• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

devam eden ilişkim hakkında dertleşmek istiyorum

Desteğiniz, önerileriniz, yaklaşımınız için çok teşekkür ediyorum. İlaveten terapiye de başlayacağım önerdiğiniz konularda haftaya. Özdeğer, özşefkat başlıklarına özellikle yoğunlaşacağım çünkü bu noktada hissettiğim üzüntü eksiklik beni çok yıprattı. Yaşadıklarım içinde doğrusu bu mu cidden diyemeyecek noktada basiretim bağlandı körleştim.

Artık bunu düzeltmek istiyorum. Kıyas edecek durumda olmasam da bu durumun normal olmadığına dair aklı selim yorumlar almam gerekiyordu.

Niye evine gittiğinizde evini temizliyorsunuz orayı hiç anlamadım? Biz nikahlı kocamızla beraber oturduğumuz evi bile tek temizlemiyoruz da siz sevgilinizin evine misafir olarak gidip temizlik yapıyorsunuz bir de yapmak istemeyince tembel oluyorsunuz? Baya baya göreviniz olmuş? Kaybınız, ve suçluluk hissettiğiniz konular sebebiyle iyice bağlanmış ve fazlaca çaba sarf etmişsiniz. Ne denileceğini çok iyi bilerek burada yazdığınıza göre güç toplamaya çalışıyorsunuz. Umarım çabucak toplar ve bu adamla vakit kaybetmezsiniz.
Elinden hiç iş gelmediği için onu sarıp sarmalarsam kıymet bilir diye düşündüm. İlk zamanları aradım. Hata yaptım.

Elinden hiç iş gelmediği için onu sarıp sarmalarsam kıymet bilir diye düşündüm. İlk zamanları aradım. Hata yaptım.
Ahh maalesef çok yanlış düşünmüşsünüz sevildiğin kıymet gördüğün bir ilişkide bile fazla sarıp sarmalamak rahatliğa kiymetsizliğe yol açar. Siz bir de değer görmediğiniz biri için bunu yapmışsınız sonuç hiç şaşırtıcı değil aslında.
Erkekler için bu kadar fedakarlık yapılmaz erkek biraz sorumluluk almalı o sizin için uğraşmalı. Terapiye başlamaya karar vermekle çok iyi etmişsiniz önce kendinizin değerini bilin sonra ilişkilerle ilgili yanlış kalıplarinizi iyileştirin ondan sonra güzel bir ilişkinin yolu açilacaktir size.

Erkekler hizmet ettirdikleri değil hizmet ettikleri kadınlara değer veriyorlar. O eve gideceksen onun evi temizleyip sana birde yemek yapıp beklemesi gerekiyordu. Maalesef. Çok verici olma. Ne sevgililikte ne evlilikte. Arkalarını toplama.

Birine kıymet versin diye sarıp sarmalanmaz, kıymet bilen sarıp sarmalanır. Karşımızdaki insanın bizi ne kadar seveceğini çoğu zaman yaptıklarımız belirlemez. O yüzden bir şey yaparken eğer sevilmek için yapıyorsak muhtemelen yanlış yerdeyizdir.
Verici, fedakar olmak bir ilişkinin içinde olması gereken şeyler bence, ben bir şey yapmayalımcı değilim hiç. Yaptığımın da hesabını tutmam ben bunu yaptım bakalım o ne yapacak diye. Ama öncesinde zaten bir insanı o yakınlığa alana kadar buna değer mi değmez mi onun hesabını yaparım. Eğer değecek bir insansa zaten pişman etmez, o da sizin için yapar fedakarlığını.

spor yapmamamdan pek evden çıkmamamdan şikayetçiydi. bunların hiç birini kendisi de yapmıyordu.
O kim ki ya dönüp kendine baksın senin sosyalliğin spor yapıp yapmaman onu alakadar etmiyor beğenmiyorsan kapı orada sanane deseydin.Adam seni sevmemiş beğenmemiş değiştirmeye çalışmış o da olmamış.

Seven insan böyle kırıcı davranmaz çünkü.Diğer sebepleri zaten saymıyorum bile başlı başına ilişki bitirme nedenleri hepsi tek başına.

Ayrıca kimse kusura bakmasın benden az kazansa dahi bir erkeğe çok fazla harcama yapmayı doğru bulmuyorum yanımda erkek diye de gezdirmem.Bildiğin rahata alışmış seni annesi sanıyor galiba.

ufak da olsa incelik yapmaması. yanına gittiğimde yemek yapmaya çalışıyorum ama bazen işim çok yoğun oluyor yetişemiyorum. dışarıdan ısmarlamak zorunda kalıyoruz ve 1-2 kez hariç sürekli benim kartımdan çekiyoruz. bi kere de sana çok yüklendi demiyor. evde sürekli bulaşık temizlik halletmeye çalışıyorum eline sağlık demiyor. yardım teklif etmiyor. oturup oyun oynuyor gücüme gidiyor.

param bitti diyor ama buna inanmıyorum. para sıkıntısı yaşayabilir ikimiz de maaşla çalışan insanlarız şartlar belli ama sürekli bana yüklenmek ne kadar adil.
ohoo sen hatayı en başında yapmısşın
kocan değil nişanlın değil (kocan veya nişanlın da olsa hizmetçisi değilsin yapmak zorunda değilsin aslaa) neden evine gittiğinde yemek temizlik yapıp bulaşığını yıkıyorsun?
eve söylenen yemeği neden sen ödüyorsun?
adam dışarıdan söylenen yemeğin hesabını sana kitleyerek ona yemek yapmamış olmanın bedelini ödetiyor farkında mısın?

bu adam evlilik sorumluluğu almadan kendine bedava yemek, temizlik, seks ve para hizmeti veren birini bulmuş
böyle erkekler asla bunu yaptırdıkları kadınlarla evlenmezler

ben ilişkim varken çok giderim sevgililerimin evine ama asla yemek yapmam, temizlik yapmam, arkasını toplamam, pisliğini temizlemem
ha beraber yediğimiz içtiğimiz şeyleri arada ödemişliğim elbette var sürekli tek tarafa yüklenmesi doğru değil ama bu konuda kesinlikle kullanılma ve kullanma noktasına gelmedi ilişkilerim
beraber yemek yaptığımız, beraber ortalık topladığımız ve beraber yarattığımız pisliği beraber temizlediğimiz olmuştur
ama sendeki bambaşka bir durum. sen resmen hizmetçisi olmuşsun.
sen yaştan falan bahsetmişsin de bu adam zaten seninle evlenmez yani ilişkiye bu niyetle devam ediyorsan boşuna hayal kurma.

Merhaba sevgili forum sakinleri. Bir konuyu ararken denk geldiğim bu sayfaya ara bakar güzel yorumlarınızdan istifade ederdim. Bugün de kendim için bir konu açmak varmış kaderde. Umarım kimse hor görmez.

Yaklaşık 2 senelik bir ilişkim var. Uzak mesafedeyiz ancak aynı iş yerine bağlı çalışıyoruz bu sebeple bazen o geliyor bazen ben gidiyorum (onun evi müsait olduğu için çoğunlukla ben) görüşüyoruz. İlk başlarda gerçekten her şey çok güzeldi, onunla tanıştığımda hayatımda uzun süredir kimse yoktu ve bir ilişki de düşünmüyordum kimseyle. İş vesilesiyle tanıştık sonra sohbetimiz çok sardı. Onunla yeniden çocuklaştığımı eğlendiğimi belki uzun zaman önce hayatın hengamesinden unuttuğum ufak tefek mutlulukları tekrar hatırladığımı fark ettim. Çekincelerim olsa da onla konuşmak beni çok mutlu ettiği için yola başladık.

Bir kaç ay sonra çok sevdiğim birinci dereceden yakınımı kaybettim ve bu süreç psikolojik olarak çok yıkıcı oldu. Çok acı çektim ama hala hayret ettiğim bir şekilde ayakta kaldım. İşime sarıldım çünkü işimi çok seviyorum ama bir yandan büyük bir boşluk hissim de vardı. Depresyondu belki de.

Bu sürede yanımda oldu hakkını yiyemem, başta da beni çok seviyor hep içten yaklaşıyor kıyamıyordu. İnce düşünür hediye alırdı üzmezdi severdi.

Geldiğimiz noktada aradan geçen zamanda bazı konular bizi çok yıprattı. Onun açısından konuşuyorum:

• iş yerindeki sorumluluğum görev gereği ona göre daha fazla, daha yoğun çalışmam ve yas döneminde iş yerinde sorunların büyümesi beni çok mahvetmişti. Derdimi ona döküyordum onu çok bunalttı bu durum.

• spor yapmamamdan pek evden çıkmamamdan şikayetçiydi. bunların hiç birini kendisi de yapmıyordu.

• kavgalarımız esnasında bazen çok kırıcı lafler edip üzmüştüm. çok özür diledim telafi için her şeyi yaptım ve davranışımı düzelttim ama sürekli hatırlatma yapıyor. kendi bin beter ters davranıyor ama keşke o ilk kırmızı çizgiyi geçmeseydim.

benim açımdan bunaltıcı noktalar:

• eskisi gibi sevgisini hissettirmeyi geçtim sürekli terslemesi, ciddiye almaması, gamsız tavırları. işlerini tamamlayınca direk oyun oynuyor saatlerce başka hiçbir şeyle ilgilenmiyor.

• terslemesine rağmen sen öyle algılıyorsun demesi.

• ufak da olsa bir derdimi anlatamayışım. hemen sıkılıp terslemesi takma vs diyip susturmqya çalışması

• ufak da olsa incelik yapmaması. yanına gittiğimde yemek yapmaya çalışıyorum ama bazen işim çok yoğun oluyor yetişemiyorum. dışarıdan ısmarlamak zorunda kalıyoruz ve 1-2 kez hariç sürekli benim kartımdan çekiyoruz. bi kere de sana çok yüklendi demiyor. evde sürekli bulaşık temizlik halletmeye çalışıyorum eline sağlık demiyor. yardım teklif etmiyor. oturup oyun oynuyor gücüme gidiyor.

• param bitti diyor ama buna inanmıyorum. para sıkıntısı yaşayabilir ikimiz de maaşla çalışan insanlarız şartlar belli ama sürekli bana yüklenmek ne kadar adil.

bu iklimde bu durumda neden ayrılmıyorsun diyeceksiniz belki veya kızacaksınız. ama inanın doğru analiz yapamıyorum bu analizi yapacak kadar tecrübem de yok ki yaşım ufak değil 20li yaşların sonundayız artık. o yüzden yorumlarınızı dinlemek için yazmak istedim. lütfen bana çok kızmayın, gerçekten epeyce üzgün durumdayım. anlatacak içimi dökecek kimsem yok bu denli

ohoo sen hatayı en başında yapmısşın
kocan değil nişanlın değil (kocan veya nişanlın da olsa hizmetçisi değilsin yapmak zorunda değilsin aslaa) neden evine gittiğinde yemek temizlik yapıp bulaşığını yıkıyorsun?
eve söylenen yemeği neden sen ödüyorsun?
adam dışarıdan söylenen yemeğin hesabını sana kitleyerek ona yemek yapmamış olmanın bedelini ödetiyor farkında mısın?

bu adam evlilik sorumluluğu almadan kendine bedava yemek, temizlik, seks ve para hizmeti veren birini bulmuş
böyle erkekler asla bunu yaptırdıkları kadınlarla evlenmezler

ben ilişkim varken çok giderim sevgililerimin evine ama asla yemek yapmam, temizlik yapmam, arkasını toplamam, pisliğini temizlemem
ha beraber yediğimiz içtiğimiz şeyleri arada ödemişliğim elbette var sürekli tek tarafa yüklenmesi doğru değil ama bu konuda kesinlikle kullanılma ve kullanma noktasına gelmedi ilişkilerim
beraber yemek yaptığımız, beraber ortalık topladığımız ve beraber yarattığımız pisliği beraber temizlediğimiz olmuştur
ama sendeki bambaşka bir durum. sen resmen hizmetçisi olmuşsun.
sen yaştan falan bahsetmişsin de bu adam zaten seninle evlenmez yani ilişkiye bu niyetle devam ediyorsan boşuna hayal kurma.
yani doğru söze ne denir cidden.

O kim ki ya dönüp kendine baksın senin sosyalliğin spor yapıp yapmaman onu alakadar etmiyor beğenmiyorsan kapı orada sanane deseydin.Adam seni sevmemiş beğenmemiş değiştirmeye çalışmış o da olmamış.

Seven insan böyle kırıcı davranmaz çünkü.Diğer sebepleri zaten saymıyorum bile başlı başına ilişki bitirme nedenleri hepsi tek başına.

Ayrıca kimse kusura bakmasın benden az kazansa dahi bir erkeğe çok fazla harcama yapmayı doğru bulmuyorum yanımda erkek diye de gezdirmem.Bildiğin rahata alışmış seni annesi sanıyor galiba.
kesinlikle katılıyorum. güzel anlarımız artık çok sınırlı. ufacık güzel anlar gelsin diye ben çok fazla bekliyorum. Bu da ruhen artık çok yoruyor. Sinirle bile söylenmiş olup aslında böyle düşünmüyorum dense bile gerçeği değiştirmiyor.

Dün geceden beri hiç aramadım sormadım mesaj da atmadım, beklemedim de. Bugün sadece 2 saat arayla “ :))” yazıp göndermiş. Cevap vermeyi düşünmüyorum. Ararsa da iyi hissetmiyorsam açmayacağım. İyi hissettiğimde de düzgün şekilde bitiriyor olacağım. Zaten bitmiş bir şeyin adı konacak sadece.

kesinlikle katılıyorum. güzel anlarımız artık çok sınırlı. ufacık güzel anlar gelsin diye ben çok fazla bekliyorum. Bu da ruhen artık çok yoruyor. Sinirle bile söylenmiş olup aslında böyle düşünmüyorum dense bile gerçeği değiştirmiyor.

Dün geceden beri hiç aramadım sormadım mesaj da atmadım, beklemedim de. Bugün sadece 2 saat arayla “ :))” yazıp göndermiş. Cevap vermeyi düşünmüyorum. Ararsa da iyi hissetmiyorsam açmayacağım. İyi hissettiğimde de düzgün şekilde bitiriyor olacağım. Zaten bitmiş bir şeyin adı konacak sadece.
Bence ayrılmadan onun özgüvenini bir güzel düşür hakaret etmeden .Bi silkelensin kendine gelsin sonra çat diye ayrıl senin beni hak etmediğini düşünüyorum daha iyilerine layığım de.Gerçekten de öylesin bu pısırığa layık değilsin.

lütfen yap bu dediğimi bir daha birilerini bu kadar kolay sindiremeyeceğini öğrensin asalak

Şimdi parası bitiyorsa, bekarken ve pek evden çıkmazken, evlenince nasıl parası yetecekmiş merak ettim.
Karar vermişsiniz zaten. Tebrik ederim. Kendinize güzel bir hayat sunun. 💐

İyi yere dükkan açmış başınız sağolsun dert çok çok uzun süre anlatılmaz aynı kisiye dert dediğin paylaşılır azalır fakat bir yerde sonra bıktırır.Niye sizin paralar gidiyor yol parası yemek parası ondan ev sizden yol yemek.Oyun oynuyor tersliyor tabiatı bu aslında flört döneminde en iyi şimdi gerçeği .İşinize gelirse.Evden çik sosyal ol spor yap bu onun fikri kendine uygulanmaz ne ala.Sizin iş bitmis uzaktan sesi hoş gelen davul patlamış evlenseniz de hayatınız oyun başında belin kalinlasti göbeğin çıktı kıvamında söylenen keyifsiz bir hale dönecek işinize gelirse devam edin ne diyebilirimki emek verdim diye kendini yakan yakana ben söndüremiyorum ne yazarsam yazayım gitcem bide temizlik yapcam iki gram sevgi için 10 kilo eziyet gereksiz

Anladığım kadarıyla siz adama hizmetçilik ediyorsunuz. Zaten herkes güzelce yorum yapmış ama benim dikkat ettiğim nokta şu spor konusu oldu. bu resmen body shaming. İnanılmaz bir manipülasyon. Daha sevgiliyken buna takılan birisi ne hastalıktan ne hamilelikten anlamaz. Siz istemsiz kilo alırsınız, o eleştirir falan. Katlanılır gibi değil. Sonra beni neden olduğum gibi sevmiyor diye düşünürsünüz.

Sürekli eski söylenenleri hatırlatması falan sağlıklı şeyler değil. Belli ki aradan 10 yıl da geçse en ufak sorunda geçmişe dönecek, bazı insanların huyu böyle oluyor. Kendileri farkında olmuyor ama en çok yanındaki insanlar zarar görüyor.

Sen tembel misin falan ay okuyunca sinirim bozuldu.

Siz daha iyi bir adamı hakediyorsunuz.

Tekrar içtenlikle teşekkür ediyorum desteğiniz için.

Geldiğimiz noktada bu içi boş mesajlarına cevap vermedim. Gece saatinde aradı bir kez görüntülü. Açmadım reddettim. Sonra “yazacak mısın veya seni sileyim mi tamamen?” diye mesaj atmış. Ben de tamamen silebilirsin dedim, tabi okey dedi.

Evine gittiğimde bu son kavgamızda valizi toplayıp gidecek noktadayken ağlayıp sarılıp durdurmuştu. Tam kaybetme anlarında durdurmak aklına gelirdi. Uzaktan kavga edince de arardı tabi çünkü kavga bitmezdi. Bugün soğuk kanlılıkla yok oldu. Kaç kez dedim dün gece bile lütfen yapma böyle diye.

Erkekler hep mi böyle bilmem ama seven insanın böyle yaklaşmaması gerektiğini düşünüyorum. Dediğiniz gibi onun sevgi sandığı form her neyse tamamen benim sunduğum konforu kaybetmemek. İlk günlerdeki canım cicim elbette olmaz ama artık alıştık birbirimize adı altında kolayca kaba davranmak ve tekrar etmek artık kaldıramayacağım bir noktaya geldi. Uzun ilişkide bu normal mi diye sorgulayıp normal gelmeyen bir çok şeyi siz de doğrulamış oldunuz. Umarım kendime gelirim zaman içinde.

Suçlanmaktan yorulmuştum. Sevgiyi hissetmemekten yorulmuştum. Yukarıda dediklerimden zaten yorulmuştum. Sinir harbi olan kavgalarda kurtulurum oh derim diyordu. Cidden oh der. Birinin bu bıçağı indirmesi gerekiyordu.

Dün geceki kavga her zamanki kavgaların dozundan farklı değildi. Benim iş noktasında çok yıprandığım konusunda haklıydı. Ama bunu tersleyip artık geberip gideceksin banane diyebilecek doza kolayca gelmesi. Seven insan geberip gideceksin aman yeter banane çekemem diyorsa, sevdiğini o sıfatta rahatça hayal ediyorsa sevmiyordur ya.

Spor olayı noktasında sağlığın için diyorum diyordu. Bir kere deşmiştim. Sakın yanlış anlama diyerek anlatmıştı. Memlekete gittiğinde halası ile karşılaşmış. Kız arkadaşı olduğunu biliyormuş. Demiş seninki zayıf olsun bari herkesin eşi kız arkadaşı nişanlısı neyse şişman. Yok demiş gelenek bozulmuyor benimki de öyle gibisinden şakalaşmışlar. Ben de çok istiyorum sağlık olarak durmadan oturarak çalıştığımdan hiç iyi noktada değildim. Ancak geldiğim noktada artık bedenime harcayacak bir enerjim kalmamıştı.

Back