ben de öğretmenim ve 1.sınıftan beri yeğnemin dersleriyle ilgileniyorum bu sene 4. sinif oldu. ayni sorunlari onunla da yaşıyoruz ve sinif ogretmeniyle konustugumda bunlarin cok yaygin problemler oldugunu söyledi.
benim en büyük sıkıntım dediginiz gibi basit bir ödev sorumluluğunu bile almamasi. ben bu ödevi yapmadan gidersem nolur kaygısı yok. bu seneye kadar malesef hep biz takip ettik ödevin ne, bitirdin mi vs diye. en azindan sizin takip ediyor olmaniz güzel. ogretmeniyle devamli dialog halinde olun.
bir de tavsiyem ödev yaparken başında beklemeyin ödevini bitirmesi için oturtun ara ara kontrol edin ödev bittikten sonra doğru yapmis mi diye kontrol edin inanin yükünüz rahatlar. ödevlerini güzel yaptiginda ara ara ödüllendirilen ama sakin aliskanlik haline getirmeyin.
hergün saatlerce ders calismasini beklemeyin sonuçta o bi çocuk. bazi gunler ödevi yoksa birakin oyun oynasin sadece biraz kitap okuma yaptirin yeter.
hergün konu tekrarı yapmasina ya da hergün hergün test cozmesine de gerek yok bunlari arada bir yapması yeter o daha 2. sınıf. hergün yapmasi gereken şey kitap okumak kitap okumaya aliskanligi kazanmasi icin ugrasin bence.
hergün eve gelince lutfen yeniden defter yazdırmak gibi bisey yapmayin tam bir iskence ! onun yerine ogretmeninden rica edin arada kontrol etsin defteri, öğretmeni sinifta uyarsin daha dikkatli yaz vs diye.
cocugunuzun henüz 2. sinif oldugunu kabullenip teoga hazirlanan 8. sinif ogrencisi gibi ders calismasina gerek olmadigina kendinizi ikna ederseniz siz de rahatlarsiniz.
ama işte sıkıntının kaynağı "benim en büyük sıkıntım dediginiz gibi basit bir ödev sorumluluğunu bile almamasi. ben bu ödevi yapmadan gidersem nolur kaygısı yok. bu seneye kadar malesef hep biz takip ettik ödevin ne, bitirdin mi vs diye. en azindan sizin takip ediyor olmaniz güzel. " değil mi
yani çocuk hiç ödevini yapmadan gitmemiş ki okula
oğlum 3 yaşında bakın yazı ile yazayım üç yaşında iken ana okulunda eve boyama vermişler bize de toplantıda dediler ki işte bu çocukların sorumluluğu, boyasın, sorumluluk kazansın,ileride ödevleri garipsemesin vs vs
her gün eve gelen çıt çıt dosya vardı bir gün içinde boyama da vardı, oğlum baktı ama kimse ona bunu boya, senin sorumluluğun dememiş
ben de sesimi çıkarmadım, ertesi gün geldi, anne bu boyamayı yapıp okula götürecekmişiz, bu benim sorumluluğummuş, öğretmen arada verecekmiş dedi
o günden sonra da sorumluluklarını dosyasından çıkarıp bana getirdi ve gerekli yerlerini okuttu ve yaptı
o ilk ödevi çıkarıp eline verseydim bunu yapman lazımmış diye belki de böyle olmazdı
yani sorumluluğunu çocuğa öğretmen direkt vermeli, anne baba aracı olmamalı bence
ilk okula başladı ve öğretmen şu günler ödev verecekmiş, şöyle yapacakmışız, sonra okuldan geri gelecekmiş vs vs diye öğretmen anlatmış o da bana anlattı
sonra öğretmen toplantı yapıp bir de bize anlattı yani çocuk temelli eğitim önemli
her türlü sorumluluk çocuğa ait, veli sadece destek olmalı bence
tabii ben vatandaşım, ne pedagojik formasyonum ne tecrübem var
okuduğum 18 yıllık eğitim hayatım var elimdeki tek done