek istiyorum.

Bizimkilerin ilk düz yazı denemeleri çok komikti. Harflerin arasında kocaman boşluklar, düz yazı-el yazısı karışmış halde... Baktım olmayacak güzel yazı defteri aldırıp alfabeyle başladım mecburen:) Aslında ben 2. sınıftan itibaren düz yazının da en azından haftada 1 ders işlenmesi taraftarıyım, en azından öğrensin sonra sıkıntı çıkıyor.
Sizin öğretmende problem var, kötü olduğunda bir yaptırımı yoksa çocuk haliyle kolaya kaçar. Sınıf mevcudu kaç kişi? Gerçi 60 kişi bile olsa en azından arada bir görüp uyarması gerekirdi.

ya Koalina bu kareli defterin mantığı nedir ?
sadece türkçe defterimiz çizgili.. sosyal, fen ingilizce hepsi kareli.. zaten minnak minnak o kareler içine tutturamıyor evet.. birde içine tutturmaya çalışsak o ödevler hiç bitmez offf..

aynen o harflerin arası çok aralık kelimelerle farkı anlaşılmıyor bile.. oğlum azıcık bitişik yaz diyorum kelimelerin arasını ayır biraz dikkat ediyor sonra gidip bakıyorum eskiye dönmüş :))
çok haklısın kesinlikle düz yazı dersi verilmeli öncesinde..

40 kısı
oglumla hıc ılgılendıgını sanmıyorum , bana sadece gecen sene cok ılgılenıyorsunuz dedı e allah razı olsun eyvallah dıyemedım.
Ogretmenın benı kısısel olarakta sevmedıgını dusunuyorum yanı bız bı grubumuz , gruptakı herkese karsı cok soguk daha kadını sarılıp opemedık bıle
Kendısının 3 cocugu var kadının cocuklara enerjısı yok, yaptıkalrında gecen sene afferım bıle demeyen bır kadın

Veliler neden evde cocuklarinin dersine odevine yardim eder hic anlayabilmis degilim. Annem emekli ilkokul ogretmeni, buna tamamen karsidir. Ogretmek ogretmenin isidir. Odevini de yapmasin, anlatilmis konuyu da anlamasin ama gidip ogretmenine sorsun. Siz de kendinizi luzumsuz yipratmayin, dunya cocugunuz etrafinda donmuyor rahat olun biraz

D damdan askım okumuyorum ben o anlayana kadar basında beklıyorum yanlısmı okuyor neden anlamıyor dıye kontrol edıyorum. Ha yapmadım mı yaptım 8 kere hıkayeyı bastan sonra kendı okudu da anladıgıda oldu bu ne demek bılıyormusun tam 2 saat okudu demek oldu bıze kabus gıbı. gecen hafta evdeydım sabahada matematık dersını bırakmıstık.

Ben basında durunca okuyamadıgı kelımeyı anında hemen duzeltırıyorum 1 seferde anlıyor konuyu, ama anlamadıkca anlamadıkca o yanlısı duzeltmesı zaman alıyor ve bunuda konu bıtımınde anlıyoruz. Bırde mubarek atıyorum orada ıhtıyar yazıyor soruda ıhtıyardan nıye onca yagmur camurdan degılde ıhtıyardan arkadas

Esımde mudurunle konus ısten ayrıl dıyor.
Ben nıyetı bozdum zıra baska bırı calıstırırsa daha ıyı olabılır dıye dusunuyorum , ozel ogretmen gelecek bu aksam sadece konusmak ıcın ama onuda gururuma yedıremıyorum ben o cocugu neden yaptım gıydıreyım gezdıreyım dıyemı arafta kalıyorum.

Ben en ıyısı suanda tamda suanda basamak degerlerıne calısayım .

Bırakın çocuk kendisi yapsın herseyini. Şu yaşıma geldim 1. Siniftan beri kimse bana neyi nasil yapacagimi gostermedi.

Çok iyi hatirliyorum. 2 veya 3. Siniftayim. Sayfalarca yazi yazmam gerekiyordu. Evin ortasinda koum agridi diye agliyordum. Annem kiyamiyordu yardim etmek istiyordu. Ama abim beni odaya soktu kimseye izin vermedi sen yapacaksin dedi. Ve ben o gunden sonra kimseden yardim istemedim.
Bu araa bunu diyen abim. Marmara tıp okudu 4 yil sonra birakti polis oldu. Suan tekrar eczacilik okuyor.

Yani demem o ki. Siz basind heykel gibi beklemeyin. Cocugu bunaltmayin. Calis calis israr etmeyin. Iyice bunaltirsiniz.
Biraz rahat birakin aksama kadar okulda zaten. Evde bari oyun oynasın. Ödevlerinide yapma bilinci kazansin tabi ona bir lafim yok...

Evet sen o çocuğu yedirip içirmek için yaptın

Eğitirsin ama öğretmek öğretmenin işi

Anne öğretecek olsa idi neden öğretmen var

Öğretmene ve çocuğa inanıp bırakmak lazım öğretmen ile yıldız da bwrışmayınca böyle olmuş

Oğlumu dün okula götürdüm elinde set vs vardı seni kapıdan bırakayım mu dedi sonra seti bemn götürdüm içeri de girdim

Bugün beni kapıdan bırakacaktın öyle konuşmuştuk dedi ben de bıraktım hatta öğretmeni de arkasından gelip ona da günaydın dedim geçti

Yapışabilirdim kadına şöyle mi böyle mi vs vs diye ama sabah sabah sadece günaydın deyip geçtik zira ben işimi bana iş yaptıranın bıkbıklamasını sevmem herkese öyle davranırım haa bu zararıma da olur bazen herkes işini düzgün yapmaz ama işte ben sevmem öyle sormayı sürekli

çok dayak yedim bu yazı güzelliği yüzünden düzelmedi düzelmedi çok ceza aldım herkes bir sayfa ben 3 sayfa yine düzelmedi sınavda okuyamıyorum yazını deyip doğru bile yapsam soruyu not kırarlardı yine düzelmedi.
şimdi iş hayatı yine bozuk düzensiz karmaşık sanki eksik ama düzelmiyor yapamıyorum
oysa 1. öğretmenim çok sıkı tutup çok cezalandırmıştı beni

İngilizceyi bilemiyorum ama Fen defterine şekiller çiziliyor, problemler yazılıyor. Bu sebeple kareli, kareler kullanılarak daha rahat çizilmesi hedefleniyor yani:)

40 kişi zor tabi ama veliyi sevmese bile bu çocukla ilişkisini bağlamamalı, profesyonel biriyse tabi. Belki ilgilisiniz ve ondan da ilgi bekleyeceksiniz diye yaklaşmıyor olabilir, bilemedim.

Bir de keşke 20 li yaşların başındaki arkadaşlar da yazsa onların annesi ne yapmış yani o fazla ilgi özel ders vs ne hissettirmiş

Zira ben 36 yım benim kuşağımın çoğunun annesinin doğru düzgün eğitimi yok mesela Kv min okuması bile yok ama üni mezunu 4 çocuğu var babaları da ortaokul mezunu

Ama işte 90 sonrası okumuş çalışan kadın çocukları nasıl geçirmiş o dönemi

Benim annem babam öğretmen ve onlar beni çalıştırmadı ben Anadolu lisesine gittim ki o sınıfta ailesi İngilizce bilen azdı annem bilirdi ama oturup çalıştırmadı

Bende soramıyorum zaten
gecenlerde mesaj attım defterını cektım aynen buraya koydugum sayfayı lutfen sızde uyarın , ıngılıce ogrt yenı gelecek onunlada konusalım yenı ogrtmenya hanı yuz bulamaz (bızım ogrt sert bırıde degıl) uyarsın dıkkat etsın fılan dedım .
Hıc cevap vermedı ya. Agzım yuzum yara ıcınde okula gıdıyorum , hayırdır gecmıs olsun dıyesı yok kadının .

Cok ısterdım yenı bır ogretmene denk gelmesını . Dun cocukları tehdıt etmıs bu sene acımıcam yapamazsanız sınıfta bırakacagım sızı demıs. Emınım ege uzerıne alınmadı ama ben alındım. Sınıfın haşarı cocuklarıyla ılgılenmekten bızı gormuyor

ilk seneler bu kadar üstüne düşmemenizi öneririm. ben ilkokula başladığım zaman annem babam ayrıydı annem çalışıyordu ve ilk gün sadece beni okula götürdü. bütün ilkokul hayatımı boynumda evin anahtarıyla geçirdim. yemeğimi bile gelip kendim yiyordum tabi annemin hazırladıklarını. bu kadar serbest olsun demiyorum ama aman test çözsün aman şunu da yapsın demeyin bu kadar. şu an ikinci üniversitemi okuyorum ve kurumsal bir şirkette çalışıyorum. çocuğun içinde varsa yapıyor zaten emin olun. bırakın kendi gözlemlesin ödevsiz gitsin. arkadaşlarına falan özensin.

Buarada benıde kımse calıstırmadı sınıfta en son ogrenen ben oldum okumayı hatta neredeyse donem sonunda ogrendım. Herkesın yakasında kurdeleyle dolasırken benım yakam asagı sarkık gezerdım cunku cezalıydım. Cunku aılemın turkcesı cok bozuktu ondan bende belkıde ege yı kendı halıne bırakamıyorum.

Öğretmen benden korkuyorda olabılır ama onu hıc bunaltmadım kı . Neyse bılmıyorum artık hakkımızda hayırlısı

Cute biz olma Ege o sınıfın öğrencisi sen değilll

Benim kardeşim zamanında annem emekli olmuştu. Bize göstermediği ilgiyi ona gösterdi çünkü yeni eğitim sistemimiz bunu gerektiriyor. Misal ben set aldırmıyorum, okul kitapları da gelmedi, veliden de para toplamadım. Nasıl devam etmem lazım?
Kitaplar boş zaten, çocuğa otur şurayı oku bana anlat denecek bir yer ben bulamıyorum. Veliler de bulamıyor ki çocuğa anlatsın, yaptırsın.
Eskiden hatırlarım, parçadan önce bir hazırlık çalışması olurdu, onu yapardık deftere. Okurduk, metinle ilgili sorular, kelime çalışmaları olurdu onu yapardık. Yani ödev boldu, kitaplar doluydu, konuyu anlatıyordu. Üstelik günde 5 ders olmasına rağmen yetiyordu.
Ben Anadolu Lisesini bir tane uyduruk kolejlere hazırlık kitabına evde çalışarak kazanmıştım. Şimdi evde çocuğun tek başına çalışarak yapabileceği bir sistem yok maalesef.

Of kıyamam ya
Bızım sınıftada var ama genelde cogu anne calısmıyor. En fazla 5 kısının annesı calısıyor bunlardan bırıde benım.

Cute biz olma Ege o sınıfın öğrencisi sen değilll
Dimi ya.
Ama baska yanı su Koalina bile gecen sene ne cektı benden bır bılsen
Hatta yıne forumdan baska bı arkadas bana eba ogretmen sıfresını verdı ben calısayımda cocuga anlatabıleyım dıye zıra benım egıtım hayatımın yarısı turkıyede yarısı yuannıstanda gectı saglam bır alt yapım olmadıgı gıbı senın gıbı bende el yazısını gecen sene ogrendım

Of kıyamam ya
Bızım sınıftada var ama genelde cogu anne calısmıyor. En fazla 5 kısının annesı calısıyor bunlardan bırıde benım.

ben her zaman derim çocuğun üstüne çok fazla düşerek iyi bir şey yaptığını sanıyor anneler aslında ama en önemli olan şeyi özgüveni alıyorlar çocuktan. ofiste bir ablamız var arayıp suyuna kadar soruyor çocuğa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…